Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnem her zamanki gibi uyu artık sabaha kadar yatmiyosun diye kızıp odamın ışığını kapattı ve odasına gitti.. bende 3 e kadar film izledim..3 gibi aciktigimi hissettim bir yanım kalk ye dedi bir yanım geç oldu uyu dedi... Uyumadım yemek yemeye mutfağa gittim ekmek arası biseyler hazırladım oturdum yine biseyler izleyerek yiyordum ki sallandığımi hissettim başım döndü sandım. Avizenin sallandığıni görünce panik oldum annemleri uyandırdım deprem oluyor diye. Uykudan uyandiklari gibi dişarı çıkmaya çalıştık giriş kata indigimizde tam siddetlenmisti artık öyle sallıyordu ki dış kapıyı açmak da güçlük çektim ve sonunda attık kendimizi dışarı.. daha çok uzaklaşmadan bina çöktü içinde çıkmaya çalışan komşularımız vardı kafayı yiyecek gibi oldum bağırdim ama ne fayda..
şu an iyi ki uyumadın hayatımızı kurtardın diyor annem. Evvela nasip tabii ama bende uyuyor olsaydım uykuda yakalancaktik..211 Yorumla- +1 yıl
Aman Yarabbi nerede yaşıyorsun?
Cevap sahibi+1 yılMaraş merkez şu an çadırdan yazıyorum 🙂
- +1 yıl
Allah yardımcınız olsun inşallah bugunler geçer sizin çektiğiniz acının bizimki hicbirsey değil dualarımız sizinle canlarım 🙏🤲😭
Cevap sahibi+1 yılAllah razı olsun... tuhaf ama alıştım sanki hep çadırda yasiyormusum gibi... Benki her gün yatağımın nevresimini değiştirmeden uyuyamazdim. En son geçen hafta birinin evinde yikandik... Çok tuhaf.
- +1 yıl
Geçmiş olsun bacım üzülmeyin her darlığın sonu ferrahliktir inşallah bugunler geçecek ben Batman'da oturuyorum bu sitedeyim ne zaman neye ihtiyacınız olursa seve seve yardım ederim.
Cevap sahibi+1 yılÇok teşekkür ederim biz iyiyiz karnimiz tok çadır da da olsa isiniyoruz. Allah devletimizden milletimizden razı olsun.. şükür ki sevdiklerim yanımda ha çadırda kalmisim ha sarayda hiç bir önemi yok. Zira etrafımda yarım kalan aileler tek başına kalan çocuklar var onları gördükçe içim parçalanıyor anneme sarılmaya utaniyorum.
- +1 yıl
Ne güzel bir kalbiniz var inşallah bundan sonraki hayatınizda hep mutlu olursunuz canlarım benim 🙏
- +1 yıl
Hangi şehir
- +1 yıl
@SeviyorSanSev geçmiş olsun
- +1 yıl
Sagol kardeşim
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılO gün en yakın dostum geldi yedik içtik dertlendik sonra gece 3.30a kadar uyumadım artık zorla uyuttum kendimi duvarların yırtılma sesleriyle uyandım çok kötüydü çok 😑
112 Yorumla- +1 yıl
Çok geçmiş olsun hepimiz çok üzgünüz 😥
Cevap sahibi+1 yılÇok sağol 😥 hala devam ediyor
- +1 yıl
Nerde yaşıyorsun?
Cevap sahibi+1 yılNurdağı 😥 mersine geçtik orası bitti resmen 😓😩
- +1 yıl
Üzülme kuzum inşallah bugünlerde geçer inşallah sizin için güzel günler gelecek. Çadırda mı yoksa konsteynerdemi kalıyorsunuz? Ailende kayıp vs inşallah yoktur
Cevap sahibi+1 yılUzak bi akrabanın ynındayz ne kadar kalabilirz ki 😥 şükür kayıp yok
- +1 yıl
Çok acı oda inşallah empati yapar.. böyle günlerde insanlık akrabalık çok önemli. Bizim buraya Batman'a gelenlerde oldu.
