Bu sıralar Kızılay'da kan bağışı problemi yaşanıyor. Kan stokları kalmamış, hatta ameliyatlar bile ertelenmeye başlamış. Bunun üzerine Ekrem İmamoğlu böyle bir tweet atmış.
Evet, güveniyorum.
Hayır, güvenmiyorum.
Kararsızım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ekrem İmamoğlu, "Kızılay'ın başındaki şahıs olduğu sürece kan bağışı sorun olacak" demiş. Kızılay'a güveniyor musunuz?
Ben eskiden güvenirdim şu anda güvenmiyorum ne yalan söyleyeyim, eskiden Kızılay sürekli cep telefonları mesajları ile para istemezdi! Kan bağışı bana göre kutsal ve insancıl bir görevdir zaman zaman gidip hastanelere kendim yapıyorum kan bağışlarımı!
İnsanlar birbirini yok etmek için elinden geleni yapıyorlar...
O içlerindeki şeytani duygular düşünceleri herkesten üstünüm ben haklıyım ben bilirim ben ederim ben ne dersem o olacak emir vaki halleri...
Kendini güçlü hissetmek için üsten aşağı bakanlar kendi derdinin sorununu çözemediği için kendi canları yandığı için veya aşırı canları sıkıldığı için insanlar la uğraşanlar bile bile yoktan yere insanların canını yakanlar sonunda o kötülüğü yaptıktan sonra o istedikleri oldu diye o zevki aldığında bağımlıların kullandığı uyuşturucu gibi hiç bisey hissetmiyorlar sadece kafaları güzel oluyor ve bitiyor yani kötü insanların Ruhen hasta oldukları böyle belli oluyor...
Sonuç ne oluyor...
olan iyi insanlara oluyor gereksiz konulardan gereksiz savaşlar dan gereksiz hertürlü ne olursa olsun bütün bunlara gerek yok iken yinede kurban lık koyun gibi tek tek yolluyorlar insanları bu dünyadan...
Ne gerek vardı bütün bunlara...
Haklı olan kimse yok gözümde şahsen.
Bu zamanda birine güvenmek bi şaka olur anca kimse kimseyi ciddiye almıyor ki güvenesin...🚬 dünyanın düzeleceği yok zaten bitiriyorlar insanları...
Son damla kan dökülene kadar huzur yok bizlere maalesef 🍂
Bir kere bile kan vermedim birkaç sene önce satıyor iddiaları çıkmıştı iyice nefret ettim. Şimdi iyice afişe oldular. Ruh hastası yüzünden insanlar kan vermeye gitmek istemiyor
Binalinin ailesi kızılaya mesken tutmuşken ne güveni. Liyakat diye bir şey yok ama gidecekler az kaldı biraz daha sabır. Hak edenler hak ettikleri yere gelmeden bir şeyin değişeceğini düşünmüyorum.
zaten kaç kişi kan bağışı yapıyodu ki neyin artistliğini yapıyorlar artı kerem kınık kim yani onun hatırına mı kan veriyorlardı da ona sinir oldukları için vermeyecekler. millet onunla inatlaşırken ihtiyacı olanlar kansız kalsın öyle saçmalık mı olur?
Lafa ve söyleyene bakınca Kızılay güvenilir ekrem güvenilmez. Yapılan icraatlere bakılınca köklü bi kurum olan Kızılay'ın faydasını gördük ekremin yalnız zararını gördük. Öyle ki depremzedelere giden yardımlar chpli vekil evlerinde zulalanmis bulunurken, Kızılay'ın yardım çadırları ucretsiz hakka ulaşıyordu. Ücreti karşılığı çadır satın aldıktan sonra sanki kendileri bizatihi depremzedeymisxesine o cadirlar ucretsiz olsaydı diye aglayan bi başka güvenilmez kurum olan ahbabinda aldığı paralar belli yaptığı yardımlar belirsiz. Neden eksik çıkıyor? Kızılay nasıl soda satıyor, çadırı da satar. Hele hele deprem esnasinda, devlete bağlı olmayan ahbap gibi herhangibir ne olduğu belirsiz kuruma çadırları belesten vererek , depremzedelerin mağdur edilme riski alinilabilirmi? Ama ta istanbuldan belediye başkanı bizim köklü kizilayimiza bokatmaya çalışıyor. Çüşşş
Kan bagislamama kampanyası yaptılar neredeyse cidden saçmalık. Yahu Kerem kinik usulsüzlük yaptıysa bu onunla vicdanı arasında. Hastanelerde kan bekleyen insanların ne günahı var. Hem bu iş gönül işidir öfkeyle hareket etmemek gerekir, sağlıkla şaka olmaz,
Cidden bazen nasıl kararlar vereceklerini şaşırıyorlar, ne yaptıklarını bilmiyorlar.. Ben kan bağışlıyorum ve devam da edeceğim.. öfkenizi başka tarafa kusunuz
Kızılaya güvenirim yine de değişince ne olucak hersey yoluna mi girecek hemen gelen gideni aratır derler burada siyasi bi konuşma yapmak istemiyorum fakat bunu başkası deseydi belki kararsız kalırdım
En muhtaç zamanda, Çadır ve Erzakları parayla satan bir kuruma kim güvenebilir ki? Bunun başındaki insan gitse bile, bu kuruma zerre güven olmaz. Baştan aşağı değişmeli ki yönetimi, güven gelsin.
😂 köklü Kızılay yıllar yılı yardım etsin sattığı soda parası ve bağışlarla. Depremde herkese bedava çadır dagitsin enkazdan çıkarsın aş versin ilgilensin. Ama dün kurulmuş bi ahbap çadır isteyince "kizilayin depremzedeye bizzat ve ucretsiz ulaştırdığı çadırı" ahbap isteyince ona beleşten versin. Sebep? Ahbap devlete bağlı bi kurummu? Güvenilirliği ne? 1 tane çadır kaybolsa 1 kişiye çadır ulaşmasa kim vericek hesabini. Ta istanbuldan kardeşim köklü kuruma bok atıyor, utanç verici ama utanma yok.
1 - Kızılay tıpkı AHBAP gibi devlet kurumu değildir. Devlete bağlı bir kurumda değildir. 2 - Kızılay'da tıpkı AHBAP gibi, Halkın bağışlarıyla ayakta duran bir kurumdur. Kızılay'ın gelirlerinin büyük bir bölümü bireylerin tek tek yaptığı bağışlardan oluşmaktadır. Bu sebeple sen kan dahil, en elzem ve ihtiyacın çok olduğu bir dönemde Çadır ve Erzak SATAMAZSIN!
Bu iki cevap yeterlidir koyun kardeşim benim. Böyle bir durumda bile senin gibi *ptalları savunan görünce, ülkenin geleceğinin ne kadar karanlık bir yöne gittiğini farkedip üzülüyorum. Ahlaksızlığı bile savunur olmuşsunuz, yazık kafanıza.
3 5 günde kurulan ahbapa mı güven olur? Kızılay, çadırları profosyonelce ve ücretsiz olarak depremzedelere ulaştırdı. Ulastirmaya da devam ediyordu. Elindeki çadırları isteyen 3 5 günde kurulmuş ahbap, o cadirlarin 1 tanesini kaybetse bi depremzede cadirsiz açıkta kalsa hesabını veremezlerdi örtpas ederlerdi. Devletin kurumumu ki bu, kizilay ona güvensin beleşe versin, ahbap amatörce araya girmese Kızılay profosyonelce zaten çadırı ve yardımı ulaştırıyor. Noldu? Ahbap yalan haber dezenforme bilgi ve koordinasyon eksikligiyle ölümlere sebep oldu, baraj patladı dedi yardim ekiplerinin uzaklasmasina ve ölümün artmasına sebep oldu noldu sonra ahbap? Ona güveniniz sarsıldı mı? Sanatcilara guveniniz sarsıldı mı? Devlet rolü kesmeye calisan ahmaklar bocalayinca ne oldu özür diledilermi? Sessiz sedasız yok olmadilar bile, hemen oklari kizilaya cevirip "ama bize çadırı parayla verdiler" ulan sende vatandas olarak bunu goremiyosan puh
Tüm söylediklerinin yanlış olduğunu dile getirerek,
1 - Baraj Patladı haberini Twitter'dan bir bakanlık çalışanı paylaştı ve ondan sonra bunu Babala TV paylaştı, AHBAP değil. Ama sen AHBAP diyorsun. Bu ilk yanlışlarından biri. Olayın aslı /astarını doğru öğren öncelikle.
2 - Babala TV'den Oğuzhan Uğur, tüm kanıtlarla birlikte savcılığa ifade verdi ve aklandı. Yani evet, bu bilgiyi ilk önce paylaşan bir bakanlık çalışanı ve bu bilgiye istinaden Babala TV tarafından bu bilgi paylaşıldı.
Diğer tüm dediklerin yanlış zaten, hangi birini düzelteyim ki? Baraj olayını sen araştır yine, eksik ve yanlış bilgilerle geliyorsun karşıma.
Rol üstlenmek mi? Siz şaka mısınız? Ya da site sabrımızı sınamak için bize cevap versin diye yapay zeka mı koyuyor platforma? İnsanların çadıra ihtiyacı var ve bu ihtiyacı karşılayacak stok Kızılay’da var. Ahbap da bu ihtiyacı bir an önce gidermek için Kızılay’dan çadır satın alıyor parasıyla. Bunun neresi rol Allah’ını seversen? Kızılay’ın başındaki adam bile benim haberim yok çadır satıldığından diyor, yanlışın kendisi de farkında, gelmiş halen savunuyorsunuz, PES!
İnsanlar daha fazla perişan olmasın, en azından kafalarını sokacakları bir çadır olsun, daha fazla mağdur olmasınlar diye Kızılay’ın stoklarında beklettiğini çadırları aldı. Bu cevap tatmin etti mi seni? Gidip nerden alsın binlerce çadırı, Decathlon’dan mı?
İmamoğlu kendine baksın acaba kimler güveniyor, ne alaka kan bağışı ile başında ki adam. Ertelenen ameliyat filan yok tamamen algı pompalaması seçim zamanı.
Eskiden düzenli kan ve trombosit kan veren birisiydim ancak bir kere kan stoğu mevzusu patlamıştı pandemiden öncesiydi sanırım o gün bugündür kan vermiyorum yakın birisi olmadığı sürece
Güvenmiyorum, Kızılay’a bir damla dahi kan vermem. İlla kan vereceksem hastanede acil ihtiyacı olan birine veririm, en azından nereye gideceğini, ne amaçla kullanılacağını bilirim.
Amaç o zaten güvenini sarsmak. Karalamaya gelince kolay. Herkes biliyor başına bişey geldimi afet vs, kendisine Kızılay yardım edicek. Ama alelacele 3 5 günde kurulmuş bi kurum, kizilayin vatandaşa ücretsiz ve profosyonelce ulastirdigi çadırları kizilaydan talep ettiğinde para istenmesi zorlarina gitmis. 1 çadır kaybolsa 1 depremzede cadirsiz kalsa hesap veremez dünkü çocuklar. Ama yalan haberle bicok depremzedenin ölmesine sebep olur yinede utanmadan kizilaya bok atarlar çadırı bize parayla verdi diye. Sanirsin guvenilir devletin kurumu. Aha işte yalan haber yanlış koordineyle insanlari öldürdü ahbap, kimse bişey demedi bu sanatcilara güvenim sarsıldı da demedi kimse. Kizilaya guvenim sarsıldı dedi. İftirayi atanlar zaten namussuz, iftiraya düşenler rezil be. Düşme.
deprem zamanında çadır satışları yiyecek satışları eminim kan bile satmıştır bunlar asla güvenmiyorum güvenimi kaybettim
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ekrem bos muhabbet yapmasin bunu soylemek onun isi degil kilicdaroglu konusabilir onu. kizilay bagis bekleyecegine milletten parayla alsin zaten parayla satiyorlar parasi olmayandan da yerine kan istiyorlar.
Sen de işine bak , sana mı kaldı kimin ne diyebileceğine karar vermek? Herkes siyaset yapıp, her kurumu, kişiyi eleştirebilir. Sonuçta Ekrem de atanmış bir devlet memuru değil, seçilmiş bir siyasetcidir.
Ekrem İmamoğlu kiminle beraber bakın hele PKK'ya kan verse Kızılay nasıl overler varya sol orta çağ zihniyeti hala devam ettirmeye çalışıyorlar İslam her devirde payidar olacaktır.
Başkan doğru söylüyor.. Sistemin için boşalttılar artık kimse güvenmiyor.. Bile bile de kimse kan bağışlamak istemiyor.. En kısa zamanda yönetim kadrosu değişmeli..
Devlet kurumlarının hiçbirine güvenmiyorum artık. Emeği geçen herkese selam olsun.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
hadi ordan ulkesinde riyakat olmayan bir kurum kalmadi kim ne * yerse yesin ilk firsatta kacicam Turkler yatip kalkip Ataturke dua etsinler yoksa 500 yil burada bir daha devlet kuramazlardi.
Reis sen onlara tepki göstercem derken ihtiyscı olan insanı sıkıntıya sokuyosun mantıklımı bu kinş nefreti bırak daha dedem yeni ameliyat oldu kendi ailenin başına gelirse anlarsın
gardaş baksana ben ihtiyacı olanın sıkıntısını gideriyorsam ne mutlu bana ama böyle yok çadır satmalar felan insanın aklına binbir türlü şey geliyor acaba kanı da satıyor felan sıkıntı yani anladın allah herkese şifa versin ben verirken mutlu oluyorum insanlara yardım ediyorum gibisinden sizede geçmiş olsun allah şifa versin
Düzenli olarak kan veren birisi olarak söylüyorum kan sattığını duyunca hastanelere falan vazgeçtim kan vermekten depremde bile çadırları sattılar bildiğin ya
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yardımları parayla satmak için şirket kurmuşlar çok ahlak dışı.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Artık tam güveniyorum bu adam böyle söylediğinden.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bunu diyen kişinin istanbulu hayal kırıklığına uğratması peki?
@serafettinkansiz nükleer tıp birimi olan hastanelerde kırmızı kan ve aferez bağışı yapabilir; ihtiyaç anında aranmanız için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. hakeza, yoğun acil servisi olan hastaneler ile görüşüp bağış ihtiyacı halinde aranmak üzere liste tutuyorlarsa iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz.