"Çarşaf giymemek için şampiyonluktan vazgeçti. Satranç kraliçesi Suudi Arabistan’a gitmeyi reddetti."Haklı bir tepki mi sizce?

Çarşaf giymemek için şampiyonluktan vazgeçti. Satranç kraliçesi Suudi Arabistan’a gitmeyi reddetti.Haklı bir tepki mi sizce?

"Tam bir yıl önce iki şampiyonluk birden kazandım. Satranç dünyasındaki en mutlu insan bendim. Ama bu kez kendimi kötü hissediyorum. Bundan önceki 10 turnuvada kazandığımdan daha fazlasını kazanabileceğim bir yarışa katılmamaya karar verdim. Çarşaf giyerek ve sokaklarda erkek eşliğinde yürüyerek başkalarının kurallarına göre yaşamak istemiyorum."

Şampiyon satrançcı Anna Muzychukun kız kardeşi Mariya da aynı sebeplerle İran'da gerçekleşen turnuvaya katılmadı.

Bu durumda siz olsaydınız ne yapardınız?

Bu davranış benim için son derece saygıdeğer, alkışlanacak bir duruş olmuş. Hani derler ya "aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz" diye. Umarım bu yaptığı işle, herkese iyi bir örnek olur.

Haber linki

Bence haklı bir tepki bu.
Bu tepkiye katılmıyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
"Çarşaf giymemek için şampiyonluktan vazgeçti. Satranç kraliçesi Suudi Arabistan’a gitmeyi reddetti."Haklı bir tepki mi sizce?