AK Parti iktidarının son 4-5 yıl öncesine kadar güzel politikalarla ve iyisiyle kötüsüyle bir denge kurarak ilerlediği kanaatindeydim. ancak son 4-5 yıl içerisinde Sayın Erdoğan'ın yolundan saptığı ve ülkeyi kendsinin değil yardımcılarından gelen briflerin yönettiği kanaatindeyim. Etrafı tarikat ve cemaat kalkanıysa sarılmış olup maalesef gerçekleri görmesi güçleşmiştir. herkes koltuk sevdası, makam mevki secdasıyla yalan ve dalaverlerle göz boyama eylemlerine basladı gibi geliyor bu da Cumhurbaskanına zarar veren en önemli etkenler arasında. bunun yanı sıra son 5 yıl dünyada çok şey değişti. ve maalesef söyleyebilir ki Türkiye bu değşime ayak uydurmakta zorlanıyor, koşuşturup durarak değişim rüzgarıyla oradan oraya savruluyor. daha bi çok sebep ile eskiden desteklediğim Ak Parti iktidarına bu secim oy vermeyeğim.
ancak bu demek değildir ki kılıçdaroğluna vermek lazım. öyle bir durum söz konuusu bile değil benim düşüncelerim nezlinde. baktığımız zaman yıllarda Erdoğan iktidarını tekellikle ve diktatörlükle, koltuk sevdasıyla suclayan 6 lı masa bileşenleri, görüyoruz ki ne yazıkki 20-25 yıldır tek bir basarısı bulunmayan Kemal Kılıcdaroğlunu aday göstermiştir.
Kılıcdaroğlu gaflarıyla akıl almaz bir siyaset ki buna siyaset denirse yürütyor. ve beğenmediği ve yakıştırmalar yaptığı Erdoğan ile kendi tanımlarıyla uyuşuyor denebilir. tek fark en azından erdoğanın bir dik duruşunun olmasıydı belli bir zaman dilimine kadar.
6 lı 5 li 7 li artık kaç kişilerde bu masa kendi içinde kirli oyunların kurbanı oluyor gibi geliyor bana. bunca yıl sonra ellerine böyle bir fırsat ilk kez geçmişken bunca yıl sonra dizleri yerden kalkmış ve bbelleri doğrulmuşken 'erdoğan gitsin de ne olursa olsun siyaseti' yapmak masa oluşturulduğundan beri umutları yeşeren insanlara ihnaet etmektir. merakl ve heyecanla içime yerleştirilen bu umut tohumu maalesefki kk ile birlikte filizlenemeden çürümüştür.
kime oy vermek istedğime gelirsek şu an da 'nası olsa kazanamaz oy vermeyin riske girmeyin' denilerek üstünden siyasi propaganda yürütülen Muharrem İnce taraftarıyım. Seçilmese bile ben bu ülke için adaylar arasından en doğrutercihi yaptığım diyerek huzurla kafamı yastığa koyarım. secilmese de - ki bana göre ne olacağı belli olamaz- oyun İnceye gidecek. herkes kafsında seçim günü nerdeydin gafına odaklanmış ve sürekli aynı suallerle sıkıştırmaya çalıştığı ince, bu kirli siyaset oyunları içinde en az cezaya en az liyakatsızlikle suclanması gereken insandır.
daha söylenecek çok söz var lakin bu kadarı bu site için kafi diye düşünüyorum. muhalefet , muhalefette kalabilme siyaseti değildir. İktidar değişsin de ne olursa olsun siyaseti değildir. Siyaset bu düşünceden temizlenmelidir. Bu da ancak etki altına alınamayan aydın zihinlerle mümkündür.
Hakkımızda hayırlısı olsun.15 Yorumla- +1 yıl
Destan yazmissin canım bence bir kitap yaz
- +1 yıl
😘💗🌹 @BiBusesin
- +1 yıl
Yazdıklarınızı okudum. %50 oranında katılıyorum %50 oranında katılmıyorum.
Katıldığım noktalar Erdoğan'ın etrafının cemaat ve tarikatlarla sarılması, gerçekleri göremediği, yardımlarından aldığı brifinglerle yönettiği ve gerçeği göremediği konusundaki eleştirileriniz çok yerinde buluyorum. Eklemek istediğim şey ise bunları Erdoğan'ın kendisinin yapmış olduğudur. O cemaatleri tarikatları kendisi etrafına doluşturdu. Erdoğan'ın daha seçilmeden önce bile Fetullah Gülen
Cemaatiyle (FETÖ) bağlantısı vardı zaten. Zaten kendisinin boy boy fotoğrafları röportajları var. Kendisi partisinin ana çekirdeğini Fetullah Gülen Cemaati (FETÖ) ile kurmuştu. Yine FETÖ ile arası bozulunca FETÖCÜLERİN bir kısmını uzaklaştırmak istemişse de elindeki herkesi kaybetmemek için bazılarını esgeçmiş yanında tutmuş (Bülent Arınç, Melih Gökçek...) onlardan boşalan yerlere de yeni cemaatleri almıştır (Menzil, İsmailağa, Nakşibendi...) Yine kendisi henüz bir belediye başkanıyken Amerika'ya gitmiştir. Refah Partisi zamanlarında da Amerikalılar bizzat kendisiyle görüşmüş bu olayı da Necmettin Erbakan sert şekilde anlatıyor.
- +1 yıl
Katılmadığım diğer nokta Erdoğan aslında yapacaklarını ilk 10 yılda zaten yapamazdı. Çünkü o zaman o kadar güçlü değildi. Devleti henüz ele geçirememişti. Dikkat edersen 2000'li yıllardaki katıldığı programlarda Erdoğan'a şeriatçı anti laik olup olmayacağıyla ilgili sorular soruluyor. İnsanları kadınları kısıtlayıp kısıtlamayacağı soruluyor o da hep "Ya yapmayın arkadaşlar olur mu hiç öyle şey?" minvalinde cevaplar veriyor. Yine o "İYİ" dediğin politikalar devlet henüz elinde değilken yapmak zorunda olduğu şeylerdi. Ekonomik olarak bakarsak da bunda ilk başlarda Amerika'nın ve Avrupa'nın çizgisinde siyaset yapmasının da payı vardı. Çözüm Süreci, BOP'a destek, Ergenekon, Balyoz, Kozmik Oda davaları vs... Yine kendi zamanına kadarki hükümetlerin yaptığı işletmeleri, fabrikaları falan özelleştirmesi ve onlardan gelenler de bunda etkili olmuştu. Yani aslında Erdoğan hiçbir şeyi iyi yapmadı. İyi gibi göründü. Şu anki durumu en başından beri planlamıştı.
Kemal Kılıçdaroğlu ve 6'lı masada bir uzlaşma olması bence gayet iyi. Zaten şu an çok tahammülsüz bir toplum olduk çıktık. Kirli pazarlık yapacak halleri imkanları yok. Zira Erdoğan'dan sonra aldıkları bir enkaz olacak. 10 milyonu aşkın sığınmacı, dibi görmüş TL, arşı alaya dayanmış dış borç, sorunlu dış politika ne ararsan var. İlk yapacakları şey bunları düzeltmeye çalışmak ve Erdoğan'ın soktuğu tüm cemaatleri temizlemek olacak. Erdoğan dışında kim gelirse bundan iyi yönetir. Kılıçdaroğlu zaten bürokrat. Muharrem İnce de eğitimci. İkisi de iyidir bana göre.
En İyi Cevaplar
Valla ben ekonomime, alım gücüme, insan gibi yasamaya bakarim. Vatan Millet olduğu gibi duruyor kim gelirse gelsin yine duracaktır. Başa gelen kişi halk sayesinde geldiğini unuttuktan sonra, kendini padişah ilan ettikten sonra benim oyumu falan alamaz. Bu adamı dünya lideri yaptilar, bu adamı peygamber ilan ettiler, Allah benim canımdan alip onu versin dediler bu kadar saçmalık olmaz ve dunyaya getirdigin insanlarin hakkına hukukuna girmekte olmaz. Kendi haneni boş ver disaridaki insanların gelecegiylede oynuyorlar. İnşallah gider artık...
20 Yorumla
- Gündem konusunda 908 cevap paylaştı.
+1 yılMuharrem İnce deprem bölgesine ilk ulaşan ve en uzun süre deprem bölgesinde kalan bir lider. Bu nedenle halkın gönlünü baya kazandı diyorum ya bu seçim her şeye çok gebe çok ilginç ve sürpriz sonuçlar çıkacak...
10 Yorumla
Varsayalım ki Tayyip seçimi kazandı... Halen bu şartlar altında oy verecek olanlar varsa ne deyim, elbet bi çıkarları var demektir...
Ama artık tek başına iktidar olamayacak...
48 Yorumla- +1 yıl
Çıkarları olmasa akpye oy verenlerin başka sebebi olacağını ben de düşünmüyorum. Yoksulluk sınırı açlık sınırı kaç olmuş deprem yangın oldu milletin ocağı söndü. darbeler oldu bombalar patladı insanlar öldü. Kaçıncı maden kazaları oluyor hepsi denetimsizlikten tek adama sormaktan.
- +1 yıl
@ahmets61 Nasıl bir Türkiye sevmektir bu? Dolar, euro olmuş kaç para, ülke suriyeli afgan ve türevleriyle istila edilmiş, cemaatler tarikatlar her yeri sarmış, açlık ve yoksulluk sınırı almış başını gitmiş, işsizlik yüzde kaç olmuş, depremde 45 bin kişi ölmüş, 1-2 sene önce yangında tüm yurt yandı baştan başa söndüremediler, öğrencilerin eğitim hakları ellerinden alındı. liseliler geçim derdi yüzünden açıktan okumak zorunda kaldırlar. madenlerde kaç yüz insan öldü bunlar iktidardayken, verdiğimiz binlerce şehit... SEN HANGİ TÜRKİYEYİ NASIL SEVİYORSUN?
- +1 yıl
Milkete saygı duyun deyip siz sövüyorsunuz. Herkes bu memleketin insanı. İnsanlar yaşadıklarına göre özgürce değerlendiremiyorsa o zaman konuşalım. Ama görüyorum ki herkes istediğine oy verebiliyor.
- +1 yıl
hiç bir çıkarım yok. Oy vereceğim. Bu şartların sorumlusu Tayyiptir. Allah razı olsun. Terör bitti. Allah razı olsun devasa devlet hastaneleri, yollar var. Denetimsizlik mi? Bu işin doğasında olan bi durum araştırın.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
- Gündem konusunda 27b cevap paylaştı.
u +1 yılMuharrem İnce tabi ki.
10 Yorumla Gündem konusunda 810 cevap paylaştı. 4 aday koymussun bu adaylardan illa ki secicek olsam soyle bi bakıyorum. 1ine asla kata vermem. diğerine vermem. öbürüne yani vermeyim. ona ise ya zoraki vereyim. hadi. ben bu 4ü dısında birine vericem dostum. ama sanırım o kişide aday olmaz bi ittifak kurar vs işine girerse bak o zaman işler değişiyor.
23 Yorumla- +1 yıl
Kim o şu an en çok konuşulanlar bunlar. Mansur Yavaş/Ekrem İmamoğlu'nu koymadım adamlar katılmayacağız dediler.
+1 yılŞu seçenekler arasında Muharrem İnce derim. Tayyip zaten batırdı, Kemal'de kurulu market versek 3 günde batırır, Selo terörist. Kala kala Muro kaldı
215 Yorumla- +1 yıl
Ersan Şen de aday olacakmış ne diyorsun?
- +1 yıl
Gerçekten avukat kafasıyla hakkaniyet için adaysa olur ama bunlar gibi sadece koltuk sevdası ise o da olmasın. İdeolojik görüşü ne? O önemli
- +1 yıl
yok ya o adam Atatürkçü hiç de sözünden dönmedi. Ergenekon olaylarında Fetö onunla da anlaştı. Eski konuşmaları var internette izleyebilirsin dönek değil yani
- +1 yıl
Fetö onunla anlaştı demek bu adam fetöcü demektir. Eyvah eyvah eğer öyleyse durum hiç de güzel değil
- +1 yıl
Eğer Atatürkçü ise Ergenekon davasında onca suçsuz yere Atatürkçü komutanlar hapis yattı kimisi ucundan yırttı ama sorgulandı. Birisi de benim şahsen ailesiyle birlikte tanıdığım bir albay
- +1 yıl
Bunları savunurdu ama fetö ile anlaştı diyorsun
- +1 yıl
Bu ülkeye artık gerçekten genç beyinler lazım. Çocukluğumdan beri hatırladığım bütün politikacılar hep gençlerin önünü açıcaz dediler ama en başta kendileri gidip gençlere yol vermediler. Son 20 yıldır Tayyip de aynısını deyip durdu. Hele ki Bahçeli ölmeyi unutmuş sürünen fosil. Yürüyemiyor sürünüyor resmen hâlâ daha o koltukta oturma derdinde. Ben sosyalist görüşe sahibim. İsterim ki TİP aday çıkarsın üstelik kadrosu da genç
- +1 yıl
Yanlış yazmışım telefon yanlış düzeltme yapmış “ FETÖ ONUNLA DA UĞRAŞTI” demek istedim pardon.
- +1 yıl
Öyle ise tamam. Ben dediğim gibi sosyalistim ama şu an ülke maalesef batığın da batığı halinde. Yani Titanic'den daha derindeyiz. Eğer dediğim gibi Ersan Şen gerçekten Atatürkçü ve hakkaniyet için uğraşacak ideolojiye sahipse, koltuk sevdası değilse olur. Tabi ki kim gelirse gelsin seçimden sonraki gün refaha ulaşırız diye beklemiyorum. Bu kadar dipten çıkmak kolay olmaz. Ama bu ideolojiye sahip birisi lazım bize şu an.
- +1 yıl
Başa gelen illaki çalar. Çalsın da ona bişey demiyorum "musluk akarken küpünü doldur" demişler. Tamam çalsın ama karşılığında da hem halkı rahat ettirsin, hem de yaptığı işi lütuf gibi göstermesin. AKP hem batırdı hem de yaptığı işi lütuf gibi gösterdi. Yahu ne lütufu sen eğer o koltuğa gelmişsen yapacaksın zaten görevin bu. Ama bizim halkımız uyuduğu için bunu görmüyor işte. Yol yaptık yahu yapacan tabi hem de ske ske yapacan işin bu
- +1 yıl
Kardeşim başa gelen çalar çalsın ne demek? Bu kafalar bizi bu hale getirdi. Allahın oğlu gelse çalamaz. Biz oraya hırsız oturtmuyoruz. Siz hırsızlığı niye kanıksıyorsunuz? Kim gelirse gelsin çalamaz. Çalacaksa s1ktirsin gitsin. Bir daha oy vermem kim olursa olsun.
- +1 yıl
Hayır bak şimdi anlamadın. Musluk akarken küpünü doldurursun. Emin ol sen başa grçsen sen de çalarsın. Para insanı bozar çünkü. Ben Eskişehir'liyim. Hiç hittin mi Eskişehir'e? Güzel bi hale getirdi Yılmaz Büyükerşen ama 3000 dönüm arsası var bu adamın. O da çaldı. Ben olsam ben de çalarım ama karşılığında halka fa hizmetimi yaparım. Budur siyaset. Hiç çalmayan siyasetçi olmaz olamaz. Siyasetin alt anlamı hırsızlıktır yalancılıktır.
- +1 yıl
Ha bir de çalan fa kasayla çalmasın 1 avuç çalsın yani hakkaniyet diyorum ya onda da ölçü bilmeli
- +1 yıl
Bir devletin adaleti tek bir insana emanet edilemez. Yargı kim çalarsa kurumlar tespit etmeli kim olursa olsun gereğini yapmalı. Eğer hırsızlığı sıradan halk yapıyorsa ona da adalet uygulanmalı milletvekili bakan başkan cumhurbaşkanı belediye başkanı parti başkanı yapıyorsa da uygulanmalı. Olması gereken budur.
- +1 yıl
Tabi ki olması gereken budur. Ben o yüzden konumu ne olursa olsun dokunulmazlığa karşıyım. Zaten adam gibi adam 500 tane korumayla gezmez
- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yıl- + Ben geçersiz oy kullanma taraftarıyım. Son başkanlık seçiminde sandığa gidip mührü hepsine bastım. Sandığa boş zarf atıp pusulayı kendime aldım. Sandığa gidersem yine aynısını yapacağım. Zaten yüzde 85 gibi çılgın bir oranla oy kullanılan bir ülkede, takım tutar gibi lider veya parti desteklenen bu ülkede benim oyum eksik olsun.
24 Yorumla- +1 yıl
Aferin sana bravo çok güzel bir şey yapmış gibi bir de anlatıyor
- +1 yıl
Bence güzel. Kime ne?
- +1 yıl
Salla gitsin ya bu zihniyetin gözümde AKP zihniyeti ile birebir aynı şeydir. Ne yaparsan yap. Mantıklı bir insan olsaydın az düşünür yaptığın yanlışın farkına varır veya kendini sadece 1 oy olarak görüp kendini küçümsemezdin.
- +1 yıl
Yazmak istediklerim var ancak hiç uzatmayacağım.
- Gündem konusunda 338 cevap paylaştı.
+1 yılben selahattin demirtaş diyorum bunu hesabıma ya da yoruma saçma sapan yorumlar yapsınlar diye yazmıyorum herkesin fikri kendine bu zirvede kimleri kimleri gördük de ne hallere geldik siyaset acısından da geçtim adam hem avukat hem yazar kitapları gerçekten okumaya değer samimi ve dogal buluyorum hemde halktan biri halkı yolsuzluk yapmadan yönetecek potansiyelde haksız yere ve kazanacağı korkusuyla içeri attıkları düşüncesindeyim ha o olmuyosa bile rte olmasın kim olursa olsun benim fikrim bu
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıladamlar 20 senedir bu ülkede dolar euro aldı başını gitti işssizlik zirvede farkirlik zirvede yol ypatı köprü yaptı hastane yaptı diye övünüyorlardı bir depremde hepsi gitti gördük yapılanları
bırakcaklar artık millet canım olmasa şimdiye coktan gitmişlerdi
21 Yorumla- +1 yıl
Hay ağzına french kiss yapayım senin çok haklısın.
Ya neden hala erdoğan çoğunluğun oyunu alıyor ben anlamiyorum insanlari
11 Yorumla- +1 yıl
Onlar bilerek öyle geliyor. Deminden beri bakıyorum artmadı artmadı son anda atağa kalktılar.
Hiç birine
Bence hala düzgün birisi yok
Muarrem olurdu belki ama geçen kayıplara karıştığı için onada güvenmiyorum artık
Sizi yöneten ya da yönetemeyenler için artık birbirinize yüklenmeyin kimsenin gözündeki perdeyi kaldıramazsınız deccal işini çok iyi yapıyor artık00 Yorumla
+1 yılAslında kararsızım Muharrem İnceyide düşünüyorum kemal Kılıçdaroğlunuda kimin oyu daha fazla olduğunu bilsem düşünmeden vereceğim bu seçimde oyum Kılıçdaroğlundan yana olacak ama bu son olacak
10 Yorumla
+1 yıl6lı masa dağıldı, Kılıçdaroğlu iyi bir lider değil ona güvenim yok, Muharrem İnce halkını seven dürüst bir adam.
20 Yorumla
+1 yılFanatizm kötüdür arkadaşlar. Ülkenin geleceği için objektif davranmak zorundayız. 'Eyyorlamam' bu kadar.
20 YorumlaGündem konusunda 372 cevap paylaştı. Chpnin kurban ettiği Muharrem İnce'yi suçlayıp o gece neredeydi diyecek kadar kıt değilim binlerce açıklaması var. Oyum İnce'ye.
10 Yorumla- Gündem konusunda 417 cevap paylaştı.
+1 yılBence daha farklı ve fazla aday ile seçime gidilecek. Ancak görülen o ki her durumda 13. Cumhurbaşkanı şimdikinden farklı bir isim olacak.
10 Yorumla Halen Erdoğan destekleyen var şaka gibi. Şaka gibi. Zaten destekleyenlerin aklını bir türlü anlayamadım.
10 Yorumla- Gündem konusunda 590 cevap paylaştı.
+1 yılkime oy vereceğim önemli değil kime vermeyeceğim çok net ve açık :D
10 Yorumla
+1 yıl"Koydukların" arasında en mantıklı seçim, muharrem ince bana göre
10 Yorumla
+1 yılMuharrem İnce ama ben Mansur bey’den yanayım Selo kim ya şaka mısınız
10 Yorumla
+1 yılHayvan sevgisi olmayana oy moy yok o yüzden hiçbiri
06 Yorumla- +1 yıl
Ulan insan sevgisi daha önemli bence
- +1 yıl
Hayvana acımayan insna mı acır bu kadar mı sığ düşünüyorsunhz
- +1 yıl
Ulan enkazda insanları hayvan ölüsü gibi çıkarttılar. İnsana değer verilmediği memlekette hayvana değer verilir mi bu kadar mı saIaksınız?
- +1 yıl
İşte hala anlamıyorsun sorun orada, barınaklarda sokaklarda 1 kap su verilmiyor hayvana, insana mı daha çok verecekler ne smalıyorsun ve bunu hepsi yapıyor
- +1 yıl
İnsana bile acımıyorlar.
- +1 yıl
Önce hayvan sonra çocuk kadın yaşlı vb diye gider
Hiç kimseye vermeyeceğim. Yıllardır vermedim yine vermeyeceğim. Sevdiğim tek bir siyasetçi vardı o da öldü.
02 YorumlaSelahattin Demirtaş aday mı hc adı sanı yok ortada.
11 Yorumla- +1 yıl
Hapisteki adamı adayı göstermiştir 😂
- Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılErdoğan in gitmesi için kılıçdaroğlu na verecem oy
00 Yorumla
+1 yılAday kk olursa muhalefet blok halinde İnce ye verecek.
00 Yorumlakeşke oy kullanmayacağım seçeneğide koysaydın oyumuza lâyık bi aday olduğunu düşünmüyorum
00 Yorumla
+1 yılMükemmel soru. Şimdi tek tek engelliyorum yorumlara göre. Teşekkürler.
00 YorumlaHiçkimseden ümidim yok artık her kim gelirse gelsin ortalık karışacak bu çok bariz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞuanki baştaki öyle bi hale getirmiş ki adaylardan kim gelse kontrol edemez.. atam gibi biri lazım karakterik ve düşünceli, herşeyde öncelik edecek biri lazım
00 Yorumla
+1 yılSırf Kemal Kılıçdaroğlu'nun artık şu CHP'den gitmesi için kaybetmesini isterim o yüzden Recep Tayyip Erdoğan'a verirdim
00 Yorumla
+1 yılVarsayalım ki Tayyip seçimi kazandı... Halen bu şartlar altında oy verecek olanlar varsa ne deyim, elbet bi çıkarları var demektir...
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKılıçdaroğlu'nu destekleyen kim Allah aşkına. Oyu yüksek falan diye veriyorlar. Vermeyin düşsün İnce'ye verin işte. Yazık halimize ya.
10 YorumlaYaptığı hizmetleri görmezden gelemem Recep Tayyip Erdoğan'a oyum bunu tamamen mantığımla hareket ederek veriyorum oyumu şunuda bilmemiz gerekiyor ki bizim başka vatanımız yok sahip olduklarımız değerlerin kıymetini bilelim.
