Chpliler toplanın neden kaybettiğimizi buldum sizce?

Neden kaybettiğimizi anlamak için rakibe hakaret etmek yerine en temel 2 sebebe odaklanalım

1. Pkk -> Chp hdp oyları için selo serbest kalacak mesaj verdi -> Akp bunu çeşitli videolarla lehine kullandı chp gelirse pkk gelicek dendi (hdp=pkk algısı toplumda yerleşti->hdp bu imajı verdi)

2. Fetö -> İnce seçim süreci boyunca muhalefeti eleştirdi ve birden kasetleri çıktı -> kasetlerin sorumlusu ince tarafından muhalefet partileri gösterildi -> ince çekildi ve toplum chp'nin fetö ile iş birliği yaptığını düşünmeye başladı.

KK'nın adaylıktan çekilmemesi chp'yi bir süreliğine de olsa böldü ve chp'yi kendi yandaşları vurmaya başladı.

Teorim : Sinan oğan ve Muharrem ince Ak partiye çalışıyor.

Akp ekonomiden dolayı kendisine kızgın halkın farkındaydı ve bu oyların chpye gitmesini önlemek için sinan oğan alternatifini sundu.

Muharrem ince ise tamamen chp'yi kendi silahıyla ( yandaşlarıyla ) vurmak ve final hamlesi için bir aktördü. Görevini yaptı ve gitti.

Akp kanadı altında yetenekli toplum mühendisleri var belli ki , toplumu iyi tanıyor ve hamleler buna göre yapılıyor.

Sonuç : Tüm bu dizaynı yapabilen bir ak parti 0.50 ile 2. tura bırakıyorsa bence ya toplumun birbirine girmesini istemedi çünkü herkes de inanılmaz bir hınç var önce birazda olsa umut bırakarak enerjilerini almak istedi.

Ya da sağlam bir gövde gösterisi yapmak için ilk seçimde milletvekilleri topladı tekrar kadrolarını güçlendirdiler sonra da 2. tura bıraktı amaç çok yüksek bir fark atarak akp'nin kazanmasını sağlayıp muhalefetin umudunu güvenli şekilde tamamen kesmek

yani sözüm ola ki bu yazıyı saklayacağım benim teorim şu 2. turda akp sağlam bir fark atacak

bitti.

Chpliler toplanın neden kaybettiğimizi buldum sizce?