Erdoğan kazanırsa değişir sonuçta hüda par Türklerden rahatsz ve anayasayi degstrmek istiyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez. Gördüğün gibi madde 4 ile bu yasalar korunma altına alınmış. Lakin 4üncü maddeyi koruyan bi yasa yok. Yani öncelikle 4üncü madde değiştirilerek ilerleyebilirler. Eğer bu olursa sanırım iç savaşın çıkması kaçınılmaz ve iç savaşa giden süreç hızlanmış olur diye düşünüyorum
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYa yok öyle bir şey. 20 senede değişirdi değiştirmek isteselerdi. Türkiye o konjonktürde bir ülke değil olmayacak da. Zaten söylemleri de o yönde değil hele de Sinan Oğan hamlesiyle bu çok netleşti. Ülkenin dinamikleri buna zaten izin vermez onun dışında sadece siyasi söylem ve seçim propagandası olarak kalır her zaman. İşine gelen ya da gelmeyen bunu kullanır bir şekilde.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
21Cevap
- Gündem konusunda 27b cevap paylaştı.
u +1 yılBence değişmez
00 Yorumla
+1 yılBen bir Türk olarak yemin medni değişmesi gerekiyor
Şu şekilde olabilir mesala
3 seçenek sunulacak
1-Türk milleti adına
2-Türkiye milleti adına
3- Türkiye Cumhuriyeti adına diye yemin edebilirler020 Yorumla- +1 yıl
Değişmeyecek tek şey Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüdür, hafta yemin töreninde Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü korumak içinde yemin edilmesi gerekir
- +1 yıl
Rahatsız olmaz merak etme
Ben Kürt olarak diyor
Neden Türk milleti adına yemin ediyorum diyor, empalizin dayattığı sistemin elinde bir oyuncak dedi bunu ellerinden alalım diyor. - +1 yıl
Türk bayrağını kabul ediyor Türkiye Cumhuriyetini benimsiyor sadece yemin medni değişmesi gerekiyor dedi
- +1 yıl
Bu ülkenin adı Kürtmenistan olsun diyelim, sen bir Türk'sün milletvekili yemini edeceksin, Kürt milleti adına mı? Yoksa Kürtmenistan milleti adına mı yenin edersin
- +1 yıl
Ben araştırma yaptım pkk'lar çok çekiniyor bunlardan
- +1 yıl
Türkiye Cumhuriyeti'nin adı değişmediği sürece yemin medninin hepsi değişsin sorun olmaz
- +1 yıl
Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi kuruyor sonra Atatürk'ün ilkeleri adına yemin ettiriyorlar, Atatürk benim ilkelerimi anayasaya işleyin demediki
- +1 yıl
Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü koruyacağıma ve milletime en iyi hizmeti vermek için elimden geleni yapacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim
- +1 yıl
Yemin böyle olur
- +1 yıl
Bunlar hep provokasyon algısı
- +1 yıl
Ayy şeyda biliyor musun
Ben askerede iken yemek duası vardı
Yemek duası bir elin masada bir elin ağızda ayakta tanrımıza hamd olsun diye zorla yemek duası yaptırdılar - +1 yıl
Sonra bu zoraki yemek duası kaldırıldı, sorun var mı şimdi yok
- +1 yıl
Sen kafana takma şeriat falan gelmez, ölene kadar mini etekle gezersin özgür olacaksın
- +1 yıl
Giden gider kalan kalır
+1 yılBence değişmez ama eğer değişirse savaşa yol açabilir BENCE çünki buna karşı gelenler elbette olur kalsın diyenlerde olur kendi ülkemizde kendi vatandaşlarımız ile kavga denmeyecek kadar büyük bir şekilde cinayet, kaçırma, göz altı, tecavüz, yaralama, işkence etme gibi şeyler ortaya çıkabilir.
00 Yorumla- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılAnayasa değişikliği şu an mümkün görünmüyor 400 oy lazim kimse onu sağlanamıyor bırak ilk 4 maddeyi en ufak değişiklik bile yapılamaz
01 Yorumla Gündem konusunda 573 cevap paylaştı. Anayasa değişmez ama halk ikiye bölünecek gibi gözüküyor.
Yobazlar ve modernler, iki tarafında kafalarını açtığımız zaman aynı Afganistan.123 Yorumla- +1 yıl
Rahip Brunson krizinde kesinleşmiş hapis cezası olan adamı tutuksuz yargılanmasını sağlayıp ülkesine geri getiren ülke Amerika.
