Güncellemeler
+1 yıl
Başka birinden yorum geldi;Oğlum gelecek, kızım gelecek gibi 1. derece akrabasını oturtmak istese bile sözleşme varsa cikartamaz. Bu tür taahhüt vererek evi boşaltmak isteyen ev sahibi ya da zorla boşaltan ev sahibi beyan ettiği 1. Derece akrabası dışında birini eve oturtması durumunda direk suçlu durumuna düşer.
Güncellemeler
+1 yıl
Kanunlar kiracıdan yanadır, sadece kirayı 3 ay ve daha fazla süre geciktirmesi durumunda ya da apartman sakinleri ve apartman yönetimi belediye, polis vs vs kurumları tarafından tutulmuş, gürültü, ahlak vs vs sebeplerden dolayı tutanak varsa, kiracılar evden çıkartılabilir.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kendi evim dururken kiraya çıkmak mantıksız. Ben utana sıkıla söylerdim çıkmaları gerektiğini.
Birde sözleşmeyi yenilemişsem o ay ki kirayı onlar çıkana kadar o insanlardan kira almazdım ki ev bulsunlar.
İnsan olsa zaten çık demezdi. Karşınızdaki şahıs üstüne ilk kirayı da aldı. Ve çık diyor sözleşmeye rağmen. Yetmiyor dava ederim diyor.
İnsan gibi oturup konuşulması gerek.
Sonuçta ev sahibi de depremzede ve bu aileyle sıkıntı yaşamamışsa nezaketen gidip konuşulması lazım.
Konşularak bir çözüm yolu bulunabilir.
Haklısın. Konuşulacak bir tip de değil. Şu durumda bizim esas değindiğimiz konu şu; Evsahibi, kendi ya da birinci dereceden yakınının oturması şartıyla dava edip kiracıyı evinden çıkartabilir mi?
Kanunu iyi incelemek lazım. Deprem bölgesinde olduğunu göz önünde bulundurarak
Bir başkası şu yorumu yapmış o konuda da;
Ev sahibinin aynı ilde evi var ise çıkartamaz, birinci dereceden akrabasının oturması için de makul sebep lazım; Tayin vs. Noterden ihtarname elinize ulaştığından itibaren 6 ay var çıkmanız için, dediğim gibi makul sebep olması halinde.
demiş.
Depremde ağır hasar almış ve başka oturacak evi yoksa başvurabilir. Bunu göz önünde bulundurmak gerek.
Az hasarlı ev sahibinin binası. Aynı şekilde kiraya verdiği ev de..
O zaman çıkaramaz. Az hasarlı olduğu belgeliyse..
Evet, belgeli her iki evin de az hasarlı olduğu.
O zaman hakkı kalmıyor. Mantıklı bakıldığında çıkartmak için hiçbir sebebi yok.
Deprem bölgesinde evi sağlam çıkan ev sahipleri kendi akrabası veya oğlu gelecek diye kiracılar çıkartmak istiyor bu durumda kita sözleşmesi bitse dahi kiracı afet bölgesinde oldupu için bu süreyi uzatma hakkı Var mıdır. Kiracıyım bu arada evim az hasarlı
Konut kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez.