tamam chp'yi ben de sevmiyorum hatta tiksiniyorum ama akp'ye oy vermeye de elim gitmiyor
Niye böyle düşündüğümü de tek tek yazayım:
-bir kere kesinlikle namuslu ve adaletli değiller. Bugüne dek çok ama cok fazla hak yediler, özellikle feto eliyle milyonlarca kişinin hayatını kararttılar.
-sırf oylarını alabilmek için suriyelilere vatandaşlık dağıtıp, ülkemizde tutuyorlar. haddi şimdiye kadar tuttunuz diyelim bundan sonra gönderin bari diyoruz ona da yok asla göndermeyiz diyorlar
-sırf oy için hüdapar ile ittifaka girip meclise soktular
-çok fazla yalancılar. en basitinden eyalet sistemini ilk erdoğan savunuyordu bu ülkede ama ona hiç ağızlarını açmıyorlar
-mhp ile kanlı bıçaklı düşmanlarken simdi koltuk sevdası yüzünden sarmaş dolaşlar. Ki mhp benim bu ülkede oy atacağım en son parti. milliyetçi geçinip mafyacılık oynuyorlar.
-insanların dini ve milli değerlerini çok fazla seçim malzemesi haline getiriyorlar. Neredeyse kendilerini mehdi, kendilerinden olmayan herkesi de münafık ilan edecekler
-atatürk'e ve cumhuriyete karşılar. Hâlâ halifeliği falan savunuyorlar
Vs vs... Daha çok neden var. Bunlardan dolayı da benim elim asla gitmiyor bunlara oy vermeye
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Ne yapayım anamın baş örtüsüne bez parçası diyen adamın kazanmasına göz mü yumayim düzgün muhalefet yok
kim dedi ki bunu bilmiyorum cidden
Youtebe yaz kemal Kılıçdaroğlu baş örtüsü yaz gör izle
Tartışmayın gerek yok.
baş örtüsü olayını şimdi izledim.
Peki erdoğan'a oy verirken sırf Kılıçdaroğlu'nun bu sözü mü vicdanını rahatlatıyor?
Çünkü oy verecek başka partiler de var, oy vermeme gibi bir tercihin de var
Başka parti?
Bir Sinan ogan kaldı oda Kemal'i destekleyecek
Tamam yok diyelim başka parti. Ne olursa olsun vicdanın rahat edebiliyor mu sahiden erdogan'a oy verirken?
Evet edebiliyor Fransa'da yüz tane nüükler santral var bizde yok ama Erdoğan onuda yapıyor tabanca üretemeyen bir ülkeyken dünyanın ilk siha gemisini yapan ülke olduk CHP zamanında petrol yok diye kapatılan yerlerde petrol çıkarıyoruz Fatih'in bedduasına alacağını bile bile Atatürk'ün müzeye çevirdigi Ayasofyayi adam geldi açtı şu an tek ekonomi kötü onun haricinde ülkede kadın cinayeti falan bunların suçu Erdoğan'ın değin gidip Avrupa'dan medeniyet getiren Atatürk'ündur ekonomiye gelince Erdoğan kazansada kazanmasada ekonomi düzelmez.
İyi de yazdıkların şeylerden halkın en ufak bir faydası olmuyor ki. Bir avuç şirket zenginliğine zenginlik katıyor o kadar. 21 sene önce alım gücü bugünden daha yüksekti. Halk hükümet için yoktur, hükümet halk için vardır. Hükümet sarayda yaşarken ben günden güne fakirleşiyorum.
Liyakat getirirsen ülke çok da güzel düzelir. Ama sanırım siz tam da bunu istiyorsunuz. Ülkenin devamlı geriye gitmesini ve zenginlerin daha da zengin, fakirlerin daha da fakir olmasını.
Bunu bu ülkede isteyebilecek 2 kesim vardır 1. si ihale peşinde koşan zenginler, 2. si de mafyalar.
ikisinden biri de değilsen gerçekten yazık kardeşim. Hem kendine yazık hem de hepimize yazık.
Abi 21 yıl önce ülke nasıl iyi oluyor Allah için Gölcük depreminde gelen yardım paralarıni memur maaşlarina verecek kadar fakirdik Ecevit kendisi dedi inanmıyorsan git bak ikincisi düzgün hesab yapmıyorsun eskiden ekmek 25 kurustu ama asgari ücrette 140 lira idi yani 3. su şirket parasına para katıyor diyorsun tamamda para katmasin mı bak PKK elebaşı tayyipi indirin her gün dronlarla bizi vuruyor diyor ya can mı daha. Önemli mide mi ha ikiside olsa iyi olur ama ülkede ekonomiyi dolara bağımlılıktan kurtaracak kimse yok... iyi bir formül gerekiyor mesela altın karşılık para sistemi olsa bir ay içinde ekonomi düzelir Özal zamanında denendi işe yaradı ama Özal öldürüldü ve bitti
Alım gücünü ekmek fiyatını kıyaslayarak bulamazsın.
global olarak o yıllarda bütün ülkelerde koşullar iyi değildi o ayrı mesele. Aradan 21 yıl geçti şu an deprem paralarını nereye harcıyorlar?
Ayrıca neden sadece erdoğan'a yandaş olan şirketler parasına para katıyor?
Ben şirketler büyümesin demiyorum. hep aynı kişiler yiyor bu ülkenin kaymağını, onlar git gide zenginlesiyor biz git gide fakirleşiyoruz diyorum.
Deprem parası diye diye tutturdunuz Adıyamanda olmasam tamam dicem adam çadır dağıttıki dağıttı ihtiyacı olmayanlar bile aldı babam afadda görevli her gün çamaşır makinesi ısıtıcı battaniye gibi eşyalar indiriyorlar aynı şekilde konteynerda dağıtılıyor ve evlerinde yapımına başlandı inanmıyorsan gel göstereyim Erdoğan Kemal'e benzemez yapacam dediyse yapar
Kardeşim deprem parası dediğin şey faturana yansıtılan vergidir.
depremin erkesi günü televizyona çıkıp para dilendiler deprem için. 99'dan beri toplanan deprem vergileriyle mi dağıttılar o çadırları?
niye göz göre göre yalan söylüyorsun anlamıyorum ki
toplanan para 100 milyar yapılacak ev sayısı 650 bin her biri bir milyondan toplamda 650 milyar yapıyor ev haricinde çadır , konteyner, gıda , elbise vb şeylerde var sadece bunlar tek değil yapılması gereken okullar yollar hastaneler camiler de var televizyonda toplanan para bunun yanında yüzde 10 Luk gibi bişi okadar binayı yolları okulları hastneyi vergi ile yapacak zaten hesap kitap yap biraz
Evler parasıyla verilecek biliyorsun dimi? bedava değil
ya bilmiyorsun ya da bile bile yalan söylüyorsun
20 yıla kadar vakti var verilmesi lazım toplanan vergi okadar evi karşılayamaz zaten Kemal gibi para almayacağız mı desin buna kim inanır adam çıkmış kuruş almayacağız diyor la biz dubaimiyiz sende bilmiyorsun diyorsun knk 650 bin evden bahsediyoruz dünyanın belki en büyük depremi ve en çok ev yapılan afet olacak yani adamların parası sonsuz değil ya
birincisi yapılacak toplam ev sayısı o kadar değil onda bile yalan söylüyorsun. şu an 30 bin evin yapımına başlıyorlar. Onlar da ev sahiplerine kredi çektirilip verilecek. Ankapark'a 750 milyon dolar harcayan devlet 21 yılda deprem için para toplayamadı öyle mi? Düpedüz kendini kandırıyorsun
Yapılacak ev nasıl okadar değil adam kendisi açıkladı 650 bin yapacağız diye hatta CHP'nin kentsel dönüşümü engellediği hataya 250 bin ev yapılacak beş yüz bine yakın insan öldü sende kalkmış 30 bin diyorsun dakkada bir kendini kandiyorsun diyerek boş yapma git milyon ile milyarı öğrende gel
Tamam kardeşim.
Çünkü Chp'nin adayı daha partisini yönetemiyor. Ülkeyi hiç yönetemez.
chp konusunda haklısın ama benim sorduğum bu değil ki. yani sırf chp ülkeyi yönetemez düşüncesiyle akp'ye oy verirken için rahat olabiliyor mu sahiden? Yoksa başka nedenler de mi var?
Adam dört dörtlük değil ama en azından istediğim gibi yaşayabiliyorum. Herhangi bir kısıtlamaya getirilmiyorum. Demokrasi getireceğiz diyen insanlar, geldiği ândan itibaren tam tersi şekilde davranacak insanlar çünkü. İnsanları kutuplaştiran da kendileri. Bunun en yakın örneğini de depremzedelere karşı yaptıkları yorumlardan gördük. Daha iyi bir seçenek yok kısacası.
bu ülkede istediğin gibi yaşıyor olabilmen için ya dolarla, euroyla maaş alman gerekiyor, ya çok zengin olman gerekiyor, ya da 90 yaşındaki dedem gibi 4 duvar arasında soğan ekmekle beslenerek yaşamaktan başka bir isteğin olmaması gerekiyor. Cidden mantığıma yatmıyor bu. Yahu benden küçük kuzenim yurtdışında yaşıyor üni okuyor harçlıklarıyla araba aldı çocuk. Ben 20 senede alamam o arabayı. Nasıl istediği gibi yaşayabilir ki bir insan bu ülkede vallahi bilalahi anlamakta zorluk çekiyorum ben
Evet istediğim gibi yaşıyorum. Zengin değilim ama geçimimi sağlayabiliyorum. İnancımın gerektirdiği şekilde de yaşıyorum, herhangi bir baskıya maruz kalmıyorum. Biz gelişmekte olan bir ülkeyiz, güçlenmeye çalışan bir ülke. Yerli ve milli olarak pek çok alanda güclenmeye çalışıyoruz. Doğal olarak bunlar yaşanırken de gerek ham madde, gerek sanayi, gerek teknolojik imkânlar derken ekonominin istediğimiz şekilde olmaması da çok normal şu şartlar altında. Fakat yürümek için, kendi ayakları üzerinde durabilen bir ülke haline gelebilmek için bu adımlar şart. Ülkede her şey kötü diyemezsiniz. Başa Chp iktidarı geçtiğinde her şeyin daha iyi olmayacağını bildiğim halde oy falan vermem ben onlara.
21 sene önceki alım gücümüz şu ankinden daha yüksekti kusura bakmayın ama biz gelişen değil devamlı gerileyen bir ülkeyiz.
Bu ülkede istediğiniz gibi yaşayabildiğinizi iddia ediyorsanız da bence elle tutulur hiçbir umudunuz, hayaliniz, kariyer planınız yok demektir. Aksi mümkün değil çünkü, hayal kurmak bile lüks hale geldi bu ülkede
Mührü elime alıp RTE ye kullanırken milisaniye dahi tereddüt etmedim. Geçcek merak etmeyin.
Sorumun cevabı değil bu yalnız. Bunlara rağmen sahiden nasıl vicdanınız rahat edebiliyor?
Kusura bakmayın ama aklıma tek bir şey geliyor o da ailenizden birinin akp ile bir ilişiği olduğu, torpille işe sokulduğu, bir ihalede yardım edildiği falan geliyor... Anlamam için mantıklı bir açıklama istiyorum
Onlarca var ancak birtanesinin yeterli olacağini düşünüyorum tabi anlayabilene. Amcam ve eşi şehit oldu Mardin'de
Erdoğan'ın kendi eliyle beslediği feto amcanız ve eşi gibi onlarca insanın şehit olmasına neden oldu, polis katili hizbullah'ın siyasi uzantısı hüdaparın 4 vekilini meclise soktu, öcalan'ın kardeşini trt'de konuşturdu bunlara rağmen o sandıkta erdoğan'a oy verirken vicdanınız el veriyor yani öyle mi?
Hizbullah diye terör örgütümu var şu anda? Fetöcüler şu an terör örgütü sayılıyor. Evet oylelerde. Pekiii fetöcüler kimi destekledi seçimde? Ve var olan daha bugün verdiğimiz şehitlerin kanı eline bulaşmış PKK kimi destekledi ya seçimde? Savcı selim kirazı adliyede öldüren dhkpc kimi destekledi Allah aşkına söyleyin bana? Hayır soyleyemezzsiniz işinize gelmez. En iyisi siz kendinizi kandırmaya devam edin. Benim ve milletin karnı bunlara tok.
Teröristlerin kimi desteklediğine değil kimlerin teröristlerle işbirliği yaptığına bakmak lazım bu noktada. Yoksa taliban da erdoğan'ı destekliyor bu mantıkla gideceksek.
erdoğan bugüne dek hiçbir terör örgütüne fırsat vermedi, kürdistan lideri barzaniyle, fetoyla el ele pozlar vermedi, demirtaşla masaya oturmadı diyorsanız vicdanınızı takdir ediyorum sahiden. Daha da diyecek bir şeyim yok zaten bu düşünce yapısındaki birine. Çakma milliyetçiliğin de çakma atatürkcüğün de örneklerinden birisiniz.
Akp olmasa sen şimdi yaşayacak vatan bulamazdn. Hatasz kul olmaz bu dediklerin olabilir ama kılıç.. ma.. l oğlu gibi birilerine söz vermedi Selahattin i cikaracagz diye iyi düşün
akp olmadan önce de vardı bu vatan ne alaka simdi anlamadım ki. Mantıklı ve detaylı bir açıklama bekliyorum ben. ayrıca pek de yaşayabildiğimizi sanmıyorum. Benden küçük üni okuyan kuzenim yurtdışında yaşıyor, harçlıklarıyla araba aldı çocuk.
O arabayı 20 senede alamam ben.
Chp'yi savunmuyorum ben ayrıca selahattin örneğini vermen cok gereksiz. Akp'ye oy verirken vicdanınız rahat ediyor mu bunu sordum sadece
Akp olmadan önce parçala yoket devrindeydi. Kurt , Türk kavgası vardı okulda Kürtçe konusamıyordu arkadaşlarım öğretmenler kızardı. Adam birleştirici unsur eşarp sorun olmaktan kalktı. Hatirlarım lisede kapıda cikarırdık turbanları bu adam bura müslüman devleti haddinizi bilin dedi. Ozumuze dönüyoruz birileri sindiremiyor. Saldır8yor CHP kuklaydı Ecevit türbanlı diye nasılda kadın milletvekiline saldırtıyor meclistekileri.3maymun oynuyor herkes CHp nın ipi Biden da ABD yalakası
doğruları yanlışlarından ağır geliyor ve oy verirken vicdanın rahat ediyor yani anladım.
Ama bence doğruları yanlışlarından daha ağır değil. Din konusunda bence erdoğan kadar kimse kullanmadı bu ülkeyi. Haklarını tarikatcılara yedirdiği milyonlarca genç var. Ve üstelik o tarikatlar ülkeyi ele geçirmeye bile kalktılar. benim için yanlışları doğrularından daha fazla ve vicdanım asla rahat etmiyor. Rahat edenlere de asla anlam veremiyorum.
Tarikat dedigin feto ama sana şunu diyeyim bu danışıklı dövüş tü Necmettin Erbakan la. Erdogan çok gucsuzdu ve rengini belli edemezdi. Yıllarca AbD ye mutefikimiz dedi bende kızardım. Ama ne oldu Gücünü savunma sanayisini guclendirdi. Yakınında kalıp feto ye güzel bir yumruk indirip nasıl tıktı onları hapse bu devlet aklı işte. Kurt açılımı dedi PKK ya silah braktırıp ardından bir yumrukla da teröristleri topladı. İyice araştırın düşmana yakın kalıp iyice tanıyıp hepsini. Canına okudu devlet aklı bu. Erdoğan in bu kadar güçlenmesi için ona destek olan örgütlerde var eminim hak ve Batıl ın savaş ı bu Erdoğan hak yolunda Erdoğan bir proje bence muslumanların projesi. Masonlara batıl a karşı muslumanların hakkını savunmak için Erdoğan ı seçtiler. Mehdi demiyorum bak. Ama Mehdi ye destek olacak orduyu kuracak muslumanları bir araya toplayacak o mücahit Erdoğan
Sen hilafetcisin anladığım kadarıyla. Ben atatürkcüyüm saydığın şeyler benim vicdanımı rahatsız etmekten başka bir şeye yaramıyor. Ben gerçek atatürkcüler nasıl oy verebiliyor onu merak ediyorum asıl
Gerçek Atatürk cuydum bende taaaaki kılıçDaroglu başa gelene kadar Baykal a bir saygı vardı. Eskiden siyaset bu kadar alçak ca değildi. Kilicdaroglu eğer Selahattin i cıkaracagim dediyse oda artık Atatürk ün partisi degil. Chp artık milletin partisi değil ABD yalakası
Chp Atatürkcülüğün temsilcisi, tekeli değil. Atatürkcü birinin hilafeti savunması imkansız. samimi gelmiyorsun kusura bakma.
Sen Ataturk cu birinin dinle mi alakasi yok diyorsun laik iz biz diyen kafalardansın sizde laikliğin Müslümanlıkla alakası olmadığını savunanlardan sınız o zaman. Akp Ye oy vermekte ne kadar haklı olduğumuzu bir kere daha kanıtladınız
şu mağdur edebiyatını cidden bırakmanız lazım artık hepimiz müslümanız. Konunun dinle ne alakası var şimdi? Sözde atatürkçü olduğunu iddia edip, atatürk'ün kurduğu cumhuriyete ve ilkelerine karşı hilafeti savunan sizsiniz. Samimi olmadığınız gün gibi ortada çarpıtıp kacmaya ne gerek var.
Atatürk le ilgimiz yok bizim biz laik iz diyip Türbana saldıran cahil cuhelaya bizim kavgamız. Ayrıyetten bu cahil cuhela CHP yı desteklediği için CHP ne kadar Ataturk un partisiyim desede CHP nın dini ne de Atatürk partisi olduğunada inanmıyorum artık meselenin özü bu şu an Akp den daha iyisi yok. Kısa ve öz
Partilerin, devletlerin dini olmaz zaten hanımefendi. kendinizi kandırmaya devam edin. Atatürkçü gibi geçinmeye de kalkmayın yemezler.
Atatürk cu olmak Müslüman olmaksa evet Atatürk cuyum 🙃
hilafetci, cumhuriyet düşmanısın. Atatürk'ün adını ağzına alma
😂😂yok ben CHP dusmanı yım HDP dusmanıyım yani terörist dusmanı.
Kimin düsmanı olduğunu bilemem ama kimlerin dostu oldugun belli
Aynen öyle beni Vatanıma göz dikenin gözünü oyanların dostuyum da senin kimin dostu olduğun pek belli degil
Kardeşim boş ver yorumdakilerle tartışmaya girme asla kabul ettiremezsin bunlara
Erdogan olmazsa bu zamanalara gelemezdik.
niye gelemezdik bu zamanlara?
Erdoğan sayesinde feto büyüyüp darbe yapmaya kalktı bu ülkede daha nolabilir?
Ayrıca bu zamanlarda ne var ki onu da anlamıyorum 21 sene önceki ekonomimiz, alım gücümüz şu ankinden daha iyiydi
Feto teror orgutu degil cemaat sadece. 15 temmuzun onlarla alakasi yok. Secimler bitsin Ulke onceki durumlarini geri donecek insallah
feto terör örgütü değil ve 15 temmuzun onlarla alakası yok mu?
Kardeşim senin aklın fazla karışık belli ki normal değil bu düşüncelerin.
Ayrıca seçimle ne değişecek ki ülke önceki durumlarına geri dönecek? meclis aynı, hükümet aynı ne değişecek?
evet her sey duzelecek
Senin düşüncene göre oy verecek kimse yok
Var. Zafer partisi var. İlk turda da onlara verdim
Artık ilk tur bitti sadece iki aday var
tamam da benim sorumun bununla alakası yok ki. Akp'ye oy verirsen vicdanınız rahat ediyor mu bunu sordum. Oy kullanmamak da bi tercih neticede
Gayet rahat
Tüm bunlara rağmen gayet rahat bir vicdanla oy verebiliyorsun yani? Sanırım insanlık tarihinin en anlamsız ve karmaşık dönemine denk geldim
Senin bakış açına göre öyleyse bu senin problemin
Çünkü bunlar aktrol.
hakaretlerini başka yerde et kardeşim
Hakaret mi? Ne hakareti? Bunlar aktrol. Buradakilerin işi bu.