Bana çok toksik gibi geliyor , ve şahsi düşüncem bir ülkede siyaset ne kadar çok konuşuluyorsa o ülke o kadar çok bo***an bir ülkedir gibime geliyor.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bizim ülkemizin terör sorunu var, coğrafi konumu dolayısıyla çevresinde sürekli savaşlar var, komşu ülkelerde düşmanlarımız var.
Bir siyasi organizasyon bu düşmanlarla, teröristlerle iş birliği yaparken, onlardan onay alırken bizim bir davamız olacaktır. Ülkenin bekası buna bağlıdır.
Dünya'nın çoğu yerinde din ve vicdan özgürlüğü varken bu ülkenin meclisinde saçı kapalı diye protesto edilen kadın vardı hatırlayın.
Allah'ın ayetleri okunuyor diye kuduranlar var.
Bu siyaset değil bir dava. Bir mücadele.
Bakın öncelikle ; 1. Ve 2. Paragraflar için bunlar çözülürdu. Zira kapsamlı bir çalışma ile halledilir.
Biz bugün sınırlardaki mayınları temizletiyorsak Daha sonrasında yüksek duvarlar tel örgüler elektrikli teller yapmıyorsak ve bugün mülteci sorunu yaşıyorsak bu coğrafyadan değil devletin zaafıdır.
Önlem almıyoruz Daha sonrasında pişmanlık duyuyoruz bugün afganlar Suriyeliler sınırdan yürüyerek geçtiler hepsi kameralara yansıdı.
Terör açısından da şu şekilde bunlar da halledilemeyecek meseleler değil bakın sınırları kapatırsınız.
İHA siha bitti gitti.
Doğudaki iş yerlerinin denetlersiniz asgari ücret verilmesini sağlarsınız O adamların evimi terk edip buralara gelmem.
Bakın bunlar düşününce çok basit şeyler.
Daha sonrasında mesela 1980'den bu yana üretimde sürekli azalmalara gidilmiş bunu bir oturup düşünmek lazım.
Bizim ülkemiz öyle bir ülke ki 1920'lerden bu yana sürekli Cumhuriyet ve cumhuriyet karşıtı gruplarla karşı karşıya kalınmış ve bu gerek kur'an-ı Kerim'in Türkçeye çevrilmesi ezanın Türkçe okutulması bunlar Cumhuriyet karşıtı grupları absorbe edinmek için yapılmış yanlış adımlar.
Ama bunların hepsinin bir sebebi var direkt Türkçeyi dönülecek Arapça absorbe edilecek Cumhuriyet karşıtı gruplarda soyutlaştırılacak.
Yani biz Cumhuriyet ve cumhuriyet karşıtı gruplar olduğu için maalesef bu bu şekilde.
🔥 1920'lerden 1950'ye kadar Cumhuriyet çok iyi politikalarla geldi tabii yukarıda belirttiğim iki politika yanlış.
🔥 Demokrat parti zamanı cumhuriyetten biraz daha sağ grup yani dini kullanma yoluna gidildi.
🔥 Demokrat sonrası sağcı solcu muhabbeti de zaten buradan patlıyor.
Yani 1920'lerden bu tarafa Cumhuriyet Halk partisi'ne temellerini attığı n Cumhuriyet temelleri ile gelseydi bugün çok farklı noktalarda olabilirdik ama maalesef hep sağ ve sol arasında kaldık.
İlk olarak duvar yapıldı daha yaşadığın ülkeden haberin yok.
İHA siha yazmışsınız "KUSURA BAKMAYIN DOKUNACAĞIZ" diyen bir muhalefet var. Ayrıca KK yakın tarihte sivilleri vuruyor diye açıklama yaptı.
Ayrıca Oktay Sinanoğlu'nu dinlerseniz harika dediğiniz İnönü döneminin ne tür pazarlıklara sahiplik ettiğini göreceksiniz.
Sağ sol arasında kalmaya gerek yok. Tek gerçek Milli Görüş'tür. Batının köpeklerine nefes bile aldırmayacağız.
Şimdi duvar yapıldı demişsiniz şimdi gidin o duvarın bir boyuna ve uzunluğuna bir bakın ve o duvarın yapılış tarihine de bakın ilk temeller ne zaman atılmış.
Daha sonrasında internette tarattırırsanız duvarların üstünden atlayan mülteciler diye yine bir fikre ve bilgiye sahip olabilirsiniz.
Şimdi ben size iha- siha var doğuda teröre karşı iyi bir politika var diyorum siz demişsiniz ki muhalefet dokunacağım diyor.
Şimdi iktidarda olan CHP değil hayır muhalefeti iktidar oldu ve bu dediklerinizi yapıyor da benim mi haberim yok 😅
Ben bugün eleştiriyorum , kk yaptığı açıklama ne alaka?
Bakın ben şimdiki hükümeti eleştiriyorum Siz şimdiki hükümeti savunmak yerine muhalefete suçlamaya başladınız ya şimdi muhalefet mi var iktidarda. Mayınları bunlar mı kaldırttı , mülteci sorunlu bunlar mı oluşturdu tarımdaki sorunu bunlar mı oluşturdu? Ulan adamlar 20-23 senedir iktidarda değil Siz neyin eleştirisini yapıyorsunuz.
Demişsiniz yok İsmet İnönü iyi bir adamdı kötü bir adamdı ya ben o dönemki eleştirimi de yaptım yani kötü yapılan politikalar vardı gibi dedim.
Siz burada kalkmış sürekli başkalarını eleştiriyorsunuz sürekli başkalarının hatalarından bahsediyorsunuz ama günümüz hükümetine toz kondurmuyorsunuz yaptıkları hataları eleştiremiyorsunuz kusura bakmayın da Bu zihniyet zaten bu ülkeyi mahvediyor.
E zaten Siz bugün hükümeti eleştirebilseydiniz zaten biz bu durumlarda olmazdık mevcut iktidar da çok güçlü olurdu.
Yani aslında iktidarın bazı yaptıklarını muhalefet değil iktidarı körü körüne savunan kişiler yapıyor yani Bu başarısızlık körü körüne inanan insanlardan kaynaklanıyor.
Çünkü bu adamlar bu insanlardan cesaret alıyor biraz bilinçli bir kitlesi olsa zaten bugün her konuda çok iyi olurduk.
Siz tarafsızlık yapamıyorsunuz direkt bir tarafı suçlama yoluna gidiyorsunuz ve bu diyaloğun bir sonucu olamaz zaten.
Ben 1920'lerden 1950'lerden 1980'lerden 2015-2023 bu dönemler hep eleştirdim her hükümet eleştirdim Ama siz bu eleştiriyi her hükümete yapamıyorsunuz.
Kardeş ne boş yaptın ya, neden muhalefeti eleştiriyorum sence? Sorun neydi senin hatırlıyor musun, neden siyaset yaptığımız.
Bu muhalefetin varlığı yüzünden siyaset yapıyoruz bu yüzden bir dava edindik diyorum kendi kendine savunmaya geçiyorsun. Daha sorduğu sorudan haberi yok Hey Allah'ım ya.
Haklısın dostum sen siyaset yapma. Cidden sen asla siyaset yapma
Bakın yazdıklarınızı anlamıyorsunuz ya da taraf oluyorsunuz ben size şimdiki durumu eleştiriyorum Siz gitmişsiniz 1980'lere ya kusura bakmayın da siz objektif olamıyorsunuz sürekli taraflı bakıyorsunuz.
Bir tepkiyle karşılaşınca da böyle yok boş yapıyorsun yok Sen siyasetten anlamıyorsun falan hadi oradan 😅
Ben bugün CHP'ye AKP'yi ve diğer partileri eleştirirken Siz şimdiki hükümeti eleştiremiyorsanız Siz siyaset yapamıyorsunuz Siz objektif bakıyorum bakamıyorsunuz basit yorum yapmayı da hak etmiyorsunuz sizinle tartışmaya da girilemez çünkü cümlenin başından aşladığımızda sonucu da sizin için aynıdır değişmez nato kafa nato mermer hadi eyvallah İyi günler
Abisi senin sorun NEDEN SİYASET YAPTIĞIMIZ, benim bahsettiğim SİYASET YAPMANIN NEDENİ
Daha sonra bana iktidarı eleştirmekten bahsediyorsun. Olm beynine erişim kısıtı mı var?
Ben seninle siyaset mi yapıyorum sence?
Bakın Siz farklı bir noktaya tartışma açtığınız için ben size bazı tartışma konularını açıklık getirmeye çalıştım ve şimdi size soracağım tek bir soru var ve sonra da muhabbeti devam ettirmeyeceğim
Bugünkü hükümeti eleştiriyor musunuz?
Geçmiş hükümetleri eleştiriyorsunuz şimdiki hükümeti de eleştirebiliyor musunuz aynı şekilde.
Doğudaki mayınların kaldırılması olsun tarım olsun mülteci sorunu olsun bu konularda hükümete eleştirebiliyor musunuz kötü yaptılar idare edemediler diyebiliyor musunuz evet ya da hayır
Abi hala siyaset yapmaya çalışıyorsun, kardeşim cidden özürlü olabilirsin hastaneye görün.
Yani insanları eleştirir siyaset yaptıkları için fırsat bulduğunda sümük gibi yapışır.
Hala mayın diyor mk hala mayın diyor ya
Bakın siz kalkıp siyaset yapmaya çalıştınız ben size bir soru sordum açıklama yaptım Daha sonrasında Siz işe siyasi boyuta taşıdınız ve size soru sordum Ve siz cevap veremediniz haydi yallah tazyik.
Ben alacağım cevabı Zaten sizden aldım ve bu hakaretleri kullanmanız da haksız olduğunuzu zaten gösteren ibarelerden biri , karakteristik özelliklerinizi de ön plana çıkarıyor.
Hala ben bu konularda bu hükümeti eleştiriyorum da diyemiyorsunuz o zaman sohbeti uzatmanın anlamı da yok diyelim İyi günler
Allah'ım hala hükümet diyor çıldırıcam 😂😂
Senin siyaset yapasın var bilader, fikrin ile zikrin bir olsun. Sonra kalkıp niye her yerde siyaset yapılıyor diye soru sorma 😂😂
İyi günler :)
Eğitim seviyesinin ne kadar düşük olduğunu gösteriyor.
Kesinlikle size katılıyorum
Eyvallah
Evet yorucu