Celladına aşık olmuşsa bir millet, İster ezan, ister can dinlet, İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet, Müstehaktır ona her türlü zillet.
Bu sözü o kadar doğru buluyorum ki.
Sizce de çok anlamlı ve zekice değil mi?
Teşekkürler Ömer bey, ağzınıza sağlık.

Celladına aşık olmuşsa bir millet, İster ezan, ister can dinlet, İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet, Müstehaktır ona her türlü zillet.
Bu sözü o kadar doğru buluyorum ki.
Sizce de çok anlamlı ve zekice değil mi?
Teşekkürler Ömer bey, ağzınıza sağlık.

Ömer Hayyam. Şair, matematikçi, gök bilimci Orandan Anadoluya geldiği bilinen bir şahıs. Şiirleri aşk ve şarap üstüne olup başı kesimler tarafından kotulense de şiirlerinde tasavvuf işlenmiştir. Şarap ilahi aşkı, kadeh kalbi ve saki sevgiliyi simgeler.
Bazen öyle sözler var ki, insanın direkt duygularını anında karşıya hissettirir. Bu da o sözlerden birisi. Bu sözü merak ediyorsanız biraz anlatayım. :)
Bu söz aslında şiir olarak hayatımıza girmiştir. Bu şiir ise ünlü şair Ömer Hayyam'a aittir.
"Celladına aşık olmuşsa bir millet, ister ezan ister çan dinlet. İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet müstehaktır ona her türlü zillet" sözü aslında birine aşırı bağlılığı ifade ediyor. Yani o bağlılık duyan kişi yanlış işler yapsa bile inadına bağlılık duyanlara karşı söylenmiştir.
Günümüzde de bu sözü bol bol duyuyoruz. :)
Çoğu sözünü doğru bulurum Ömer Hayyam'ın görüşünü sözlerini sevdiğim birisidir. Bu soruyu , bu sözü ve böyle bir dörtlüğü gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim. Sadece şu dörtlüğü okuyup anlayan bir toplum bile aydınlanma yaşayabilir.
Cevap
14Cevap
Yapacak bir şey yok. seveni sevdikleri sürece kendileri istiyor kendileri hak ediyor.
Bırakın ülkenin çöküşünü kutlasınlar…Sağlığı kötü, ekonomi kötü bütün devlet kurumları bitik durumda ve kendi yarattığı enkaz ile başbaşa kaldı.
Hersey müstahak onlara beter olsunlar.
Kendi çocuğum için üzülüyorum. O anneler o babalar öyle bir zihniyet onları rahatsız etmiyorlar
Bunlara laf anlatılmaz anlamıyolar bırakın kutlasınlar felaketlerini.
Kutlasınlar bakalım hep birlikte Kötü günleri onlarla birlikte geleceğiz
Bu yenilgiye karşı Kılıçdaroğlu ve CHP'den hesap sormayanların AKP'lilerden farkı yoktur. Özellikle o yaşlı bunaktan!
🙄🙄
Ne demek istiyorsun sen sitemmi ediyorsun Erdoğan kazandı diye?
Bütün müslüman dünyasında kutlamalar var
Yalnız biz Müslümanlığı kazanmadık Müslümanlık yeniden gelmedi bu ülkeye bu ülkede zaten Müslümanlık vardı Şu andaki seçim Cumhurbaşkanlığı seçimi bunları kutluyorlar
Diğeri kazansaydı LGBT'liler kutmala yapacaktı mutlu olurdun demi
Beyefendi beyefendi beyefendi lgbt'ciler Zaten bu ülkede var AK Parti'nin zamanında vardı Hala da varlar lgbtc'leri bu ülkeye başka partiler sokmadı ve müslüman müslümanı zorlayamaz hiçbir şeye zorlayamaz Müslümanın Müslüman'ı zorlama hakkı yoktur Müslüman onlarla birlikte yanacak olan sen değilsin onlar seni cehenneme götürecek değil bir müslümansan her insana düşünmek zorundasın bencilsiniz Ben de Elhamdülillah müslümanım belki senden daha fazla şey biliyorumdur Müslümanlık hakkında namazımı kılıyorumdur orucumu tutuyorumdur ama insanı ayırmıyorum bu da bir Müslümanlık
Fatih'in torunları kazandı niye üzülüyorsun o zaman zulüm 1453'te başladı diyen zihniyet kaybetti
Tamam sus
Neden x partililer sayın kyi eleştirmiyor hep hatayı karşi tarafta buluyor kimse kendini eleştirmiyor hep hata karşı tarafta
Ne bekliyordunuz hdppkk ile gezerken bu millet ülkeyi size mi teslim edecekti
Aynen kanka bu ülkeyi Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarından alıp Suriyeli Afgan vatandaşlara versin onların olsun Biz de ülke ülke gezelim anasını satayım
Kimseye verdiği yok sen turbanina laf eden kk ya pkk ile dans edenlerle takıl ver oyunu
Tm kanka
Ne oldu verecek cevap kalmadı mı
Size verebilecek bir sürü cevabım varken hesabımın kapanmasını istemiyorum Ayrıca şunu da söyleyip gideceğim benim türban'ıma laf etmiş olabilir sonradan özür dilemesi bir erdemlik tir herkesin yanlışları olabilir herkesin ön yargıları olabilir Önemli olan bunları yıkması
Yav he ondan yaptığı resmen taklaydi
Aynen kanka millete surtuk terörist dinsiz diyen siz dogrusunuz
yeter bence her seçim aynı şey millet değişmiyor naplım
Başladılar yine halkımız cahil demeye. Bir siz doğrusunuz herkes yanlış.
Hiç bu kadar üzülmemiştim.
Bende maalesef
Evet celladıma aşığım elhamdulillah :))
Kula kulluk etmek Müslümanlık değildir. Affedilmeyi haketmeyen bit günahtır. Elhamdülillah kelimesini Müslümanlar kullanır kullanmanıza gerek yok
Kula kulluk yok, Müslüman reisi destekledik.
İftira attın, tekfirde bulundun başka? :))
Aynen bir Müslüman bu ülkede reis başka kimse yok hepsi ateist Hristiyan dinsiz
Kim yazmış bu şiiri
cellad o degil mülteciler olacak haberleri yok :D
Popülist, ezber yaklaşım içeren söylemler.
Cellat hasta pili fazla gitmez
Geleceği görmek diye buna denir
Yapacak bir şey yok
Mutlu son...
Cok sukur kazandik
Çarpık bacaklı
Sagol
cok haklısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?