Türkiye'nin ekonomik gerçekliği herkesin bildiği bir şey, bir ev almak bile şu an lüks. Hele İstanbul, İzmir gibi yerlerde, en ucuz evin 2-3 milyon olduğu düşünülürse baya baya lüks. Durum böyle olunca insanlar tüm birikimlerini eve yatırıyor. Yarın bir gün İstanbul'da, İzmir'de beklenen depremler olduğunda, insanların evleri çöktüğünde, kendileri de ölmez sağ kalırlarsa devlet bu ev sahiplerinin yeni evlerini teslim ediyor mu?
Yoksa ekstra para mı vermek zorundayız?
Ayrıca, evinin değeri 6 milyon diyelim, İstanbul'da deprem oldu, ağır hasar aldı, ailenle birlikte hayattasın. Evin sigortası da var. Sigorta şirketi sana direkt 6 milyon lirayı veriyor mu? Sistem nasıl işliyor?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Eğer 1 tane evin varsa ve o evin ağır- tıkıl durumunda ise devlet sana ev verebiliyor 2 yıl ödeme almayıp sonraki 20 yıl aylık bir miktar paraya kira öder gibi ödüyorsun. Eğer 2 tane evin var ve biri az hasar-hasarsızsa diğer evin yıkılsa bile devletten ev alamıyorsun. Zaten aldığın ev de sadece başını sokmalık. 105-80m2 lik evler yani evin 200 m2 bile olsa alacağın ev 2+1 veya 3+1
O iş öyle değil 2 tane 2+1 ya da 1 tane 3+1 ev alabiliyorsun ve hasarlı evin varsa ev veriliyor çünkü nihayetinde orada mülk sahibisin yoksa 10 evi olan birine 1 ev vermekle,1 evi olana 1 ev vermek aşırı komik bir durum olur
maalesef öyle çünkü deprem bölgesinde yaşayan biri olmama rağmen 3 evimizin 2 si yıkık 1 tanesi az hasar çıktığı için başvuru bile yapamıyoruz. Çünkü başını sokacak bir adet evin var geri kalan 2 si yok oluyor
Hak sahipliğinden bahsediyorsan onun başvuruları daha başlamadı diye biliyorum ortalıkta net bir bilgi yok bunlar benim duyumlarım. Bizimde evlerden biri az diğeri orta hasarlı
ZDS varsa 130 bin lira veriyor sadece veya istersen evini yapıp 20 yıl faizsiz ödeme imkanı sunuyor.
Bu evi piyasa bedelinden mi veriyor? Bu ne saçma iş? 5 milyona ev alıyorsun, yıkılıyor, devlet sana yıkılmış evinin üstüne 7-8 milyondan 20 yıllık ödeme imkanı sunuyor. Cidden böyle mi?
Evet öyle.
ZDS varsa ve evin yapılmasını istiyorsan 130 bin lirayı peşinattan sayıyor, evin yapılmasını istemiyorsan 130 bin lira ödeme alabiliyorsun.
Piyasa değerine göre değil, evin fiyatı 100 milyon lirada olsa yine 130 bin lira ödeme oluyor.
Devlet ev vermiyor. Belirli miktarda para veriliyor. Ne kadar olduğu hakkında bir bilgim yok. Hatta birden fazla ev varsa ve yıkıldıysa sadece biri karşılanacak. Yıkılan iş yerleri için bir ücret verilmeyecek