Sanane, isteyen istediği ile beraber olur. SANANE?
Burada çirkeflik yapamazsınız, hadi oradan.
Dünyanın gözbebeği olabilecek güzel, özgür mutlu bir ülkeyi ve her ne kadar son yıllarda antidemokratik bazı adımlar olsa da, yine de çevre birçok ülkeden nispeten demokratik bir ülkeyi yavaş yavaş kaybediyoruz gibi hissediyorum. Üniversitelerde festivallerin yasaklanması, kız erkek yurtların ayrılması, İstanbul sözleşmesinin iptali, alkol ve sigaraya fahiş zamlar, 6284'e saldırılar, kadın haklarına saldırılar ve şimdi de zinayı, dini ceza hukukuna sokmalar... Ve din adına soslanan ilkeler bir kere yürürlüğe girdi mi o ülkeyi bitirirler, unutmayın. Bir bakmışsınız kadınların okuması, çalışması yasaklanmış.
Bir ülkeyi batırmak istiyorsanız o ülkeye savaş açmayın o ülkeye şeriati getirin o kendisi batar. İran, Afganistan, Pakistan laik iken Türkiye ile yarışacak durumdalardı şimdi durumlarına bakın. Korkuyorum dostlar. Dünyada dini temsil ettiğini söyleyen tüm devletler tehlikelidir. Öyle değil mi?

Kesinlikle haklısın. şu an artık perişan olan ülkeler arasındayız
Bir de halen bana gelip "bunları yapmayan ülke kalkınır, batmaz milli insanlar şeriat istiyor" propagandası yapıyorlar.
Halbuki bunlar kendi siyasetlerini din sosuna bulayıp ülkenin başına bela etme ve İran'daki gibi %1'lik bir kesimi ruhban kılma peşindeler. İslam'da olmayan bir ruhban sınıfı yaratılmış ki Yaşar Nuri hoca da buna çok güzel değinir.
Çok da güzel bir paylaşım olmuş.
Özgür bir yaşam herkesin hakkı. Bunlar laik devlette bile başkalarının hayatını kısıtlama peşinde, bir din devletinde neler yaşanır hiç düşünen yok!
Muhafazakarlar laik devletlerde dilediği gibi yaşıyor ama hiç kimse şeriat devletlerinde dilediği gibi yaşamıyor.
Bir de Müslümanlar şeriat istiyor propagandası çıkarmışlar.. Neymiş Kuranda varmış. Kuran dahi okumamışlar belli. Kuran'da şeriat yoktur şeriat örfe dayanır geleneğe ve iktidarın fetvalarına dayanır bunu bile bilmezler gelip boş boş konuşurlar.
Laik Cumhuriyete bin kez şükrettim.
Ama korumamız lazım bu kazanımları... Yaşar hoca haklı
Devlet kimsenin dininin bekçisi olamaz.
Kuran zaten laik bir kitaptır hatta laiklik Fransadan değil, Kuran dan çıkmıştır.
Kesinlikle bunların şeriat dedikleri yobazlığın Kuranda yeri yok
Kesinlikle aynı fikirdeyim.
Cevap
0Cevap
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar