Fazıl Say'ın 100. yıl marşını nasıl buldunuz?
Bence olmamış 10. yıl marşına devam
Çok güzel olmuş adam yapmış abi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Fazıl Say'ın 100. yıl marşını nasıl buldunuz?
Beğenemedim. Bakıyorum bu konuda yanlız da değilim. 10. Yıl Marşı ile 50. Yıl marşı diyip klasik bi yorum yapacağım ama gerçekten bu iki marşa uzaktan bile bakamamış. Duygusu zayıf kalmış. Cumhuriyet, Türkiye katılmamış gibi. Atamız var ama işte Marş 100. Yıl a gitmemiş eksik.
guzel bi calisma olmus genele bakilirsa.. muzikal olarak gerçekten iyi bir is ama soz olarak bence olmamis maalesef.. marş denilebilmesi icin daha agirbasli daha anlamli daha akiskan sozler olmasi gerektigini düşünüyorum.. ama düşündüğünde de 100. yil marşı yapilacak olsa.. onu yapsa yapsa zaten fazil say gibi bi ustad yapar..
soruya gelecek olursam belki zamanla kulak asinaligi olusur fakat Şu an icin kat kat onde 10. yil marsi
Epik destansı savaşkan bir marş değil ama lirik pastoral ve nötr bir marş. Satır aralarında parantez içlerinde bir kesimin bir kesime tehditlerini sloganlaştırmamış. Bu çağda böyle marşlara ihtiyaç var. Zaten tarihimizde rap rap rap sesleriyle söylenebilecek çok askeri çok savaşkan çok fütühatçı marşlarımız var. Bence bir boşluğu doldurmuş. Gayet başarılı...
Çok kopuk olmuş sözler. İlk dakikalar çok başka 1.20 ile 2.25 arası çok başka. İki farklı şeyi birleştirmişler gibi yama gibi durmuş. Müzik çok iyi sözler bi o kadar kötü. Alel acele yazılmış gibi. 100. yıla yakışan bu mu? Çok daha iyisi olabilirdi.
Cevap
46Cevap
olayın ruhunu verememiş bence. Bu abinin "insan" diye bir şarkısı var o çok iyidir ama duyguyu bilmeden sanatçı aktaramaz. Duyguyu bilmek için vatan için ölecek hissiyatta olmak lazım. Hissetmeyen bilemez ben de tarf edemem bu duyguyu
Fazıl say denilince sifon muhabbeti geliyor aklıma😅
aynen
İlk dinlediğimde aklıma şirinler geldi la la la
😂 😂 😂 😂
etkilenmedim sözler çok saçma yav. bir istiklal marsinin sözlerine bak mesela bir bunun yazdigi sözlere.
ilkokul öğrencilerine mi yazdırmış sözleri
şimşek şimşek şimşek
gök gök gök
atam atam atam
Kendisini sevmem. Yaptığı marş olmamış. 10. Yıl marşı ile kıyas edilemez. Kendisi genellikle yıkıcı elestirel bir yapiya sahip. Genellikle yapıcı elestirilere kendimi uygun goren biri olarak becerememiş diyorum. Bir daha denemesin lütfen.
Tüylerim ayağa kaldı tam bir virtüöz. Ama bildiğimiz okunuş ve söz olarak daha kolay ve dil alışkanlığı var. Bunun sözleri ezber ve söylenmek için biraz zor. Ama bayıldım
bence olmamış, severim düzgün sanatçıdır ama işte
https://www.youtube.com/embed/Xin8kk3IrFIkahvedeki okey oynayan dayı tayfası daha iyi beste yapardı.
Kılıçdaroğluna iyi sağ kol olur bu fazıl orada şansını denesin
Bir eser olarak guzrl,
Bir marş olarak istediğim etki yok
10 ve 50. Yılın maalesef altında bir etki Vumhuriyet vurgusu yok gibi
Ajdarın şarkıları gibi olmul mk tek farkı enstrüman çalacak talihsiz bir grubu bulmuş
Çok saygısızsınız.
Sırf Fazıl Say yaptı diye güzel olacak diye bir şey yok olmamış işte yani 🤷🏻♀️
Ughh ben Fazıl Say'dan ve marşından sorgulanamaz derecede nefret ediyorum nefffreeeeett!
zengin olsaydim woww sanat beee diyerek puro mu içerdim
o duygu o insanın tüylerini diken diken eden ritmi tutturamamış
Bestesi güzel de güftesi güzel değil
Fazıl Say'ın Yaptığı hiçbir şeyi iyi bulmam.
İnce'ye ve Akşener'e çok hakaret etti ergen gibi laf attı rezil etti kendini
Evet bakmıyorum. Örneğin Abdullah Öcalan süper bir şekilde keman çalsa baş tacı mı yapacağız teröristi? Evet yaptığı işe bakmıyorum kişiliğine karakterine bakıyorum
Ahmet Kaya'nın da sesi Çok güzel diyorlar adam terörist Ne yapacağız şimdi?
Fazıl Say çok güzel piyano çalıyormuş eee yani ne yapalım? Adama saygı mı duyalım?
Bence olmamış 10. yıl marşına devam.
Ben beğenemedim açıkçası
Ne yalan söyleyeyim hiç hoşuma gitmedi
Kendisini ve sanatçı kimliğini severim ama içimde bir kıpırtı coşku oluşturmadı
ne katkısı oldu şimdi bize bilmiyorum, yani saçmalık
Gayette hoş başarılı çok sesli müzik
Dinlemedimde kişilik olarak tamamen tırt bi insan
Soner'in 100. yılı donunda sallar yavrum
Çok kötü… Adamı hiç sevemedim ya
İşteyim, eve gidince dinleyeceğim.
Çok basit kaçmış, sırf yapmak için yapılmış
Laf olsun diye yapmış galiba...