Cevap sahibi+1 yılEvet çok doğru biz yük gibi hissediyoruz hiç rahat etmiyorum kardeşim ise hep ağlıyor benim erkek arkadaşım batmanlı oraya gelmek isterdm ama babam işte ikna edemeyz
- +1 yıl
Keşke ailecek gelseydiniz buranın insanları çok misafirperver yardımsever insanlar.
Cevap sahibi+1 yılGerçekten de öylesiniz erkek arkadaşımdan biliyorum 🥰 olsun seninle konuşmuş olduk iyi geldin bana teşekkür ederim ☺
- +1 yıl
Rica ederim kendine iyi bak Allah'a emanet ol Allah'ım sizi korusun
Cevap sahibi+1 yılÇok sağol Allah razı olsun sende emanet ol
+1 yılTelefondan film izliyordum başta küçük titreşimler oldu başta dizlerde kasılma falan titreşme sandım sonra biraz garip geldi bütün vücudumun titrediğini hissettim kulaklığımi çıkardım lambayı açtım kapıyı açtım bizimkilerin odasında sesler geliyordu yanlarına gittim lambalarını açtım sakince deprem oluyor dedim sonra kız kardeşlerimi aynı şekilde uyandırmaya gittim kalkın diye onları uyandırıp dışarı çıkın dedim o esnada hızlandı yürürken düşer gibi oldum ama düşmedim dışarı çıktım çok garipti büyü gibi bir şeydi hayatımda böylesini ilk kez gördüm
12 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun
- +1 yıl
Cümlemize geçmiş olsun hayatını kaybedenlerin Ailelerine Allah sabır versin
+1 yılAile dostumuzun evine gittik orada künefe yaptım yedik sohbet ettik Galatasarayin macini izledik sonra eve geldik gece 12 gibi bizimkiler uyumaya geçtiler ben saat 3 e kadar film izledim internette takildim sonra uyudum her şey çok güzeldi sonra 4.17 de olan oldu ve birdaha da hiçbir şey eskisi gibi olmadı
011 Yorumla- +1 yıl
Maalesef ve aslada eskisi gibi olmayacak hiçbir şey.
- +1 yıl
21 yüzyılda neredeysen 400-500 bin insan öldü 1 hafta içerisinde. Bu kadar kolay mı
- +1 yıl
Evimiz dükkanımız arabamız her şey gitti ama olsun çok şükür canımız sağ
- +1 yıl
Kolay değil ömrüm boyunca unutamayacağım
- +1 yıl
Şükürler olsun çok geçmiş olsun inşallah bir daha böyle acılar yaşamayız hiç kimse ama. Sen nerede yaşıyorsun?
- +1 yıl
Antakya
- +1 yıl
Antakya çok güzel bir yerdi orada çok insanlar hayatlarını kaybetti. Şahutoğlu ailesi birçoğu enkaz altında kalmıştı sanırım belki taniyondur ya da duymussun
- +1 yıl
Evet tanıyorum çok güzeldi eskiden,..
- +1 yıl
Bizim bir tane damadimiz da var Antakyalı halamın damadı. Kendisi alevi araptı çok iyi bir insan.. maalesef Hatay ve ilçeleri bu depremde en çok hasar gören ildi çünkü 3 fay hattı geçiyordu artı geç müdahale oldu oraya. Çok geçmiş olsun canım abim sizin acınız çok derin 🙏😭🥀
- +1 yıl
Allah razı olsun kardesim atlatacağız inşallah
- +1 yıl
İnşallah 🙏
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
- Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u +1 yılBen sabah uyuyordum sabah uyandıktan sonra baktım ki deprem olmuş o an hem şaşırmıştım hem de üzülmüştüm direk haberlere baktım ya da sosyal medyada arkadaşlarıma baktım iyiler mi diye. bunun dışında zaten Ankara da yaşadığım için depremi hissetmedim yani burada deprem olmadı. ama çok kötü bir durum
10 Yorumla
+1 yılGece 3 e kadar arkadaslarimla pcde oyun oynuyordum tam 3 de uyudum 4 de ilk depremde cok uykulu olmama rağmen evimiz ve yatagim oyle bir sallandi ki yataktan firladim hemen ne oldugunu
Anlamaya calisiyordum deprem oldugunu fark edince cok korktum cunku cok siddetliydi ve bitmek bilmiyordu cok kapan yapacaktim ama bina yikilirsa diye korktum ve ailemi uyarmak için yanlarina kostum deprem olurken sonrasinda dualar ederek bitmesini bekledim hic bitmeyecek gibi uzun ve siddetli bir depremdi gerçekten yasamayan bilmez10 Yorumla- Gündem konusunda 478 cevap paylaştı.
+1 yılİşyerindeydim. Balkonda oturuyorduk. Büyük kırmızı afrika papağanından var bizde kaçmaz normalde. Arkadaş ben içeriye geçeyim dedi baktık uçuyor bize doğru kapıya. Kaçacak. Meğer hissetmiş. Kuşu zar zor kafese attık. Baktık lambalar sallanıyor. Yer sallanmasını hissetmedik ama oyğzden çıkmadık
12 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun
- +1 yıl
Teşekkürler. Bizi çok etkilemedi. Esintisi vurdu geçti. Ertesi gün daha sert sallandı ama tozu bile burada halkı sokağa döktü. Deprem bölgesi büyük dram
+1 yılMaçtan dönüyordum ve kutlamaya gitmiştik galibiyet sevinci işte. Biraz sarhoş gelip eve sızfım ve gece yarısı içinde bi' sıkıntıyla uyandım. Telefondan haber paylaşan sayfalara göz gezdirdim ve deprem olduğunu öğrendim. Sonrası zaten baş ağrısı ve tanıdıktan haber alma durumunda ki endişeyle dolanıp durdum evde.
Allah tekrar aynı acıları yaşatmasın. 🙏🏻10 Yorumla- Gündem konusunda 686 cevap paylaştı.
+1 yılBir yayın izliyordum. O sırada uyuyup kalmışım. sabah 6 7 gibi uyandım baktım hala yayında. Ne konuşuyor neden bu kadar uzun süre kaldı acaba diye düşünüp chatte yazılanları okuyordum deprem oldu vs yazmışlar O zaman haberim oldu ama büyük bir deprem olduğunu anlamamıştım. Tekrar uyudum iki üç saat sonra uyanıp ailem haberlere bakınca fark ettim depremin şiddetini
10 Yorumla
+1 yılO gün bir türlü uyku tutmamıştı, 1-2 saat uyku uyudum depremin sarsıntısıyla uyandım, Erzurumdayım bizi bile uykudan uyandıracak kadar şiddetli bir depremdi. Herkese geçmiş olsun umarım bu kötü günleri atlatacağız 🙏
11 Yorumla- +1 yıl
İnşallah.
+1 yılSivas'ta yaşıyorum ve Sivas deprem bölegesi değil. O gün gece yatağımın sallanmasıyla uyandığımda şu geçti aklımdan. Sivas bu kadar sallandıysa merkez üssü neresiyse oradakilerin Allah yardımcısı olsun dedim. Çünkü 31 yıllık hayatımda Sivas ilk defa bu kadar şiddetli sallanmıştı.
10 Yorumla
+1 yılO gün 12 ye kadar uyuyordum kalktım yemek yedim tekrar uyudum film izledim sonra üzerimde bir yorgunluk halsizlik vardı, saat 1,5 gibi yattım kız kardeşim uyandırdı kalk deprem var diye kalktığımda sallanıyorduk. Dışarıya çıktık hava buz gibiydi. Çok kötüydü Allah'ım böyle bir felaketi yaşatmasın inşallah.
10 Yorumla
+1 yılÜniversiteden gelmiştim ara tatil için. Uyku tutmadı o gece sohbet ediyorduk ablamla yataklarımızda. Tam artık sabah oldu neredeyse, yatalım falan diyorduk ki deprem oldu. Annemleri falan da biz uyandırdık zaten. Çabuk geçiyor zaman.3 hafta olmuş bile farkında değilim
10 YorumlaGündüz işteydim.
Ertesi günde (2. ci deprem günü) izinli olduğum için uyumamıştım.
İlk depremi 4 gibi hissetmeye başlayınca hemen sallar durur zannettim ama baktım ev sağa sola gidip geliyor, direk duvar köşesi ile kanepe arasına çöktüm. Bitince de sona kaldım napacamı bilemedim. Biraz kanepede oturdum. Baktım hareket yok, gözlerim açık uzanırken uyıya kalmışım10 Yorumla
+1 yılİkametim o bölgelerden uzakta istanbuldayız yaşamadık ama içindeymiş gibi biliyoruz. Çünki 99 adapazarı düzce depremini bizzat yaşamış biri olaraktan nasıldılar dye kalbim ağrıdı tekrardan.. depremden hemen sonra, fiziki maddi manevi günlerce o bölgelerde (maraş, antep (ihsaniye), malatya, hatay), elimizden geleni yaptık yaklaşık 200kişilik bir grupla. Allah herkesin hayrnı kabul etsin
10 Yorumla
+1 yılÇalışıyordum. Daha beteri depremi sabah 7.30 da öğrendim. Tüm gece ayakta olmama rağmen. Ülkenin bir yanında kıyamet koparken ben ortam yapıp eğlendim neredeyse. Resmen kendimden utandım.
14 Yorumla- +1 yıl
Nerede yaşıyorsun
- +1 yıl
Bursadayım. Yazmayı unutmuşum, çok çok geçmiş olsun.
- +1 yıl
Sağolun.
- +1 yıl
Geçmiş olsun
- Gündem konusunda 421 cevap paylaştı.
+1 yılYatıyordum son sigaramı içmiştim. Ve tuhaflık olduğu belliydi
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen gerçekten insan azicikta olsa hissediyor
+1 yıl2 civarlarında uyudum ben Ankara'da yaşıyorum 4 sularında memleketten aradılar deprem olmuş diye ağlıyorlardı, korkmuşlardı geceyi arabada geçirdiler yıkımın şiddeti gün ağırınca ortaya çıktı herkese geçmiş olsun umarım tekrar yaşanmaz.
10 Yorumla
+1 yılUyuyordum. Uyandığımda sınıf grubunda görüp pek önemsememiştim. Bu kadar büyük bir deprem olduğunu tahmin edememiştim. Sonrasında birkaç gün tek yaptığım sayfa yenileyip haberleri takip etmekti..
10 YorumlaPazartesi günü itibariyle yaptığım programa uyacaktım o gece büyük umutlarla gözlerimi kapattım, bir iki şeyleri değiştireceğime inanarak uyudum. Şimdi öğrendiğim tek şey ise asla geleceğe yönelik planlar yapmamam gerektiği
11 YorumlaGece depreme uyandım çok sağlam salladı dışarı çıktık müstakil evimiz olduğu için ve dağlık alanda olduğumuz için tekrar içeri girdik uyuyup uyandım ailecek otururken bir anda tekrar vurdu ailecek öldüğümüzü düşünürken deprem sona erdi dışarı çıktığımızda memleketin yerle bir olduğunu gördük o gece çok yoğun kar yağdı sanki her şey film senaryosundan fırlamış gibiydi.
10 YorumlaGenelde geceleri uyumadan önce twittera girip gündeme falan bakınırım tamda deprem saatinde girmiştim gündemi yenilediğimde tüm şehirler tt deydi depremle ilgili paylaşımlar vardı hep şok olmuştum
10 Yorumla
+1 yılÇok geçmiş olsun.. o gün yatiyordum İstanbul'da yaşıyorum annem sabah dedi deprem olmuş diyene haberlere baktım o gün bugündür hiç mutlu değilim
10 Yorumla
+1 yıl@Bubbie
Uyuyordum sabah işe gitmek için uyanmıştım iyi misin diye sordu ne alaka diye sorgulamaya çalışırken depremi öğrendim20 YorumlaIsteydim calisiyordum, tam boyle yari uykulu haldeydim, oda sallanmaya basladi kendimizi binadan disari attik. Ailem icin endiselendim ama cok sukur onlara da bisey olmamisti. Adana da yakalandim. Sen nerde yasiyorsun
02 Yorumla- +1 yıl
Batman baya sallandik geçmiş olsun
Lavaboya kalkmistm yatag yattm sallanmaya basladm kardeşim ayagni sallio sandm baktm avize sallanio uyku haliyle bana öyle gelio sandm instaya girince gerçekten deprem oldgnu öyle anladm ama korkudan sabahn 7 sine kadr uyuyamadm
10 YorumlaSanki bi şey olacakmış gibi gece yatağa girdiğimde uyuyamıyordum uykum gelmiyordu aşırı dinçti bilincim :
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAğlaya ağlaya yattım işte ertesi gün öğlen kalktım
11 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun
+1 yılTebbet suresi Ebu Lehebin ayetlerini okurken gece 4 de 2 tane deprem yaşadım. Şükür sakinliğimi koruyan bir insanım.
10 YorumlaAllah'a yatmadan önce dua ettim sabah namazına kaldırsın diye çünkü hasta olduğum için kalkamiyordum o gece deprem yüzünden kalktım kıldım
10 YorumlaO gece saat 1 civarı uyandım ve içim aşırı sıkılıyordu hiç uyuyamadım. Depremi hemen hissettim dışarı kaçtık
10 Yorumla- Gündem konusunda 696 cevap paylaştı.
+1 yılUyuyordum
o sabah iş yerine gidene kadar haberlere bakmamıştım iş yerinde öğrendim deprem olduğunu
10 Yorumla
+1 yılBütün olacaklari biliyor gibi bu saatte konuşmuştuk ve gece 12 sıpagetti yapip yedik 1 de yattık sallandi indik ama çok korktuk ve girmedik ögleyin deprem üstü olarak yıkıldı bina. 😪😪🤔🤔
10 Yorumla
+1 yılKyk yurduna yeni yetişmiştim ve bavulumu boşaltıyordum.
10 Yorumlaiçimde kötü hisler vardı annemle konuşuyordum
10 YorumlaPazar akşamı yemeğini yemiştik ve türkiyeden haberleri takip ediyordum.
10 YorumlaGündem konusunda 1,7b cevap paylaştı. O saatte uyanıktım TV seyrediyordum alt yazı geçti hemen Naci Görür hoca aklıma geldi
10 Yorumla
+1 yılYatağımda uyuyordum ama sonra yerlere fırlattı beni deprem
10 YorumlaSabah uyandım tv yi açtım kahvaltı ederken bakarım haberlere tam da uyanamamış bir şekilde açar açmaz tv yi 7,8 i görünce şok oldum çok kötü bir gündü:(
20 YorumlaSahur yapıyordum. Hatta kete yiyordum.
ALLAH beterinden ve tekrarından sakınsın. Amin.10 YorumlaAdana da gece mışıl mışıl uyuyordum. Birden yatak sallandi. Ogunden beri çiftlikte yim
00 Yorumla
+1 yılAnnemle tartismıstm eger olsek küs ölecektik cok pisman olmustk😔
00 Yorumla
+1 yılBizim konuşmaya hakkımız yok, yaşayanlar varken
10 YorumlaBaska sehirde oldugum icin uyuyordum sabah ogrendim
10 YorumlaUyuyordum ama oncesinde icimde skntı vardı sabahına deprem oldugunu gorunce kotu olmusdum
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılVay be 3 hafta olmuş mu gerçekten bakım yapıyordum
00 YorumlaHer seyden habersiz mutlu mutlu takılıyordum
10 YorumlaYarındı o ve hayatım kötü geçti
10 Yorumla
+1 yılNerde yasiyon ki
10 Yorumlaerken uyumuştum o gün
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGalatasaray'ın galibiyetine sevinerek uyumuştum sabah uyandığımda ise...
10 YorumlaUyuyordum kötü haberle uyandım. Allah yardımcıları olsun.
00 Yorumla
+1 yılHer gün 4 de uyanırdım sadece o gün uyanasım gelmemişti :(
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer şeyden habersiz sakin bir pazar günüydü…
00 Yorumla
+1 yılSözün bittiği yer.
16 Yorumla- +1 yıl
Maalesef öyle
- +1 yıl
Doğum tarihin bile manidar. 99 depreminden sonra tüm ülkeyi yeni baştan imar için toplanan 7 trilyon dolar degerindeki ötv ve deprem vergileri nerede neden yuzbinin üzerinde insan boş yere öldü, neden onbinlercesi sakat kaldı neden milyonlarca insana bu kadar büyük bir travma yaşatıldı diye bu halk bu seçimde hesap sormazsa artık cidden üzülmeyi bırakıcam. O parayla tüm ülke yeni baştan yer altından 5 gidiş 5 geliş yollarıyla metrolarıyla yer üstünde süper lüks depreme dayanıklı yapılarıyla 21 senede defalarca inşa edilebilirdi. Bu bir ihmal ya da cinayet değil bu bir toplu katliam.
- +1 yıl
Ya haklısın ama bence sorun bizim insanlarimizda, böyle bir zamanda kiraları ne kadar artmış durumda.. önce halk olarak kendimize çeki düzen vermeliyiz
- +1 yıl
Tatlim halk kendisine ceki düşen falan veremez artık. Çünkü biz o konuda kritik eşiği yıllar önce geçtik. Çünkü bu toplumda iyiler ve kendine çeki düzen verenler ezilen ve acı çekenler haline geldi. Bunun sebebi de yetersiz cezalar başıboş sistem 21 senede ülkeyi ileriye taşımak yerine geri götüren malum şahıs ve çetesi. Bir toplumda iyiler hep ezilen ve zarar görenler olursa iyiler de zamanla iyi olmayı bırakırlar. Biz şimdi o seviyesi geldik. Çünkü günümüz toplumunda tek geçerli şey para. Para varsa her sey var. Denetim yok ceza yok sistem yok. Yok oğlu yok..
- +1 yıl
Evet haklısınız
- +1 yıl
Haklı olsam kaç yazar belki yuzbinden fazla insan hayatını kaybetti. Çocuklar annesiz babasız kardeşsiz. Anneler babalar evlatsiz kaldı. Bu acıların inan ki telafisi yok. Ama 99 depreminden coo iyi biliyorum 1 seneye kalmaz hepsi unutulacak. Ölen öldüğüyle kalan kaldigiyla kalacak. Ateş düştüğü yeri yakacak. Ve mecburen hayat devam edecek. Sonuçta bu ülkede yaşamak da ölmekten beter fok büyük bir ekonomik kriz seçim sonrası bizi bekliyor.
Çok ağlıyordum...
12 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılsoruyu soran arkadaş deprem bölgesinde bile değilsin demi yorumlarından onu anladık ilgi kasıcımısınız nesiniz be
00 YorumlaHatırlayinca bile kahroluyorum
00 Yorumla
+1 yılBilmem hatırlamıyorum
00 Yorumla
+1 yılEvdeydim çoğu kişi gibi uykudaydım
00 Yorumla
+1 yılAllahım bir daha yaşatmasın
10 YorumlaZaman su gibi geçiyor
11 Yorumla
+1 yılUyuyordum.
10 Yorumlaİnstagramdan öğrendim
10 Yorumla- Devamını Gör (26)