AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, soğanın tanesi 7-8 TL olduğu için yapılan eleştirilere böyle cevap vermiş.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, soğanın tanesi 7-8 TL olduğu için yapılan eleştirilere böyle cevap vermiş.

Bu şoyle bişey. Ülkeleri birer üretici esnaf olarak düsünün. Sizler ailenizi gecindirmek icin yıllık 100 lira harcıyorsunuz. Ama ürettiginiz seyler farklı. Biriniz 150 liralık degerli mal üretiyo satıyo. birisi 80 liralık mal uretiyo satıyo. Sende 50 lira degerinde mal üretip satıyorsun. Birinin cebine 50 lira fazladan kalıyo. Diger ikiside zarar ediyo ve kar edenden borc alıyo. Bu kar eden arkadaşın ürettigi sey kilo olarak hafif paha olarak degerli. Biz ise en fazla ürünü üretiyoruz tonlarca bi o kadarda işcilik ama degersiz.
Nedir bu sorun? Yüksek teknoloji
Bu togg şimdi soganı ucuzlatmayabilir. Bunu bir çocugun ilk resim yapması gibi düsünebilirsiniz. Bu bizim cocuğumuz. Biz bu resmi çok kotü olmuş diye yırtıp atar isek. Bu çocuk mükemmel resmi nasıl yapacak. Biz çougumuza bu imkanları vermez isek nasıl gelisecek. Biz kendi ürünlerimize rağbet göstermez isek kim gösterecek.
Bu togg Dünya için kücücük bir adım olabilir. Ama bizim için büyük bir Devrim dir.
Çok gec kalınmış bir devrim.
Yaa biraksinlar bunlari ayni cakma ucak gemicikleri gibi bu da yalan dolan. Akkoyunlarini uytmak ifin yapilmis bir numara
2012 yilinda shangai otomobil fuarinda sergilenmis italyan dizayni bir arabayi bir kac yerini degistirince yerli milli olmuyir. Turkiyedeki alman siemens fabrikasindan batarya alinca yerli milli olmuyor. Turkiyedeki italyan pirelli lastik fabrikasindan lastik alip takmakla yerli milli olmuyor. Bir makine muhendisi olarak iddia ediyorum bu arabsnin tum dizayni italyan ve parcalarinin en az yuzde 80 ya direk yabanci ya da turkiyedeki yabanci firma faktikalarindan. Bir tane 4 duvar yapip bir de montaj icin yuruyen bant kutunca fabrika olmuyor. Gercek bir otomobvil fabrikasi nasil olur anlamaknisteyen national geografic mega fabrikalar ya da super otomobiler belgesellerini izleyebilirler. Bu da akp nin her seyi gibi ici boş sov dan ibaret. Seneye kimse hatirlamayacak bile bu arabayi. Bu millet dahs 2 ay onceki 150 200 bin jnsanin oldugu depremi unutmus bunu mu unutmayacak. Ahh ahhh
Soğan yerli ve milli teknoloji ile mi geliştirildi?
@BeniBöʎleBil yani sen düşün gerisini Allahin sogani bile dunya para ki seçim sonrasi çok daha pahalanacsk hersey. Ama tabi senin isine geliyor nasil olsa dolarla kazaniyorsun secim sonrasi dolar iki katina cikinca senin de kazanfin 2 ye katlanacak.
Soğan bulamıyorsan patates ye o 5 lira kilosu
@BeniBöʎleBil 5 lira mi gel pazara gidecez seninle en burusmus biktan patates bile 8 lira adam gibi patates 15 lira. Hadi ben ne istersem aliyorum da millet ac ac. Neyse bu sefer bilet kesildi ilk defa yillarin ya bile nfret soylemlwri duyar oldum nereye gitsem. Zaten son deprem malum sahsin biletini kesti.
TOGG a sahip olmazsan ABD sana daha çok buruşmuş patates soğan yedirir Bir de kucağına alır
@BeniBöʎleBil bu ulkeyi abd denen deyyuss hic bu 21 yilda kucshina aldigi kadar almamisti istersen rahip bronsondan. Merve kavakçinin arap kocasindan olan kizinin tercumanliğinda kapali kapilar ardinda abdye cekilen sakosolari. Yalan olan digu akdenizi... bende hepsi var tek tek atabilirim video linklerinj. Geri viteslwrin alcalmalarin domalmalarin haddi gesabi yok. Cok sukur ki teknoloji cagindayiz hepsi kayit ediliyor. Ama sizin cok buyuk bir basarinjz var asla inkar edemem. Bu kadar rezillige bu kadar ihanete bu kadar basarisizliga ragmen bu kadar yuzsuz ve karaktwr yokunu olmaniz vu kadar seye ragmen yuzsuzce bunlari savunabilmenjz cidden dillere destan. Baskasi olsa utancindan kendini asardi ya da omur boyunca bir daha kimsenin yuzune bakamaz konusamazdi.
@Elfida277 o avellerin el8nden oy hakkı alınmazsa bu ulke ileriye degil hep geriye gider son 21 yilda oldugu gibi. Bu isin bir sekilde cozume ulastirilmasi lazim herkesin egitim duzeyi kadar oy kullanma hakki olmalı
Ülkenin iki aylık ihtiyacı olan soğan ve patates ne kadar? Atıyorum 200 ton. Hepsini satın alsak ne kadar tutar? 3 milyon TL tutar. Diyelim ki biri 5 milyon TL harcayıp piyasayı sallamış mıdır? Niye böyle bir şey yapsın, ap*tal mı ki parasını çar çur etsin?
Ne yani herkesin en temel ihtiyacı olan soğan ve patatese en çok da alt tabaka ulaşmakta zorlanırsa, en alt tabaka ciddi ciddi açız demeye başlarsa, seçmenin çoğunluğu doğrudan mutfaktan etkilenirse hükümeti düşürür mü? Hiç olur mu öyle şey?
23 lira param vardı markete gittim biber soğan patates süt yoğurt ayran peynir yumurta bunlardan 1 tane dahi alamadım 23 lirama çocuğa gönlü olsun diye bir aburcubur alıp çıktım. 1 poşet biberi artık yolda getirirken taşardı pazardan 2 liraya aldığım günleri hatırlıyorum. Annem 100 lira ile gider evi doldurur taşırırdı. Şimdi hem organik değiller hemde deli pahalı her şey.
Cevap
93Cevap
Eee adamlar zengin nasılsa napsın soğanı gadası
Hayır doyurmaz
En temel ihtiyacın ucuza karşılanması TOGG'dan önemlidir. 25 liraya soğan alamayan garibanın yerli milli diye TOGG ile övünmesi tam bir canım örneği. Biz daha halka ucuz ve güvenli gıda sunamıyoruz, TOGG, İHA, SİHA diyene "ulan bir asgari ücret 4 kişilik ailenin 1 aylık gıda masrafını karşılamıyor, başlatmayın teknolojinizden" dememiz lazım. Gıdanın pahalı olduğu yerde teknoloji vatandaş için anlamsızdır, TOGG yapıldı da vatandaşa bir kuruş faydası mı var? Soğanı alamayan, TOGG'u nasıl alacak?
@tatliprenses_hchdh Yorumlarda gördüm de, TOGGseverlerle çogg gereksiz tartışmaya giriyorsun, anlamazlar kuzum. 4 kişilik aile haftada 1, ayda 4 kg soğan tüketir, 100-120 lira. Soğan her yemeğe giriyor, salataya, bulgur pilavına, makarna sosuna bile. Market alışverişini kendisi yapmadığından fiyatların her hafta değiştiğini bilmeyen, anlayamaz.
*canım örneği: g e r i z e k a l ı l ı k örneği
Tabii şimdi her iki tarafında bu konuda haklı olduğu taraflar var adamlar gerçekten Türkiye'de ilk defa olan bazı işler yapıyorlar ve karşısına çıkıp soğan diyorsun yani o taraftan bakınca öyle ama bir taraftan da insanlar ceplerine bakarlar sofralarındakine bakar yerli otomobil gerçekten önemli doğal gaz bulmuş olmak gerçekten önemli insansız hava araçları çok önemli Ama öbür taraftan soğan önemli ekmek önemli et önemli Hepsinin yeri ayrı hiçbirisi diğerinin yerine tutmaz ama ilginç bir şekilde kıyaslanıyorlar O da çok saçma yani soğanın fiyatıyla yerli otomobili kıyaslamak mantıklı değil ikisinin de yeri ayrı bu noktada hükümeti yerli araba ürettiği için tebrik ettikten sonra fiyatlarının yükselmesindeki durum için eleştirmek lazım ama bir kısım var iyi yapılan tebrik etmeden direkt kötüyü gösteriyor bir kısım da var ötüyü görmeden hep İyiyi anlatıyor dengeyi kaçırıyoruz
İnsanlar kendi evini geçindirme derdinde
Toplumun büyük bir kısmı asgari ücret ile geçiniyor
Böyle bir dönemde insanlar tabiki soğan şu kadar ekmek bu kadar diye konuşacak
Ekonomi karmakarışık alım gücü oldukça düşük
Enflasyon desen her gün yükseliyor
Ev kiraları market fiyatları her gün yükseliyor
İnsanlar böyle bir dönemde araba ile övünmesi zaten garip olur
Tamam milli arabamız gurur duyalım fakat hayatın gerçekleri de bunlar
Bu ülkede Cumhuriyet tarihinin en yüksek askeri ücreti ve alım gücünün en yüksek olduğu zamanda Gezi olayları oldu. Demek ki halkın derdi ekonomi değilmiş. Önce onurunu kurtaracaksın. Aksini düşünüyorsanız hayat kadınlarının gelir seviyesinin yüksek olduğunu size söyleyebilirim.
@BeniBöʎleBil bak butun canım yorumarini okudum asla bir sey yazmicaktim sana her seyi diyebiljrsin ama insanlarin namusuna laf edicek kadar aşagiliksan tek bir sey diyim kisi kendinden bilirmis işi sen cok yaptin peze. venklik herhalde ya da yalakalik yalama flm he
@BeniBöʎleBil Toplumda meydana gelen ahlaksızlık ve yasa dışı kazanılan paralar beni ilgilendirmez
Şu an ekonomide sorun varken ben her şey kusursuz diyemem
Asgari ücret ile geçin bakalım geçirebiliyorsan
Ev kirası gida fiyatı oldukça yüksek
Senin yorumuna göre bu ülkede geçirmek için ahlaksız olmak sonucu ortaya çıkıyor
@Tatliprenses_hchdh :D :D Soru sahibi değilsin... Cevap sahibi değilsin... Buna rağmen "asla bir sey yazmicaktim sana" deyip, yazdın... Karşı koyulamayan bir çekiciliğim olmalı :D. Kullandığım "hayat kadını" ifadesi bir teklif değil, halkın önceliğinin ekonomi olmadığı göstermek için bir referanstır. Lafın özünü anlamak yerine, çarpıtmak fıtratınızdan mı kaynaklanıyor?
Sevgili Aristo, benim ifademi kendi yorumunuzla değil, benim yorumumla değerlendirirseniz ne dediğimi anlarsınız...
Togg tam anlamıyla yerli bile değil, bunun neyiyle övünüyorlar anlamadım. Adamlarda bir taşıt fetişi var, ne zaman ekonomik ya da siyasi anlamda bir şeyleri eleştirsek hemen ortaya iha, siha, otomobil falan atıyorlar.
Markanın yerli olması hiçbir anlam ifade etmiyor. Sana göre yetebilir, ayrıca her ne olursa olsun ekonomik eleştiriyle zattiri zort zort bir arabanın uzaktan yakından alakası yok.
Anlatamazsin o arabayida iste turkiyenin yiyici zengin tayfasi alir bu millet 1 tane araba alirlar ölsediye kadar onu öderler sonra burada ekonomi falan sik. tir edip togg overler arkadasinda dedigi gibi o arac yerli bi degil
Aynen öyle, dediğin gibi zaten belirli bir tayfa alabiliyor arabayı, alamayacağım şeyi savunsam ne yazar? Ki savunulacak bir yanı da yok.
TOGG yerli değil diye eleştirenler benzini bitti diye rafa kaldırılan Devrim arabasının motorunun ve şanzımanının Ford lisansına sahip olduğundan haberi yok herhalde Ama şu anda yerli diye müzede tutuluyor
Zattiri zort araba sana girsin türk müsün lan sen?
Ve adam kalkmış yok togg yok sogan diyor 🤣🤣
Şaka gibi
Ben soğanda yemediğimden ikiside karnımı doyurmaz:)
Gıda işletmecisiyim sattığımız çiğköftenin kilosu 40 ₺ iken asgari ücret 2000₺ civarıydı. Şu an 135₺ kg insanlara çok pahalı geliyo ama asgari ücrete gelen zam oranından daha düşük. Tamamen ithal olmayan neredeyse bütün gıda ürünlerinde durum aynı. Bu lüzumsuz ve hesap kitapsız eleştiriler bir partinin 20 küsür yıl iktidarda kalmasını sağladı ve aynı şekilde devam edecek gibi görünüyo.
Togg diyosunda kardeş alabilecek miyiz. Herkesi kendiniz gibi zengin sanıyorsunuz. Hep etrafınıza ve zengine faydanız var yaptığınız yollarda paralı üstelik garibandan hangi yüzle oy istiyorsunuz insanda biraz utanma olur. maalesef o kadar şımardıki bunlar kendilerini kaf dağında görüyorlar.
Sırf karın doyurmuyor diye togg ile gurur duymayan nankördür
Ne biçim millet olduk biz
Karın doyurmakla ülke gelişmez
O zaman
Sen hiçbir şey üretme ama yeterki ülkede ekonomi iyi olsun karın doysun de o zaman ülke gelişmiş olmuyo işte
Ya araba yerli bile degil ve insanlar aç 30 tl sogan ne demek bu temel bir sey insanlar asgari ucretle gecinmeye calisiyo be gelmissin burada bos bos konusyyosun milletle dalga gecuyolar hala anlamiyosunuz emine erdogan cikiyo millete az tuketin diyo kendi togga biniyo 60 bin dolarlik saat takiyo sarayda oturuyo gozlerinizi açinnnnnnn
Ulkenin gelismesi mi kaldi Ataturk zamanindan fabrikalar satildi genclerin durumu belli her okuyan avrupaya kaciyo gidiyo haklilar burada kalsalar siddet mi gorcekler bide gelisme diyosun burasi Arabistana dondu ne gelismesi
Bu secimde eger koyunlar gozlerini acarsa ki gercekten açanlar var kaybedicek en azindan ulke eski ekonomisine doner mi bilinmes ama ulkede saygi olucak en azindan bi baskan halkina kotu sozler kullanmicak
boş konuşma ülke berbat
Et yemediginden zihnin proteine muhtaç kalmış.
@Tatliprenses_hchdh togg yerli ve milli kanka sırf akp yaptı diye kudurma
@Yamahamotocross inan akp nin yaptigi hic bir seye kudurmayiz
@Tatliprenses_hchdh çünkü meyve veren ağaç taşlanir demişler sizinkisi de bu atasözüne uygun
Öyle ya da böyle adamlar bir şeyler yaptılar yol köprü hastane stadyum tünel havalimanları yerli milli silahlar uçaklar.
@Yamahamotocross ve dedikleriminden sadece bunu cikardiysan vah vah cok yazik sana birak simdi parti tartismasi yapicagina bi aklina baktir yerinde mi diye burada kuduran yok cunku gercekleri gosteren var
Sizin işinize gelmiyor siyasi görüşünüze ters diye
@Yamahamotocross meyve veren mi sjsjsjs yuh be size her sey musteak bu insanlara umarim daha çok yerler
@Tatliprenses_hchdh allah aşkına kaç defa araştırdın akp ne yaptı diye googledan veya youtubedan?
Togg yaptılar ona bile karşısınız
@Yamahamotocross canim benim benim siyasi gorusum yokkk sizin gibu takim tutar gibi parti tutmuyorum ben chp desteklemem ama akp bu secim basa gelmicek o gelmicek onun yerine baskasi gelicek
@Tatliprenses_hchdh kim gelsin başka peki
@Yamahamotocross yok yok seninle tartismicam akp napti diye arastirmam cunku agzi kotu bi başkan benim başkanim degil senin olsun ayrica isterse uzaya köpru yapsin bu ulkenin kurucu Mustafa Kemal Ataturke laf eden deprem zamani insanlara hakaret eden birisi benim baskanim olmaz
@Yamahamotocross bak sana su kadar soylim bu akp verenlerin cogu benim babam bile sirf kim gelsin muhabbetinden dolayi akp veriyo diyorum akp verenlere neden veriyosum bak her sey kotuye gidiho adamin dedigi tek sey ya eskiden yag kuyrugu vardi ya da kim gelsin basa abicim hepimiz akilli insanlari bi insan hangi millet hangi devlet bi insani 20 yil basta tuttu kim ya bizden baska
@Tatliprenses_hchdh Chpnin peki 1 tane yaptığı olumlu iyi bir şey var mı varsa söyle
Adamlar din ve vatan düşmanı
Chp nin içinde ateist deist çok var hatta pkk sempatizanı da çok var çünkü gördüm çok kez
@Yamahamotocross herkesin dini kendine kimse kimsenin yerine cehennemde yanmicak ama insanlar yuzunden istedigi seylere yiyemeyebiljr istedigi gibi gezemeyebilir o yuzden lutfeen din inaninsiniza gore degil ulkenin kaderine gore oy verin
@Tatliprenses_hchdh sen müslüman değilsen akpye oy atmayabilirsin ama ben müslümanım
Aç olan açlıktan ölen insan varsa gösterin tamam diycem
@Yamahamotocross evet kanka zenginlik içindeyiz kiralar ucuz 10 k 14 k felan az yani 140 tl mcdonals menu ldfkgldfgl hersey normal fiyatının 3 katı yani homeless yemeğinü lüks diye yiyosun burada bomboşda konusuyorsun ulan deprem ulkesinde depremden olmek nedir ve buna kader demek? Sorun bitmiyor ülkede sorular çalınıyor deprem oluyor ekonomi berbat mülteci dolmuş :D ülkede olabilecek tüm sorunlar var
@TurritopsisDohrnii her şey pahalı ama insanlar da para var. Afrika degiliz
Bende allaha şükür cafeye lokantaya avmye gidecek kadar param var fakir değilim
@Yamahamotocross Fakirlik sadece çöpten ekmek toplamak değildir. Akşam eve 5 ekmek alman gerekirken 3 ekmek ile yetinebilmeyi öğrenmeye çabalamak da fakirliktir. Her ay kıyafet alsam mutfağa sebze alabilir miyim acaba diye kafayı yemek de fakirliktir. Eve yağ alamayacak duruma gelmek de fakirliktir. Ben şu an hem çalışıp hem okuyorum, babam evdeki kardeşime meyve alabilsin diye. Daha sadece okuyor olmam gereken yaşta çalışıyorsam bu da fakirliktir. Anlatabildim mi? TOGG araba çıkarmak bizim evdekilerin karnını doyurmadı, beni işten alıp direkt okula göndermedi, babamın her ay sonu düşünmekten saçlarını beyazlattığı ev ihtiyaçlarını (en basit ihtiyaçlarını) yok etmedi. Şunu savunmayın.
@Yamahamotocross Venezuela'da da bolca para var :D sen ekonominin böyle kalacağınımı sanıyorsun dolar 25 bandına çok rahat gelicek Temmuz zammından sonra
@Yamahamotocross cafete avmye gitmeyi bir şey sanmak zaten fakirliğin daniskası düşün başka ülkeden senin ülkene avm'ye gelen gurbetçiler bende fakirim diyor kapiş :D
Ticarette üretilen şeylerinde elbet maliyetleri olacak. Maliyet konusunda görünen düz amntık kıyasları doğru değil. Üretilen şeylerinde birbirine koyar etmek eş değer mantıkta değil. Biri tarımsal üretim, diğeri ise teknoloji. Biri daha büyük başarıladı kapsıyor, diğeri ise üretim deki arz talep iş gücü artı eksilere göre değeri
Ayranımız yok içmeye atla gideriz çeşmeye hesabı. Bak iyi güzel bir arabamız oldu, lakin hayat pahalılığı bir GERÇEK bunu görmezden gelemeyiz. Akaryakıt, meyve sebze almış başını gidiyor kasaptaki et almış başını gidiyor bunu görmezden gelemeyiz kimse gelmemeli. Sanayide aracıma 10bin bakım yaptırdım 1.700 TL ödedim. En baba 800 - 900 ödüyordum 3 - 4 sene önce.
Yaw insan utanır arkadaşım ya. Bak emekliye düne kadar 5000tl veriyordunuz. Togg 1.000.000TL bu adam nasıl togg alacak? Soğan 30TL neden deniyor, temel gıda malzemesi o yüzden. Adam 5000tl ile evde yemek yapamıyor sen togg var dyorsun. Hakikaten togg açın halinden anlamıyorken artık sizn o sandalyeleri işgal etmeniz doğru değil. Gidin ki, yerinize aç ın halnden anlayan insanlar gelsin
Hadi tamam togg diyelim, peki. Söyle bakalım Numan togg dediğini siz mi üretiyorsunuz? devlet araba fabrikası mı kurdu yoksa özel teşebbüsün yaptığı bir şeyi siz mi sahiplenmeye kalkıyorsunuz?
Ayrıca bu togg ne kadar yerli? örneğin bir arabanın her şeyi olan motorunu kim üretiyor?
Elbette ki soğan fiyatı, bu zırvalardan çok daha önemli
Artık ne söylerlerse söylesinler, yemiyor kimse. Yolcular onlar. Arkadaşlar oyunuzu, akp ye vermeyecek olanlar için söylüyorum. Eğer bu akp nin gitmesjnj istiyorsanız. MHP, muharrem ince ve Sinan Ogan a da vermeyin bunların hepsi Tayyip Erdoğanın adamı. Akp nin gerçekten gitmesini istiyorsanız tek yol CHP bilin istedim. Hepinize sevgiler.
hayatımız boyunca hiç geçemeyeceğimiz yollarla, köprülerle, havaalanları ile, binemeyeceğimiz arabalarla övünsek ne? bunlara gücümüz yetiyor mu? yetmiyor... bize ne togg'dan.. soğan olmuş 30 lira...
yorumumun altına saçma sapan yorum yazan zeka küplerini alıp KS'nin karanlık dehlizlerine fıydırıyorum
Soğan bi çok yerde 16 tl. şu ay soğan mevsimi olmadığı için , uzun süre dayanıklı ürün olmadığı için , soğan rezervi kaynaklarından Hatay ve adana depoları depremde nasibini aldığı için tedariği zor bir ürün. 1 ay sonra adana soğanları gelmeye başladığında düşer. Ne soğanmış @q. amma algı yaptılar soğan üzerinden
Ben halkı suçlamıyorum. sadece soğan mevzu olduğu için diyorum. Ete süte ses çıkaran yok. soğanda soğan. ben eve 1 kg soğan alıyorum 1 ay kullanıyoruz. olmasada olur yani
ben almıyom reis , sizde almayın. soğansız yapın yemeklerinizi
Ekonomik durum "söylendiği kadar" kötü değil, zaten öyle olsaydı iktidarın oyu bugün çok daha düşük olurdu. Millet eli sknde gezikiyor mk. 2013te asgari ücret 776 TL, 2023'te 8500 TL. Maaşların ona katlanmasından hiç söz eden yok, ürün fiyatları 10a katlandı mı ovvvv.
