2. Tura kaldık oylar kime kimi destekliyorsunuz?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçlaroğlu
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Erdoğan'a çünkü sahte sapan sözler verip "aa ben mi söz vermişim" diyerek kaçmıyor. Ülkenin ilerlemesi için elinden geleni yapıyor. Soğan, patates diye ağlayanlar da ne hikmetse kendi keyiflerinden asla geri durmuyor. Sigara alıp yakanlar, oyunlara para yatıranlar ya da "marka takıntısı" yüzünden fiyatına rağmen inatla pull&bear'dan giyinenler var.
Ekonomi mükemmel demiyorum ama he rşey para değil. Sırf ekonomi durulsun diyerek de Avrupa'nın parmağında oynatacağı bir kuklaya oy vermem. Ekonomi zaten düzelecek ama pat diye değil. Yapılmış bunca gelişime, atılmış bunca adıma "ben başa geçince hepsini durduracağım" diyen bir chp zihniyeti varken ülkem için, geleceğim için bu yalancılara oy vermem. Bir sürü vaat verdi Ekrem imamoğlu. Hani nerede? Öğrencilere para veriyordu, vermedi. İkramiye veriyordu, dağıtmadı. Yahu hiçbir yararın yok bari zararın olmasın. Var olan, gıcır gıcır işleyen otobüsleri bile iptal etti. Ve hala gelip utanmadan bahardan, vaatlerden bahsediyorlar.
Bunlara rağmen gidip chpye oy verene de ben hakkımı helal etmiyorum. Neden kk olmamalı diye bir dünya sebep var. İsteyene daha da anlatırı₥
Yaşanılan her şeyi hak ediyor biri var 20 yıldır ezan bayrak vatan din masalları ile halkı uyutuyor ve bu Halk şikayet edip hala destek vermesini anlam veremiyorum sen açsın önce karnını doyur ondan sonra ideolojini konuş sözde türk milletçileri ülkenin çoğu satılmış Arap almış ABD Rus almış her yer göçmen turist gelip gezip içerken yerli halk ise gezmiyor gezemiyor halkının bu ülkenin kurucu ve öz halkı anadilde eğitim istemesi kayyum istememesi demokrasiyi istemesi bölücü olarak algılanıyor yazıklar olsun söylenecek söz yok TEK DİYECEĞİM DEĞİŞİM ARTIK ŞART
Sanalda anketin bir önemi yok Seçim öncesi sosyal medya kemali %70 lere kadar çıkardı. Zınk diye kaldı. burada da aynı tablo var. Sal yan hesapları botları sahte algı yap secim günü zortla 🤣 neyse Meclis cumhurda muhalefetin kazanmasının bi halta yaradıgı yok Erdoğan kazanmaya cok yakın az bi oy yeter bende erdoğana vericem
Evet hâlâ anket yapıyorlar 😂
@MissFilozof Valla ben bunlar için söylüyorum. Sonra sonucu hazmedemiyorlar. Seçim günü intehar eden olmuş kendini metroya gidip raylara atan olmuş. Böyle giderse kalp krizinden gidecekler. Yoksa banane daha sonuc belli olmadan 13. Cumhurbaşkanımız diye açıklama yapsınlar yine olan secmenlerine oluyor. Hakan bayrakcıyı takdir ediyorum Adamın itibarı tavan yaptı en isabetli anketcilerin başında geliyor O bile zamanında demişti Muhalefet hesap kitaptan anlamıyor Hdp oy getirirse bir tarafdan götürür diye İnadına gidip van mitinginde apoya özgürlük diyecek kadar ileri gittiler. Buyur sana sonuç 🤣 en yakın rakibi %5 farkı koydu.
Eğer seçim sonucu için yaptıysa hiç üzülmüyorum aksine sevindim çok.
Keşke hepsi gidip rayların altına falan atlasalar beraberce, hepsinden kurtulsak. Vatanıma terörü reva görenleri kendi ellerimle öldürebilirim.
@MissFilozof youtube.com/shorts/1IdnVU_Tzx0?feature=share Valla Bu kare aklıma gelince bende iyi olmuş demek geliyor içimden ama işte İnsan acıyor ister istemez.
Video açılmıyor.
Şaşırmadım. Onlara acıyorum demişsin. Bu vicdanlı olmak filan değil kusura bakma ama bu slk olmak.
AK Parti muzzam bir kara propaganda yaptı Türkiye Cumhuriyetin kurucusu CHP'yi terör örgütleriyle eş değer tuttu ama aksine terör örgütleriyle masaya oturan ve şu an Hizbullahın siyasi kanadı HÜDA-PAR ile itifak kuran AK Parti o yüzden CHP ve birleşenleri bunu iyi kullanması lazım.
@Muratti35 kılıçdaroğlu na vermiyorlar ki nasıl olacak
Oğlum sizde ki ne bu körlük? Ak parti mi propaganda yaptı? Kk bile kendini böyle savunmuyor. Selo çikacak iha siya satilacak sözlerini kendi ağzıyla veriyor ne anlatiyorsun ya harbi sizin kk den fsrkiniz yok
Hüdaparı düne kadar bende öyle biliyordum ama PKK ile HDPnin hiç sevmediği bir parti. Dağa çıkanları geri çevirmek için mücadele ediyorlarmış. Diyarbakır'da yaşayan birkaç arkadaşım da bu bilgileri teyit etti. Kendi hallerinde ve bize bu konuda yararları olan kişiler dediler ve bunlar sol görüşlü birileri. Hizbullah ile alakalari yok ama PKK bunları sevmez dediler. Hüdaparla görüşmeye giden sol görüşlü partiler kendi taraflarina çekseler de bunu başaramadılar HÜDA-PAR cumhurittifakina geçtiği vakit de birden bu propagandalari ortaya attılar. Siyaset derin bir mesele, belki de halkı kandirma sanatı. Çok iyi arastirmak lazım.
@Muratti35 ciddi misin dalga mı geçiyorsun? Erdoğan'ın yaptıklarına konan ve aldığı nefesin bile reklamını yapan chp ve sen ak parti mi şovmen diyorsun?
HÜDA-PARLA İŞ BİRLİĞİ YAPAN HİÇBİR PARTİYE, KİŞİYE OYUMU VERMEM BEN KARDEŞİM. Meclise sokanlara da lanet olsun. çocuklarınızın geleceğini düşünün bari kardeşlerim.. çocukları düşünün özellikle de kız çocuklarını. kadın ve Türk düşmanı hizbullahçı teror örgütü meclisimize girdi.. ne hdpsi ne iha sihası kardeşim instagram facebookta gördüğünüz manipülasyon konuşmalarını, üzerinde oynanmış videoları izleyip gelip konuşuyosunuz burada.. gelin el ele verelim KKyı cumhurbaşkanı yapalım olmuyosa 5 yıl sonra yine değiştiririz. biz halkız
@cancan989 savunduğunuz kk çok mu doğru HDP ile birleşmişler asıl teröristlerle birleşen onlar Selo yuzunden kaç insanımız öldü. Hdpden 60 civarı bir mv çıktı. Meclise terörist soktunuz. Bu vatanın geleceğini düşünen millet ittifakına değil ya rte'ye ya da oğan'a verirdi zaten. Basmakalıp düşüncenizle seçim yapıyor, gözünüzün önünde olan gerçekleri görmüyorsunuz.
Ulan dalga mı geçiyorsun genel başkanın çıkıp özgürlük vaad edip seloyu kavalayı bırakmak istiyorsanız bize katılacaksınız demedi mi canlı yayında Van mitinginde apoya ozgurluk seloya ozgurluk dediler sahip çıkmadılar mı Kara Propagandaymış Kendinizden bahsetmediğinize eminmisiniz.
Ne suç mu işlemiş Anlaşılan mağrada yaşıyorsun Heralde birisi gezi olaylarının finansörü diğeri yasin börü olaylarının teşvik ve tahrik edici bunun yanında aponun heykelini dikeceğim deyip pkk yı teror orgutu gormuyorum halk haraketidir diyen ve milleti sokaga davet eden birisi Bunlar anayasada ki Suça teşvik suçluyu aklama yardım ve yataklık Halkı kin ve nefrete tahrik ve teşvik suçları kapsamına giriyor. Daha sayayım mı Apoya özgür ne zaman dendi merak ediyorsan Millet ittifakı van mitingini aç bak Dişe diş kana kan seninleyiz öcalen diye slogan attılar malum ekremde sadece selo değil hepsine sahip çıkqcağız dedi Yaz bak
Cevap
37Cevap
Kemal Kılıçlaroğlu.
Tabiki Tayyip başka seçenek yok yani belli çünkü digerleri
Ne beliymiş ablamcım
@nalibo hıugyfjygkgjvhbk
@nalibo lan ne istiyorsun benden yürü git manyakmıdır nedir
@Merrtfurkann belli işte kemal kim başkanlık kim
@delikanlikiz19
tamamda ablam neden 1 sebeb söyle
@Merrtfurkann Al Sana Nal gibi sebep youtube.com/shorts/1IdnVU_Tzx0?feature=share Millet ittifakı Van mitingi
@nalibo terbiyesiz cahil küfür ediyor birde seviyene inmem
@Merrtfurkann bir partiyi yönetemiyor adam ülke mi yönetecek? Kaç tane mitinginde okuyarak konuştuğunu, kem küm ettiğini herkes gördü hala sebep mi soruyorsunuz gerçekten?
@MasalsızKaldım dili süzmüş olabilir erdoğanda kemküm ediyor erdoğan hiç kağıda bakmıyormu ne var bunda yani sırf bu sebebden dolayı oy vermiyorsanız işte boşuna akp zihniyeti demiyoruz
@MasalsızKaldım hayırdır adamı çalarkenmi gördün adamı yolsuzluk yaparkenmi gördün adam dini siyasete kullandığımı gördün? haha bunlar yapsaydı desteklerdiniz demi siz size kazık atanı sevmeye alışmış bir toplumsunuz
@Merrtfurkann Söyle arkadaşını sana kim olduğunu söyleyeyim diye bi laf var Çıkıp mitinginde seloya apoya özgürlük sloganları attırıyorsun hdpde senden yüz buluyor. Buyur ayıtla pirincin taşını koyamadı mı tavrını siz teroriste ozgurluk derseniz ben eizinle is birligi yapmam diyemedi mi Hayır aksine seloyu istiyorsanız bizi destekleyin dedi KK canlı yayında konusmasında
@Merrtfurkann daha yazmayı bilmiyor musun gelmiş ne diyorsun. Parti yönetemiyor diyorum hala konuşmaya takılmışsınız. Verecek cevabı olmayanlar saldırıya geçiyor. Her zamanki zihniyet.
@MasalsızKaldım söylediklerime cevap ver sen boş ver yazıyı?
@Merrtfurkann yalanlarını gördüm, tesettüre el uzattığını gördüm. Oy yediğini, çaldığını gördüm. Teröristlerle anlaştığını gördüm. İftira attığını, boş vaatler verdiğini, otobüsleri kaldırdığını, elektrikleri kestiğini gördüm. Daha ne görmem gerekiyor tam olarak? Ya da doğru soruyu sorayım: Daha ne olması gerekiyor "görmeniz" için? Bir sebep istedin sadece bir dünya sebep yazdım hala ona veriyorsan diyecek tek kelimem yok.
@Milabeni doğu halkı seloyu seviyor ve çıkmasını istiyor böyle slogan atmaları normal KK nezaman dedi ben seloyu elindne tutup hapishaneden çıkarıcam? cezaevinden birini çıkması için af kanunu çıkması lazım ve af kanunu cumhurbaşkanına ait değil TBMM'e aitir. Terör diye sizi yiyip oyları alıp yıllardır saraylarda yaşiyorlar
@MasalsızKaldım bir yerlerinden sallama ucube
@MasalsızKaldım ülkenin kaderini elektriğe bağlicak kadar cahil ve eğitimsiz bir insansın şimdi sana ne ıspatlasam yinede inanmican şunu sorayım Allahımı daha çok seviyon tayibimi doğruyu söyle?
