Depremin portresini çıkarırken camiye çevrilmiş kiliseler ve normal kiliseleri ayakta diğer her şeyo yerle bir olmuş olarak çizselermiş. Ben bu diğer ülkelere hiç güvenmiyorum. Deprem olduğunda gördük acımızla nasıl dalga geçildiğini... Bir de topa tüfeğe gerek yok her şey yıkıldı dediler. O karikatürü çizen yanımda olsa bir kaşık suda boğardım. Allah iman versin de ümmet olarak birleşelim. Bize kardeşlerimizden başka fayda yok.
@felakettin Bunların beyni yıkanmış ne yazık ki. Bir kaç kalıplaşmış cümle bilinç altlarına işlenmiş ve bir adım öteye gidemiyor ve göremiyorlar ne yazık ki. Çok üzülüyorum bu memleketin haline gerçekten. Bilgiye çok hızlı ulaşılan bir dönemde hala bu kadar sığ kalabilmek özel bir efor gerektiriyor olmalı.
@felakettin Hak ettikleri gibi yönetiliyorlar işte ama arada bizlerde yanıyoruz. Şuursuz takımı diyor ve artık kibar kalamıyorum hocam. Cidden yettiler artık.
Lan bi zitti git gerçekten. Senin ''kardeşlerin'' kılını kıpırdatmazken yardım Yunanistan'dan, Hollanda'dan geldi. Hollanda korkunç meblağlar toplayıp gönderdi ne kardeşi ulan, ne kardeşi!
Hasta ruhlusunuz ulan siz! Şunun şurasında 2 ay olmadı şimdiden olanın tam aksini iddia edebiliyorsunuz
Bu senaryo bile çok kötü Allah korusun en basiti ekonomi tamamen çöker işsizlik artar herkes aç kalır İstanbul gibi bir yerde ölümler 2 milyon kişi ölür hatta enkazın altında çıkarmakla da çok uğraşırlar zaten İstanbul'da çok kötü eski çürük yapılar çok ve kolonları da paslı ve içine deniz kumu koydukları için şu an devletimiz yine erkenden yıkmaya başladı iyi de oldu deprem olursa eğer çok ölüm kayıp vermemek için yapıyorlar en son 7.7 ve 7.8 depreminde bile çok çocuk kaçırıldı çok yağmacılar eşyaları çalmaya çalıştı çocuklar kayboldu annesiz babasız kalan çok çocuk oldu ev araba mal mülk gitti kolay değildi ama oldu
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İstanbul da çok insan var. Acayip şekilde yığılma yapmışlar. Kaçak evler o bu yanlış kentleşme, malzemeden çalınan evler derken bir depremde kurtulabilen insan sayısı çok az kalacak gibi duruyor.
Birçok il varken bütün nüfus İstanbul da. Diğer illerde de iş yerleri kurulabilse, insanlar istihdam edilse bu kadar yığılma yapılmazdı.
İşte bütün iş yerlerini oraya kurarlarsa öyle olur. Mesela Manisa da bir fabrika var ad vermeyeyim. İnsanlar çalışmak için oraya gidiyor veya taşınıyor. Her ilde çok kapasiteli fabrikalar kurulsa, hem ürün ithalinden de kurtulunur, gümrük vergisi de olmaz. Genelde küçük illerde gelir üniversite varsa öğrenciden yoksa tarladan. Zeytin ürütiliyor ülkede ama Yağı neden yurtdisindan alıyoruz ki. Kurun fabrika yağa dönüşsün. Ege de zeytin ağaçlari dolu, ekstra kullanılmayan bir cok arazi tarla var. Ciftçiye destek saglansa millet o alana yönelir. Aradan aracıları da kaldırın. Tarlada çiftçi en az kazanan kesim. Pazarlarda marketlerde aracı cebini dolduruyor.
zamanında ormanlar zeytın agacındanmıs abd den heyet gelıp cam ektirmıs zeytın olsa ne guzel olur yer gok ama yok dedıgın gıbı sankı petrol ülkesıyuz herseyı dısardan alıyoruz rahat etsın vatandas calısmasın
İstanbul'da adım başına üst üste bina var boş arsa bile yok bir tane bina arada sağ kurtulsa bile ulaşım iletişim olmayacak kurtulanlar da açlıktan ölür artı olarak bu İstanbul'un en az 10 milyonun ölmesi demekken İstanbul bitince tüm Türkiye de bitmiş olacak ticaret üretim su kaynağı vs sorunları yüzünden
Bir deprem ülkesiyiz bunu kabul etmek ve onunla yaşamak zorundayız ona görede tedbirlerimizi her zaman almalıyız tabi ki. Bu depremde eninde sonunda yaşanacak tıpkı geçmişte yaşadığımız felaketler gibi Allah çok büyük felaketler bir daha yaşatmasın bizlere...
Darbelerle ve sado mazo ile büyüdük. Ekonomik savaşta ekonomist, pandemide doktor, depremde jeofizikçi olduk ya. seçimde de siyasetçi olur çıkarızda bu piyasadan bi b çıkmaz. Geçmişte tuvaletini düzgün yapamayıp köpeğini bile bakan yapanlar, sonradan gelenlerde emmisini geçtim yatalak eniştesini memur gösterenler. Daha sonradanda cudide gabarda bebeklere mermi sıkıp totoşunu yaprakla silenler böğün mecliste falancıyı filancıyı çıkarıcaz diyolar 125 yıllık inancın bebek katilleriyle tokalaşması ayrı bi yahudilik.
İstanbul depremindeki bilanço çok daha ağır olacaktır. Çok fazla eski ve kaçak yapılanma, sahil şeridindeki doldurma temeller, çoğu semtte tek bir toplanma alanı olmayışı, trafik sorunu ve beraberinde getireceği deprem anındaki lojistik sorunu vs. derken çok korkunç bir tablo oluşabilir. Ayrıca olası bir İstanbul depreminin ardından Türkiye için hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır. Zaten can çekişen ekonomiyi İstanbul ayakta tutuyor, İstanbul giderse Türkiye için yeni bir devir başlar ve bu epey karanlık bir devir olur bu.
İnsanlar ölünce İstanbul'un rahatlayacak tarzı yorumlar gördüm bu tip mallar bir de okumuş oluyor yazık ulan ölse diyelim yerine illaki ya yabancı ya başkaları gelecek zaten bu kadar mı kıt beyinli insanlar ile yaşıyoruz bizim eksiğimiz planlama ve uygulama da
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bunlar bence yalan! Zenginler İstanbul 'u boşaltmak ve istedikleri gibi rahat yasayip at kosturmak istiyor 😂 yillardir deprem opacak diyorlar korku salıyorlar. Bence boş! Turkiyede sıfır bilimle nereden bilecekler depremin ne zaman geleceğini?
Kahramanmaraş depremi hakkında bir sürü uyarı yapıldı hatırlatırım. İstanbul depremi bir gerçek. Marmarada yıllardır hareketsiz bekleyen bir fay var 1 saat sonra bile harekete geçebilir. Bilemeyiz.
Marmara Denizi depremi. Bütün kıyı kesimleri 1. dereceden etkileyebilir. Fay hattı denizin ortasından geçmekte ancak İstanbul'a çok daha yakın. Karşıda bandırma var 100 km yaklaşık. O yüzden önlemler tek bir ilde değil o civardaki bütün il ve ilçelerde alınmalıdır. (Jeofizik ve jeologların açıklamasına göre anladığım kendi görüşüm)
Allahın dediği olur dua et bende gaziantep de yaşıyorum 7.7 şiddetinde oldu 6 Şubat 2023 de yapacak bişey yok yani sürekli artcilar oluyor burada sallanmaya alıştım bana hergün deprem😂 dua et allaha güven tedbiri al tevekküllu rabbime bırak ölüm heryerde zaten kaçamazsın kal sağlıcakla🖑
11 ili vuran depremde bile gerçek ölüm sayisi kaç acaba 100 200 300 bin İstanbul'da deprem olsa gerçek ölü sayısı 1 2 3 milyon olarak sorardım muhakkak üzücü fakat bu ülkede yaşamak bile mucize işte
6.5 büyüklüğünde deprem bekleniyor faya yakınlığa göre şiddet artabilir şiddet ve büyüklük aynı değil mesela 7.7 7.6 Kahramanmaraş elbistan depremleri 11 10 şiddetinde hissedildi
Eğer gerçekten dediğin gibi olursa bence şehir nüfusu 2-3 milyona kadar düşer. Şehirde yaşayanların bir kısmı depremde vefat eder, hayatta kalanlar ise başka şehirlere göç eder. Ama tabii inşallah fazla can kaybı olmaz.
@kucuukomerfarukdk35 denizde olursa 2 kıtaya ek bursa felanda etkilenir ama kıtalarda olursa sadece kıta etkilenir örneğin avrupa yakası gibi. muhtemelen yapılardaki kötülüğü düşünürsek %1 bilemedin %3 ayakta kalır gerisi yıkılır. sağlam bina bile arkasındakinin üzerine devrilmesi ile yine yıkılır.
@kucuukomerfarukdk35 İzmir deprem bölgesi ve bergama ise altın aranan madenlere sahip. bu yüzden riskli ama İstanbul depremi ile alakasız. ben sana youtube kanalımı göstereyim. deprem ismindeki oynatma listemi izle ve sonra ona göre önlemini al binanı tanı. www.youtube.com/hakansalihoglu
Dostlar İstanbul'dan kaçın. Lütfen. İnsanlar depremin olacağını bilseler bile iş için orada kalıyor. Ne olucaksa olacak diyor bu ne biçim bir kafa? Senin hayatın var ortada.
İstanbul diğer illere kıyasla çok daha ağır sonuçlar görür diye düşünüyorum. Kalitesiz inşaat, kötü malzeme, kötü zemin ve kalabalık nüfus hat safa diyebiliriz. Allah korusun ama öyle bir depremde kayıp binlerle kalmaz ve milyonları bulur...