İlk geldiklerinde yollara yuklenip ülkeyi baştan adagiya yollarla donattiklarinda da asfaltmi kemirecegiz diye kisneyen bı zihniyet vardı. pek bı farkı yok. muhalifet neki taraftarları mantıklı konuşsun.
Ayrıca bakanın bu kiyaslamasida oldukça saçma olmuş. boyle bı kesim var kardeşim onların anlayacağı dilden konuşun işte.
doğru demiş. zaten bir iki hafta sonra soğanları derelere dökmeye başlarlar. kilosu 7- 8 liraya iner. bazı dönemlerde böyle fiyat pikleri yaşanır. bunun birçok etkisi vardır. fiyatı arttrıamak için saklanan soğanlar , havalardan dolayı depolarda bozulma olması vs vs sıralar gidersin. her ski de devlete yormamak lazım. adamlar külliyede bu gün ne yapalım diye düşünürken soğana geçirelim demiyor.
Madem soğana geçirelim diye düşünmüyorlar ise işte tam burada bu soruyu kendilerine soracaklar soğan neden 30 TL ve şu önlemi alacaklar soğanın vb. gıdaların fiyatları bundan yukarı satılamaz. nokta
Kimse yanlış anlamasın bu dediğimi ama Togg benim umurumda bile değil şahsen. Tamamlanmasıyla gurur falan duymadım, hiç ilgimi bile çekmedi. Benim 1 milyon tlm falan yok, olsa bile bu araca harcamazdım.
En ucuz olması gereken şey bile pahalıysa ve millet daha bunu alamıyorsa Togg nasıl alsın acaba
Herkes onlar gibi 3er 4er maaş alamıyor maalesef..
Hep koyunlarını uyutmak için bunlar
Soğana ihtiyacı olan köyüne gidip tarla yapsın. Teknoloji devrimini gerçekleştiremeyen, TOGG, uçak, helikopter, gemi üretmeyen, askeri teknolojisini geliştirmeyen toplumlar başkalarının kucağına oturmaya mahkumdur.
Elbette ülkemiz şu zamanlarındaki uygulanagelen ayrılıkçı siyasi düşünce yapısının desteklenmesine bir örnek.
Kötü bir durumun iyi bir durum ile ört basedilerek taraftarı yatıştırmak ve nasıl konuşacaklarını belirlemek.
şu an milletin en son düşüneceği şey yerli araba millet karnını zor doyuruyor
Profesör burada her gün Togg la beslenip nasil tok kalamıyorsunuz demek istemiş herhalde. Tabi kendileri büyük büyük şeyler yemeye alışık oldukları için yadirgamis garibim
Araba, uçak, gemi yapıyorlarmış. Bizene bundan.🤷🏼♀️ Herkesin Togg alacak 1 milyonu yok. Vergisini söylemiyorum bile. Zenginlik ve lüks içinde insanların gerçek ihtiyaçlarını görmüyorlar.
Benim bu vaatlere karnım TOGG.
Bunları dinleyende sanırsın kırk yıllık muhalefetler de kazanırlar düzeltecekler her şeyi. Allahım aklımı sen koru.
koyunlar yiyo ama valla.
Togg'u herkes alabiliyor mu? Togg akşam evde aç bekleyen çocukların karınlarını doyuruyor mu? Düşnme organları nerede bunların?
numan kurtulmuşta dönme zamanında süleyman soylu bahçeli alayı top bunların futbol takım transferi bunlar ölümdende acayip korkar bunları bana verseler iç kanamadan sqrdirim
Eskiden soğan hiç yoktu. Okula mancılıkla giderdik. Şimdi kapının önünden servis alıyor. Reisle yola devam, yaşasın başörtülü bacılarım yaşasın suriyeli din kardeşlerim.
Birbirinden tamamen bağımsız iki cümleyi bir araya getirince anlamsız oluyor boyle. Arabamız da olsun enflasyon da düsuk olsun biri diğerine engel degil ki ya da sebep değil. Araba da olsun ucuz et de
Hükumet zengine iş yapıyor, onu en çok da fakir savunuyor !
İnsanların hayatını devam ettirmesi için belli başlı ihtiyaçları vardır Togg bu ihtiyaçlar arasına girmiyor
Bunlar iyice halktan koptular. Bugün kaç kişi Togg alabiliyor, bırak togg u et&tavuk alamayan insanlar var.
Ülke açlıktan ölse umurlarında olmaz bu soytarıların, tek dertleri göz boyamaya çalışmak geri kalan onlar için önemsiz.
Bir ülke düşünün kendi arabasını çıkartmış fakat bu arabayı 85milyn insanın kaçta kaçı alabilir muamma.
Köprü , yol bunlar karın doyurdu mu?
Togg mu neyse artık o da karın doyurmaz...
AKP'li herkes boş konuşuyor
halkın %85 i togg ile sadece fotoğraf çektirir..
ama hepsi soğan yer..
o kadar kör oldular ki, herkesi togg alabilecek seviye de görüyorlar..
Togg da mı 7-8 lira ben anlamadım neyin kafası bu? Bütün ülkeyi tek bir şirket mi kurtaracak? Millete togg'u 50-100 bin liraya mi verecekler? Biri açıklasın herhalde adam canım değildir ben anlamiyorumdur öyle değil mi?
Millet yiyecek bulamiyor bunlar araba reklam pesinde
Meali ; Halkın sıkıntısı, problemleri umrumuzda değil, görmemezlikten geliyoruz.
tarim alanlarini sanayi alanlarina cevirirsen
hayvanciligi ciftciligi bitirirsen iste boyle kivranirsin
Soğan neden pahalandı cevabı.
Az kaldı sunlarin gitmesine umarım giderler de bunlari bir daha duymayiz
Halktan ne kadar kopuk yaşadıklarının bir başka ispatı cümle daha.
Tonlarca stok yapıp piyasaya sürmeyenleri de gördük ya gam yemeyiz artık
Evet millet tam olarak soğan ekmek derdinde çünkü akşam onları yiyecekler siz zengilere araç yapıp bir milyon fiyat biçip bunu asgari ücretle alın diyorsunuz şaka gibisiniz.
Yersiz algı yaratmaya gerek yok soğan fiyatı yüksek olabilir ama bunun ülkeye katma değer sağlayacak bir projeyle alakası yok
onlar zengin sogan yemedierinicin zenginliklerinden bahsetmekeri cok normal
benim karnim sizin toggunuzdan daha onemli amxk tabi sogan dicem
Ya bırak yine varsa yoksa zengine bu adamlar anca zengine çalışır
Soğan 2 TL olsaydı oy verecek miydi bugün soğan diyenler
Eger hayat pahalılığı olmasa , kiralar , arabalar vs. Daha ucuz olsa , Yarını dusunmeden hareket edebilsek , sürekli birilerini suclamasalar , gerektiğinde eleştirilere açık ve yaptırım güçleri olsa kalkar oy veririm gözü kapalı.
Ne yani soğan yerine togg mu yiyelim ne yapalım arkadaşım ne istiyorsunuz bu Türk milletinden
Buradan Numan Kurtulmuş mu ne skimse ona tüm sövgülerimi gönderiyorum fskdj
Onu da alamıyoruz 😄 yani. Bari soğan ulaşılabilir olsun
Nevşin Mengü'nün dediği gibi , bu adamlar farklı bir evrende yaşıyorlar
Soğan alırken hesap kitap yapan akp seçmeni alkışlamaya devam ediyor alamayacağı togg’u.
Bana bi tane Togg versin o zaman , annesinin ellerini öptüğümün çocuğu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?