Evde parti kavgası çıktı. Çok üzgünüm. Sizce ne yapmalıyım?

Merhaba. Sinirle yazdım. Silindi, ikinci defa yazıyorum. Çok doluyum. Ben parti tutmuyorum. Oyumu da boş atacağım.

İşte ailem mutfakta parti konuşmaya başladılar. Derslerim online. Ara verince gittim yanlarına.

Sofra toplanacağı vakit dersim var diye gidiyorsun. Maşallah kulağın burada, ne işin var senin burada diye tersledi.

Moladayiz dedim, sustum. Ben ailemin bu kadar tutucu olduğunu bilmiyordum. Ailem sağcıya oy vereceklerini söyledi.

"CHP gelirse dinsiz yapacaklar, camiler kapanacak, Öcalan'ı çıkaracaklar, teröristleri cikartacaklar, herkesi dinsizleştirecekler vs. " Dediler. Ben de dedim Ne alaka?

"Ak Parti'nin çıkarmadığıni nereden biliyorsun? Belki onlarda çıkardı?" dedim.

Bana bir bağırışı var göreceksiniz.

"Sen CHP'ye ver, dinsizleşin hepiniz" mı ne öyle bir şey dedi.

Birbirimize kavga etmeye başladık. Ama baya bağırıyoruz birbirimize. Laf söylüyoruz.

" Anne şu an doğru düşünemiyorsun. Şeriatçı, sığ ve bağnazsın. Düzgün düşünür müsün? Neden dini kaldirsinlar?" Dedim. Bana laf söyledi. Ben de Sinirle canımsın mısın? Dedim

Babam oradan diyor. "Sen istediğine oy ver, biz buna vereceğiz" diyor.

"Ben de vereceğiniz kişiye karışmıyorum ki. Neden ülkeyi yönetecek kişinin, iyi yönetebilecek mı diye dusunmektense, din olarak düşünüyorsunuz" diye söyleyemeden, annem başladı laf söylemeye.

"SEN CHP'YE VER. CHP SANA İŞ VERSİN. X2 SENİ DOYURSUN. HEPİNİZ DİNSİZLEŞİN, TERÖRİSTLERİ ÇIKARIN. EV İŞİ YAPMIYORSUN, GELMİŞ BURAYA PARTİ SAVUNUYORSUN. BEN ŞERİATÇIYIM. BEN GERİZEKALIYIM, BEN BAĞNAZIM YA. ÖYLE OLAYIM. BUNDAN SONRA YEMEĞİNİ YAPACAKSIN, DERSİM VAR DİYE GİTMEK YOK. YALAN SÖYLÜYORSUN" vs. Bir çok şey dedi.

Ben ona CHP'yi tutuyorum demedim. Ona vereceğim demedim.

Bana haksızlık yaptığı için;

"deveyi diken, insanı eden yarıyor. Size de onlar yarıyor zaten" diye bağırıp gittim.

Çok zoruma gitti. İki saattir ağlıyorum. Dersim var, hiç bir şey anlayamadım da. Neden seçtiniz demedim. Neden yaptınız demedim.

Annem için hep en iyisini yapmaya çalıştım. Babam için de. Ama bana böyle demeleri çok koydu.

Onlara canımsın mısın vs. Dememem lazımdı ama konuşmalarınızı duysanız sürekli dini kapatacaklar diyorlar.

Sizce ben ne yapmalıyım?

Evde parti kavgası çıktı. Çok üzgünüm. Sizce ne yapmalıyım?