Ben Kemalizmin tarafındayım. Yani millet ittifakı.
CUMHUR İTTİFAKI
MİLLET İTTİFAKI
YSP
MEMLEKET PARTİSİ
ZAFER PARTİSİ
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Ben Kemalizmin tarafındayım. Yani millet ittifakı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Kılıçdar
Atatürkçüyüm ama Kemalist değilim çünkü Kemalist aşırılık ve böyle aşırı sevgiyi bence Atatürk bile istemezdi çünkü tek Allah sadece aşırı sevilir
Birinci tur
Zafet Partisi / Muharrem İnce
İkinci tur
Sandığa gitmem veya bir ihtimal Recep Tayyip Erdoğan
Hiç şaşırmadım
En son yüce bir dava olarak Solcularla birlikte "Amerikan emperyalizmi" ile savaşan İranlı Mollaların siz solcuları nasıl kullanıp, sonrasında ise nasıl ezdiğinden bahsediyordum, görüldü bıraktın nedense ona cevap veremedin, kaçtın ne oldu?
:) Bir de Filistin bayrağı sallayanların kim oldukları konusu vardı.
1. İslamcılar
2. Solcular
Ona da cevap verememistin :)
Görmemişimdir onu. Cevap veremeyeceğim hiç bir şey yok.
İran'daki mevzuda Tudehin de hataları var. İran'da pazarcı denilen toplumsal tabakaya hiç eğilmediler. Köylü yoğınlarıyla irtibat kurmadılar, metropollerde sıkıştılar. Taktik hatalar stratejik fiyaskoyla sonuçlandı. Bu, ideolojik bir sorundan kaynaklanmadı yani.
Filistin'de direnişi ilk başlatan hristiyan Arap aydınlardır. Corc Habaş'tır. İslâmcılar çok sonra müdahil oldular, iyice sıçıp batırdılar. Bu da ideolojik değil, taktik bir sorundur.
Lafı dolandırıp durma. Solcular olarak Amerika'ya karşı çıkıyoruz ayağına gerici şeriatçı köpeklerle El Ele verip Seküler Monark'ı devirdiniz yerine dinci rejim getirdiniz. Sonra şeriatçı köpekler sizi mendil gibi kullanıp attı. Bu konuya nereden geldik? Çünkü otu b. ku Amerika'ya ve Amerikan emperyalizmine karşı çıkmaya filan bağlıyorsunuz Solcular olarak. Bak mesela Afganistan'da Taliban da Amerikan emperyalizmine karşı çıktı. Bazı kafası kırık devrimci sosyalist tipler Taliban'a da hayranlık duyuyorlar. 🙂
Filistin davası %100 Arap ve İslam davasıdır. Bunu bilmeyen yoktur. Solcuların, İslamcılar gibi Filistin davasına sahip çıkmaları Filistin bayrakları sallamaları rezilliğin dibidir.
Kendine Türk milliyetçisi diyen ama özünde Sünni İslam milliyetçisi olan bazı kesimler de Filistin davası güdüyorlar kabul ediyorum ama Filistin'in Türklükle hiçbir alakası yoktur.
Sonuç olarak
1. Arap Ümmetinin meselesi bizi ilgilendirmiyor.
2. Amerika'ya körü körüne karşı olayım derken iktidarı Şeriatçı Mollalara altın tepside sunmak sadece solcuların yapabileceği bir s4laklıktır.
Seküler Monark dediğin Pehleviler İranın petrol kaynaklarını Anglosaksonlara teslim etmiş, kendi halkı bundan pay bile alamıyordu.
Tudeh metropollerde gauet etkiliydi, köylüleri hesaptan çıkardıkları için bedel ödediler. Amerikan emperyalizmine karşı duruş değildi sorun. Taktik hataydı. Kimse kşmseye bir şey teslim etmedi.
Afganistan değil, Dünyanın hiç bir yerinde iktidar perspeektifi gören bir sol göremiyorum ben. Sol, lgbt, vegan vs gibi boktan batı çürümüşlüğünün enstrümanı haline geldi bir çok yerde.
Arap ümmeti diye bir şey yok. Arap milliyetçiliği var. Filistin davası da sadece müslümanların değil, bütün Arapların ortak davası idi. Emperyalizm Körfez monarşikeriyle beraber çok başarılı çatlaklar yaratıp konkonktürü lehine çevirdi.
Tarihe ve olgulara fantastik kurgu perspektifinden bakarsan gerçekleri yakalayamazsın.
Ha bir de Afgniatan'daki seküler sosyalist yönetimi deviren Talibanın atası olan mücahitleri silahlandırıp paralandıran ABDye pek bi lafın yol galiba
Ben amerika'cı değilim öyle olsaydım Zafer Partili değil Deva Partili olurdum.
Ama Solcular gibi Amerika'ya karşı kör bir düşmanlığım da yok ya da her kötülüğü Amerika'ya bağlamıyorum AKP kitlesi ile solcuların ortak noktası her kötülüğü Batı ülkelerine bağlamalarıdır
Hepsi NATOcu merak etme.
Her kötülüğü bağlamıyoruz. Ama Dünya'da ne kadar gericilik varsa hepsini hortlatan besleyip büyüten de Amerikan emperyalizmidir. Bizdeki İslamcılardan tut, Latin Amerikadaki kartellere kadar.
İslamcıların batı karşıtlığı Aydınlanma karşıtlığıdır. Sosyalistler Batının aydınlanmacılığını miras alır, sahiplenir ve daha ileri götürür.
Hakeza, bugğn Ukrayna'daki neonazi rejimini desteklemek için, nasıl akıldışı ve antidemokratik bir alıklıkla Amerikan kolonisi haline geldiğini de gördğk avrupanın.
AKP
twitter.com/.../1654427747408568322
Sen Tipli misin
Değilim. NATOya karşı oy kullanmadılar mecliste.
Oy kullanmicam.
Neden?
Nedeni yok istemiyorum
Peki ama ülkenin kaderi belirlenecek.
KKya verecem. Mv seçiminde de TKPye.
bay kemal
Mr. Kemal 😎
Mr. Kemal 🐸