Evet, bu konudaki analizlerinizi benle/bizlerle paylaşır mısınız?

Evet, bu konudaki analizlerinizi benle/bizlerle paylaşır mısınız?

Ben gerek bu mecrada gerek başka yerlerde defalarca CHP li bir adayın seçim kazanamayacağını, kazansa bile asla Erdoğan kadar güçlü olamayacağını defalarca söyledim, kimileri Mansur aday olsaydı Ekrem aday olsaydı falan diyor ama inanın onlarda aday olsa sonuç değişmezdi.
Türkiye'de kaç seçmen grubu var öncelikle buna bakmak lazım, önemli ve büyük olanlardan başlarsak;
% 25 gibi bir sol kesim var.
%20 gibi bir siyasal islamci grup var.
%20 gibi merkez sağ var
%20 gibi milliyetçi bir grup var.
%10 gibi bir Kürt milliyetçisi grup var.
%5 de diğerleri var
Uzun uzun bu grupların kendi grubu dışından hangi adaya oy verip vermeyeceğini yazmayacağım ama az çok tahmin edersiniz. Sol bir adaya çıkacağı maksimum oyu bu seçimde Kılıçdaroğlu aldı zaten ama aşırı derecede taviz vererek yaptı bunu, merkez sağ, İslamcılar ve milliyetçilerin büyük çoğunluğu CHP li bir adaya asla sıcak bakmaz, birde işin içine PKK la bağını koparamamış bir HDP desteği girince milliyetçiler hiç sıcak bakmaz, Sinan Oğan desteklese bile o yüzde 5 in blok halde Kılıçdaroğluna gideceğini sanmıyorum. Erdoğanı yıkacak isim ise genç dinamik ve merkez sağdan sevilen bir aday olmalıydı. Chp de dışarıdan destek verebilirdi. Chp henüz bu ülkede iktidar olamaz ama iktidarı belirleyen olabilir. Çünkü karşısındaki karşıt gruplar birleşebiliyor ama CHP bunu yapamıyor. Yapsa bile halkta karşılığı olmuyor.
Cevap
1Cevap
Bence iyi yönde değiştirir
Ben Oğan'ın gönlünün CHP'den yana olduğunu düşünüyorum. Eğer CHP, muhafazakar ve sol görüş dengesini kurarsa hem AKP tabanlı oyun bir kısmını kendine kaydıracaktır hemde Oğan seçmenini kendine çekecektir.
Sinan oğana oy verenler onunla beraber gitmeyecek, yarıya bölünür oylar muhtemelen yani Erdoğan kazanır
Bence cok bir etkisi olmaz oğanın seçmenleri hic net degil bazısı oganı dinleriz diyor bazısı chp bazısı akp bazısı oy vermem kimseye diyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?