Muharrem İncenin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesini nasıl buluyorsunuz?

Şu sözleri diyerek adaylıktan çekildi:

Görüntüm, ses kaydım yok'

Emniyetin de bu iddialarla ilgili hiç harekete geçmediğini söyleyen İnce, kendisinin özel hayata ilişkin görüntüsü ve ses kaydı olmdığını söyledi:

“Gazeteci, Muharrem İnce’ye iftira atılıyor, yazmıyor. Yazanlar da FETÖ’cülere ortak gibi yazıyor. Ne yazıyorlar, ‘özel hayatın gizliliği…’ Özel hayatın gizliliği diye yazanlar, FETÖ’cülerin ortağıdır. Özel hayatın gizliliği olabilmesi için benim böyle görüntülerimin olmuş olması lazım. Benim böyle görüntülerim olmuşsa, geçmişte yaşandı bunlar, geçmişte yaşananlarda o görüntüler vardı ama gizlice çekilmişti. Benimkisi öyle değil ki, benim öyle bir görüntüm yok ki. Benim böyle bir ses kaydım yok. Bu özel hayat falan değil. İftira.”

Türkiye Cumhuriyeti benim itibarımı koruyamamıştır'

Kendisine yönelik yapılan “gerçek ya da montaj fark etmez” türü yorumları da eleştiren İnce, kendisine “itibar suikasti” yapıldığını söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, benim itibarımı koruyamamıştır. Bir yurttaşını, bir Cumhurbaşkanı adayının korumakla görevlidir devlet.. Alenen iftira. 5 milyon dolarlık dekont. Yazıyor, geçiyor adam. Ya nerede bu savcılar. Neredesiniz siz. Pazar günü bankadan 10 milyon TL havale yapıyorlar. Oğlumun üzerine 350 milyon dolar. 8 milyar dolara kadar çıktılar. Devlette bile yok o kadar para. Ya bu kadar itibar suikastı yapılırken bu ülkenin savcılarının ortaya çıkmamasını anlayabilmiş değilim.”

Kendisinin malvarlığını açıkladığını, buna karşın, iftira atıldığını belirten İnce, “Bir yandan FETÖ, bir yandan PKK’lılar saldırıyorlar. Döne döne vuruştum bunlarla. Her gün bir iftira var. 45 gün boyunca. Bu kadar dayanıklı olduğumu ben de bilmiyordum” görüşünü dile getirdi.

Muharrem İnce, Pazar günü yapılacak seçimler için Memleket Partisi’nin mutlaka Meclis’te olması gerektiğini belirterek, “HDP var, CHP listelerindeki 77 Saadet’li, Gelecek’li, DEVA’lı var. Bir de AKP var. Atatürkçüler azınlıkta olacak Meclis’te. Atatürkçülerin o Meclis’te olması lazım” diyerek her evden partisine oy istedi.

'Bahaneleri kalmasın, adaylıktan çekiliyorum'

Muharrem İncenin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesini nasıl buluyorsunuz?