Evsahibi, deprem bölgesinde kafasına göre ya da canı kıymete bindiği için kiracıyı evden çıkarabilir mi?

Kiracı, ailesiyle kirada oturuyor. Evsahibinin de aynı şehirde (deprem bölgesinde) oturduğu evi az hasarlı raporu almış. Kiracı ve ailesinin kirada oturdukları ev de az hasarlı raporu alınca kiradaki evi kıymete binmiş. Ev sahibi çıkın, ben oturacam diyor. Kira sözleşmesinin fotokopisi kiracı ve ailesinin elinde.. Sözleşme de (bu ay) Mart 'tan itibaren başlıyor. Sözleşmeyi depremden önce yapalım diye ısrar edenler, uğruna araba gönderip evinden aldırıp kendi evlerinde kira sözleşmesinin altına imza attıranlar şimdi evimden çıkın diyor. Ben de iki durumda çıkartabilir dedim ilgili şahsa.. Evsahibi ya kendi oturur ya da birinci dereceden akrabası oturursa çıkartabilir yorumunda bulundum. Sizin bir diyeceğiniz var mıdır bu konuda?
Evsahibi, deprem bölgesinde kafasına göre ya da canı kıymete bindiği için kiracıyı evden çıkarabilir mi?
Güncellemeler
+1 yıl
Başka birinden yorum geldi;Oğlum gelecek, kızım gelecek gibi 1. derece akrabasını oturtmak istese bile sözleşme varsa cikartamaz. Bu tür taahhüt vererek evi boşaltmak isteyen ev sahibi ya da zorla boşaltan ev sahibi beyan ettiği 1. Derece akrabası dışında birini eve oturtması durumunda direk suçlu durumuna düşer.
Güncellemeler
+1 yıl
Kanunlar kiracıdan yanadır, sadece kirayı 3 ay ve daha fazla süre geciktirmesi durumunda ya da apartman sakinleri ve apartman yönetimi belediye, polis vs vs kurumları tarafından tutulmuş, gürültü, ahlak vs vs sebeplerden dolayı tutanak varsa, kiracılar evden çıkartılabilir.