@Merrtfurkann klasik chpli. Verecek cevabı olmayınca hakarete, kötü söze başvur. Nedense akpartili insanlardan böyle iğrençlikler çıkmıyor. Belki kültür farkındandır. Baktığın benim, gördüğün sensin. Hadi eyvallah
@Merrtfurkann bi bellemissiniz çalmış da çalmış anamın başörtüsünü infirmemis en azından masum yavruya silah dayayani beslememis şehit analarini ağlatmamis
sen dini boşa yaşiyorsun @delikanlikiz19
haberin olsunda
@Merrtfurkann ıq 30 derken şaka yaptığını düşünüyordum ve gerçekten de şakaymış, IQ seviyen sıfırın altında olmalı. Yazdıklarını okuyunca bunu çok net görebildim.
@MasalsızKaldım senin cevabın yok ben aslanlar gibi cevap veriyorum sen sürekli lafı oraya buraya çekiyorsun akp'li insanlardan iğrençlik değil cahallet akıyor ve benim cahille işim olmaz uza şurdan
Arkadaşlar lütfen bu düşük zekâlı arkadaşın yorumlarını şikayet edin, herkesin yorumuna yazmış olmayan zekasıyla. Şikayet edin kapansın hesabı, gidip biraz dinlensin.
@MissFilozof katılıyorum çok güzel özetledin
Kaç kisi olmuşlar yinede cevap veremiyorlar kem küm ediyorlar @miisfilozof zoruna gidince şikayet et 😁😀
@Merrtfurkann Yemin ederim Ebu Cehil'in 21. yüzyıldaki versiyonu gibisin. Video atıyor, kanıt sunuyorlar hâlâ onları savunuyor. Kanıtları gözüne sokup gözünü patlatıyoruz hâlâ nerede kanıt diyor? Kamera şakası falan olmalısın.
@missfilozod nerde delil kanıt normal vatandaşın biri söylediyse bunda chp nin ne alakası var bu durumda benmi ebu cehil oluyorum senmi sksjshsbs
@Merrtfurkann "Bir delille kırk alimi yendim, 40 delille bir cahili yenemedim" bu arada anlamazsın şimdi sen buradaki "cahil" sen oluyorsun. Hani her zaman haklı olduğunu sanan, delil bile getirseler anlamayan. Anlamadıysan da artık yapacak bir şey yok. Gidip google'dan söz falan çalarsın chp gibi
@nalibo aynen😂
Olum nerde delil atınız siz rüyadamısınız varsa öyle şeyler atında bende vermicem söz komediler ya sjsjsbs
@Merrtfurkann Buyur al sana delil canlı yayında diyor https://youtu.be/JYfOAoyvh2k
@Merrtfurkann bana bak beni deli etme dinimi sen degerlendiremezsin benim al ben yaşıyorum en azından boş olup olmadığı Allaha kalmış sen kendine bak
@MasalsızKaldım Beyin olmayınca o delili nasıl anlayabilir ki? Bence boşverelim, dediğim gibi gözünü çıkaracak kadar gözüne sokuyoruz delili hâlâ nerede göremiyorum diyor. O yüzden bu kalitesiz insanı boş verelim gitsin. Zaten milletin çoğunluğu gerçekleri görüyor, sandıkta da tokatladık güzelce. Bırak sosyal medyadan ağlayadursunlar, bu da onların kendilerini avutma yöntemi.
@MissFilozof katılıyorum aslında hata bizde. Klasik bir chp botu işte. Adam yerine koyup cevap vermeyecektik gidip havlamaya devam edecekti diğerlerine. Her görüşte kin kusmasından belli zaten
@MasalsızKaldım şahsen ben bu yorumu yazdıktan sonra gördüğüm tüm yorumlarını şikayet edip engelleyeceğim. Umarım site haksızlık yapmaz da hesabını kapatırlar.
@MissFilozof site ve adalet? Nerede o günler hepsinin elindeki tüm sosyal medyalar şikayet ettim bile ama işine gelmeyeni silmiyorlar. Sadece görüş sahibi bu vasıfsızın yorumlarını silebiliyor
@Milabeni adamın demek istediği şu hani akp varya ülkede her kurumu ele geçirmiş durumda adamın dediği şey biz devletin başına gelirsek mahkemelerden elimizi çekicez kim suçluysa adalet önünde hesabını verir ve netice ortaya çıkar diyor https://www.youtube.com/watch?v=hpb2l-L-E3k&t=47s buda kanıtı hadi boş yapmayın
@Merrtfurkann https://www.youtube.com/watch?v=Mro-G2kd-ak
@MissFilozof@masalsizkaldimM şikayet ederseniz benim değil sizin hesaplarınız kapanır denemesi bedava hakaret eden sizlersiniz ben sadece sizinle eğleniyorum cidden yazık ülke uçuruma hızla gidiyor ekonomi ortada her gün intihar eden gençler sayısız çiftçinin zarar edip şehirlere inmesi 24 yıldır deprem vergisi alınıyor 24 yılda 5 tane büyük deprem oldu hangi birinde devlet vardı kahramanmaraş depreminde insanlar bir haftada soğuk betonlarda çığlık atarak bekledi afad 2 3 gün sonra geldi bana bunları söyleyin bunları bana bu ülkenin gençlerini eğitimini tarımını söyleyin palavları yazmayı bırakın bana bir elinde dinle devlet aynı anda yönetilmez bu gerçeği bir gün görmeniz dileğiyle hoşçakalın...
@MasalsızKaldım Az önce bu soruya yazdığım yorumu kaldırmışlar. Keşke biraz şeref sahibi olsalar da yorumlarım onlara bu kadar batmasa.
@MissFilozof diyorum ya bütün sosyal medya ellerinde ama gerçek hayatta ellerinde patlıyor hepsi istedikleri kadar silsinler oyumuzu alınlarının tam ortasına yapıştıracağız
@MasalsızKaldım bu arada yukarıdaki videodaki adam çok doğru konuşuyor. Aboneliğime bir kanal daha eklendi. 👍🏻
@MissFilozof abdurrahman uzun hep güzel konuşuyor da adını görünce kaçıyor bunlar bak nasıl sustu vjbhvgj
@MasalsızKaldım Evet Allah'ın izniyle. Bir yandan da seviniyorum bana bu kadar takmalarına. Çünkü o kadar çaresiz ve zavallılar ki tek yapabildikleri buradan yorum silip hesap kapatmak.😂
@MissFilozof he yaa komik zaten ya bak hep chpliler hakaret yağdırıyor kaliteli insanlar içinde nedense hiç chpli ve adam gibi konuşan yok varsa yoksa hır gür jbhkhvghb eğlendim bugün de şükür
@MasalsızKaldım bunlar öyledir. Bir araya gelip sabahtan akşama onu bunu kötülerler, tepki gördüler mi çil yavrusu gibi dağılırlar. Korkaklık DNA'larına işlemiş.
@MissFilozof diyorum ya şaşırtmıyorlar. Hepsi aynı neyse bahaneyle eğlendik bizde 😎
@Merrtfurkann hala aynı tas aynı hamam Ulan selehattin aponun heykelini dikeceğiz dedi mi demedi mi Pkk yı teror orgutu gormuyoruz halk haraketidir dedi mi demedi mi Yasin boru olaylarında teroristleri sokaga doktu mu dokmedi mi? bunlar suça yardım ve yataklık faili aklama Halkı kin ve nefrete takrik ve teşfik suçlarına giriyor haberin var mı senin Kalkmış saman adam safsatısıyla olayı akp mahkemeyi ele gecirmis diyorsun aklamya calisiyorsun adamin dedigi suymus buymus Mahkemenin kararı yapılan eylemin bizzatihi karşılığı selonun tutuklanmasina hukmedince (doğal olarak) burada karar siyasi mi oluyor Bu nasıl kafa? Valla sen boş konuşmaya devam et bu güne kadar TAŞ KAFA GELDİNİZ TAŞ KAFA gidiyorsunuz beton gibi mübarek girmiyor. Sen yine laf dolandırmaya bunları gormezden gelmeye devam et Kendi muhalif kimi isimleriniz bile Kemal aday olma diye adamlar anırdı. Siz inadına aday ettiniz buyur burnunuzun dikine gitmenin sonucu Siz bu kafayla. klavuzu karga olanın burnu b, oktan kurtulmaz misali daha çok secim kaybedersiniz. Aynen devam edin yanlış yanlış olmasına rağmen inadına inadına savunun Daha çok sorgularsınız niye kaybettik diye baska bisi demiyorum
@MasalsızKaldım evet bugünlük bu kadar eğlence yeter 😂 Allah'a emanet ol, görüşürüz.
@MasalsızKaldım sana küfür edenmi oldu ne söyledikte sana hakaret etmiş olduk
@MissFilozof aynen hvgjcfhgv sende Allah'a emanet ol 🍁🍃
@delikanlikiz19
ablam benim senin dinine bişey dediğim yok senin dinin böyle diyor hırsızın yanında durma diyor haram yiyenin yanında durma diyor haksızlık yapanların yanında durma karşısına çık diyor 24 yıldır deprem vergisi alınıyor hani nereye gidiyor bu vergiler hangi depremde başarılı oldu 3 gün sonra afad geliyor çadırlar satılıyor birde utanmadan evleri insanlara tekrar satacaklar. Ben sana söylimi paraları naptılar Amerikada çocuklarına Muhammed Alinin çiftliğini aldılar çocuklarına gökdelenler aldılar kendilerine saray yaptırdılar daha sayimmi saysam yemin ederim zamanım yetmez. Hani durum böyleken neden tek adamda ısrarcıyız neden değişime karşıyız bir getirelim kardeşim beğenmesek onuda yollarız her şey bizim elimizde değilmi bukadar basit
@Merrtfurkann https://www.youtube.com/watch?v=PzD0h0UB0aU
@Milabeni Ben zaten hdp'yi sevmem ama hdp'ye böyle diyip hüdapara ve mültecileri destekleyen bir partiyi destekleminiz çok tuhaf yani mantık olarak bir açıklaması yok hani niye ısrarcıyız değişimin zamanı geldi ve geçiyor denemek lazım kardeşim denemek yoksa yok olucaz türkiye fena halde uçuruma gidiyor bunları getirelim sözlerini tutmazlarsa göndeririz kardeşim bunlar bizim sayemizde var daha ne olması lazımda milletin bu adamdan vazgeçmesi lazım satılmadık fabrika bırakmadı burada 1000 tane yanlışını sayarım tek adam rejimden sonra ama gerek yok her şey ortada sizde görün seçimi unutma Mustafa Kemal'de ilk başlarda düşmanları ile ittifak yaptı taki bağımsızlığını ilan edene kadar hadi iyi akşamlar size
@Merrtfurkann haber yayın organı halk tv ve türevi olunca normal tabi Devlet baya ordaydı ve canla başla mücadele etti Bak istersen onunda linkini atarım Bizzat Ahbabın içinde Haluk Levent biz kimiz 60 kisilik bi ekip kimi kurtaydıysa devlet kurtardı diye açıklama yaptı yok yalan diyorsan Linki atarım. Ve ekliyorum Erdoğan bu illerde birinci çıktı Yalansa dediklerim niye bi dusun istersen
@MasalsızKaldım cidden sinirlendiğimi sanıyorsan öyle bişey yok ben sadece gerçekleri söylüyorum şu son yazdıklarımı iyi oku acaba senin aileden birisi depremde ölseydi yine böyle konuşabilecekmiydin boşuna dememişler ateş düştüğü yeri yakar
@Merrtfurkann kimse takmıyor seni ve havlamalarını hala anlamadın mı?
@Merrtfurkann Mültecileri Erdoğanda göndermek istiyor tabi Halk tvden felan başını kaldırmadığın için izlememişsindir zaten son secim yayınlarında Biz bunları göndermeyi istiyoruz ama Muhalefetin tekmeleme anlayışıyla değil suriyede ki guvenli bolgeye konut yapıldı bir kısmını gonderdik dedi Ve şu an devlet hic istemesede suriye yonetimiyle temaslarda bulunmaya başladı Tr nin askeri varligi konusunda bi anlasmazlik var. Abnasma saglanirsa geri donusler baslayacak bunlar konusuldu ama habrin yoktur Mustafa kemale dusman mı? Hdpli millet vekilinin siz mustafa kemalin itlerisiniz dediğini hatırlatırım Şu an ittaf halinde olan parti 😄
@Milabeni abi açıklama özgürlüğü diye bişeymi var adam kim alehine konuşsa direk içeriye atıyor sen içerde olan gazeteci sayısını biliyormusun sen onu bunu boş ver hüdaparın mültecilerin karşı çıktığın fikirden ne farkı var 13 milyon mülteci 10 yıl sonra 23 milyona yakın olucak bunun farkındamısın ne olacağını neden göndermiyor? neden yurt dışından oylar alınıyor madem bukadar iyise çok iyi yönetiyorsa kendi halkı arasından seçmen yapsın elin afganı süriyelesi vatandaşlığı alıp oy atıyor 18 50 yaş arası bir seçim yapalım bak bakalım %30 alabiliyormu erdoğan bütün kitlesi +60 yaş üstü + dışardan gelen oylar+mülteciler türkiyenin en gelişmiş şehirleri deniz tarafındanız ege marmara akdeniz bunlar son yıllarda tamamen chp'ye vermeye başladı o insanlar biraz birşeylerin farkında ama güneydoğu ve iç anadolu varya kusura bakmayın abi kuzudan farkları çoban çalıyor onlar oynuyor ya bak ben pazar günü bir kelime duydumki bir tane yaşlı adamdan kemal kılıçdaroğlu cumartesi anıtkabire gitti diye pazar günü diyor anıtkabire gitmiş puta tapmış dinsizlere oy vermeyin şu zihniyete bak akp oylarının bir çoğunu bunun gibi adamlardan alıyor üzücü olan bu
@Milabeni Nasıl göndermek istiyor kardeşim sen benimle kafamı buluyorsun daha 1 saat önce insgtram reels izlerken mültecileri göndermicez diyor bu arada bir gün bile halk tv yi açıp gündemi takip etiysem adam değilim üzüldüğüm şey sizin gibi gençlerin böyle yapmaları altınızda her şey var ama gerçekleri görmemkte ısrarcısınız asıl sen A HABERİ izlemeyi bırak mecliste 2 tane ayaşşın çıkardığı yasa sözünü söyleyen kimdi? sen masallara inanmaya devam et daha fazla tartışmayalım boş ver yanlılş olup inandığın şeye inanmaya devam et (Celladına aşık olmuşsa bir millet, İster ezan, ister çan dinlet, İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet, Müstehaktır ona her türlü zillet)
@Merrtfurkann Bariz şekilde yalan ağzını açan içeri atılıyorsa sen şu an muhalif ne gazete ne kanal nede sosyal medya içerikleri görürsün millet bunları yutmaz kardeşim boşa uğraşma evet Anıtkabir meselesine gelirsek sen gider mezarında secdeye yatar. Her başın sıkıştığında Atatürk kazağı giyer kalkan kullanırsan sana putcu derler tabi celal sengor bile Atatürkün ilahlaştırılmasını eleştirdi Bu insanlar Atatürkü değil Ona ilah muammelesi yapanları eleśtiriyor. He keza şuda var. Muhafazakarlardan onu sevmeyen insanlarda var. Fakat chplilerin Dine ve dini değerlere sayıp sövdüğü gibi (Genel olarak) bu kitle Atatürkün kendisine küfür etmez eleştirir.
@Milabeni geçnlere buluşmasındaki kişilerin nedense hepsinin akparti gençlik kollarından olması haha? hadi bakalım sıkıysa babala tv'ye çıksında görelim orada o sorulara cevap bile veremez Atatürk meselesine gelince saygıdan gidip gül bıraktılar ve sen buna tapmak diyorsan senin nekadar cahil biri olduğunu şu an herkes içinde kanıtlamış oldun biraz zamanımı aldın değmedin ama zihniyetini ve zekanı ortaya koydum bu kafayla çok yaşamasın hadi uza şurdan birdahada cevap verme
@delikanlikiz19 lütfen şu embesil @Merrtfurkann ı engeller misin bildirim gelip duruyor. Arkadaşlar siz de lütfen cevap vermeyin artık
@Merrtfurkann Ben sorulan soru ve verilen cevapdan bahsediyorum cogunun akpartili olduğunu bende biliyorum senin sorun multeciydi bende o sorunun sorulduğunu ve verdiği cevabı söyledim Babalaya gelirsek ilk çağırdıklarında yükselttikleri sonrasında yerin dibine soktuları bir yer orası Lafta objektif baya bildiğim sırıtıyor. Linç ve hakaret programına çevireceklerinden kimsenin şüphesi yok o yüzden kimse boyle bir katılmayı beklememeli 😄 Saygıdan gül bırakanda var. Mezarın önüne gidip secdeye yatanda gormesek hadi neyse o yüzden saman adam manupilasyonu yapacağına ya sus ya uza
@MasalsızKaldım şu embesile lütfen cevap verme ve engelle. Bana bildirim geliyor ikide bir.
@MissFilozof katılıyorum bende rahatsızım illa konuşacaklar özelden konuşsun
ilk turda kılıçdara oy verdim ama sonradan baktım cidden kılıçdaroglu yapamiyacak
son videosunda çıkıp masaya küt küt vurmak nedir yani bir lidere yakısıyormu, ayrıca imamoğluda ikide bir cıkıp güzel olacak herşy bilmem ne olacak
kardeşim bu seçim böyle kazanılmaz proje lazım icraat lazım
hizmet lazım, iikinci turda tayyip ertdoğana oyum
Yapma gözünü seveyim. Hayatımız zaten yeterince kaydı, daha ne olsun? Adamlar evlerimize gelip mi soysunlar? Boş ver bir şans daha ver belki düzelir😊😅
@onlyteenage Valla çok düşündüm, kılıçdara vermiyecektim ilk tur
ama verdim, ama sonra baktımki abooo kılıçdar cok sinirli
çok çabuk parlıyor, masayı yumrukluyor, imamoğlu çıkıp durmadan gülüyor
bol keseden sallıyor. maalesef oyum tayyibe bu tur
Masaya vurmasının sebebi burdayım diyor ümitsizliğe kapılmayın diyor başarıcaz diyor nasıl bunu algıladın adamların isteği buydu zaten ikinci tura bırakıp yine rte nin kazandı düşüncesini vermek bu tuzağa düşmeyin
Hiç olmazsa ağzından * kelimesi çıkmıyor 😜
Rte gibi ona buna s.. tük demiyor en azından
Herşeyden önce "Kemalim yapmaz" diyorum başka da bir şey demiyorum😅😂😂😂😊
Açıkcası bende Ekrem beyi savunmuyorum kendisi Mansur beye göre bize daha yakın ama Mansur bey kadar dik duruşlu olduğunu sanmıyorum. Sürekli magazin olaylarına karışan ünlüler gibi haberlerini almaktan ve haberlere verdiği abes cevaplardan sıkıldım. Mansur beye de iftira atıldı, laf atıldı, kendisi hakkında bir sürü yalan yanlış davalar açıldı ama hep ciddi ve ağır başlı olduğu gibi ağza sakız olmaktan da kaçındı. Habire ekran karşısına geçmeye, göz önünde olmaya çalışmadı. Bu sebepten Ekrem bey itici ve samimiyetsiz geliyor. Mansur beyse biz kürtleri sevmiyormuş galiba öyle duydum.
Ya Şu an kim gelirse gelsin bu erdogandan iyidir ona oy verenlerin yorumlarına bakınca insan sinir krizi geçiriyor
Bu da TRE'nin perde arkasında çevirebilecek işleri olduğunu gösterir😂😂😂
Oy veren benim ben bu kadar emin değilim😅😂😂
@onlyteenage kılıçdarın işi değil, ona oy veren kesim
aman tayyip gitsin bi hele yarına Allah kerim düşüncesi ile hareket ediyor
bu çok yanlış, Kılıçdaroğlu hem yaşı çok ilerde bir iki seneye
hoppp ben ayrılıyorum der.
Merak etme kardeşim yıllardır takip ediyoruz rakibi diye değil kim gelirse gelsin bunlardan daha iyi is yapıcak ondan eminiz ama neyse laf anlatamam anlamıyorsunuz
Ya dostum ayrılsın ayrılmasın adam daha iktidara gelmeden erdoğana bir çok şey yaptırdı bunu unutmayın lütfen.
Sonunda doğruları gören bir kişi :) Kk'nin kendine hayrı yok iki lafı bir araya getiremiyor mitinglerde en az konuşan kişi o. Her yere belediye başkanlarını gönderiyor. A partiliyim b partiliyim diye bu yorumları yapmıyorum onun yerine CHP'den gerçekten donanımlı ve dış guclerin kuklası haline gelmeyecek harbi Atatürkçü ve PKK'lılar ile aynı masadan yemek yemeyecek bir adam olsaydı kesinlikle oyumu CHP'ye verirdim. Ama bu kk'nin davası vatan davasından çıkmış ve kişisel mesele haline gelmiş. Kazanmayı böyle görüyor. Kendi menfaatini düşünüyor. Attığı videolar bana mantıksız ve güven vermeyen bir CB modeli çiziyor. CHP Atatürk'ün partisi diye bu kadar kitlesi var. Kk zaten başa kasetle gelmiş kaç seçimdir kaybetmiş hâlâ daha onu savunuyorsunuz. Kk ülkeyi kurtarmayacak dostlar ülkeyi daha da batiracak. maalesef kötünün iyisini seçmek zorundayız çünkü tamamen iyi bir lider yok. Ve kötünün iyisi de asla kk değil..
@Amansızhayatsiz ne mitingi, kılıçdaroğlu iki tane siyasi terimi bile kullanamıyor
erdoğana bakıyosun, adam öyle siyasi terimler kullanıyorki inan sözlük açıp bakıyorum
la bu ne anlama geliyor diye 🤣 o yüzden cidden kılıçdaroğlu bu saatten sonra oturup
gerçek muhalefet yapmalı, hizmet yapmalı proje üretmeli
yoksa seçim felan kazanılmaz bu şekil
Kesinlikle, hitap yönünden RTE baya iyi bir lider, Kk dış kuvvetlere piyon olacak gibi geliyor..
Saçmalama uyuz ya sırf ağzı iyi laf yapıyor diye birine oy verilir mi? Ne bakıyorsun nasıl hitap ettiğine? Bak şimdi beni iyi dinle ve ciddi cevapla sorumu. Hayat ka. dın. ları sıradan kadınlara göre daha iyi fingirdemiyor mu? Bu onların diğer kadınlardan daha iyi bir seçenek olduğunu mu gösterir? Bu ikisinden hangisine ömrünü teslim edersin?
Sadece hitap yönünden kuvvetli değil, siyasi açıdan da başarılı bir lider maalesef bunu kimse inkâr edemez. Kk siyasi yönden güçlü bir lider olsaydı Erdoğan'ı elbette bir kaç seçimde yener cb olurdu. Demekki eksik bir şeyler var.. CB ile hayat kadını örneğinin alakasını mantıklı bulmadım. Ama benim sana daha güzel bir sorum var. Yıllardır ülkemize emek etmiş, gelişmesinde katkıda bulunmuş ve yıllarca dış politikada ülkemizin güçlü görünmesini sağlamış bir lider mi yoksa kaybetmeye doymayan, her anlamda zayıf, teroristler ile iş birliği içinde olan ve piyon gibi görünmeyen ellerin yöneteceği bir lider mi?
Lütfen soru sordun cevabınıda oku olur mu? Birinci soruna çok mantıklı ve net kanıtlarıyla cevabım;
Türkiye, kişi başına milli gelirde ise önceki yıla göre bir basamak kayarak 79’uncu sıraya indi.
Türkiye’nin bu sırası, IMF veri setinin başlangıç yılı 1980’den bu yana en dip nokta anlamına geliyor. Kişi başına milli gelir dünya sıralamasında 65’inci olduğu 2013 yılından bu yana ise Türkiye’nin sıralamada toplam 14 basamak düştüğü dikkati çekti.
2022 nüfus verisine göre revize edilmiş 10 bin 618 dolarlık kişi başına milli geliri ile Türkiye, önceki yıla göre bir basamak kayarak dünyada 79’unculuğa geriledi. Ülke insanının ortalama refah düzeyini gösteren kişi başına milli gelirde Türkiye’de son yıllardaki dramatik düşüş dikkati çekiyor.
Türkiye’de 2013 yılında 12 bin 489 dolarla tarihindeki en yüksek düzeyi gören kişi başına milli gelirin nominal tutarı, izleyen yedi yılda sürekli gerileyerek 2020’de 8 bin 612 dolara kadar düşmüştü. Ülkeler sıralamasında da Türkiye bu dönemde 65’incilikten 77’nciliğe gerilemişti.
