Güncellemeler
+1 yıl
İki gün konusmadigim zaman bu arada sonra konuştuğum da yazma bana ya dedi beni ozlemiyor musun bilmiyorum dedi merak etmiyor musun bilmiyorum dedi ama sonra dedim şu deprem zamani sevgilisini nişanlısını terkedene kızıp sen mi bunu yapıyorsun dedi ki tamam konuşalım cabalicam senin cabaladigini biliyorum.. ama şimdi çok az konuşuyor. Annesi de bırak sikma konustugunuzda ondan önce sen kapat çok soru sorma darlanmaya gelmiyor ama yanlış yapıyor sana bu şekilde diyor. Ben arıyorum benide açmıyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
ona karşı hoşgörülü olmalısın ve onu kendi haline bırakmalısın ben de depremzedeyim ve psikolojim iyi değil bazı vakitler sebepsizce ağlıyorum o da aynı yaşadığı şoktan ötürü her şeyden uzaklaşmak istiyor olabilir
Hiç aglamadi biliyor musun? Ailesi ağladı kendisi hiç aglamadi
Birde bu durum bir günaydın yazmaya ya da nasılsına cevap vermeye engel midir?
ağlamamış olabilir insanlar olaylara farklı farklı tepkiler verir o yaşadığı şok sonucunda donuklaşmış olabilir mesela ben o şiddetli deprem anında yatakta hareket edemeden kaldım sesim bile çıkmadı annemler beni götürdüler yani illa ki etkilenmiştir çünkü bu felaket karşısında etkilenmemek mümkün değildi sadece içinde yaşıyordur
evet engeldir ben şu an mesela hiç kimseyle konuşmak istemiyorum zaruri durumlar haricinde yani anlayış göstermek lazım üzerine gitme kesinlikle
Günaydın ya da iyi geceler mesajida mi atmayayim kimisi diyor ki o mesajları görmek ona güç verir kimisi diyor ki onu şoka ugrat senin varlığının değil yokluğunun şokunu yaşasın. Ben yoklugumla imtihan etmek istemiyorum ama çok saygısızca annemin ablamın telefonuna bile cevap vermiyor beni geçtim. Ama dediğin gibi eminim çok zor bir süreç şu anda..
Bu arada sana ve ailenede çok geçmiş olsun hangi sehirdeydiniz?
Ya birde şöyle bir şey var ilk on gün depremi yaşadığı sehirdeydi ve iyiydi şehir değişikliği sonrası böyle oldu
Çıkıp geziyor ediyor ama olay bensem..
ya ne şoka uğratması Allah aşkına o insan psikolojik olarak ne durumda kim bilir böyle şeyler düşünecek halde mi bu nasıl anlayışsızlık kesinlikle öyle davranma. Birkaç gün ara verip öyle yazmayı deneyebilirsin belki. Zamanla düzelecektir bunu atlatmak 1-2 ay alır diyor psikologlar
teşekkür ederim biz Adıyamandaydık
ortama alışmaya çalışıyor olabilir
olayın sen olduğunu biraz zaman vererek anlayabilirsin öyle bir durumda da çekip gitmekten başka yapılacak bir şey kalmıyor 😢
Arkadaşjm bugün laf atmış seviyon mu lan diye seviyorum demiş. Ama darlandigini belli etmiş. Yanıma gel diyorum ailesi İskenderun a dönecek bir kaç günlüğüne bakalım demisti ta ki bugüne kadar bugun hiç bir şey demedi. Normalde yanımda yaşıyordu zaten. Çok üzücü ya çok çabaladım onun için o kadar çok ki.. bilmiyorum
açıkçası benim öyle şeylerle uğraşım olmadığı için neler hissettiğini tam olarak anlayamıyorum ama şunu biliyorum ki o depremden sonra normal bir insanın psikolojisinin sağlam kalması olanaksız. Bu yüzden ona zaman vermelisin dayanamıyorsan yanına gidip görmeyi falan denesen belki bu iyi gelecektir
Çok kez geleyim dedim ben burada düzgün bir hayat sürmüyorum gelme dedi. Ayarladığımız eve gecerlerse ancak öyle gidebileceğim ama o da kim bilir ne zaman geçecekler..
evet tahmin edebiliyorum o ortamda bende yaşadım. Bekleyebilirsin acele etmene gerek yok çok zor süreçten geçiyoruz
Bir arkadaşım ailesiyle çadırda kalıyor o da diyor ki abartmasin ya hani ilk depremden sonra iyi olup sonra kötü olacak ne yaşıyor falan. Cidden herkes o kadar kafa karıştırıcı konuşuyor ki
o zaman sen içinden nasıl davranmak istiyorsan öyle davranmalısın
Psikolojisi bozulmuş olabilir uzmandan destek alsın
Bunu çok kez söyledim psikolog numarası da attım ancak şu anda kaldıkları ev kalabalık olduğu için bence bunu yapacak bir an bulamıyor. Bu yüzden elimden bir şey gelmiyor
Normal. Bir genç intihar etti. Berke Kutay Şahin
Evet ama çekirdek ailesinde sorun yok
Berke'nin de çekirdek ailesinde sorun yokmuş
Ben onun ailesi vefat edip dedesinin yanına gitti diye biliyordum pardon