Ben her daim kanımı Kızılay'a veriyorum ve vermeye devam edeceğim, öncelikle bu kurumlar kâr amacı güden kuruluşlar değiller, ve Kızılay bünyesinde de bir çok doktor, hemşire ve araç, araç bakımları, malzeme tedariği, çalışan kişilerin maaşları, tedarik aşamasındaki enerji sarfiyatı, araçların yaktığı benzini bedava almadığı için, bu meblağı sgk'dan tahsil edebilir. Bu çok doğaldır, ancak kan kişiye satılmıyor tabii olarak sigorta dahilinde bir sigortası var ise, eğer kişinin sigortası yok ise, hastanedeki bakım masrafları harici, kanı elde edene kadar olan tüm bu maliyetler içerisine dahil edilebiliyor, Mesela kanı taşıyan poşet, onu işleyen makinanın yaktığı elektrik, getiren aracın benzin parası v. b. gibi
şunu da eklemek isterim, bu alınan ücret verilen hizmetin devamlılığı için elzemdir. eğer Kızılay hiç bir ücret almasa idi zannımca bu işi yapamazdı. Sürekliliğini sağlayamazdı. Keza günümüzde şunu demeye benzer, evet yemek yiyebiliriz aç kalmayız mesela doğadan ot toplayıp pişirip yemek bedava, ancak barınma, yaşam standartlarını arttırma gibi ve hatta sağlıklı beslenme ve yaşama için para gerekli.
Açıkçası yaparım ya yani o kadar da abartmaya gerek yok yani sonuçta orada hasta olduğum kanser hastası olan insanlar var zamanında anneannem kanserden vefat etti, yani bir şeylerle tadını kaçırmaya gerek yok tamam artık Güven kaybetti ama önce bu kadarına da gerek yok
Ben kesinlikle yapmıyorum kan ve genetik bilgilerimizi paylaşacağından şüpheliyim bi bakmışsın organ mafyasının elindeyiz. Kan lazımsa direk hastanede kişiye vermeyi tercih ederim kızılaya güvenim 0
Kızılay kim hastane kim ya napıyorsunuz siz, sanki vercek gibi şura veririm şora vermem filan. birgün sana da lazım olabilir, hastaneler de kızılaydan temin ediyor
Kanıdamı Haluk Levente bağışlayalım. O değilde adamlar sözde Haluk Leventi sıkıştırıyorlardı paraları nereye harcadın diye, Onun bile altından kendi pislikleri çıktı
Aynen öyle kızılay patlayana kadar Hergün Haluk Levent TT olurdu. Dış güçlerin finanse ettiğinden parti kuracağına kadar bin türlü yalan söylerlerdi. Şimdi hepsi sustu
@CaptainVenture çok haklısın kardeşim de yarın bir gün bizim yakinimizın kana ihtiyacı olur her ne kadar kötü yönetilse de bu kurumun stoğunda kan eksik olmalı öfkeyle değil mantıkla hareket edilmeli
Sende haklısın allah kimsenin başına vermesin cok zor bi durum ki gecen hafta bi arkadasimin yakını ameliyat oluyormus kan grubum tutuyor cocuk kan arıyordu ama Kızılay onlara acil kodlu degil die kan temin etmemis kendiniz edebilirsiniz die neyse gidip verdik bizde çok şükür yani cevremdende görüyorum medyadanda tiktokta kan kanseri bir kiz sirf kizilaydan kan alabilmesi icin kizilaya onun adına bağışçı arıyordu yazık günah bu kdr kötü bi yönetilen guzide bir stk ya güven 0 a indi maalesef ki
Çok çirkin söylemler bunlar kan bağışı sürekli ihtiyaçtır insanları kan bağımlısı olmaktan soğutacak ifadelerden kaçınmak lazim sizinde ihtiyacınız olabilir...