050 Yorumla- +1 yıl
Ben de başka vatanımız olmadığı için Erdoğan'ın bir an önce o görevden gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Zira o var olduğu sürece yıkılıp yok olmamız çok kolay oluyor da. Yaptıklarını görmezden gelmediğim için böyle düşünüyorum.
- +1 yıl
Erdoğanın o görevdeki varlığı Türkiye için bir güvenlik sorunu.
- +1 yıl
Adamın yaptığı onca iyi şey var. Tek düşündüğünüz olumsuz şeyler. Daha önceden türkiye ne başka ülkeler bilmiyordu bile. Şimdi tanımayan yok. Savunma sanayimiz aşırı gelişti. tekonolojik silahlarımız üretiliyor sürekli. Dış ülkelerle aramız iyi genellikle.. ayrıca ABD falan bir olup Erdoğan'ın inmesini istiyor. Düşman bunu istiyorsa demek ki onların zoruna giden şeyler yapıyor o adam. Önceden Türkiye dış ülkeleri dinlerdi hep. Ama Erdoğan onlar dinlemiyor. Emirlerini.. her neyse ne kadar anlatsak boş. Olaya düzgün bakamayanlara
- +1 yıl
Ben delpremzedeyim eminim ki başka hükumet olsa bu kadar ilgi görmezdik devletimizden Allan razı olsun hangi devlet depremzedelerine 1 yıl içinde konut sözü verip aynı zamanda eyt onaylayabilir ve aynı zamanda emekli maaşlarını erken verebilir ve herkese yardım parası verebilirdi kabul edin veya etmeyin eski Türkiye yok artık çok güçlü bir yönetim ve devlet var gözümüzle görmesek eyvallah ama yapılanlar ortada
- +1 yıl
@Mmaraşlıı46 ulan 45 BİN ÖLÜ o da henüz çıkarılanlar. Emekli maaşını erken vermekten bahsediyor. Yurtdışından gelen yardımlar diyor. Türkiye 99 depreminde de bir sürü yardımlar aldı. 99 depreminin üstünden kaç yıl geçmiş hala aynı noktadayız daha da kötü durumdayız. Nüfus ve çarpık kentleşme, yapı imar aflarıyla 99’dan önceki yapılanlardan daha kötü bir yapı stoğumuz var. 20 yılda bunları istikrarlı bir şekilde düzeltmeye çalışsaydı şimdi birkaç yüz insan ölecekti 45 BİN DEĞİL. Ondan önce orman yangınları çıktı. Egeden tut Hataya kadar kıyılar boydan boya yandı. Milletin evi hayvanları kül oldu. İki afette de yardım düzgün gitmediğinden tahribat arttı. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? Türkiye’yi tüm dünya biliyordu. Daima da bilecek. Türkiyeyi nasıl tanıyorlar? Devlet pasaportuyla yeşil pasaportla yurtdışına adam kaçıran ülke, başkanının man adasında offshour şirketler vasıtasıyla para kaçırdığı ülke, halkının muhaliflerine istibdat uygulayan, toplumda görünürlüğü olup da konuşanları hapse atan vatan hainliğiyle suçlayan ülke, talimatla adaleti yöneten ülke, bir mektubumuzla hizaya getirdiğimiz ülke (Branson olayı), tükürdüğünü yalayan ülke, Avrupanın ileri karakolu, halkının açlık işsizlik yüzünden mülteci gibi ülkeyi terk ettiği ülke, basın özgürlüğünün olmadığı ülke, halkının sağlıklı beslenip iyi giyinemezken halkının vergisiyle 13 lüks uçağı olan bin odalı sarayı yazlık kışlık sarayı olan, lüks makam arabalarıyla gezen, halkının kafasına çay, ışıklı top atan, cebindeki parayı halka sadaka diye dağıtan bir liderin olduğu, terör olaylarına karşı savunmasız, içinde en idüğü belirsiz tiplerin cirit attığı, vatandaşlık satan, ev üstüne promosyon diye vatandaşlık aldığımız, 100-200 bin euroyla cennetten hususi köşkler alabildiğimiz bir Ortadoğu diktatör ülkesi olarak bilinirliğimiz arttı tabi.
- +1 yıl
@lilyyx @Mmaraşlıı46 ulan 45 BİN ÖLÜ o da henüz çıkarılanlar. Emekli maaşını erken vermekten bahsediyor. Yurtdışından gelen yardımlar diyor. Türkiye 99 depreminde de bir sürü yardımlar aldı. 99 depreminin üstünden kaç yıl geçmiş hala aynı noktadayız daha da kötü durumdayız. Nüfus ve çarpık kentleşme, yapı imar aflarıyla 99’dan önceki yapılanlardan daha kötü bir yapı stoğumuz var. 20 yılda bunları istikrarlı bir şekilde düzeltmeye çalışsaydı şimdi birkaç yüz insan ölecekti 45 BİN DEĞİL. Ondan önce orman yangınları çıktı. Egeden tut Hataya kadar kıyılar boydan boya yandı. Milletin evi hayvanları kül oldu. İki afette de yardım düzgün gitmediğinden tahribat arttı. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? Türkiye’yi tüm dünya biliyordu. Daima da bilecek. Türkiyeyi nasıl tanıyorlar? Devlet pasaportuyla yeşil pasaportla yurtdışına adam kaçıran ülke, başkanının man adasında offshour şirketler vasıtasıyla para kaçırdığı ülke, halkının muhaliflerine istibdat uygulayan, toplumda görünürlüğü olup da konuşanları hapse atan vatan hainliğiyle suçlayan ülke, talimatla adaleti yöneten ülke, bir mektubumuzla hizaya getirdiğimiz ülke (Branson olayı), tükürdüğünü yalayan ülke, Avrupanın ileri karakolu, halkının açlık işsizlik yüzünden mülteci gibi ülkeyi terk ettiği ülke, basın özgürlüğünün olmadığı ülke, halkının sağlıklı beslenip iyi giyinemezken halkının vergisiyle 13 lüks uçağı olan bin odalı sarayı yazlık kışlık sarayı olan, lüks makam arabalarıyla gezen, halkının kafasına çay, ışıklı top atan, cebindeki parayı halka sadaka diye dağıtan bir liderin olduğu, terör olaylarına karşı savunmasız, içinde en idüğü belirsiz tiplerin cirit attığı, vatandaşlık satan, ev üstüne promosyon diye vatandaşlık aldığımız, 100-200 bin euroyla cennetten hususi köşkler alabildiğimiz bir Ortadoğu diktatör ülkesi olarak bilinirliğimiz arttı tabi.
- +1 yıl
99 depreminde yaşanan rezilliği biliyoruz ayrıca imar affında bütün partilerin oyu var
- +1 yıl
Afeti yaşayanlar olarak görüyoruz biz neyin ne olduğunu yasamadan atıp tutmak kolay
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden kanka boş ver laf anlatmaya çalışma körün gözü açılmıyo cahile laf anlatmak dünyanın en zor işi...
- +1 yıl
hepiniz inanılmaz derece taraf tutarak yorumlamıssınız. objektif olarak yorumlayayım. erdoğan dış yönetimde dış ilişkilerinde gerçekten çok başarılı bir lider. erdoğan olmasa muhtemelen dış işlerinde çok zayıf kalırdık. çok başarılı ve taktiksel hamleleri var.
iç yönetime gelirsek kötü yönetti. siyaseetten anlıyor okey ama kötü yönetti. kılıçdaoglu daha mı iyi hayır. belki ince kafa kafaya gider bilemiyorum..
onun harıcınde evet maraşta çok insan vefat etti ama tüm suçu devlete atamazsın. çok bencil düşünüyorsun. dar kafalı düşünüyorsun. yapma bunu. bak ben inceye vermeyı düşünen biri olarak böyle düşünüyorum. chp den biir bok olmaz. şu şartlar altında gerçekten en iyisi erdoğan. Ama ince de umuut vad ediyor bakalım - +1 yıl
Taraf tutmak mı? Adamın yaptığı kötü şeyler iyi şeylerden az ve ben bunu görerek ona asla oy vermeyeceğim bu mu taraf tutmmak abi takım mı bu kötüsünü niye kabullenelim oylarımızla başa gelen bir memur sadece. İç işleri bu kadar karmaşıkken dış yönetim diyosun hala. Diğer ülkeler tanısa ne olur iç karışıklık çıkmışken vatandaşlık ekmek gibi dağıtılırken! Bak ilk yönetime geldiği zamanlarda başarıları yüksekti ama artık değil bunun bir sebebi de seçim kaybetme korkusu yok. Üstelik şu ülkede elini nereye atsan torpil var her parti torpil yapıyor ama özellikle akpde bu almış başını gitmiş sülalecek ülke yönetiyorlar bu şekilde yönetim olmamalı. Muharrem ince umuttur. Bunun sebebi incenin çok iyi bir yönetici olması değil bunun sebebi bizim farklı bir yönetim görmeye ihtiyacımız olması.
- +1 yıl
@Portakallıbatanniye bak bende ince ye vericem geçen seçimdewde inceye vermiştim. ama sırf yönetim değişşin diye oy vermem. mesela mansur gelse vermem. Belediye olarak iyi olabilir ama emir kulu olan birine vermem oyu.
yavrum herkes torpil yapar chpde basa gelse yanındakılerı alır. emin ol sende başta olsan sende yakındakılerını istersin. . bunu bi geç oy veriyorsan koyun gibi verme. neye kime neden verdiğini bil. sırf degişşin diye oy verenlere ben kzııyorum.
tekrar diyorum erdogana vermicem ama bu denli yok türkiye için güvenlik sorunu felan abi geçin o işeri yigidi öldür ama hakkını yemiceksin ayıptır. erdogan kötü bir lider degil. gerçekten çok başarılı bir lider. Bu kadar ezilmeyi haketmiyor - +1 yıl
Adalet kalmamış hukuk kalmamış eğitim kalmamış ekonomi zaten bitik durumda ama yiğidi öldür hakkını yeme
- +1 yıl
Sokaklar yabancı uyruklu insanlarla dolu sokakta yürürken korkarak yürüyoruz işsizlik sorunu almış başını gitmiş yiğidi öldür hakkını yeme
- +1 yıl
Ülkenin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı olan Atatürke ayyaş denmiş yiğidi öldür hakkını yeme
- +1 yıl
@Portakallıbatanniye Bak şu konuda seninle anlasalım mı? ben erdoganı savunmuyorum. iç işlerinde başarılıydı da demedim. Sokaklarda afgan suriyeri bende görmek istemiyorum en büyük oy verme sebeplerınden bırıde bu. ben türküm ve türk görmek istemiyorum.
işsizlik? sana 1000 tane iş sayarım surada. işsizligin %70 nın iş begenmemezlikten kaynaklandıgını biliyorum. Adam ne oldugu belirsiz bölüm okuyor sonra işsizim diyor. e kardeşim sen okudunda okurken ne yaptın. senı neden işe alayım mesela?
Egitim sistemi çöp. Bu şekilde giderse okullar çocuguma kendım egitim veririm daha iyi. Okullar amsalaklarla dolmus. dertleri egitim olmayan ögrencilerle dolmuş. hocalar zaten mal hepsi için konusmak istemiyorum ama mallar kusura da bakmasınlar.
Sağlık sistemi fena degil ama geliştirilmesi gerekiyor.
Hukuk degilde adalet konusunda katılıyorum sana. adalet yok suanda.
Ekonomiye gelirsek o konuda evet türkiye büyümeye devam ediyor mu okey ama denetim yok. zam gelen mal düşmüyor. Bunun denetimini yapmak devletın görevi ama yapılmıyor. marketlerde satılan 10-15 liralık şeyde 4 lirayada satsa kar ediyorlar. ama çıkan mal düşmüyor işte. Bu sebepten bu hükümeti begenmıyorum. YEni gelenle düzelcek mi bakıcaz. ince nin dış politasınında güçlü olduguna inanıyorum. iç politakada dogru şeyler başarabilir
- +1 yıl
@Portakallıbatanniye evet atatürk çok içiyordu. zaten çok içtiği için vefat etti. Ama görevini de yaptı. olay bu zaten. Şu an erdogan yapmıyor yapamıyor. bu yüzden degişmesi lazım. artık yapamıyor. çok uçuk örnekler vermeye basladın. eğer düzgün şekilde tartısma yapmayacaksak daha yazmayacagım.
- +1 yıl
İş beğenmiyor diyorsun benim halam Ankara üniversitesi tarih bölümü mezunu yüksek lisansı ve doktorası var gel görki iş bulamıyor onu napıcaz? Kasiyer mi olsun?
- +1 yıl
@Portakallıbatanniye eğer o kadar şeyi var ve hala bir yerde başlayamadıysa veya iş bulamıyorsa demek ki halanda iş yok kusura bakma.
- +1 yıl
Aynen öyle... Erdoğanın değişmesi lazım onu savunmuyorum diyosun ama hala ekonomiye gelirsek türkiye büyümeye devam ediyo diyosun ya...
- +1 yıl
Çünkü torpilsiz almıyorlar...
- +1 yıl
Ve halamda hak yemem torpil yapmam dediği için giremiyor o kadroya
- +1 yıl
@Portakallıbatanniye hayır sayısal veriler olarak gerçekten büyüyor türkiyenin ekonomisi :D bunun dersinide almıştım bende ilk başta çok sasırmıstım ama evet büyüyor. yanı söylenen yalan degil. neden böyle oldugunuda bilyordum da o kadarını unuttum açıkcası. ve gerçekten erdoganı savunmuyorum
- +1 yıl
Ana dili harici ileri derece ingilizce ermenice ve orta derece urduca biliyor kpssden 92 aldığı halde atanamadı... Aynen halamda iş yok
- +1 yıl
Bu arada onun 92 aldığı sınavdan 60 la atanan oldu
- +1 yıl
@Portakallıbatanniye yav kankam biraz bahane be bu. yok hak yemem torpil yemem :D yanı eyvallah normal hayatında nasıldır halan bilemem ama bu kadar dindar da degildir diye tahmın ediyorum. bu şey gibi çok afedersin her türlü zinayı yapıp finalde haramm demek gibi çok özür diliyorum böyle bir örnek için ama. gerçekten normal yaşantısında kul hakkından kaçıyorsa düzgün bir hayat yaşıyorsa ne bilim namazında niyazında içki kumar yoksa hakkı yenmıs o zaman..
Ve başka ünilere başvurabilir mi bilmiyorum ama tek unide denemesin herkes torpille girmiyor nsonucta - +1 yıl
@Portakallıbatanniye ya kanka allah için benım mantıgıma yatmıyor madem o kadar bilgili bir halan var. oyle bir kadını kavada kaparlar. nasıl iş bulamıyor. torpiline koyım. Başka şeylern oldugunu düşünüyorum şimdi dışardan sadece anlattıklarına göre yorum yapamam. belki anlatmadıgın eksik bilgiler vardır belkı senın bile bilmediğin. başka ünileri denesın. saçma geliyor çünkü
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden
yorumu komple kaldır yav çok fazla gereksiz işgal ettik burayı - +1 yıl
Düzgün bir hayat yaşıyor ve kul hakkından kaçınan birisi içkisi kumarı sigarası bile yok namazda kılıyor oruçta tutuyor kuranda okuyor yani müslümanlık görevlerini yerine getiriyor özetlersek
- +1 yıl
@Portakallıbatanniye şaşırdım. diyecek bişeyim yok. Hakkı yenmiş
- +1 yıl
Denedi çok fazla üni denedi her yerde bir torpil gerekiyor aynı şeyi abimde yaşıyor hatta açık açık bu bize söylendi "sizi çok beğendik başarılısınız bir tanıdık getirirseniz sizi işe almak isteriz"
- +1 yıl
@Portakallıbatanniye komik ne diyim çok yanlış. mesela bu kadarı fazla. en azından egitim de bunların yapılmaması lazım.
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden Kanka depremi bile siyasete bağlayanların beyni yok üzgünüm
- +1 yıl
@Mmaraşlıı46 bütün partilerin oyu yok. Meclise getiren partilerin oyu var. Mecliste kimin vekil üstünlüğü varsa onun dediği oluyor. Hatayı oy verdiğin partide ara.
- +1 yıl
@kreeck erdoğanın hangi dış politika başarısı var lan? Anca Avupalılar aç kalmasın diye Avrupa hesabına iş yapıp rus ukrayna buğdayını onlara yolladı. Amerika Türkiye’ye aptal olma diye mektup yazdı branson konusunda helva topu gibi yuttu. Hani o bedende o can durdukça branson salınmayacaktı? Türk bir gazeteci vardı. Onu da içeri attı. Alman başkanı geldi konuştu 2 tehdit etti. Adamı çıkarttı. Ruslardan s400 aldı. (TAM ALDI İYİ GÜZEL) sonra yav almasa mıydık acaba, yav tamam aldık ettik bir hata ama kullanmayacağız kutusunda kalacak valla Amerika abi dış politika böyle. Hani BOP eş başkanı olacaktı. Şam camisinde namaz kılacaktık? G... ötümüzde patladı Suriye. Bak bir sürü şehit verdik 10 milyon suri ve diğer orta doğulular memlekette. Ayasofyayı 21. yüzyılda kendi kendine durduk yere yeniden fethetti. Elde kılıçla vaaz mı ne verdi. Tüm dünyaya güç gösterisi yaptı aklı sıra müze olmayacakmış sadece Müslümanlara ibadet için kullanılacak dedi. Yine aynı yerde yabacı turistler geziyor. Ondan önce de orada ibadet ediliyordu. Ramazan sahur programlarını nihat hatipoğlu, trt hep orada yapıyordu. HANGİ DIŞ POLİTİKA A... M... K? En son Talibana asker yollayacaktık çok şükür geri çekildi. Türk kanıyla yıkadın her yeri a... m.. k
- +1 yıl
@kreeck çıkıyor meydana EEEY HOLLANDA EEEY ALMANYA EEEEY YUNANİSTAN EEEEY FRANSA EEEEY AMERİKA bir dolar euro hamlesi yapıyorlar, bir hakkında belge açıklıyorlar, bir tehdit alıyor sonra DOSTUM ALMANYA DOSTUM FRANSA DOSTUM AMERİKA, ulan ciddiyetsiz devlet olarak bakıyorlar bize. Adamın 1 eurosu senin 20 lirana, adamın 1 doları senin 18-19 lirana geldiyse, kendi ülkesinde tedavisini olamayan fakir avrupalı amerikalı senin ülkende birkaç yüz dolar/euroyla çok iyi hastane ve doktorlarda tedavi olup, üstüne 5-7 yıldızlı otelde tatil yapıp video atıyorsa sen de bununla övünüyorsan kimin kimi s1ktiği ortadadır.
