Bir arkadaşım yanıma 1.5 litre su, bisküvit ve özellikle fişneli meyve suyu koyacam filan demişti.
Peki sizin aldığınız, almayı düşündüğünüz önlemleriniz neler?

Bir arkadaşım yanıma 1.5 litre su, bisküvit ve özellikle fişneli meyve suyu koyacam filan demişti.
Peki sizin aldığınız, almayı düşündüğünüz önlemleriniz neler?
Şükür tüm önemleri aldık ve almaya Efor sarf ediyoruz...
Ve geçen buna benzer paylaşımın altında bi yorum görmüştüm... Evet artık sokakta yatıyorum kalkıyorum diyen biri ve bu gibi düşüncelere giren arkadaşlar var mı?
Bir çocuk gördüm iple yatağının altına meyve suyu poğaça falan asmış aşırı güldüm gerçekten ebeveynlerde dahil olmak üzere ne kadar bu konularda bilgisiz olduğumuzu görüyorum ilk yardım ve afet dersi olması gerektiğini düşünüyorum ortaokuldan liseye kadar zorunlu olacak bunun dışında geçen de böyle bir konu ile ilgili yorum yapmıştım devletin bütün evlere ilk yardım çantası ve ücretsiz karot testi yaptırması ile ilgili evet bunlar bir çözüm olabilir sanırım
Cevap
16Cevap
Benim için şuanlık aldığım kişisel bir önlemim yok
Yok Çünkü Antalyada deprem olsa bile düşük olur Bilim diye bir şey icat edildi çok şükür İstanbul Ve çevresi önlem alsin evlerine baktirsinlar mühendis çagirtirip
Bir çadır 4 battaniye bir tüp tencere hazır çorbalar 20-25 ekmek bi bavul kıyafet.
Ne yazıkki bunların lazım olacağını acı bir şekilde gördük
Ciddi ciddi okudum bee
Halbuki bende ciddiyim
Çadır dışında diğer ürünler çok gerekli değil. Bir şekilde gıda eline geçiyor. Ben ilk bir kaç gün çadırın yokluğunu aradım en çok.
Deprem bölgesinde misin?
Duyduklarımız herşeyin geç yetiştiğiydi. Böyle bir durumu düşünmek bile çok kötü
Evet, Hatay..
2 gün geç yetişti. İlk önce kimse algılayamadı olayın vehametini.
Aa nasılsınız siz ve aileniz. Durumlar nasıl
teşekkür ederiz iyiyiz 🙏
Bir sorun yok çok şükür
Çok geçmiş olsun
Annem birkaç gün dış kapının yanına poşetlerde kıyafet koydu alınan tüm önlem bu Benim aldığım yok
Düşünce güzel ama strateji yanlış.
2. Kat tabiri artık hayatımda yoktur. Kesin net düşüncem bu yönde. Ayağım yere yakın olacak bundan sonra
Bireysel olarak bir önlem almadım. Depremden sağ kurtulursak bize birkaç gün yetecek ilkyardım ve gıda çantası hazırladık sadece
Deprem çantası yaptım.
4 kişilik çadır aldım sobasiyla berbar.
Dışarda güvenilir tek katlı depoda tutuyorum.
3 sandalye de var.
Yatağımın yanına şu yemek battaniye telefon koydum deprem olursa yatağın yanına atlayıp ezilmezsem aç kalmamayı planlıyorum
25 katlı bir binada oturuyorum. Alabileceğim tek önlem bir deprem çantası. Aksi taktirde yaşam üçgeni yaşam alanı falan bu binada işe yaramaz eğer bina yıkılırsa.
Namazlarımı vakitlice kılıyorum artık geçe bırakmıyorum.
Eve hasar tespiti yaptırmıştım. Sağlam çıktı. Deprem korkum yok.
@SimgeHskk tedbirli olmak iyidir evet ama oturduğum ev tepeme çökecekse ben ölmeye razıyım zaten.
4 litre su, 12 paket kuru bisküvi, bir el feneri, düdük var şimdilik çantamda.
Bisküvi koyacağınız kek koyun o daha doyurucu değil mi
Telefonum ve kıyafetlerimden uzakta uyumuyorum başucumdalar. Nolur nolmaz
Ben çanta hazırladım ve dolabımı sabitledim
Maraşta depremi yaşadık Konya ya geldik burada da arada yaşamaya devam ediyoruz alınabilecek pek bir önlem Yok maksimum deprem çantası sağlam bir tutunma duvarı vs. Allah'a emanet yaşıyoruz pek de rahatsız değilim
Deprem çantası hazırlığı yaptık, genelde büyük depremler geceleri olduğu için yatak odasına koyduk çantayı. Bir de yaşam üçgeni kuracak yerler keşfettik. Allah göstermesin ancak önlem almak şart
Maalesef ki yok , aslında yapmayı ve önlem almayı düşünsem de o önlemin değerini bilmediğim için yoook
Kelimei şahadet getirip uyuyorum birde yatmadan önce yemekte yiyorum oh yat gitsin
Deprem çantası ve deprem için hazır bir çanta deprem olduğu esnada alıp dışarıya çıkıyorum.
Pijama ile uyuyorum artık sksjsjsj
Henüz hiç yapmadık.
odaların dört köşesine kedi maması koydum
oturduğum apartman sağlam, almadım biz
Deprem Ağı uygulaması yükledim
Hiçbir önemim yok , Allah'a emanetim
Deprem çantası hazırladım
Önlem almadım
Hiç yok
Çantam ve dualarım.
Hayır.
Şu ve biraz da şeker tutmaya çalışıyorum yanımda