Kılıçdaroğlu'nun halen daha seçim kazanacağına inanan var mı?

Karşında tüm devlet mekanizmalarını kendi çıkarına kullanan bir güç varken, halen daha halktan ciddi destek alan bir güç varken (bunu kendi saha gozlemlerime dayanarak söylüyorum), Türkiye'de ki baskın dinin etinden sütünden sonuna kadar faydalanıp, muhalefeti dinsizlikle itham eden bir güç varken halen daha Kılıçdaroğlu nun kazanacağına inananlara şaşırıyorum.

Diyelim ki kazandı bu ülkeyi nasıl yönetecek bilmiyorum. Meclis çoğunluğu yok, ekonomik olarak iflasın eşiğinde bir ülke, halen daha bürokratik tüm kadrolarda iktidar destekçileri varken, seçim kazansa bile rahat ülke yönetebileceğini mi düşünüyorsunuz? İstanbul ve Ankara belediyelerini görüyoruz ne kadar yönetilebiliyor. Belediyelerde kendi çapında bir ülke gibidir. Meclisleri vardır ve iki belediyedede AKP meclis çoğunluğu var ve herşeye karşı çıkıyorlar. Yani topal ördek, Kılıçdaroğlu başkan olsada topal ördek olacak, Erdoğan'ın gücünde olmayacak, tüm bunlara karşın muhalefet HDP ye ne vaat etti? Olası kazandıklarında bu vaatleri yerine getiremez se sonuçları ne olur gibi sayısız düşünce var aklımda, benim fikrimi sorarsanız Erdoğan doğal olarak kendi kendini bitirecek, zaten kendisi o koltuktan kalkmadan indirebilecek bir güç olduğunu sanmıyorum, şayet halen daha halkın yüzde 50 si gibi bir ciddi desteği var. Tabi karşısında yüzde 50 gibi bir istemeyen kitle oldukça bu iktidarda kendini doğal olarak bitirir birgün.

Güncellemeler
+1 yıl
Bu saatten sonra Erdoğan yanlış yaparsa dikiş atarlar, Kılıçdaroğlu yanlış yaparsa toprak atarlar, Erdoğan için her şey win win, başkanlığı kaybetse bile bitik ekonomiyi Kılıçdaroğlu na yıkar ama keşke düşüncesi bu olsaydı ama buda değil, bu adam hiçbir şekilde iktidarı bırakmak istemiyor.
Kılıçdaroğlu'nun halen daha seçim kazanacağına inanan var mı?