- +1 yıl
- +1 yıl
Yaşına bakıyorum birde ettiğin sözlere hiç olgun bir kadın gibi düşünmüyorsun sözde laiksiniz hani herkes özgürdü nerde düşünce özgürlüğü isteyen istediğine verir oyunu sen küfür ederek sadece bize değil yüzde 52 ye yani 26 milyon insana saygısızlık yapıyorsun
- +1 yıl
@Mmaraşlıı46 yüzde 52 değil o. Git yukarıdaki ankete bak. Bütün anketlerde hem burada hem de Türkiye genelinde yapılan anketlerde yüzde 52 olmadığınız ortada.
- +1 yıl
Soruyu diyorum sanki ben
- +1 yıl
+1 yılErdoğan olmayacağı kesin 👍
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSelahattin Demirtaş vatan haini bir ittir ona ekmek çıkmaz burdan
00 Yorumla
+1 yılMansur baba yoksa Muharrem baba var😃😎
10 YorumlaAkp hariç HDP bile kabul
10 Yorumla
+1 yılİnce burada tek adam olan kişi
10 YorumlaEleme yapacam en sona kim kaldıysa ona
10 Yorumla
+1 yıl5. adayi
16 Yorumla- +1 yıl
Aday ol oyumuz sana :))
- +1 yıl
La soruyu sordum Ersan Şen aday oldu. Keşke biraz daha bekleseydim. 5. aday Ersan Şen mi?
- +1 yıl
yok ozaman 6. ya 😅
- +1 yıl
@Bizden_Söylemesi Tesekkürler ben almayayim..
bu dünya düzeninde bir ülkeyi kendi kararlarinla yönetebilmek.. nerdeyse imkansiz..
oyüzden hic bir politikacinin samimiyetine inanmiyorum ben 🙈 - +1 yıl
@deli_sorular_kafamda Yürekten Katılıyorum
- +1 yıl
Tesekkürler bay Fenomen
Gizli Üye(30-35)+1 yılOy kullanmak çok saçma. Sistemin değişmesi gerekiyor
02 Yorumla- +1 yıl
Sistemi değiştirecek adamı seçmek için oy kullanıyoruz.
Cevap sahibi+1 yılBen sistemi değiştirecek bi aday görmüyorum
- Gündem konusunda 414 cevap paylaştı.
+1 yıl3 cumhurbaşkanı adayı çıkıyorsa çekîsme mı?
04 Yorumla- +1 yıl
Ersan Şen de aday olmuş
- +1 yıl
Teklif gelirse adayım diyor
- +1 yıl
Teklif geldi aday.
- +1 yıl
6 masa adayını bekliyen çok insan var cumhurbaşkanı adayı olucak?
Gizli Üye(25-29)+1 yılMuharrem ince daha dürüst
10 Yorumla- Gündem konusunda 478 cevap paylaştı.
+1 yılTabiki kılıçdaeoğlu
12 Yorumla- +1 yıl
Ersan Şen de aday olacakmış ne diyorsun?
- +1 yıl
Son seçimde iyi partiye oy vermiştim haram ediyorum. Ersan şen diyorlar ya. Valla bişey demeye gerek yok. Eğer kılıçdaroğlu ile anlaaşıp farklı bir strateji deilse bu kaos. Tek alternatif var. El altından erdoğanla anlaştı.
+1 yılSonuna kadar İnce 💯
44 Yorumla- +1 yıl
Sonuna kadar ince
- +1 yıl
Adınızı öğrenebilir miyim
- +1 yıl
@frksarac123 İnce ince yürüyon haa.
- +1 yıl
@UluGökKurt jdjdjdj
+1 yılKiliçdaroğlu aday oldu mu
00 Yorumla
+1 yılBu listedeki hiç kimseye oy vermeyeceğim
00 Yorumla
+1 yılBilmem ki, oy kullanmayı düşünmüyorum
00 YorumlaAl birini vur ötekine.😄
00 YorumlaMuharrem ince gelmeli başa bence
00 YorumlaGündem konusunda 445 cevap paylaştı. Erdoğana oy vermeyeceğim kesin..
10 YorumlaRecep Tayyip Erdoğan🇹🇷♥️
10 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Açık ara Demirtaş.
20 Yorumla
+1 yıltek yol İNCE
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTayyip hariç herhangi biri, henüz emin değilim.
20 YorumlaErdoğan varken başka seçeneğe gerek yok
30 YorumlaSon kez RTE 🤭
00 Yorumla- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılRecep Tayyip Erdoğan
00 Yorumla Kılıçdaroğlu ✌️
10 Yorumlaİnce
11 Yorumlaİnce
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErdoğan dostum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMuharrem İnce oy vericem..
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVazgeçtim Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vericemmm
- Devamını Gör (21)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım