Bence bir siyasi parti hiçbir zaman ülkeyi uzun süre yönetememeli. Halk her zaman doğruyu seçer diye bir şey yok. İran, Şeriat anayasasına 1982'de evet verdi ve İran halkı için film koptu. Bazı şeyler halkın iradesine bırakılamaz. Halk dediğin önünü göremez kalabalık psikolojisinde mantık pek işlemez (bu diğer ülkeler için de geçerli) demokrasiyi ilga edersin sonra bir bakarsın yöneticiler tüm hayatını çalmış. Rusya'ya bakın Putin'in imparatorluk aşkına binlerce insan öldü. İran halkı özgürlüğünü kaybetti, Çin'in ise %95'i köle. O yüzden demokrasi çok önemli, demokrasi de ancak yoğun denetim ile olur. Sizce de öyle değil mi?

Güncellemeler
+1 yıl
Ulan terapist denen arap dölü, havlama şerefsiz
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bu tür bir karar, halkın arzu ve özlemlerini en iyi şekilde yansıtan bir demokratik seçimle alınmalıdır.
Bir partinin ülkeyi uzun süre yönetme hakkı yoktur; halkın arzularına göre çoğunluktan destek alan çoğunluk partisi sürekli olarak değişebilir.
Ayrıca, denge ve çeşitlilik için, kurumsal düzeyde farklı partilerin koalisyonlarının kurulmasının önemi vurgulanmalıdır.
Evet ama kontrolsüzlük, demokrasi değildir. Yani bir parti uzun süre yönetimde kalabiliyorsa muhtemelen o ülkede sağlıklı bir demokrasi de yoktur. Ayrıca iktidar olanın, ülke dengeleri ile oynaması da olasıdır. Örneğin Türkiye'ye atılan Suriye kazığı, belki Türkiye Cumhuriyeti için en büyük problemlerden biri ve ülkenin dengesini alt üst etti. Bu tip bir durumda demokrasi ve halk isteğinden ziyade kamu çıkarına bakılmalı çünkü diyorum ya halk bazen 2 gün için 2 asrı feda eder.
Ve her cümlene katılıyorum
Ben almanya dayım Helmut Kohl 16 yıl yöneti ki o zaman Hristiyan Demokrat Party sindeydi ama isteyince oluyor Angela Merkel oda çok uzun yöneti 2 sinin de unvanı Şansölye idi yani başkan gibi düşün TÜRKİYEDEKİ
Bir değil işte. Almanya'da hukuk var. Kimse ülkenin başına diktatör olmaya kalkmaz. Ama Türkiye'de böyle değil bir partiyi 16 sene başında tutarsan -ki 20 senedir tutuyoruz- o devleti babasının çiftliği sanır.
Hep diyorum özgürlüğün olduğu son seçim bu seçim.
Benim kanaatim halk istese bile yönetebilme erkine sınırlama olmalı. Belli bir sürenin üzerinde görev alamamalı.
Kaldı ki Almanya'da da sistemin ne kadar yürüdüğü tartışmalı. Almanların da bundan çok memnun olduğu fikrinde değilim.
ABD sistemi güzeldir hiçbir parti uzun süreli yönetime ve totaliterliğe gidememeli. Mutlak güç yozlaştırır
Bence de yönetmemeli uzun süre
👍👍
Ermenistan a git
Afganistan'a git.