Son yılların en çok konuşulan bürokratı şüphesiz Hakan Fidan ülkenin istihbaratının başında uzun yıllardır o bulunuyor büyük olasılıkla onun bildiğini kimse bilmiyor. Bakanlığı hakkında siz ne düşünüyorsunuz
Hakan Fidan 1968'de Ankara 'da doğdu. 1986'dan 2001'e kadar Türk Silahlı Kuvvetlerinde astsubay olarak çalıştı. Bu sırada KK Muhabere Okulu ve KK Dil Okulunda eğitim aldı. Askerliği kendi isteğiyle bırakıp ABD'de Maryland Üniversitesine bağlı University of Maryland University College'dan yönetim ve siyaset bilimi alanından lisans dereceleri aldı. Bilkent Üniversitesinde "Dış Politikada İstihbaratın Yeri" isimli teziyle yüksek lisans ve 2006'da da "Bilgi Çağında Diplomasi: Antlaşmaların Doğrulanmasında Enformasyon Teknolojilerinin Kullanımı" başlıklı tez ile doktora yaptı. Viyana'da Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunda, Cenevre'de Birleşmiş Milletler Silahsızlanma Enstitüsünde ve Londra'da Verification Technologies Research Center'da akademik çalışmalarını sürdürdü. Hacettepe ve Bilkent Üniversitelerinde akademisyenlik yaptı
Hakan FİDAN in dış işleri bakanı olması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanı olduğunu düşünmüyorum. Bence, düşman ülkelerin İç İşleri Bakanı oldu ;)
En önemli maddeyi unutmuşsun... TİKA nın kurucusu... :D
Bence MIT'in başında kalsa daha iyi olurdu... İbrahim Kalın'da, Dışişleri Bakanı olmalıydı.. Aslında her ikisinin de arası çok iyi ve iyi anlaşıyorlar. Fidan, çok konuşmayı sevmeyen biri. Bu da bakan olarak açıklamalarında olumsuz durumlara neden olabilir. Kalın ise sözlü açıklamalarda çok başarılı... Sanırım arka planda her ikisi de durum değerlendirmesi yapmıştır. Ülkemiz için hayırlısı olsun.
Bir müstafi astsubayın bu kadar yabancı üniversitede eğitim görmesi hiç mantıklı değil. Yollarım 4 adam, sallarım Türkiye’ye 8 tane füze, savaş bahanesi çıkarırım diyen kişinin ne kadar yerli ve milli olduğu muallaktır.
Her ay iki üç terör örgüt liderinin infazı, 2014-2017 arasında her ay farklı şehirlerde patlayan canlı bombaların artık bitmesi Mit ve bu kişi hakkında bir şeyler söylüyor bize. Bir cümleden adamı vursan da icraatları konuşuyor.
@xBugra arkadaşım o istihbaratın baaşındayken Ankara’da kaç bomba patladı, kaç kişi öldü? Ayrıca herkes kendi görüşünü söyler. Sen de görüş yaz, takdirini belirt. Benim görüşüm beni bağlar.
Çok güven veriyor. Mevlüt Çavuşoğlu başarılıydı Hakan Fidan ondan da başarılı olur diye düşünüyorum MİTten geçtiği için en başta psikolojik üstünlüğü olacak. Ayrıca 2028 başkan adayım olabilir kendisi henüz pek tanımıyoruz zamanla görücez 😃
Hükümetin en taş,, şaklı adamı gôrevi gereği arka planda durdu Ama bir çok kilit meseleyi açan fetocuların ele geçirmeye calistiğı pkk nın kilit elemanlarını avlayan operasyonları yürüten yurt dışı önemli kritik ziyaretlerde Erdoğanın hep yanında tuttuğu mossada bile operasyon yapan İsrailden tehdit alan adam