Seçimde iki kişi var, ve birisi diğerinden fazla oy alırsa kazanır aslında.
Yani Kılıçdaroğlu için yüzde 5 oy gerekmiyor sadece, yüzde olarak bakıldığı için insanlar yanılıyor ama seçmen sayısı olarak bakılıp birisi diğerinden bir fazla alsa bile yetiyor.
Yani bunu yüzdelik olarak görmeyin.
Çok büyük bir yanılgıya düşüyor millet.
Yani Kılıçdaroğlu için yüzde 5 oy gerekmiyor sadece, yüzde olarak bakıldığı için insanlar yanılıyor ama seçmen sayısı olarak bakılıp birisi diğerinden bir fazla alsa bile yetiyor.
Yani bunu yüzdelik olarak görmeyin.
Çok büyük bir yanılgıya düşüyor millet.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İki kişi olduğu için biri mutlaka %50'nin üzerine çıkar. Biri %40, diğeri %45 almaz. Matematik bilgin var mı?
Kardeşim elbette matematik bilgim var, bunu diyecek birisinin de çıkacağını biliyordum işte, anlayamadiysan dediğimi bu senin sorunun.
Yüzde 50 nin zaten üzerine çıkar bunu ilkokul çocuğuna bile sorsan bilir, benim kastettiğim yüzdelik değil, bunu anlaman için altını cizerek mi anlatmam gerek? kişi bazlı çoğunluk diyorum sana zaten yüzde olarak zaten sonuç senin dediğine çıkar. Bir daha diyorum bak, yüzdelik değil salt çoğunluktan bahsediyorum sana, eski oylamaya bakıp da yüzde 5 lazim dersen yanlış olur olay bu.
Bunu şöyle bir matematik ile anlatayım size;
RTE nin oyu 27 milyon 130 bin
KK nin oyu 25 milyon 600 bin
İkisinin toplami 52 milyon 730 bin
Biz şu an bu seçimde 3 kişinin katılımı dolayısıyla KK nin yüzde 5 e ihtiyaci var gibi algılıyoruz ama yanlış, aslinda bu seçimde sadece iki kişi olacağı için ikisinin oy seçmen toplaminj BİLE baz alirsak mesela ikisinden birisi digerinden fazla olacagindan örnek olarak burada RTE yi baz alirsak yukardaki rakama göre 52 milyon 730 bin kişi arasinda bir yüzdelik yaparsak Erdoğan 51,4 gibi bir oy ile kazanmış olur dolayısıyla KK ise 48,6 olmuş olur. Ama görüyorsunuz işte aradaki fark yüzde 5 değil sadece salt çoğunluk olarak görmemiz gerekiyor ki bu iki kişi arasında yüzdeye vurulduğunda böyle bir sonuç ortaya çıkıyor.
Evet bende onu söylüyorum zaten
Hayır erdoğan 2.5 milyon oy fazla almış. Kılıçdaroğlu 2.5 artı 1 alması lazım.
Ama işte bu kesin bişey değil, Erdoğandan da Kılıçdaroğlu ' na oy gecebilir ya da baska yerden oy kazanabilir bunu bilrmeyiz.
Bu dediğine kılıçdaroğlu bile inanmaz yani
Çabası önemli olan, her gün çıkıp konuşup meydanda olmazsa zaten hak ediyor sonucu.
Kılıçdaroğlunun gitmediği il kalmadı bütün diyarı gezdi adama karşı önyargı var kimse vermiyor. iç anadolunun yobazlığı ve cahilliği kılıçdaroğluna zıt
Elbette çok cahil var, zamanında bir köye TİP partisinin bir çok yardımı olup da bunu gören halk yine gidip akp ye vermis ve bir oy bile TİP e çıkmamış o yüzden bu halkın ciddi anlamda sosyolojik problemler yaşıyor. Baskıyı zulmü istiyor yok sayilmayı istiyor durum gerçekten vahim.
Kesinlikleherkes oy kullanmalı
Evet biliyordum