Tayyip Brunson karşılığında Fetö'yü istedi, ABD savunma bakanı çıkıp Brunson'u salın yoksa sonuçlarına katlanırsınız dedi birkaç ay sonra Brunson serbest bırakılıp ABD'ye yollandı.
USD Doların 5 liradan 9 liraya çıkması bu olayla olmuştu, söylentilere göre Trump Erdoğan'ı Amerika'daki mal varlığını açıklamakla tehdit etmiş.
- +1 yıl
Zaten ülke yobazlar ve modernler diye ikiye ayrılmış durumda çünkü islama inanmayan nüfus artışa geçti her yerde din tartışması yapılıyor
- +1 yıl
Benle ne alakası var adama şu bu günah diyoruz banane senin dininden diyor allaha dine peygambere küfür ediyor sosyal medyada çok gördüm müslüman ve müslüman olmayan tartışmasını
- +1 yıl
Evet etmediler.
Yani mevcut iktidar devam ederse Amerika istediğini yaptırtabilir demek istedim, diz çökmekten başka bir çaremiz yok.
Büyük Ortadoğu Projesi doğrultusunda Türkiye'yi islam yasaları ile bir mülteci kampına dönüştürülmesi durumu var.
Anayasa değiştirilemez ve şeriat gelmez ama İslam yasaları eklenebilir. - +1 yıl
Türkiye müslüman ülke ama içinde müslümanlar kadar müslüman olmayan kişiler de var hani cami oldg kadr kilise de varya öyle düşün. Sen karşındaki insanın dinine inandg şeye mezhebine saygı duymazsan üzerine gidersen o da sana öyle davranır. Saygı duymasını öğren önce başkasına
- +1 yıl
85 milyonun 60 65 milyonu müslüman benim tahminim. 20 milyon civarı da diğer dinlere inanan ve inancsizlar var
- +1 yıl
@mavivesiyahaşkı Bu ülkede gerçek müslüman sayısi 5 milyondan daha az.
Bahsettiğin veriler nüfus kayıt örneğinde din hanesine bakarak alınır, oda yeni doğan herkese sorgulamaksızın din kısmına İslam yazılırsa olacağı budur.
Ülkenin %49,50'lük bölümü malum kişinin İsa gibi kurtarıcı bir ilah olduğuna inanmakta ve ona iman etmekte. - +1 yıl
Sonucda 60 milyondan fazla müslüman var 20 milyon da az bir sayı değil ama islam geçerli din bu ülkede islama inanmayana ben niye saygı gösteriyim?
- +1 yıl
Ben tahmini sayı verdim resmi rakamlar değil
- +1 yıl
Belki 60 milyon bile yoktur bilemiycem
- +1 yıl
22 yaşındayım senin dinin diyorsun demek ki islamla pek alakan yok o kadar boşuna mı tartıştık madem dinsizdin ne diye benle din hakkında konuştun?
- +1 yıl
@mavivesiyahaşkı ben şahsen Ortodoksum ve kimseye din dayatması yapmıyorum.
Dünyaya biz Hristiyanlar hükmettiğimiz halde, her buluşta icatta biz Hristiyanların imzası olmasına rağmen yapmıyorum bunu.
Senin ülkende İslam toplumun bir bölümü için kısmen geçerli olabilir ama dünyada Hristiyanlık geçerli. - +1 yıl
Ortodoks mu? Irk olarak türk musun peki?
- +1 yıl
Ben kıza dedim zaten müslüman değilsen konuşmayalım diye
+1 yıladı üstünde 'değiştirilemez'. o yüzden o anayasayı rafa kaldırıp şeriat anayasası gelecek gibi duruyor :d
04 Yorumla- +1 yıl
bide normalde cumhurbaşkanı en fazla 2 kere cumhurbaşkanı adayı olabilir
- +1 yıl
@seyda028 yok ya bence seçim 2. Tura kaldı ya ondan ertelediler.
+1 yılDeğiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Bu girişim çok büyük bir toplumsal krize yol açar
00 Yorumla
+1 yılMHP CHP Zafer Partisi içindeki Türkçü insanlar buna çok sert bir şekilde karşı çıkar.
00 Yorumla
+1 yılPKK (HDP) da değiştirmek istiyor. Millet buna müsade etmez her ikisine de.
06 Yorumla- +1 yıl
Böyle bir şey yaparlarsa her hangi bir taraf boş ver değiştirmeyi geçtik teklif dahi ederlerse mecliste ülkede çoknkqn dökülür bunu biliyorum
- +1 yıl
Dediğim gibi bunu pkk yani hdp de istiyor qmq mecliste değiştirilmesi teklif dahi edilemez bu maddeler
- +1 yıl
Bunu bütün hainler söylüyor ama mecliste kanun çıkar ve böyle vir yasa değişikliği teklifini meclise getiremez kimse diyorum. Sen de bunu anlamıyorsun. Asıl sen neyin kafasını yaşıyorsun
+1 yılAnayasanın değiştirelemez maddeleri değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez.
01 Yorumla- Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılreferandum olur değişmesi için
Türkiye vatandaşı bu kadar ap tal değildir bence00 Yorumla Gündem konusunda 1,7b cevap paylaştı. O tür partileri meclise taşıyanlar tarih önünde büyük hata yaptılar
00 YorumlaHalimiz harap seçimi kazanirlarsa. padişahlik dönemine geçecekler
10 Yorumla
+1 yıl360 veya 400 de anca yeni anayasa yapmaya çalışırirlar şu an bir halt yapamazlar.
10 Yorumla
+1 yılSanmam ama zina suç sayılacak gibi bir his var içimde. Ufak tefek dini düzenlemeler gelecek sanırım ama şeriat mümkün değil
19 Yorumla- +1 yıl
Aaa olur mu abla zina suç sayılsa sen hapise gireceksin hele şeriat gelse böyle giyinemeyeceksin gelmez tabi şeriat ama şu zina keşke suç sayılsa
- +1 yıl
Tamam bana kızma abla artık tartışmayalım ama o sordugun sorudan belli pek düzgün biri olmadığın iyi geceler
- +1 yıl
Sende dinle imanla ilgilen azcık giresunluymuşsun giresunluları kimse sevmiyor kızları hakkında da zina ile ünlüler aynı İzmir kızları gibi
- +1 yıl
Karadenizin doğusunda değil ki giresun karadeniz derken trabzon samsun rize düzgün. Ordu ve giresun kızları yollu olur diyor erkekler birde İzmir için öyle diyorlar ben hemcinslerimden duydugumu söylüyorum
- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılLen merak ettiğinden mi sanki... Soru işte
02 Yorumla- +1 yıl
👍
Değişmez merak etme Erdoğan da çok yaşamaz
012 Yorumla- +1 yıl
Adam seçime yakın neyin kafasını yaşıyor onu da anlamıyorum bana mı öyle geliyor yaptg şeyler de saçma.
Montaj videosu hazırlama falan hem bir cumhurbaşkanına yakışır şeyler değil hemd ne bilm tuhf yani ( ölse üzülmem) sağlık sorunu yaşıyor gbi ama bell etmemeye calisiyor. Gidici gbime geliyor - +1 yıl
Çok ciddi tedaviler ile ayakta duruyor ama bence sona yaklaştı. Ancak bu kadar milletin hakkını ödemeden gitmesini istemem ibreti alem için herkes görmeli. İnsanımızın gözü iyice açılmalı. Stockholm sendromu yaşıyorlar. Kutuplaşmış ve nefret dili ile arkadaş, dost ve aile içine siyaset girmiş kendinden olmayanı terörist ilan eder olmuş herkes acilen hükümetin değişip siyasette kaliteli iletişim seviyesine geçişe, üslubun düzeltilmesine ihtiyaç var. Sonra her sorun çözülür yeter ki yöneticiler halktan kopuk yaşamasınlar
+1 yılDeğişmemeli bence izin verilmez
00 Yorumla
+1 yılHür dava partisini mecliste istemiyorum...
00 YorumlaDeğiştirilmesine gerek kalmıycak şekilde yönetilir
00 Yorumla
+1 yılBilemem
00 Yorumla
+1 yılHahahsjdjd ne alaka
00 YorumlaDeğişmez korkmayin
03 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCibildak
00 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz