Açıkçası imaj zaten zedeliydi yönetim değişmeli bunlar temizlenmeli. Çok küçükken hatırlıyorum ben daha küçük çocukken hoca sopayla döverdi bizi. Haliyle ister istemez heves kalmıyor. Yani bu tür hocalar zaten insanı dinden soğutuyorlar. Misal çocukken hoca beni sopayla dövmemiş olsaydı belki dinime daha bağlı biri olabilirdim fakat şiddetle bir şeyi zorla yaptıramazsınız birisine aksine o şeyden soğutursunuz. İnsanlarımız genel olarak değişmeli. En basiti camiyi gidiyorum adam sigarasını yeni içip yere atıp izmaritini öyle giriyor adamın sigara kokusunu çekmek zorunda mıyım ben. Kimisi soğan sarımsak yiyip geliyor dişlerini fırçalar insan ya onu geçtim naneli sakız şeker atmak ağıza ne kadar zor olabilir? Bide şu dip dibe gelme olayı var herkesin kişisel alanı olmalı dipdibe olunca zaten rahatça namaz kılınamıyor ki. Yok neymiş safların arasından şeytan gezermiş ne alaka yok şeytan namazı bozarmışta birileri uyduruyor kafasına göre bir şeyler. Kişisel alan olmalı bakınız endonezya ne yaptı korona vakti boşluklar oluşturuldu ve ibadetlerine devam ettiler. Hani şeytan geziyorsa madem namaz bozuyorsa korona vakti diye şeytan şeytanlığını yapmayı mı bırakmış oldu şimdi :) Açıkçası bir süredir aklımda var ibadete odaklanmak ama bunu evde yapmayı düşünüyorum. Yarın öbür gün olurda evlenir çocuğum olursa da zorla dine yönlendirmem öğretmek içinde kendim öğretirim gidipte böyle hacı hocalara emanet etmem asla sapkınlıklar dolu yer olmuş artık.
Böyşe şiddet olaylarının fazla fazlasını yıllarca her ortamda gördük. Neden kuran kursu kısmını ön plana çıkarıp algı yapıyorsunuz orasını anlamadım. Okuduğum lisede öğrenci okulu basıp birkaç kişiyi öldürmüştü ama hiçkimse olayı dine bağlamamıştı veya baika bir görüşe bağlamamıştı. Münferit bir olay olarak tartışılmıştı.