Gündem konusunda 475 cevap paylaştı. peki sonuç ne? Türkiyeden pkk süpürüldü kuzey ıraktan 26 ıncı parelelden 53üncü kuzey enlemlerine kadar ki suriye sınırında Türk askerinin kontrolünde 2019 daki barış pınarları operasyonuda tamamlanacak hatta bu konumun 28inci boylama kadar ki bölümü olan libya anlaşmasıyla mavi vatanıda dahil edildi.
eskiden katırlarla karakol basarlardı keşke aynı asimetrik yap taktiğini yapsalar anında yok ediliyorlar.
Türkiye 40 yıldır 1 trilyon dolar zarara uğratılmış, istikrarsızlaştırılmış, doktorunu, öğretmeni, işçiyi vuran pkk Türkiye topraklarından süpürülmüş.
akp terörle mücadelesini başarıyla yerine getirmiştir ayriyetten kandilden geliyor kimin kiminle olduğunu kimin kimi desteklediğini.
https://www.youtube.com/embed/tp7V0QrCarg115 Yorumla- +1 yıl
tabi ki süpürüldü, madem arşivleri seviyorsun arşivlere bak anlarsın bugünle karşılaştır, eskiden güneydoğuda sürekli ohal ilan ediliyordu, karakollar basılıyordu, hergün nerdeyse 20 şehir haberi geliyordu, bugün öyle mi? Türk ordusu ve emniyeti tamamen kontrolü sağlamış ülkedne süpürmüş şu an ancak ypg adındaki 1999 adana mutabakatına şark kurnazlığı yaparak Türkiyenin doğrudan müdalehe hakkını elden almak için ypg adında örgütlendiler onlarıda sınırda afrinde, barış pınarlarında sınırlarında leşlerini dizdi dediğim gibi daha da devam edecek
- +1 yıl
1984 yılından beri mücadele ediliyor. 2009-2016 yıllarındaki oslo görüşmeleri-çözüm süreci arasındaki zaafiyeti yüzünden 2015 ve 2016'daki kayıplarımızı saymamı ister misin? Onun dışında bu mücadele 2016-23 yılları arasında layıkıyla devam etmiştir. Fakat ypg pkkdan çok daha güçlü bir biçimde suriyede varlığını sürdürmektedir. Şu anda ittifaklardan biri hep birisi ise hüda-par ile işbirliği yapmaktadır Tr-net gibi albayraklar medyanın taraflı haberlerini izleyenin akp'li olması muhtemeldir. Bir partiyi savunmak için 40 takla atmak acizcenedir. Doğruya doğru yanlışa yanlış demek adaletli olanı.
- +1 yıl
@Venetor çözüm süreci terörün hukuki olarak bitirilme sürecidir devlet bunu deneyebilir, birleşik krallık başbakanı Margaret Thatcher da IRA terör örgütüyle görüştü ve silahsızlaşma anlaşması yaptı, 2011 yılında hatta BBC 2011 yılında şöyle haberi var, Margaret Thatcher 'negotiated with IRA'(Margaret thatcher IRA ile pazarlık yaptı)
www.bbc.com/news/uk-northern-ireland-16366413
bu dünyanın her anayasal devletinde olabilen konular ama çözüm süreci suistimal edildi ve yeniden asimetreik harp yöntemlerine dönüldü ve bugün ki terörle mücadelenin en başarılı dönemine denk geldi ve bunu yapan akp hükütümetidir.
ypg dediğin suriye kolunun suriyenin işgaline sebep akp mi? ne kadar saçma bir düşünce, yanı başındaki bulgaristanın bile envanterinde olmayan silah sistemlerine sahip, açık ve net bir şekilde abd tarafından konuşlandırılmış, uluslarası kurguların taşörünü olmuş bir örgüt ve bu örgütü sınırından süpüründe gene 2018 de afrin 2019 da barış pınarları operasyonuyla gene akp dir, fıratın doğusuna geçemezsiniz mal mal bakacaksınız diyenlere karşı geçen orada üsler kuran gene Türkiyedir ve üstelik bu operasyonlar yapılırken Türkiyeden chp kanadından veya chp zihniyetli insanların nasıl muhalefet olduğu açıktır, en popüleri suriye de ne işimiz var söylemidir, işin ve lafın kısası bugün terörle birçok milli silah ve muhimmatıyla büyük bir başarı akp döneminde olmuştur ve Türkiye içersinde eylem yapamaz hala gelmiş sınırlarında da kuzey ırakta ve suriye de güvenli ve geçici üsler kurarak sınırını koruma altına almıştır, o yüzden kandil ve destekçileri akp ve erdoğan düşmanıdır. Doğruya doğru yanlışa yanlış demek adeletli olanıysa bu gerçeği alkışlayacaksın
- +1 yıl
•Bir ülke başka bir ülke ile barış yapabilir.
•Bir ülke özgürlük savaşçısı isyancılar ile barış yapabilir.
•Özgürlük savaşçıları çapraz ateş sonucunda gerçekleşen istemsiz kayıplar dışında doğrudan sivil öldürmez.
•Pkk özgürlük savaşçısı mıdır? Hayır.
1984'teki ilk eyleminde bile üç sivili yaralayan ve bugüne kadar binlerce sivili katleden bir terör örgütüdür pkk.
•Terör örgütü barış ister mi? Hayır. Terör oluşumlarında amaca giden yolda en etkili parametre nefret ve kinden beslenmektir. Siz ne yaparsanız yapın en çok istedikleri şeyi kabul edip vermediğiniz müddetçe bozgunculuk yapacaklardır. Bunu siyasetten anlamayan bir genç bile rahatlıkla görür.
Gelelim çözüm sürecine. 2009-2014 arası sözde barış sürecinde terörle mücadele çok aksadı. Terör örgütüne şans tanımak başlı başına büyük bir ihtiyatsızlıktı ve siyasi bir faciaydı. Gerek muhalefet gerekse iktidar o dönemde barış ve demokrasi partisine ve selefi halkların demokratik partisine çok tolerans gösterdiler. Bu partiler üzerinden şehirlere yapılanmalarına göz yumuldu. Birçok mide bulandırıcı görüntü arşivlerde yer edindi samimiyetsiz barış sürecinde. Katillere şans tanınmasının ardından ceylan pınar saldırısı ile bu süreç son buldu. Bu güvenlik zafiyetinin bedeli hendek operasyonlarında ve canlı bomba saldırılarında ödendi. Hendek operasyonlarında 249 asker/polis/korucu şehit oldu.465 asker/polis/korucu ise cesitli boyutlarda yaralanarak sağlığından olup gazi oldu. 131 sivil ise hayatını kaybetti. Bunların içinde çocuklar ve kadınlar da var.
Buna karşılık ise 2.544 ölü, yaralı ya da tutuklu militan ele geçirirdi. Şu ana kadar yaptığımız kırsal ve sınır dışı operasyonlarında daha az kayıpla daha çok teröristin etkisiz hale getirilebildiğini gördük. - +1 yıl
Çözüm süreci büyük bir siyasi ihtiyatsızlıktı ve bunun sonucunda meskun mahal büyük bir stratejik kayıba sebep oldu. Hiçbir kazanımı olmadı.
Canlı bomba saldırılarında işe 500'den fazla sivil/polis/asker hayatını kaybetti ve 1000'den fazla insanımız ise yaralandı çeşitli boyutlarda. 19 ilçe harabeye döndü. Milyarlarca dolara mâl oldu yeniden bu ilçeleri yaşanılabilecek yerlere çevirmek.
İşin duygusal kısmına gelirsem o gazi askerlerden tamamen fiziksel sağlığını kaybedenler oldu. Yetim çocuklar var oldu bu olay yüzünden. Teröristler otobüslerle gezdirilirken ağlayan, yakaran gaziler oldu. İnsanlar katillerinin affedilişini izledi.2000 öncesi terörle mücadelede istenmeyen olaylar da oldu. Sonuçta bir ordu da yüz binlerce farklı görüşteki insandan oluşur. Kürtler üzerindeki bu mağduriyet çözüm süreci gibi bir hata ile telâfi edilmeye çalışmamalıydı. Kürtlerin temsilcisi pkk gorulmemeliydi. Kürtlerin pkk tarafından nasıl konsolide edildiği anlanmali ve doğuyu ayırmadan bir bir türk ulusunun bir parçası olduğu gozterilmeliydi yatırım ve değeri eşit bir biçimde vererek. Tam tersi çözüm süreci ile birlikte şov ile daha da kutuplastirildi. 2014 yılında %4,16 olan BDP oyları 2015 yılında Hdp ile %13 civarlarına çıktı. 2018 seçimlerinde %11 civarındaydı. Geçtiğimiz seçimde de hala çok rağbet gördüğünü görüyoruz YSP ile %8,8 oy oranını. - +1 yıl
2016-2023 arası dönemdeki terörle mücadelede mutluyum. Aynı 1984-2009 arası olduğu gibi (O dönemde de buna benzer bir iki daha küçük nüanslar var)
Akp döneminde 1980'lerin başından beri somut olarak gelişen savunma sanayi daha da ivmelenerek gelişmeyi sürdürüyor. Bu konuda da memnunum. Narsistlik olarak algilamayın ama savunma sanayi konusunda da benim kadar bilgili olmayabilirsiniz.
