İnternette çok sayıda almancıdan duyduğum ve aşırı derecede saygısızca olduğunu düşündüğüm bir argüman üzerine konuşmak istiyorum.
Bildiğiniz üzere ekonomimiz leş gibi olduğu halde bazı Almancılar yaşamadıkları bir ülkenin ekonomisinin çok iyi olduğunu iddia ediyor. Buna karşılık Türkiyedekiler aradaki alım gücü farkını vurguladığında (bakınız; onların her yıl yurtdışına tatile gelebilmesi, bize haftada 1 et yemenin çok görülmesi) verdikleri cevap EKSERİYETLE şu oluyor;
"Biz Almanya'da köpek gibi çalışıp para biriktirip geliyoruz tatile, siz de çalışın siz de yapın"
1 değil, 5 değil, 10 değil, sayısız kez duydum şu cümleyi farklı farklı almancılardan.
Bu ülkede insanlar 10-12 saat sigortasız köpek bile değil, KÖKE GİBİ çalışıp kazandığının yüzde 70-80'ini, hatta bazen tüm maaşı kiraya vermek zorunda bırakılıyor. Bırak kırmızı eti, tavuk bile lüks olmuş durumda. Dışarda kahve içebilen adama zengin muamelesi yapılıyor.
Hangi cüretle bu ekonomiyi eleştiren milyonlarca düşük gelirliye "çalışmıyor" muamelesi yapabildiklerini inanın anlamıyorum. Fikri olan varsa beni de aydınlatsın.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer