+1 yılBir yurtdışı hayalim hiç olmadı, ülkemi seviyorum , başka ülkede mutlu yaşayabileceğimi düşünmüyorum.
Fakat gerçekten olan biten her şey, insanlar ve zihniyetleri bizim ülkemize yakışmayacak cinsten.
Kimse hak ettiği saygıyı görmüyor, okuyup işsiz olan sayı çok fazla, adam kayırma hat safhada, vatandaş olarak kıymet görmüyoruz diye düşünüyorum.
Başka yer olsa neresi olurdu hiç düşünmedim, orda her şey toz pembe olur muydu bilmiyorum; ama bayrağımız, ezan sesi, kültürel ogelerimiz, yemeklerimiz, hala umut veren insanlarımız beni mutlu ediyor yine de burada.
Gençlerimiz, çocuklarımız ve gelecekleri için evet üzülüyorum.
Çocuğum için gidebilirdim kendim için değil.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Vatandaşlık ve iş versinler saniye düşünmem giderim. Saygısız, ahlaksız ve cahil insanların arasında yaşamaktan nefret ediyorum. Örneğin Almanya da asgari ücretli 1 sene para biriktirip peşinat vererek ayda 350€ ya (36 ay) Bmw alabiliyor ama biz burada asgari ücretle 10 yaşındaki aracı (2011 Bmw 3,20D) 200 bin tl ye hiç harcama yapmadan maaşı vererek 70 ayda anca alabiliyoruz. Birde utanmadan Almanya bizi kıskanıyor demiyorlar mı neremle güleyim bilemedim.
63 Yorumla- +1 yıl
Neremizle gülelim skskksjsjshhd
- +1 yıl
İmkanım olsa arkama bakmam 😂
+1 yılİmkanım olsun diye beklemiyorum artık imkan oluşturmaya çalışıyorum. Kaçmak demeyelim ama artık bunaldım.
Araba almak istiyorsun piyasanın durumu belli,
Bilgisayar alacaksın işe yarar bir bilgisayar 3-4 maaş,
İş, çıkaran var alan yok, ihtiyacı olanda kapandı kapanacağız diye idare etmeye çalışıyor,
Bu durumda artık kendi imkanlarımızı oluşturmak gerekiyor. 🙂🙂🙂10 Yorumla
İmkanım olsa Amerika'ya giderdim. Ama Amerika'ya gidişin uçak bileti bile 10 bin TL civarı. Şimdi orda iş bulma meselesi nasıl olacak onu bilmiyorum. Karşı taraftan birini tanımak gerekir ordan. Üstelik bir vasfım da yok. Ancak bulaşık yıkamaya bile razıyım. Amerika'da herkes yaptığı işten hakkını alır. Amerika büyük bir ekonomiye sahip, alım gücü çok yüksek.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
Ülkemi ve tarihimi çok seviyorum, fakat üzülerek giderdim. Çünkü ben de herkes gibi çalıştığımın ve emeğimin karşılığını tamı tamına almak isterdim. Sabahtan akşama kadar köle gibi çalışıp alacağım parayla geçinememek, ihtiyaçlarımı karşılayamadığım gibi kendimden kısmak, sosyal hayata yetirememek gerçeği zoruma gidiyor. Cebimizdeki telefondan elimizdeki su şişesi bile lüks olarak görülüyor. Düzenli vergilerimi ödeyip işimi aksaltmadan yapıyorsam, karşılığında refah geçinebileceğim bir maaşı ve gelecek kaygısı yaşamayacağım bir ekonomiyi tabiiki de isteyeceğim. Ben devlete dair sorumluluklarımı yerine getiriyorsam; devlet bana gezeceğim, eğlenebileceğim, kendimi geliştirebileceğim, eğitimimde ilerleyebileceğim, evlenebileceğim, çocuk yapınca bakabileceğim, hobi edinebileceğim ve kendimi yıpratmayacağım refahı vermek zorunda. Fazlasını değil hakkımız olanı istiyoruz. Bunun yurt dışında sağlandığını gördüğümüz için gitmek istiyoruz. Türkiye de günlük 12 saat çalışıp sıkıntı ve gelecek kaygısıyla çürümektense, yurt dışında 6 saat çalışıp rahat kafayla refahıma bakmayı tercih ederim. Maddiyatı olan zaten düşünmeden gidiyor, kaçacak durumda olmayanlarınsa intihar haberlerini duyana kadar köle gibi çalıştırıp ruhunu sömürüyorlar. Maalesef Türkiye de birtek Türkler rahat edemiyor, üzülüyorum.
10 Yorumla
+1 yılHayır yurtdışından geldim keşke türkiyede doğsaydım diyorum. Türklere yurtdışında nasıl davrandıklarını bilmiyorlar cunki. Kapalı ol bakalım bir de onlara beklemediğin zaman zaten çoğu böyle ama. Benim oturdugum yerde liselere türkleri çok nadir alıyordular.
17 Yorumla- +1 yıl
@Gnvnbh bana ortaokulda dediler ki tarih dersinde osmanlı viyanada geri çekildiği zaman kadınları kaçırmış tecavüz etmiş evleri yakmış bende çocuktum tarihi nerden bileyim anneme sordum anne bu doğru mu diye sordum hayır dedi. Bunu sinifda söylerken sınıfsa 4 türk vardık bizim yüzümüze baka baka söylediler. Ama bizim türkler batı hayranı cunki gazetelerde güzel yansıyor yurtdışı ama türkiyede böyle mi küçük bir şey olsun gazetelere çıkar haberlere çıkar dünya bilir o olayı
- +1 yıl
- +1 yıl
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiç düşünmeden giderim, para için ülkeyi insan çöplüğüne çevirdiler birde utanmadan Suriyeliler ile yaşamak zorundayız diyr açıklama yapılıyor. hergün kadın cinayetleri oluyot hepsi dışarıda, hayvanlara eziyet oluyor dışarıda, okuyorux iş yok. Niye duruyim ki can güvenliğimiz bile yok. Gidebilenler için çok seviniyorum
20 Yorumla
+1 yılBen hayatıma bir şekilde devam ediyorum. Kaçmayı şuanlık tercih etmezdim. Mücadele etmek yerine kolaya kaçmak saçmalıktan başka birşey değil.
Ayrıca kendini aydın olarak gören çoğu genç insan araştırmak yerine ne görse ona inanıyor...01 Yorumla- +1 yıl
Hayatında bir... Merhem olmayan insanlar gidip yurt dışında hazıra konuyor ben onların yerinde olsam istemezdim.
Bizim insanımız kültürsüz, görgüsüz, duyarsız ve pis. Olay sadeve ev temizlemek olmuyor sokaklar çöp kaynıyor kimin umurunda? Acaba eleştirip duranlar kaç sivil toplum kuruluşuna üye? Ne için çabalıyorlar? Hepsi koca bir 0. Eski nesil neyse şuanki nesil de o kimse kusura bakmasın.. Bir çöp atmaktan aciz insanlar ama maşallah fazlasıyla şikayet ediyorlar. Düzeltmek için çabaysa sıfır.
+1 yılBunun sebebinin iş imkanlarının alanlarının daha az olduğu için yurtdışının tercih edildiğini düşünüyorum. Bana böyle bir seçenek sunsalar Türkiye de kalmayı seçerim çünkü başka bir ülke de oranın yaşam şekline ayak uydurmam baya beni zorlar
00 Yorumla
+1 yılGidişat hiç güzel değil. Ekonomi, göçmenler ve bunların ileride yol açacağı sorunları da düşünürsek eğer burada yaşayacağımı sanmıyorum. Ama genelde yurtdışın gidenler burayı unutuyor, yabancılara hayranlık besliyorlar falan.. Bence kimse kendi kökenini inkar etmemeli, bilakis övünmeli nereye giderse gitsin
14 Yorumla- +1 yıl
Nereye gitmek istiyorsun?
- +1 yıl
@Ötelerden_Biri Kesinleşmeden söylemeyeyim :D
- +1 yıl
Merak ettik bir kere 😅 zaten diğer yorumların falan da harika 😎👏🏻 Merak ettim böyle birinin aklında neresi varmış 😇
- +1 yıl
@Ötelerden_Biri yorumlarımı beğendiğin için teşekkür ederim 🙈🤗
+1 yılKaçmak yerine ülkemde kalıp ulkemin ilerlemesini saklardım ne saçma kacan kacsin gidenler disarida ne yaptıklarını iyi bilirim hic biri ülkede oldukları kadar rahat yaşamıyor
10 Yorumlagideceklerin hepsi kanı bozuk türklükle atatürkçülük le alakası yok atamızın türkiye yeyi emanet ettiği gençlere bak bu gidecek olanların çoğu savaştan kaçan süriyelilere en çok küfür edenler
10 Yorumlayaşadığı ülkeden sözde şikayetçi olan tr sevdalısı gurbetçilerle yer değiştirebilsek keşke. ama gelmezler kurulu düzenleri var🤠🤠
20 Yorumla
+1 yılGiderdim. Çünkü aylar, yıllar çalışıp da elde ettiğimiz gelirle kendi ülkemizde huzur bulamıyoruz, kendi ülkemizde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyorsak başka bir ülkede çok daha iyi şartlarda bir ikinci sınıf vatandaşı olurum artık. Hayallerimize, fikirlerimize bir kısıtlama gelmesini, düşünce özgürlüğü başlığı altında koyulan prangaları kaldıramıyoruz? Bu yüzden giderdim.
00 Yorumla
+1 yılÜlkemi bırakıp gitmeyi hiç istemem ama mülteci denilen 3.5 milyon insana kendi vatandaşından daha çok onlara fırsat verilen bir yerde yaşamak zoruma gidiyor.
00 YorumlaGiderim. Eşimin geçmiş yıllardan gelen bı cezaevi geçmisi var ve her iş arayisimizda ise girmesi beş altı ayı buluyor bazen geçiyor bile. Sorun da şu 17 yaşında ettiği kavganın cezasını 24 yaşında yollamalari. Ne iş veren anlıyor halden nede devlet. Napicaz çalışmasın mi eski dosyası olanlar aç mı kalsınlar.
00 Yorumla
+1 yılEvet... iyi bir ekonomi lazim. Burada zor düşün 100 tl ile ne alabiliyorsun. Marketciyim ve insanlar alırken görüyor. Yazık... şansım olsa arkama bakmam heralde. Değişiklik iyidir hem...
00 Yorumlaİmkanım olsa giderim tabii. Buradaki sınav stresinden, geçim derdinden ve gelecek kaygısından bıktık.
10 YorumlaEvet giderim ileriye dönük bir planım var zaten dil okulu sayesinde çalışma izni alabileceğim ülkelere gideceğim.
10 Yorumla
+1 yılYurt dışında yaşamak öyle gözüktüğü anlatıldığı gibi kolay değil imkanım olsa hem orada hemde burada yaşardım
00 Yorumla
+1 yılBöyle genclikse gitsin hepsi. Bu siteyi öğrendiğim günden bu zamane gençlerden nefret ettim. Hepsi zina fuhuş günah nerde onlar orda. Gidinnnnnnn
00 Yorumla- Gündem konusunda 689 cevap paylaştı.
+1 yılKaçmam mis gibi memleket bu memleketi bu hale getiren kaçsınlar ölene kadar burdayım
10 Yorumla
+1 yılTabiki giderdim türkşyede doğru dürüst bir şey yok eğitim olsun adalet olsun VS
10 Yorumla
+1 yılİmkanım olsa bir saat bile düşünmem. Karar vermem için maksimum 5 saniye yeter.
10 Yorumla
+1 yılGiderim abi, hayalimdeki motorsiklet 200k ama yurt dışında adam 10k dolara alıyor ikinci eli bir de.
15 Yorumla- +1 yıl
Yamaha r6 bile ikinci eli 50bindi şimdi 130bintl belamızı bulduk
- +1 yıl
Arkadaşa 27k ya render sistemi dizdim full beyaz ve asus rog, corsair. Ekran kartı alamadık bir de sjsjsjs. Adam 3k birime neler neler yapıyor yurt dışında
+1 yılMecburiyet olmadığı sürece güzelim yurdumdan gitmem
00 Yorumla
+1 yılGiderim burada muhendis olacagima avrupada amele olurum.
00 Yorumla
+1 yılIstesem giderim de bizim ulke de mal cok orada fazla kazanamam 😀
00 Yorumla
+1 yılgidip çalışcan avrupada emekli olcan burda takılcan sonra
00 Yorumla
+1 yılAllah Allah diye Amerikaya koşarım savaşa gider gibi 🤣🤣
00 Yorumla
+1 yılYok yabancı dil bilmem birşey bilmem türkiye gibisi yok
02 Yorumla- +1 yıl
Öğrenilir ve yabancı dil o kadarda zor deildir bence zaten full öğren diye bir şey yok seni orda ayakta tutsun yeter
- +1 yıl
Tutmaz
Gidiyorlar çünkü burada yaptıkları işin aynısını avrupada yaptıkları zaman 5 kat fazla maaş alacaklar ve daha az vergi ödeyecekler ve bir gün düşüncelerimden dolayı hapse girer miyim korkusu da olmadan yaşayacaklar
00 Yorumla- Gündem konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılHer şeye inat direniyorum hem kim savunacak burayı askerin gücü de bir yere kadar.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılnapacaktı 40 sene calsıp 75 yaısnda ev sahıbmı olacaktı oda abilirse
00 Yorumla
+1 yılGençler... Gençlere gelecek kaldı mı ki? Özür dileriz bizden sonraki nesil, bize kalmayan dünyayı size bırakamıycaz
00 Yorumla
+1 yılEvet Elbette giderim. Türkiye'de birkaç yer bırakırım kendime. 10-15 sene yaşadıktan sonra geri dönerim ülkeme.
00 YorumlaPara yok iş yok refah yok sevgi saygı barış hukuk adalet demokrasi insan hakları yok çünkü bundan dolayı
00 Yorumla
+1 yılImkanim olsa kaçarim elbette yemin ederim bir saniye bile durmam. Genclerin bu ülkeden gitme sebebi nedir acaba bi dusunun?
00 Yorumla
+1 yılKrizleri felan geçtim yine her şeyine razıyız da adaletden yana sıkıntılı yer
10 YorumlaEkonomik kriz, işsizlik, kur farkı, kadın ve cocuk cinayetleri, eğitimde eşitsizlik, açlık vs vs
10 YorumlaBiraz param olsa giderdim. Ekonomi kötü, is bulamıyoruz, geri kafalı insanlardan bıktım
00 YorumlaKaçardim vallahi memelket güzel falan ama yaşam çok zor
00 Yorumla
+1 yılYok be bilemedim ama durumlar vasat. Ama Türkiye yide bırakıp gidemem sanirim
00 YorumlaKaçılacak bi yer olmasına zaten yks sonuclarından 5 dk sonra karar vermiştim
00 Yorumla
+1 yılYok ya, ne olursa olsun Türkiye güzel ama akrabalarımı imkanım olsa fizan’a gönderirdim 😅
00 Yorumla
+1 yılFinlandiya’ya gidelim kızları güzelmiş 😊
02 Yorumla- +1 yıl
Oğlum hemen Bi elin kolun rahat dursun sapıklık yapmayın 😀
- +1 yıl
😜😜
Ailem olmasa arkama bile bakmam o derece
10 YorumlaBi saniye bile durmam imkanım olsa...
10 Yorumla
+1 yılimkanım olsa arkama bile bakmadan giderim
11 Yorumla- +1 yıl
Almanyaya getirim seni
+1 yılÜlkemi seviyorum çok zorda kalmazsam gitmem
00 Yorumla
+1 yılİmkanım olsa bir saniye bile durmam burada.
00 Yorumla
+1 yılBu bir soru değil bence tabii k kaçarız, gideriz.
00 Yorumla
+1 yılBen çalışmak için dışardayım
00 YorumlaTabii ki direkt Polanya'ya ve ya Izlanda'ya
00 Yorumla
+1 yılÇine giderim veya Japonya
00 Yorumlaevet, giderim elbette.
00 Yorumlaİmkan var ama gitmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılImkanim var ama gitmiyorum.. sebebini bilmiyorum
00 Yorumlaturkiyede duranin aklina sasarim kacin burdan
10 YorumlaGiderim sanırım
10 YorumlaGiderim