Türkiye, 2021’de kişi başına milli gelirini 9 bin 654 dolara yükselmekle birlikte, sıralamada yine irtifa kaybederek 78’inciliğe düşmüştü. 2022’de 964 dolarlık artışa rağmen 79’unculuğa düşen Türkiye 2013-2022 döneminde kişi başına milli gelir sıralamasında toplam 14 basamak düşmüş oldu. Türkiye kişi başı gelirde, Cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik kriz yılı sayılan 2001’de düştüğü 78’incilikle bile göreli olarak 2022’dekinden daha iyi bir sırada yer alıyordu.
TRE'nın bir başarısı oldu doğru evet ama bunu devam ettirmediği de göz önünde. Bir ülke fikir ve ciddi bir düşünce yapısı olmadan, inatla yönetilmez! Artık ciddi kararlar alma vakti.
Cevabını yazdıktan sonra ikinci soruna da net cevap vericem canım😊
Sistemin değişmesini istiyorum bu yüzden kk ye oy vermeyi düşünüyorum bakanların vasiflarina bakın çoğu alanında uzman değil kimse hakkını almıyor en azından iyi Parti'nin bunu sağlayacağını umut ediyorum umut etmek kötü bir şey değil. fabrikada çalışan kişi ogretmenden daha iyi maaş alıyor okuyanın değeri düştü doktorlar mühendisler ülkede durmuyor bunları durdurmak yerine nefret kusuluyor öğretmenler * oluyor hakkini arayan hain oluyor bu yüzden bir seylerin değişmesini istiyorum kimse terörist diye kimseyi suclamasin lütfen nankör olmayın Atatürk sayesinde aldığımız haklarimiz bile (bunlardan biri oy kullanmak) tehlikede kadınları hor gören aşağılayan hüda par meclise girdi birkaç yıla bu parti kapansın diye serzenise başlayacaklar olacak eminim hdp den kurtulmak isterken bir tehlike daha büyümeye başlıyor bunun farkına varilmasi gerekiyor bir tarafa nefret duyuyorsunuz ama bir tarafta da başka şeyler dönüyor
Tabikide terörle mücadeleye karşı dökülen hiçbir kanın yerde kalmasıni istemem bütün şehit annelerinin bağrı yansin istemem o hapiste curumelerini isterim
Hala 10 secim kaybetmiş birin arkaşından giden bi zihniyet var
Celladına aşık olmuş bir millet derdim ama o kadar yeteneksiz ki ondan cellat bile olmaz.
Siyasetci değilim Fanatikli değilim hiç kimseye Kim oy vermiş Kim vermemiş umrumda bile değil Chpli arkadaşlarımda var Akpli Arkadaşlarımda var herkes simdi birbirini yesinmi bu iki baskan için yahu
Şöyle düşünmek lazım çabalayjp çablayip biseyler yapıyorsun ve karşıdaki onun yerine bişey koymadan ben daha iyisini yapacam demeden yıkmaya yapmayacağım diyerek seçime giriyor o yüzden ben yapana verecem
Her ne kadar sevmesem de, atama bekleyen öğretmenlere (ben de dahilim) yönelik olumlu çalışmalarından dolayı Kemal Kılıçdaroğlu diyorum.
Beni etkilemeyeceğini bilsem vallahi billahi Akp’ye vericem oyumu iyice bokta boğulsunlar diye. 😄
Mustafa Kemal'in hakkı için Kemal Kılıçdaroğlu.
Yorum için teşekkürler
Rica ederim
Site sorunlarıyla siz ilgilenebiliyor musunuz acaba
Sadece cevap kaldırma yetkim var soru kaldıramıyorum.
Mustafa Kemal Atatürkü seven birinin kemale oy verme şansı yok. Boş yapmayın
@Kaiösklsğs Tayyibe hiç vermez. Tayyip ömrünü Mustafa Kemal Atatürk'e düşman olarak geçirdi:
@Kaiösklsğs doğru emirleri allah'tan alana oy verme şansımız var yoksa kafir ilan ediliriz
Hdpliler ne yapıyor? Hdp mi daha çok Atatürk düşmanı Erdoğan mı? Yazıklar olsun size gerçekten, şehit tanıdığı olan biri olarak söylüyorum, o seloyu çıkartıcam diyenlere oy veren vicdanınız rahat bırakmasın sizi.
Erdoğan 21 yıldır iktidarda daha kazanırsa şeriat falan gelecek HDP'de bu potansiyel var. Ayrıca sen doğmadan önce benim babam Nusaybin'de arkadaşlarıyla omuz omuza terörle savaştı çok şey bildiğinizi sanıyorsunuz da bir halttan haberiniz yok.
@crazzy42 dinle alakalı yorum yaptım mı ben? Kafirlikle ne alakası var, dinle devlet işlerini ayırın diyip her olayın içine dini katan sizsiniz.
Ne şeriatı ya aklınızı yitirmişsiniz gerçekten. Baban Nusaybinde çatıştı sende hdp sevicilere oy verdin tebrik ederim. Sizin gibi insanlara ihtiyacı var bu ülkenin 👏👏
Sensin 👍
@Kaiösklsğs sana tavsiye 2013 ten sonra akp-apo hdp araştırman reis 2003 göreve geldiğindr pkk nın partisini meclise spkan da oydu ama olsun sorun değil emirler allah'tan geliyor kandilden değil
@Kaiösklsğs :) dini katan liderinize sesiniz çıkmıyor suçlu biz miyiz? :)
Sonunda tarafların belli olması güzel.
Öyle olması lazım zaten
En azından tutarlı bir mantık
@derimontsevdalısı Müslüman olup Atatürk sevilmiyor mu ya da desteklemiyor mu yani? Siz neyin kafasını yaşıyorsınuz ya... Ayrıca burada konu chp gibi Atatürkün partisinin Atatürkün düşmanlarıyla bir olması.
Anketler her zaman yanıltır sağlam bir anket için ortalama 60000 kişinin katılımı gerekiyor
Ondan çoğu anket firması seçimlerde patladı :)
Erdogan burada yüzde 30 sa sandıktan yüzde 60 çıkar 😮
Sosyal medyada 60-40 KK öndeyse tr genelinde en az 55-45 rte önde bitirir.
Kullanmaya gerek yok, milyon tane oyum olsa yine sonuç değişmiyor bu yüzden yorulmaya gerek yok
20 yıldır satmadığı , özelleştirmediği kuruluş kalmadı , bu yüzden Kılıçdaroğlu
Anketlerin terorist kemali gösterdiğine aldanmayın. Sonuçlar tam tersi çıkacaktır.
Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyorum çünkü solcu ve Atatürkçüyüm.
Kemal dedeye. Diğerinin karşısında kim varsa o dedik en başında.
Birinci turda kazandıysa Erdoğan 2nci turda rahat rahat kazanır bence.
Atatürk olsa Kk'nin yüzüne tükürür onca emeklerle kurduğum Parti'nin basinda sen mi varsın? Pkklilarla iş yapmak nedir? diye. Keşke atam sağ olsaydı da tükürseydi şunlara. Kötünün iyisi diyorum ve RTE maalesef.
ablacım akpliler ne suç işledilerse karşıyı o suçu işlemekle suçladılar. pkk ile en büyük iş birliği yapan akp daha düne kadar fetö ile yanyanaydılar şu an hizbullahcı terör örgütü hüdaparla birlikteler. Rte Atatürke ayyaş diyor türklük kelimesine düşman her yerde türklük ifadesi kalkmalı diyor kurban olayım ya
Aşkım en büyük iş birliği yapan onlar olsaydı sınırlarımız da terör olayları bitmek yerine daha da cogalirdi adam çok güzel işler yaptı ama güzel işlerin yanında yanlışları da oldu mesela ırkçılık yapmak istemiyorum ama ülkeye milleti aldı sırf bu yüzden bile bence bu seçimde baya bı oy kaybetti feto olayında da herkes bir zamanlar o hocayı temiz sanıyordu TV kanallarinda sohbetleri dönüyordu kimse uyanmamisti her şeyden sonradan ortaya çıktı RTE'nin öyle bir işbirliği olsa çoktan ülkeyi satmıştı, kötünün iyisi.. Sol partilere karşı her zaman bir sempatim vardı ama HDP ile birleşmeleri hiç iyi olmadı keşke birlesmeseydi ve kkyi aday gostermeselerdi emin ol çoğunluk millet ittifakından yana olabilirdi. Memleket ikiye bölündü oylar birbirine o kadar yakın ki.. insanlar değişiklik istiyor ama doğru kişi kim seçmekte zorlanıyorlar. Çok okuyup çok araştıracağımiz birçok konu var fakat siyaset ve devlet işleri insanı yer bitirir:(
rte fetöden sonra kendini masum gösterdi halbuki işler öyle değil. bir konuşmasında ne istediysen yaptım okul açıcaz dedin hepsine onay verdim ne dediysen onayladım şimdi bana kötü diyorsun dedi. burada da ona nasıl tolerans gösterdiğini görüyoruz burada anlatamayacağım bir sürü şey var malum hapise bile girebilirim ama şunu söyleyeceğim medyanın yüzde 90 bunların elinde ve çoğu şeye erişim engeli getirebiliyorlar şu an bunu twitter için de yapmaya çalışıyorlar çünkü gerçekler orada dönüyor bu siyaset işleri gerçekten insanı bitirir ama rica ediyorum haber kanallarını değil twitter da gündemi takip et
Twitter'ı da etkin kullanıyorum güzelim, siyaset derin bir deniz içinde boğuluyoruz yüzeye çıkmaya çalışıyoruz hepimiz. Güzel yorumların için teşekkür ederim. Güzel bir konuşma oldu keşke kimse kimseyi kırmadan seviyeli bir şekilde herkes siyaset konusabilse belki de tek eksiğimiz budur. Kendine iyi bak canım benim ❤️
Allah belan. ızı versin meclise hüdaparı sokan her bir insanın ve hüdaparın...
Pkk ile kol kola olanlara oy yok. Reis yine kazanacak
Kemal Kılıçdaroğlu'na çünkü deliyim, çünkü düşünemiyorum, çünkü nankörüm, çünkü vatan hainiyim!
Buranın anketi tutmaz. Çünkü KS kullanıcıları arasında KK yüzde 60 çıkar tamam ama reelde öyle değil.
Baybay kemalin sonu geldi
Ben köye muhtar bile olamayacak adama oy vermem. Bir de PKK ile bir olmuş. Kötünün iyisi olan Erdoğana oyum
Ogan vermiştim ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan vereceğim ❤️
Kemal Kılıçdaroğlu
Recep Tayyip Erdoğan💡🇹🇷
Reis tabiki. Kazanicaz bi iznillah
Kılıçdara verecez yine şu sistem bi değişsin artık
Erdoğan'a 💗
Neden peki
Kılıçdaroğlu gibi birine günahımı bile vermem. O kadar çok nedeni var ki.
Neden
Hayırdır kemali çalarkenmi gördün hırsızlık yaparkenmi gördün bazıları gibi ona buna s... tük dediginimi gördün ?
Kemale vereceğim
Recep Tayyip Erdoğan
Mecburiyetten.
Recep Tayyip Erdoğan
Kesinlikle Kemal Kılıçdaroğlu
Kararsızım şu an için
Bu anketi baz alirsalar kemal kazaniyor 😂
Halbuki gerçek ne kadar başka😂 Kemal'in bu kadar şişim şişim şişmesini sağlayan en büyük sebeplerden biri bu anketlerdi zaten, yazık yaşlı adamı umutlandırdılar o kadar boş yere. 😂
Ama şöyle bişey var biz kaybedersek tekrar kalkarız bidaha savasiriz ama onlar kaybederse onların sonu olur
Benim oyum admine @LaBellaDifference
@LaBelleIndifference oyum sana
Tarafımız belli adalet adalet adalet
#Hükümdar
Hâlâ kararsızım sanırım Kemal’e
Sonuna kadar ERDOĞAN
Kemal Kılıçlaroğlu
Kemal tabii
Sinan Oğan kimi tercih ederse oyumdur.
Kemal BABA
kemal e olacak
Kemal Kılıçdaroğlu