Türkiye'den kaçılır mı?

Türk, Türkçe, Türkiye
Türk, Türkçe, Türkiye

Çoğu genç kaçıyor daha iyi yaşamak için. Evet bireylerin hakkıdır bende yurt dışında yaşamayı düşündüm. Sonra düşündüm ki bu ülke benim. Kendi ülkemde rahat etmicem de nerede edicem? Yurt dışına gezmek için tatil için giderim. Ama yaşayacağım yer burası olmalı. Ben Türk ulusunun bir üyesiyim. Ve bu ülke benim.

Sizce gitmek doğru mu? Yoksa burada güçlenip bir şeyleri değiştirmek mi doğru olan?

Türkiyeden kaçılır mı?
Türkiyeden kaçılır mı?
Türkiyeden kaçılır mı?
Türkiyeden kaçılır mı?
Türkiyeden kaçılır mı?
Türkiyeden kaçılır mı?

Cumhuriyet değerlerini, Türklük değerlerini koruyun. Arap olanın tabiki ben Türküm demesini bekleyemezsiniz. Arap olan Arap değerlerini savunur diğer milletler kendi değerlerini. Bu ülkede bazıları ben Türküm demekten korkuyor. Çünkü değiller. Siz deyin. Ben Türküm diye. Alman Almanım Fransız Fransım derken ben Türküm demek birilerine batıyor.

Türkiyeden kaçılır mı?

Bugün Avrupa zenginse Avrupa her şeyin merkeziyse ben İngilizim dediği için. Ben Almanım dediği için. Ben İtalyanım İspanyolum Fransızım dediği için. Bugün Amerika zenginse ben Amerikan vatandaşıyım dediği için. Ben dilim İngilizce benim dilim İspanyolca dediği için.

Biz nabıyoruz? Türküz demeye çekiniyoruz. Sen Türksün. Burası Türkiye. Ülkenin dili Türkçe. Çekinmeyin. Kimlik kazanırsanız kazanmaya başlayacaksınız. Ülkede kimlik yok.

Türkiye'den kaçılır mı?