Allahım şu kandil günü hürmetine tüm İslam alemini hayırlara erdirsin artık kendimden geçtim İslam alemi kurtulursa hepimiz kurtuluruz Allah vatanımızı milletimizi devletimizi korusun benim gibi üniversite mezunu arkadaşlarıma iş nasip etsin borçlu olanlara edalar hasta olanlara şifalar dertli olanlara devalar bir bekleyiş içinde olanlara beklediklerini nasip eylesin Yüce Rabbim
Valla kendim için dua ediyorum tamam ama biz birbirimize dua etmezsek müslüman olaman olamayız ama her namaz kılan cennete giremeyeceği gibi her içki içende cehenneme girmeyecek Allah hepimizi Peygamber Efendimizin yolundan gitmeyi nasip eylesin
Hayırlı kandiller Allah bir daha yaşatmasın canlı olarak 6 bolgedeydim ancak orada olup yaşayanlar bilir ve Allah tüm Türkiye'yi korusun ölenlerin mekanları cennet olsun tedavileri sürenlerin Allah acil şifalar versin
kandilinizi kutlarım bence Şubat 4.17 yi yaşayan kimse ölene kadar o anı unutmayacak o geceyi o gürültüyü o çaresizliği hayatın ne kadar anlamsız olduğunu asla unutmayacak..
BERAAT kandilinin orucu SALI günü tutulacaktır. Bazı kardeşlerimiz Yarın tutulacağını zannediyor, gün geceden girdiği için yariyn gece kandilin gecesi SALI da kandilin gündüzüdür.
Berat Günü Orucu Tutmayanlar ya Acile Kalksın, ya Tımarhaneye yatsın😀(Cübbeli Ahmet hoca )
Rica etsem şu gizli şahsın sorusunu görmek istemiyorum diyerek kaldırabilir misiniz? Kuran'da Ettehiyatu duası yok neden o zaman namazda okuyorsun dediğim için yorumumu kaldırmış işine gelmediği için çünkü
Berat gecesi, Allah'ın emri ve izniyle, gelecek Berat gecesine kadar gerçekleşeceklerin yazılı olduğu Levh-i Mahfuz'dan meleklerce alınıp âlemlere serpildiği, günü, saati gelince gerçekleşecekleri barındıran gecedir.
Ne büyük bir gün ve gelecek 1 yılımızın yazılı olduğu gece...
Aslında tutmak istiyordum ama zaten 10-15 gün sonra Ramazan gelecek Bir ay boyunca tutacağım o yüzden güçsüz kalmak istemedim hayırlı ramazanlar hayırlı Berat kandilleri diliyorum
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kandil diye bir şey yoktur ki orucu, namazı olsun. Ananeleri din yapmak şirktir. Bugünün diğer günlerden hiç bir farkı yoktur zira kandil günü- gecesi diye bir şey yoktur dinimizde. Kur'an'da var olan tek özel gece, Kadir gecesidir. Kandil günleri ise, Kur'an indikten yüzyıllar sonra, insanlar tarafından icat edilmiş şeylerdir. Kur'an'da yeri yoktur. Allah rızası için Kur'an'da ki islamı yani indirilen dini yaşayalım, uydurulan dini değil...
Deprem bölgesindeyim, bu yıl buruk giriyoruz. O günü ve o saati unutmak artık hiç mümkün olmayacak. Toplum olarak hepimize geçmiş olsun, başımız sağ olsun.
Berat kandili Muhammed'in doğduğu gün. Bırakın günü , yılını bile bilemeyiz. İslam kaynaklarında bile net bir bilgi yok. Ona rağmen bizim KS insanları gününü , saatini bile biliyor...
Allah kandilimizi oruclarimizi dualarimizi kabul eylesin dinsiz imansız kafirleri en kisa zaman da ortadan kaldirsin rabbim cehennemde kat kat azap versin onlara inşallah