Var
Yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ömrü hayatım boyunca, siyaset ve siyasi partilerin rekabeti, seçimlerden yaptığım çıkarım şudur ;
-Siyasi partiler, kişiliklerdir. O partileri oluşturan da toplum yapısıdır.
-Seçimler ise, milletten toplanan paranın kimin tarafından yenileceğinin karar sürecidir. Yani millet, benim malımı şu parti yesin diyerek oy atıyor aslında.
Devlet, Milletin malını, mülkünü, parasını, becerisini bir havuzda biriktirdiği güç mekanizmasıdır. Yani aslında devlet, Millettir. Sensin, benim, bunu okuyanlar, yolda gördüklerin, vergisini ödeyen, ülkesi içerisinde yükümlülüklerini yerine getirenlerdir.
Devlet, ülkesinin insanından üstün değildir. Milletine hizmet etmek için vardır. Asayiş, sınır güvenliği, ekonomi, sağlık, eğitim, bilim ve araştırmalar vs...
Devletin görevi, milleti diğer milletlerin gerisinde bırakmamaktır. Çağa ayak uydurmasını sağlamaktır. Kolaylıkla sağlığa, asayişe ulaşımını sağlamaktır.
Zaten havuzda yüklü miktarda para birikiyor, ekonomiyi döndürecek biçimde çarkı döndüren vatandaş da var, e hala bizim millet şöyle, bizim millet böyle deniyor.
Var, söylenecek çok şey var da, neyse...
Tabi ki var CHP.
Kemal Kılıçdaroğlu hiç bir kişisel hırsı ve hevesi olmadan ülkesini düşünen bir insandır. Bunun ıspatları ortada.
1- Daha önce cb seçimlerinde kendisi aday olmak yerine o dönemki mhp yi kırmamak için uyumlu davranıp ekmelettini aday göstermişlerdi. Kişisel hırsı falan olsa mhp ye hadi ordan diyip kendisi aday olurdu.
2- Bundan önceki partili cb seçiminde, kendisi aday olmak yerine büyük bir mütevazilik gösterip kendisi yerine, Muharrem İnceyi aday olarak göstermişti
3- 7 Haziran 2015 genel seçiminde "gel hükümeti kurup meclisi çalıştıralım" diyerek bahçeli' ye başbakanlık önermişti.
Çok saçma bir yorum oldu bu senin ki.
Adam bu yaşa geldi, artık bir kezde kendisi aday olmasın mı?
Çok mu bu ona?
Ayrıca Millet ittifakı içindeki diğer partiler en baştan beri Kılıçdaroğlunun aday olmasını istiyor, neden sence?
Çünkü başkası olursa, seçimden sonra o padişahlara verilenden bile daha fazla güç eline geçtiğinde onlara sırt döner, parlamenter sisteme geçmez, hukuk devleti olmamaya devam ederiz diye. Bu yüzden güvenebilecekleri tek kişi Kılıçdaroğlu olduğundan dolayı dördüde en baştan beri hep Kılıçdaroğlu aday olmalı dediler
Yanılıyorsun
Mansur Yavaş ın kazanma ihtimali hiç yoktu.
Sen sosyal medyaya kanma, bu halkın büyük çoğunluğunun sosyal medyayla ilgisi yok.
En başta %30 luk sol kesim kesinlikle Yavaş'a oy vermez bu da zaten kaybetmeleri için yeter li olurdu. Mansur Yavaş mhp kökenli çünkü. Ortada bahçeli örneği varken insanlar güvenip oy vermez ona. Sosyal medyaya göre düşünme. Gerçekler çok farklı
Cevap
5Cevap
devlet ülkenin başına bir beladır devlet hizmet etmesi için vardır milletini hizmetçi yapmıştır hükümetten bahsetmiyorum bakın genel konuşuyorum devletin parası yoktur o milletin parasıdır
Öyle bir parti maalesef ki yok
Var, Kemal Kılıçdaroğlu
Yok öyle bir şey
CHP TABIKI
Suana kadar yok
Zafer partisi var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?