Güncellemeler
+1 yıl
Aktroller sorumdan ikileyin..
İşin garibi bende uzun süredir tesetturluyum ve açılmayı düşünüyorum. Yalnız biliyorum etraftakiler şey diyecek hehh AKP kaybetti ondan açılıyorlar , alakası yok. Ömrümde tek bir kez dahi Erdoğana oy atmadım 😀😀
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Ak parti yine kazanır kesin tamam hazır olmadan kapanlar farz olduğu için değil tarz olsun diye kapan cok var sonra kapanıyorlar
Çünkü tam olarak niye kapandıklarını bilmiyorlar benim çevremde öyleleri yok
Aslinda tam tersi niye kapaniyoruz ki diyorlar...
18 yaşındaki düşüncenle 28 yaşındaki bir olmayabilir
tamam ayni yere varıyor o soruyu kendine sormanın sebebi o konu hakkında yeterli bilgin olmaması doğru kaynaklardan öğrenen kişi kendine bunu sormaz zaten, çelişkiye düşmez
I ıhhh yine anlamadınız
İnsanların birçoğu Kuranı okumadan kapanıyor, okuyunca zaten böyle bir ayetin olmadığı görülüyor. Keza Kuranda dişilik değil kadının şahsiyeti ele alınıyor.
Ataerkil yapının dayatması ne yazık ki Tesettür...
Bunla ilgili pek çok kaynak okudum.
Senn niyee açılıyonn bacımmm ben kapanmayı düşünürken 🤭
Şart olduğunu düşünmüyorum, kadın erkek eşitliğine inanıyorum ve Allahin böyle bir şey istemeyecegi, sadece Ataerkil duzeni sağlamak için yapıldığını düşünüyorum. Keza geçmişten günümüze birsuru kapanma çeşidi var.
Ben de şart olduğunu düşünmediğim için kapanmamıştım şimdiye kadar ama örtünün diyor dinimiz , aslında kendimce kapanmaya karar verdim gibi ama birden mi kapansam ya da çevremi aşama aşama alıştırsam mı kısmındayım şuann
Sen peki kendi isteğinle mi kapanmıştınn 🤔
Kendi isteğimle gibi gözüküyordu ama yüzde 80 aile baskısı diyebilirim.
Çevremde çokça kınamaya maruz kaliyordum şimdiki aklım olsa takmazdim hiçbirini.
Siz yine benden etkilenmeyin, herkesin kendi kararı tabiki..
Yokk canım niye etkileniyimm , aslında baksana ben şu an senin olmak istediğin gibiyim , sen de benim olmak istediğim gibisinn 🤭😂😂😂
Herkesin görüşüne fikrine saygılıyımm isteyen istediğini yapar kimse kimseyi yadırgayamaz , bu arada kanka mı olsakk bacımmm acepp 🤔😚
Kapalılığın zorluğunu bilmeyen anlamaz
Anlatsana
@Merol0 benim kapalılık sürecim oldu şu an açığım da. Nasıl Giyinirsen giyin nasıl davranırsan davran insanlar sürekli bi şey diyorlar kapalı şöyle olmamalı böyle olmamalı ve inan bana ben dikkat ederdim ona rağmen gene bana az diyorlardı ve bunu erkekler ve açık hemcinslerim deyince ayrı bi cahil oluyorlar Sen kapalılığın ne olduğunu bilmiyorsun çeneni kapat yani. Sanki kapalılar hiçbir şey yapamaz evde oturur kimseyle sevgili olmaz böyle saçma bi algı vardı. Onun dışında kapalı kıyafetler açık kıyafetlere göre çok daha pahalı maddi olarak zorluyordu. Açılınca çok ucuz gelmişti kıyafetler. Sonra bir bakkala gitmek kapıyı açarken özellikle erkek mi diye kontrol etmek balkona çıkmak ayrı bi zaman alıyor. Düşüp Kolunu kırsan bile o başı kapatmakla tam kapanmakla uğraşıyorsun gerçekten büyük sorumluluk istiyo. Daha vardır sayamadığım
Ne kadar süre kapalı kalıp acildiniz?
Dediklerinize katılıyorum bu arada. Her ortama giremiyor, herkesle muhabbet edemiyorsunuz, ise bile almıyorlar yeri geliyor.
Ben 7 yıl kapalı kaldım. . 13 yaşımda kapandım 20 yaşımda açıldım.. namaz kılmazlar senden namaz beklerler falan bi de açılacağım diyor mesela hemcinsim açık hemcinslerim sonradan açılmak daha günah derlerdi kendilerini rahatlatıyorlar ben asla onlara demedim kararımı verdim 2 ay sonra falan açıldım..
Hayırlısı olsun benimde 10 yıl oldu işte.
28 yaşındayım. Çok erken yaş da kapanmadım ancak ben kapaliligi yapamadığım için değil zaten dinen de bakış açım çok değişti.
Bakal erkekmi diye bakman sacma
Kaplı bir bayanın seyleri yapması hos karsılanmıyor haklılarda biyerde
@Merol0 tamam da size düşmez o kendinize bakın kimse dört dörtlük değil
Ben erken yaşta çok isteyerek kapandım çevrem hatta ailem tepki gösterdi benim için ayrı zordu.
Dinen evet benimde değişti ilk düşündüğüm şey erkekler bu kadar zor durumdalar mı biz kapanıyoruz oldu.
O konuda bise diyem herkesin günahı kendine yaratan aynı haramı helali aynı erkek kadın acık kaplı fark etmez
Genelikle erken kapanlar böyle oluyor
Doğru sekilde kapanmayacaksan hiç kapanmak daha iyi
Kıyafet fiyatları mecburiyet düzgün firma yok ondan dolayı mecbur alacaklar diyip fiyatları yüksek yapıyorlar
Belki birgün tekrar kapanırsın
Herkesin kendi hayatı ve tercihi
Onu diyen ilkokul terk yahu 😁
Çevrendeki ergenlere söyle ak parti yine kazanacak