Örneğin: Siz Millet ittifakını destekliyorken sevgiliniz ya da eşiniz Cumhur ittifakına oy verecek olsa bu sizin için sorun olur mu?

Örneğin: Siz Millet ittifakını destekliyorken sevgiliniz ya da eşiniz Cumhur ittifakına oy verecek olsa bu sizin için sorun olur mu?

hayır ben sorun etmezdim önemli olan aşık olmamız yani başka partiye de oy verebiliriz zaten aynı düşünmek zorunda değiliz. burada önemli olan saygılı olmaktır zaten parti farklı olması hiç bir şekilde aşkımıza engel değildir sevgimiz daha önemli. aynısı din için de geçerli farklı bir dinimiz olabilir ya da inancımız aynı değildir ama bu sevmeme engel olmaz benim. bu yüzden de anlaşırdım sevgilim ile. sorun edilecek bir şey değil
Etmem yaa o ne derse onu yaparımm😄
Bizim evde farklı görüşe sahip 3 kişi yaşiyor. Ben parti tutmam, babam akpli kardesim chpli. Evde kavga çıkmasın diye aiyasetin konusunu bile açmayız. Eğer bu yüzden sürekli huzursuzluk çıkartacak biriyse, düşuncelerini diretiyorsa eşim basbayağı sorun olur.
Neden herkes perde arkasında tek başına oy veriyor acaba bi düşünmek lazım.. Böyle bir şey asla sorun dahi olmamalı
Cevap
68Cevap
Bu konuları konuşmak bile çok ergence gadası
Benimle benzer dünya görüşü olmayan bir insanla yaşam zor olur, olan kişiyle daha güzel olur. Sonuç olarak başta aynı ya da benzer düşünceye sahip birisi ile evlendiyseniz hayata bakış açınız da aynı olur ve aynı yere oy verirsiniz, benzer düşünceye sahip değilseniz doğal olarak farklı yere oy verirsiniz. burada konu sadece oy kullanmak değil , hayata nasıl baktığınız. Buraya odaklanmak gerekiyor...
Benim içinde benzer düşünceye sahip insan aradığım için ikimizde aynı partiye veririz yani , diyelim ki benden farklı partiye verdi ya da vermek istedi , vereceği partiye bağlı olur bu durumda da sorun olup olmayacağı...
Olur, Cumhur/millet çok ciddi bir ayrışma noktası. Şeriatçıların birleştiği Cumhur ittifakına oy veren biri zaten eşim olamaz.
baya net :D
Öyle... AKP ve Tayyip'i destekleyen kadınlar hiiiiç kadınların başına gelenlerden şkayet etmesin. HÜDA-PAR da var o ittifakta.
sakin ol yav mermilerin hedefi ben değilim :D
seni hedef almış değilim ki 🙂
:D latife latifeeee
Latif ve Latife'yi tanımıyorum, onları da hedef almadım 😂
akp ye vermesinde kime verirse versin busecim
trip atarım ♥
bunun içinde erdoğanda var busecim mhpde var
o kadar olmaz senin benim yaşlarımdaki insanların çoğu erdoğandan nefret ediyor
Bu sorun edilecek bir şey değil Çünkü belli bir zaman sonra insanlar ortak çıkarlarında buluşabiliyorlar
Yani zaten insan genel olarak Kendisine çok fazla uçta olan birisiyle de bir beraberlik düşünmez yani hayatını aldığı kişinin sosyokültürel yapısına olan güveni oturmamışsa çok fazla ilişki düzeyinde bulunmazlar O yüzden üç aşağı beş yukarı bir denge oluşur eskilerimiz O yüzden şöyle derlerdi davul bile Dengi Dengine
Bunlara işte kültürel farklar siyasal farklar olarak en başından bakılması ve ona göre bir yola çıkılması gerekiyor. İnsanlar çoğu yanlışlara hatalara bu yüzden düşüyor. Fikir ayrılıklarına düşülmemesi için seçeceğiniz kişinin sadece dış görünüşüne ve huylara bakmak yerine düşüncelerine, hayatında izlediği yola öncelik vererek o yola çıkılmalı.
Ederim.
Benim siyasi görüşümle aynı veya paralel olmalı.
bu sorunun cevabı malisef o kültür sevıyesine ulaşmadıgımız için olumsuz olur kendını aydın olarak goren kısım aslında daha cahil ve tutucu bunu da dip not duseyım:)
Akepeye oy verecek olsa annemi babamı Darülaceze ye bırakırım
Kırmızı çizgimizdir 👽
Akp gibi kirli zihniyetin ve yandaş kesimlerin kafasını taşıyan destekleyen kimse yakınım eşim arkadaşım olamaz uzakta dursunlar 👍
Ederim. Şu duruma düşmemize rağmen hâlâ malum ittifaka oy veren biri, ya düşük zekâlıdır (kafa basmıyordur) ya da kötü niyetlidir (bir çıkarı vardır, ahlaksızdır). “Böyle biriyle ne işim var benim” diye düşünürüm, sevgim, saygım azalır.
hiçbirini dekteklemiyorum ama hdpye vs vermesi sorun
Almanya bizi kıskanıyor diyen biriyle zaten birlikte olamam
Hayır özgür iradesiyle versin beni ilgilendirmez ama aynı parti den bile olsak fanatiklik yaparsa çok fazla siyasete girerse o kişiyle evlilik düşünmem
Benim desteklediğim partiye oy vermek zorunda değil ancak zıt görüşümde olursa zaten sevgililikten ziyade arkadaş dahi olmam..
İlişki de siyasi konuşmalardan pek haz almam lakin, koyun gibi bi' zihniyeti var ve körü körüne destekliyor ise kendimi sorgularım tabi..
" niye bu ya " diye..
Cumhur ittifakına ve destekçilerine veren birisi zaten bırak kocam olmayı arkadaşım bile olamaz bu yüzden sorun etmem
İstediğine verir ama üzerine sohbet edilebilir, gerekçeler açıklanabilir. Belki onun fikri daha mantıklı ne bileyim.
sorun olmaz. neden olmaz? çünkü zaten hayata bambaşka yerden baktığım birine ilgi de duyamam.
İnşallah aklını kullaniyordur derim sormam bile 😂😂😂birine taparcasına değil de doğrusunu yanlışını ayirt edebiliyorsa versin nere verirse 😂
Herkesin kendi özgür düşüncesi , ben o kadıni eşim olarak aldım kölem olarak değil. Her kararına saygım olur sonuna kadar.
Eşimle aynı partiyi düşünürüz bir kere kadın ve insanlık düşmanı hak hukuk tanımayan hiç bir oluşumu istemeyiz
Konu sadece oy değil ki, akp’li zihniyette biri ile anlaşamam mesela.
şu an kesinlikle ederim 😂😂 Ülke bu kötü kabustan uyanmalı biran önce 😏
Hiç sorun değil herkes hür iradeye sahip, istediğine oy verebilir.
Etmem sonuçta fikir ayrılığına düşebiliriz o ayrı bir insan ben ayrı bir insanım
Eşim benim kölem değil. Onun. Da düşüncesi ve iradesi olabilir
Hayır kendi tercihi. Umrumda olmaz. Onun da olmamalı.
O artık benim eski sevgilim olacağı için eski sevgilimin desteklediği partiden banane :)
Demokrasi hak kimse kimseye müdahale edemez es, sevgili, farketmez
Me bu takım mı tutuyon düşünce özgürlüğü diye bişey var
Sevince bunu gözüm görmüyor pek evde bile annemle biz ayrı telden atıyoruz.
Ben onun için Akp ye bile oy verirdim ama değmezmiş...
Herkesin kendi doğrusu vardır beni ilgilendirmez kendi düşüncesi.
Ben hanımcıyım arkadaş hanım nereyi desteklerse ben orayı desteklerim😂
Akp vermediği sürece sıkıntu yok 😅o partiyi destekleyen biri zaten benim hayatımda olamaz
CHP ve HDP'ye verdiği zaman sorun ederim.. Başka kime isterse verebilir..
Sorun edecek bir şey yok sonuçta sadece oy veriyor bana verdikleri ile onlara verdikleri aynı şey değil bana verdiğine bakarım ben bana verdiği sürece sorun yok
Hepimiz birilerine birseyler veriyoruz sonucta
Güncel liderdir, partidir hiç umurumda değil ama Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmiyorsa ve saygı duymuyorsa yanıma yaklaşamaz.
Cumhur ittifakına oy verecek birini hayatıma almam
Beyni olmayan insanla yapamam sorun parti değil 😃
Sorun etmem özgür olmalı herkes
🤷♂️
Hayır etmem herkesin tuttuğu kendine 😄
Hayır problem değil benim için kendi özgür düşüncesi beni ilgilendirmez
Akp'ye oy atacak zeka seviyesindeyse zaten olmazdı o iş 🤣
Ben saygı duyarım ama karşı taraftakiler saygı duymuyor pek saldırgan oluyorlar eminim anlaşamazdık
Kırmızı çizgilere basmadığı sürece sorun etmem :)
Evet akp MHP ye oy veren ile konuşmam bile
A*p li birisini hayatıma almam. Siyasal islamcı sevmiyorum
Olur tabiki. Allah öyle eşlere sabir versin anlasmazluklar cok olur
Karışmam istediği ittifaka oyunu verebilir ben Demokratım
Demokratik Medeni ve saygılı biri olduğum için asla böyle bir şeyi sorun etmem
Yo etmem gider istediğime verirrin ama fanatik parti tutanları hataları görmezden gelenleri anında hayatımdan çıkarırım koyuna ihtiyacım yok.
Yani etmem herhalde sonuçta kendi secme hakkı var
hayır. Eğer fanatik değilse yani hayır
Sevgilimle aynı durumdayım sorun edilecek bir şey değil bizim için
hayat zaten bir yarış, aynı kulvarda olmadığım biri beni yorar diye düşünüyorum.
Heekeisn kendi şahsi görüşü karışmam düşünce özgürlüğü diye bi şey var değil mi
Etmem. O da edemez. Çünkü ideolojik saplanlatıları olan birisi ile sevgii olmam
Ya normalde herkes özgür ama aynı partiyede oy atmayacaksak bele veziyetin içine
Demokrasiye inanan biri bu konuları pek takmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?