Ira örgütü ile ılgili bu attığınız da son derece bihaber olduğunuzu gösteriyor İngilterenin ve Türkiyenin çözümlerinin farklılığında. Pkk ve IRA kısmen benzesede farklı yönleri var. Mesela siz doğuyu pkk'ya , kürtlere verir miydiniz İngilterenin Kuzey İrlandalılara irlanda ile birleşme hakkı tanıması gibi. Güney doğunun , kürtlerin kuzey ırak kürt yönetimi ve suriye kürtleri ile birleşmesine göz yumabilir miydiniz? Hayır tabii ki.
dergipark.org.tr/tr/pub/cjas/issue/70068/1138703
Bu da pkk ve IRA konusunun netleşmesi açısından size yardımcı olacaktır.
İyi laf cambazısınız fakat doğrular ve gerçekler kelimeler ile manipüle edilemeyecek kadar keskindir.
Ülkemizde adam akıllı bir partinin ve politikacının olmaması üzücü.
- +1 yıl
@Venetor ben Ira ve Pkk aynı demedim algı sorunun var galiba, devlet terör örgütleriyle görüşebilir hatta anlaşma bile yapabilir çünkü devlet tüzel kişiliktir çıkarları vardır öyle uzun kopyala yapıştır yapınca olmuyor bu işler senin daha çok şey öğrenmen lazım ezberlediklerinle artık 21. yüzyılın endustri 4.0 aynı değil, sen hala 20. yüzyıl soğuk savaş mantığı ile bakıyorsun çünkü takip ettiğin peşinden gittiği siyasi düşünce o yüzyıla ait ve bu ülke de pkk yı ülke topraklarından süpüren sınırında tampon kuran akp iktidarırın saha da kanıtlarıyla bellidir gören takdir ediyor hazmedemeyen muhalefet oluyor olay budur..
- +1 yıl
Senin gibi partizan birisine diyeceğim bir şey kalmadı sanıyordum. Birkaç cümle daha ekleyeyim. Sen dünyadaki devletlerin terör örgütleri ile gorusebildigine örnek vermişsin. Ben de belge atarak terörü yenmenin uzun bir mücadele ve taviz vermek üzere iki yolu olduğunu söylemişim. İngiltere İra ile masaya oturarak Kuzey İrlandayi kaybetti. Sen doğuyu verdin mi? Hayır. 3. bir seçenek aradın ve yüzlerce insan yaşamını yitirdi. Copy-paste veya kelime cambazlığı yok. Merak etme. Hepsi benim fikirlerim. Ne desem de sen yine AKP hüloo diyeceksin. Onun için bir önemi yok. Yine de cevap verdiğin için sağol İyi/kötü yorumunu görmem iyi oldu.
- +1 yıl
@Venetor Kuzey irlanda dedigiin yer zaten irlandalıların ve kuzey irlanda birleşik krallığın otonomisi altındadır zaten kılıçtaroğluda aynı sistemi Türkiyeye getirmek istiyor özerkliğin yerel yönetim güçlendirme vaadlerinin altında zaten oy ve iktidar karşılığı verilen tavizler var, iktidar olalım erdoğan gitsin ülkenin doğusda gidebilir farketmez mantığıdır ve siyasi etikten Atatürkün kurduğu ulusal ve uniter yapıdan fikirlerinden hatta dünya görüşünden uzak bir duruştur, zaten chp nin cumhuriyet halk fırkası ve mudafa-i hukuk ile inönüden bu yana alakası yoktur, en son ulusalcılık yapacak, Atatürkçülük yapacak partide chpdir, evet ben de ne dersem diyim sende hala ezberlediklerinde bana palavlarınla devam edeceksin, ama dediğim gibi sen büyük resmi göremiyorsun içinde bulunduğun zihniyetin zehirinden dolayı, bugün pkk Türkiye topraklarından süpürülmüş, kuzey ırakta ve kuzey suriye de tampon bölgesi oluşturulmuş, pkk yöneticilerinin artık ağlarak bu akp gitmelidir değişmelidir diye feryatlarına bırakmıştır bunu gören Türk çocuklarıda bu yüzden akp yi ve cumhur ittifakını 29 mayısta yeniden iktidara getirecektir. Sen ve terörist selo da mal mal izleyeceksiniz her seçim olduğu gibi.
- +1 yıl
Yazma artık. Teknokrasi yandaşı bir apolitiğim. Yani benden temizi var mı ki? Ne chp'li ne de akpliyim. Zamanında ne fetoye ne de çözüm sürecine alkış tuttum akp'liler gibi. Daha bebek-cocuktum o zamanlar. Fakat senin yaşın yetiyor o zamanlara.
Boğazınıza kadar çamura batmışsınız ama aynı bataklıkta çamura batmış başka bir kişiye çamur atarak kendinizi aklama cabasindasiniz fakat bir farkınız yok. Lütfen yazma bir daha. Samimiyetsiz , çifte standart içeren vatan millet edebiyatınız göz kanatıyor. Çünkü doğrucu değilsiniz. İşinize geldiği tarafını alıyorsunuz. - +1 yıl
@Venetor sen hiçbirşeysin, statü elde edememiş vasıfsız bir cahilsin politik ezberlerinle kendine kimlik kazandırmaya çalışıyorsun, vatan millet edebiyatını senin peşinden gittiğin kesim yıllarca yaptı heykel dikmek dışında da bir şey yapmadı bu yüzden millet kmin vatansever kimin olmadığını çok iyi biliyor neyse gelip benim yorumuma yazan sensin bana yazma diyorsun daha kendi antropolojik otonomun yok bir de siyaset konuşuyorsun neyse kaybol bu site hatta Türkiye senin gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan cahillerle dolu.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
- Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u +1 yılBen takılıyorum öyle
00 Yorumla
00 Yorumla
+1 yılErdogan bu millete öl dese ölmezlerse se. refsizim adami Peygamber yaptilar bu halk ne bo. k yiyosa yesin artik biktim bu ulkenin sacmaliklarindan yav he
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani şimdi aynısını CHP yapıyor düşün işte. O zaman bunlar sana yanlış geliyor da şimdi CHP’nin yaptığı chp lilere doğru geliyor o nasıl olacak
228 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Tatliprenses_hchdh oğlum siz marsta mı yaşıyorsunuz adamın videolarına baksanıza Kılıçdaroğlu’nu özerkllikten Demirtaşı serbest bırakmaya kadar bağırıyor adam
Cevap sahibi+1 yılO senin gönderdiğin gösterdiğin resimleri ağa babalarını serbest bırakmaktan bahsediyor bağıra bağıra videoları var
Cevap sahibi+1 yıl@Tatliprenses_hchdh Tayyip kazanacak uzatmayalım
- +1 yıl
@Venetor hdp savunan kimdi lan bizzat erdogan degil miyi demirtas kemdisi bile acikladi erdoganjn kendinsiyle konustugunu ya birakin bu laflari 21 yildir milleti sömurdunuz hudaparcilar bu meclise giriyosa Türklerin bayragini kabul etmeyip laik bi ulkede seriat isteyerek meclise giriyo benim sizin gibi insanlara soylicek lafim yokkk
- +1 yıl
Bak iste ma. lsin ya banane tayyip kazancaksa halk kaybetti ulke bo. k oldu hala tayyip kazancak diyo hey Allahim ya sizin gibiler yuzunden bizde yaniyoruz ya buna yaniyorum bende
- +1 yıl
@Venetor ben savunmuyorum tayyip icinde ölmem kilicdaroglu icinde babamin ogli degiller sen beni tayyip icin ölurum diyenlerle karistiridin sanirim ben 21 yilldik iktidarin degismesini istiyorum ve hakliyim da adam ulkeyi kendisin saniyo bi hakki verdiler ona kendi halkina saygiszlik yapabilcek dereceye geldi
- +1 yıl
kanka lafini da 21 yildir kendisini s. iktirmeye bayilan insanalra soyle Allaha sukur dusunebilen bi beynim var
Cevap sahibi+1 yıl@Tatliprenses_hchdh kimse ülkeyi kendinin sanmıyor oy alarak geldi oy alarak gider lafa gelince demokratik özgürlük kişisel haklar özgürlükler demokrasiye tam uyum ama adamı burada nefret kusuyorsunuz işinize gelmeyince her türlü çirkeflik sizde eğer seçilirse saygı durup susacaksın ülkenin yarısının verdiği oya saygı duyacaksın madem demokrasi savunuyorsun çoğunluğa saygı duyacaksın
- +1 yıl
@Venetor ya anlamiyosuniz galiba 2 secenek var bi tayyip bi kilicdaroglu ve eminim ki tayyip kazanirsa diger secimlerde sinan oganda gelse kilicdaroglida gelse hatta Ataturk bile gele alamaz kimse bu ulkede tayyipin mali olur herkesin istedigi gibi
Cevap sahibi+1 yılBu herkes için geçerli konuda tartışmaya kapalı beğenmesin eleştirirsin ama seçilmiş kişiye boyunemek zorundasın
Cevap sahibi+1 yıl@Tatliprenses_hchdh itaat etmek zorundasın oy çoğunluğundan dolayı. İstesen de istemesen de seni yönetecek olan o adam ülkenin yarısı da karar verdi boş boş konuşup uzatmayin burada
- +1 yıl
@Venetor tum sucu muhalefete atiyosun kardesim azicik kendi halkini tani sokaga cik adam ölürüm diyo onun icin sen git bunlara laf analt gel sonra konusalim ben de bayilmiyorim kilicdarogluna siysette mutlak dogru yoktur zaten çıkarlar vardir
Cevap sahibi+1 yıl@Venetor arkadaşım pragmatik rasyonalist gibi süslü kelimeler kullanmayı bırak demokrasitin özeti belli oy çoğunluğu alan yönetir uzatma işte ya çok istemiyorsan girersin CHP’nin genç kollarına çalışırsın çalışırsın sistemi değiştirmeye çalışırsın bu kadar basit
Cevap sahibi+1 yıl@Venetor padişahlık totaliter bir rejimdir adamı 30 milyon kişi oy veriyor saygı duyacaksın az önceki yorumumda da belirttiğim memnun değilsen gel istediğin partinin gençlik kollarına yıllarca çalış didin istediğin gibi bir lider ol
- +1 yıl
Ben sadece saygi duyarim ama bana ter. oisti diyen bi insana saygi duymam zira kendi halkini kin ve nefrete surukluyo onun yuzunden millet birbine giricek yakinda
- +1 yıl
3IQ yorum yapıyorsun. Ülke sözde müslümanların , sözde atatürkçülerın ve sözde milliyetçilerin tekelinde. Degisim istiyorsan tekel partinin gençlik kollarına gir diyorsun. Pragmatizm , rasyonalizm teknokratizm sana süslü geliyordur tabii. Çünkü türk siyaseti berbat ötesi. Doğmatik bir siyasi anlayış hakim.
Bir tarafta fanatik, kraldan çok kralcı bir kitle , diğer tarafta ise sırf içindeki nefreti desteklediği politikacının kazanması ile sönümlemek isteyen ihtiyatsız-dogmatik bir kitle. Ülkemize yazık. Çok yazık hem de. - +1 yıl
@Venetor dogru soyluyosun ama bunlarin olmasi icin konusmamiz gerekiyo suanda kimse konusamiyo yok ben memurum yok ben gorevliyim diye diye herkes susturuldu
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılCikti yine bir megri megrici daha.
O yazili resimlerin bir coguda uydurma.
00 Yorumla Arşiv taramanın hazzı başka ama sonunda Türk siyasetinden tümüyle iğreniyorsun
01 Yorumla- +1 yıl
@deneme112 Vasıfsız olmana üzüldüm. Yazma dememin sebebi temellendirmesi olmayan subjektif fikirleri dile getirmen ve nefret söylemlerinde bulunman ve bunları mutlak doğru olarak lanse etmen. Teşekkür ederim iç benliğini gösterdiğin için. Nevrotik karaktere sahip cahil bir megolamana diyecek bir şey kalmadı. Bu dar perspektifinle hayatta bol şans.
Utanın bugün yine şehit verdik terörist cenazesine katılan sezgin Tanrıkulu CHP'den milletvekili oldu hüdapar Türkiye diyor hala gerçekleri görmek istemiyorsunuz
10 Yorumla- Gündem konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılWay be akskdfk
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne