kardeşim sorduğun soruyla pek alakalı değil ama burada belediye başkanı olmak için donanıma falan ihtiyacın yok mevcut şartları taşıyosan işin özü bir nufusun varsa olursun yaşa takılma sen 55 60 yasındaki gelmiş geçirmiş tecrübeli abilerimiz tam olarak neler yapıyor bunları bir görmek lazım değilmi oy veridim yiğenim
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın abi daha bugün baksan alayı yiyor belediyeyi bir kaç partiyede danıştım çoğu şans vermeyor yasdan dolayı 😞
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 27,1b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet, gençlerin önünü açmak ve şans tanımak lazım. bilim adamları çocukken ne başarılar yakalıyor. şu an yaşları geçmiş kişileri de görüyoruz zaten. ama 18 yine de çok küçük bir yaş 25 falan olabilir en azından
01 Yorumla
Soran+1 yılDeğerli görüşün için teşekkür ederim
- Gündem konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yıl18 yaşındaki bir bireyden belediye başkanı olur ama kendinden kıdemli siyasetçilerle dolu bir mecliste o başkanın maskara olacağı da kaçınılmaz bir gerçektir
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın o konuda kurtlar sofrasına düşme söz konusu olabilir
- +1 yıl
Kaldı ki 18 yaşında liseyi yeni birirmiş bir insanın ne donanımı olabilir?
Soran+1 yılSana şöyle anlatabilirim soruma verilen yanıtlarda hakikaten çok gördüm kamu yönetimi ve siyaset üzerine 120 ye yakın kitap bitirdim sırf merakımdan ve bundan zevk almamdan, günümüz vede öncesi siyasetine oldukça hakimim 3 dil biliyorum , C2 seviye ingilizce orta derece Almanca ve fransızca. belediye işlerinin çocuğunu gereğinden fazla biliyorum edebiyat ve tarihe son derece meraklıyım. bunun yuzde 15 i kadar olmayan insanlar belediye başkanı 🙏
- +1 yıl
1. Siyaset kitaplardan öğrenilseydi kamu ve siyasal okuyanların hepsi siyasetçi olurdu ama çoğu memur ve çok azı bürokrat.
2. Çok kitap okumak güzel birşeydir ama yaşanmadan öğrenipmeyecek milyar çeşit tecrübe vardır.
3. Nerede belediye başkanı olma hedefin var? O yaştaki bir gence hiçbir parti ilçe belediye başkan adaylığı bile vermez. Bu işlerde siyasi nufuz ve para konuşur.
4. Müthiş bit siyasetçi çevrem var. 1990’lardan beri siyasetin içindeyim ve bir partinin ilçe delegesiyim. Benim de c1 seviyesi ingilizcem var ama yabancı dil bilgin olması Türk siyasetinde bir anlam ifade etmiyor. Cumhurbaşkanından bakanlara, valilerden belediye başkanlarına hatta üniversite rektörleri ve üst düzey bürokrasiye kadar devletin önemli bir kısmı yabancı dil bilmez, bileni de o çevrede barındırmazlar.
5. Türk siyasetinde her makamda liyakat değil genel başkana sadakat aranır.
6. Siyasetçinin ayak oyunlarını iyi bilmesi ve duruma göre spekülatif ve manipülatif saldırgan söylem içinde olması gerekir.
7. Siyasetçi görünüşte kavgalı olduğu her siyasetçiyle arka planda kanka olmalıdır.
8. Bir belediye başkanı veya belediye öeclis üyesi de siyasetin bu basamaklarını turmanmadan hadi ben donanımlıyım deyince aaa ne güzel hadi gel seni aday yapalım denilip aday yapılmaz.
9. Belediye başkanı veya meclis üyesinin bürokrasiyle ilişkileri sıkı olmalıdır. Sonuçta her bürokrat bir siyasi güç tarafından atanır ve velinimetine yani onu atayan gğce hizmet etmekle mükelleftir.
Yani özetle seninki sadece ütopik bir hayaldir. Gerçeklerle yüzleşmen gerek.
Soran+1 yılTecrübe kazanmak içinde , şans tanınması gerekir. CHP yönetiminde bir Ankara belediyesi desem daha doğru olur isim vermektense zaten az çok tahmin edersin. merkez değil. evet çoğu dediğin doğru sonuna kadar haklısın türk siyeseti ayak oyunu üzerine kuruludur.
+1 yılKesinlikle gençlere şans tanınması gerektiğini düşünüyorum ama bizim ülkemizde ne yazık ki muhalefet olsun iktidar olsun koltuğa oturan bırakamıyor
06 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle öyle sevda üzerine yakılan gelecekler mezarı oldu Türkiye
- +1 yıl
Sorma ya koltuğa oturan bırakamıyor hayır kaybeden de gitmiyor kazanan zaten kazanmak için her türlü haltı yiyor olan bize oluyor
Soran+1 yılKirli siyaset bunlarınki
- +1 yıl
Sorma ya İnsanlar da akıllanmıyor ama ben ne diyeyim şikayet ediyorlar ediyorlar gene aynı kişi seçiliyor anlamadım ben bu işi
Soran+1 yılMidemiz bulandı Allah kuran çarpsın ki.
- +1 yıl
Kesinlikle
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
- Gündem konusunda 590 cevap paylaştı.
+1 yılFatih Sultan Mehmet ile aynı özelliklerin varsa elbette desteklerim!! Ama onunla aynı yaştayım demekle olmuyor bu işler!!!
Gayet soğukkanlı ve cesurdu, Türkçe, Slavca, Yunanca, Arapça, Farsça, Latince, İbranice, Keldanice ve İtalyanca dillerini bilmektedir!!!
Tarih, coğrafya ve askerlik bilgisi, Avrupa tarihine ve Yunan filozoflarının hayatına dair eğitimler almış , Akşemsettin'den din ve fen eğitimi almış ve Molla Gürani'den dil bilgisi eğitimi almış!!
Var mı bu özellikleriniz?
21 Yorumla
Soran+1 yılÜstte sword isimli bir arkadaşa özelliklerimi yazdım okuyabilirsin hocam
Fatih gibi insanlar çok az babasını görmüş, çok az çocukluk yaşamış ve herkesten önce ve özel eğitim almıştır. 12 yaşına geldiğinde at binen, ok atan, çeşitli diller öğrenen, hafızlık yapan, şiir yazan, haritacılık, astronomi, matematik, felsefe, tarih gibi pek çok alanda donanımlı birisi ile yeni yetme ve düz MEB müfredatı ile yetişen birini bir tutmak doğru olmazdı sanırım. Gitsin bu çocuk bokunda boncuk arasın.
65 Yorumla
Soran+1 yılAnnenizin karnında babası ben olduğum çocuğu arayım.
Soran+1 yılAnnesi topluma mââl olmuş bir annenin çocuğu olduğun sorumda boş laf edip moral bozmaya çalışmandan belli
Soran+1 yılYahu hocam noktalama işaretlerini kullanarak kendini güzel yazım öğretmeni olarak mı görüyorsun ben insan gibi bir soru sordum soruma geldin bana laflarinla anneni tanıttın daha neyi zorluyorsun ki? Ayriyeten sadece küfürlü laf sokmuyorum, annen ve karnındaki bebeğin nereye ne soktugumu gayet iyi bilir saygılar sevgiler. 🙏💍🌹
Duygu ve öfke kontrolü kızlarda 28 erkeklerde 35 bence birşeyleri yaşayarak öğrenmek en doğrusu ki 18 yaşında belediye başkanı seçtiğinde o çocuğu değil babasını annesini seçersin saçma sapan işler askere gidecek önce hayatı öğrenecek işi ehline veriniz
10 Yorumla
+1 yıl18 yaş çok küçük. Bence tüm yöneticiler bir üniversite mezunu olmalı. Okuyan ve onca sene atanmaya çalışan kişilere bu haksızlık. Yani aynı şekilde milletvekiliği için de 18 yaş sınırı olduğunu gördüğümde çok şaşırmış idim. 18 yaş ne ya? Ergen daha o.
17 Yorumla
Soran+1 yılPeki günümüz Türkiyesi de her makam sahibi insan üniversite eğitimi aldı mı? Bir kişiyi bununla eliyosun
- +1 yıl
Her makam sahibi insan üniversite mezunu olmayabilir ama lise mezunu biri de çok bilgili olamaz. Yani üniversite mezunu olsan aradaki bilgi farkından doğan uçurumu görürsün. Ki olmayabilir ama olmalı. Bu bir kişinin yüzünden binlerce kişi eğitimsiz bir şekilde üniversite yönetmeye kalksa sonu ne olur mu ülkenin? Ha şimdi eğitimsiz dedim, zoruna gidebilir ama öyle. Bunu gitmeden anlaman zor. Ben okudum ve hâlâ çok donanımlı olduğumu diyemiyorum. Kaldı ki bir lise mezunu... 🙄🙄
- +1 yıl
Bu
Soran+1 yılYoo yorumun aksine hoşuma gitti çokda doğru ama günümüzde örneği çok varken bence banada şans tanimak fena olmaz. çünkü hakikaketn bu ülkede bilgili ve de eğitimli insanlara fırsat verilmiyor. bir cahile vermekdense şansı 18 yaşında pırıl pırıl bir zihniyet sahibi gence vermek daha mantıklı çünkü dediğiniz tarzda birisinin kazanması çok zor. bu ulkede
- +1 yıl
18 yaş çok küçük yine de. Yani her yönetici değil de bildiğim kadarıyla cumhurbaşkanı ve başbakan mutlaka bir üniversite mezunu olmak zorunda ve onlarda yaş sınırı var. Yani başbakanı tam bilmiyorum ama cumhurbaşkanında var.
Soran+1 yılCumhurbaşkanı 40 üstü gerek.
- +1 yıl
Aynen, 40 üstü de tam olarak kaç olduğunu unuttum.
+1 yılEvet gençlerin önünü açın gençlere şans verin
https://www.youtube.com/embed/mSVWmxqrm6k10 Yorumla
+1 yılKişiliğine ve davranışlarına bağlı. Ama gençlerden ümitliyim "z kuşağıyım" demiyorsa tasma takılmasını kabul etmeyip dinini yaşıyorsa oy verme ihtimalim hayli yüksek. Ki bu benim de düşündüğüm bir mevzu ~ ℳ
02 Yorumla
Soran+1 yılZ kuşağı saçmalığına zerre inanmiuirum
- +1 yıl
Yürü be kral biz z kuşağı değil, ümmet-i Muhammediz
Siyaset tecrübe işi olduğu için yani şöyle diyeyim extraordinary biri ise evet sıradan okullu biriyse hayır. Bana ne verecek bu kişi oyum karşılığında?
Nasıl hizmet götürecek Kurtların arasında yem olmasın?01 Yorumla
Soran+1 yılÇok tesekur ederim en güzel yorum sizinki
Gündem konusunda 532 cevap paylaştı. Oy vermem, olmasını da istemem. En az 25 yaşını doldurması gerekir.
10 Yorumla
+1 yılFatih Sultan Mehmet aldığı eğitimle bugün kü bir değil
10 YorumlaHayır desteklemem çünkü daha yeni ergen olgun değil tam donanımlı olmaz
10 YorumlaGündem konusunda 2,5b cevap paylaştı. ben bu tarz seyleri umursamiyorum. sadece baskanlikta oy kullanirim.
10 Yorumla
+1 yıl18 yaşında çok donanımlı olacağını düşünmüyorum
10 Yorumla
+1 yılfatih sultan mehmetin çağında abidik kubidik çizgi filmlerle yetiştirilmiyordu çocuklar daha çocukken donanım kazandırılıyordu
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet.
+1 yıl18 yaşında birinin bahsedilen donanıma sahip olması mümkün değil. Belediye başkanlığı tecrübeye dayanan bir şey, yapabilmek için bir hayat tecrübesine ihtiyacı var insanın.
00 Yorumla- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılÇok düşük bir ihtimalle olabilir ama çok düşük bir ihtimal o ışığı görmem lazım
02 Yorumla- +1 yıl
Birde fatih olmak için başında bir molla gunari birde Akşemseddin lazim fatih olmak kolay değil ama imkansız da degil
Soran+1 yılHocam ben fatih olucagim veya onun gibiyim demiyorumki ben Fatih'in fethettigi yaşı ornek gösteriyorum tabiki onun gibi olamam. Ama genç yasima rağmen bende bir şeyler başarabilirim bunu anlatmak istiyorum sevgiler 🙏
Evet ihtiyarlar olacağına genç adam olsun ekibide önemli
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok tesekur ederim
+1 yılVeririm. Akıl yaşta değil başta dır sonuçta..
01 Yorumla
Evet, gençlerin önünü açmak ve şans tanımak lazım. Tam da bu.
05 Yorumla
Soran+1 yılCook tesekur ederim
Soran+1 yılDüşüncelerin çok güzel keşke herkesin beynine girse bu. çok tesekur ederim tekrar
Soran+1 yıl🌹🙏
+1 yıl18 yaşında ne donanımından bahsesiyorsun, lise mezunu olmak mı donanım?
05 Yorumla
Soran+1 yılDar vede etkisiz beyninin anlayamayacağı kadar büyük bir donanım.
- +1 yıl
PUHAHHA, kendini bir b*k zannedip hiçbir b*k olmayan ve bu başarısızlığını hayatın boyunca sürdürecek olan bir eziksin. Baba parası yiyip b*klu donunla gezmeye ve hayal kurmaya devam et.
Soran+1 yılYorma güzel kafanı.
- +1 yıl
Mal a*m*k
Soran+1 yıl🙏🙏
Gizli Üye(25-29)+1 yıl18 yaşında ne kadar donanımlı olabilir Allah aşkına ya. Gerçi bizim ülkede 50 yaşındakiler de donanımsız. İki tarafı da desteklemem.
17 Yorumla
Soran+1 yılHer yaş aynı olmazmi ama
Soran+1 yılOlmazki
Cevap sahibi+1 yılSana bir sır vereyim, 15-20 yaş aralığındaki çocukların %90'ı kendini çok donanımlı sanıyor. Ben de öyle sanıyordum. Büyüyüp, gelişip gerçekten donanımlı sayılabilecek bir duruma geldiğimde anladım o zamanlar ne kadar saçmalığımı:)
Ha ben mesela hiçbir zaman birilerine anneli küfürler edecek kadar boş bir insan olmadığım halde diyorum bunu bak, bi düşün.
Soran+1 yılDilin sivri.
Soran+1 yılAnnesine küfür ettiğim kişinin yazdığı kışkırtıcı vede moral bozucu şeyide umarım okumussundur.
Cevap sahibi+1 yılHer moral bozana küfür edeceksen direkt siyasete girme zaten 😂
Soran+1 yılDikkate alacağım.
+1 yıl18 yaşında ne kadar donanımlı olabilir ki. Tabiki vermem
00 YorumlaBir yıl dah bekle kücükten basla muhtar ol ondan sonra belediye baskanlığına geç
00 Yorumla
+1 yılelbette hayır tecrübe yapısı kadrosu önemli ama o yaşta imkansız
00 Yorumla
+1 yılgençlere sorumluluk vermek gerek bence
12 Yorumla
- +1 yıl
ben teşekkür ederim :)
- Gündem konusunda 438 cevap paylaştı.
+1 yılBu hususta yaşın bir önemi yoktur.. Bilgi ve birikimine bakarım ve oy veririm..
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsla oy vermem. Hormonlar doğrü düşünmelerine izin vermez bi kere.
01 Yorumla
Soran+1 yılBelediye binasına mi tecevuz edecem hormonla ne ilgisi var laf konuşmak için laf konuşma hocam.
+1 yılİzmir'den 18 yaşındaki Nisa Alptekin aday olursa veririm milletvekilli için verdim reis artık gençlerin ne istediğini biliyor maşallah dunya guzeli kızları aday gösteriyor artık
01 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂
- Gündem konusunda 726 cevap paylaştı.
+1 yılDesteklerim oyda veririm , artık gençlerin onu açılması lazım.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende çok tesekur ederim 🙏🙏🙏🙏
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜstünden kaç asır geçmiş dönemi, günümüzle kıyaslaman saçma
00 YorumlaKesinlikle arkasında dururdum olabilsem bende olurdum hatta. Yaşlılar geldide ne oldu bu zamana kadar? Ekonomi açlık
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok tesekur ederim 🙏🙏🙏
bilemedim ama şans vermek gerek.
10 YorumlaHangi partiden aday olduğuna bağlı
04 Yorumla
Soran+1 yılDestekleyeceğini düşündüğüm bir parti
Soran+1 yılCHP.
+1 yılBiraz pişmesi lazım ya
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet doğru
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılveririm tabiiki
10 Yorumlaİyiyse veririm bilgi ve becerisi varsa
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekur ederim
+1 yılEvet! Bu ülkeyi biz kurtaracağız.
10 Yorumla
+1 yılEvet
10 YorumlaHayır
10 YorumlaTabii! Bu ülkeyi biz kurtaracağız ne de olsa.
10 Yorumla
+1 yılNeden olmasın
10 Yorumla
+1 yılOy veririm
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
- Gündem konusunda 588 cevap paylaştı.
+1 yılVeririm tabiki
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
yasa bakmaz bu isler
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekürler 🙏🙏🙏
Soran+1 yılKeşke herkesin beyni bunu algilasa
+1 yılHangi partiden
03 Yorumla
Soran+1 yılSuanki belediye başkanının partisi diyeyim yeterli
Soran+1 yılYani alabilecegim bir yer.
- +1 yıl
Çok açıklayıcı oldu
+1 yıl18 likte hiçbir donanım olmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılGörüşün için teşekkür ederim ama pek katılmıyorum.
Vermem
00 YorumlaVeririm
10 Yorumla
+1 yılHayır
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır
00 YorumlaEvet veririm
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekurler
+1 yılVeriridim
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekürler 🙏🙏