Depremzedeler için Evi olana da olmayana da ev verilsin
Depremzedeler için Sadece ev sahiplerine ev verilsin
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
yani baktıgınızda hak sahiplerine verilir kanımca. o da ev sahipleri demek. realistik olucak olursak öyle de olmalı. şimdi ev alinin. oturan veli kiracı. şimdi bu ev için ev yaptı toki. aliye vercektir. veliyede2. ev yapması lazım yoksa. gonlun tabi istiyordur kiracılara ev versin devlet bi de bedavaya versin ama bu devlette can yani. bilmiyorum bu işi kaldırmak ekonomik olarakda hani kolay iş değil. neticede devlete gokten para gelmiyor. devleti de düşünmek gerek.
aslına bakarsak deprem dolayısıyla mal kaybı sigortanın işi. sigortalı evlere zaten dask odeme yapıyor. zorunlu zaten dask. yaptırmayanlara hem para verilmemesi lazım hemde dask yaptırmama cezası verilmesi lazım da işte bunu nasıl yapcan. bu duygusal atmosferde. secimde var. bi de dask enflasyonun ardında kaldı o ne olcak orasıda sıkıtnı. bildiğim kadarıyla dask 640 veriyormus. dask dısında desteklemeli insanlar evlerini burdan görünen bu. (bu duruma ben gıcık oluyorum. aynı olay kaskoda var. araba 600 lük ama pert olunca 600un altında alıyorsun) devletin acıkcası böyle bir zorunlulugu varmıdır bilmediğimden konusmak istemiyorum zira bu onemsiz daha once benzer olaylarda devlet evleri verdi. burada da deklare ettiler. ama soyle olcaktır. evler ucuz az karla üretilip satılıcaktır. uzun zamanlı odemeler olcaktır. yoksa o ev yapma masrafı devletin sırtına kalır. kişilerde kiraya vercekleri paraları öderler böylece alan memnun satan memnun. ömürleri yetmezsede zaten tokiye geri döner ev. toki aslında pek karı olmayan hatta zararına iş yapmıs olucak. ödemesini cok sonraları alıcak.
dıger bir yol ise mevzuata uygunsuz ev yapan yaptıranlara acılan davalar. hakim amcalar karar alabilirler sanırım. sen adama ev yaptın sattın mütayit bey. yıkıldı bu adama borclusun evi. sonra tabi ölüm yaralanma korku manevi tazminat vs o ayrı iş.
Belki öncelik ev sahiplerinin olabilir ancak oradaki vatandaş maddi manevi çok şey kaybetti. Devlet orada ikamet eden ve evi hiç olmamış olanlara da ev vermeli. En azından bu vicdani bir meseledir. Belki kimsesi kalmadı. En azından devletin arkasında olduğunu hissetsin.
Ülkemiz yönetimleri çalmaktan vermeye fırsat bulursa herkese verilsin istiyorum olması gereken de bu fakat 😏 Allah tüm insanların cümlemizin yardımcısı olsun çok kötü bir durum Marmara hattı tetiklenmis Bingöl hattı tetiklenmis inan düşüncesi bile korkudan öldürüyor
Cevap
10Cevap
O kadar yardım toplandı oradan karşılarlar herhalde
Yapsınlar o halde ne duruyorlar
Hemen söyliyim şimdi yandaş inşaat şirketleri ve damat toki iş birliği ile 1 yıl içinde enkazları temizleyip konut dikecek sonra bu konutları tıpkı geçtiğimiz yıllarda orman yangınında evleri yanan ailelere sattıkları gibi uzun vadeli taksitler ile satacaklar
@erkan4734 senin tanıdıkların beni ilgilendirmez ben resmi açıklamaya bakıyorum. Cumhurbaşkanı bizzat bölgeye gidip konuşma yapmıştı teslim töreninde kredi kira öder gibi taksit ödeneceğini belirtmişti
O kadar yardım toplandı ve müteahhitler yakalandı paralarına el koysunlar garibanın yüzü güler
Kendi bütçenizi nasıl ayarlıyorsanız Devlette o şekilde ayarlıyor, sen üç kişiye bakıyosun Devlet 80 milyona bakıyor. Bol keseden atmayın. Keşke imkanlar olsa da herkese verilse.
480000 TL ödeme yapılacak 24 ay ödemesiz 20 yıl taksit olacak bu olay 3+1 için gecerli 2+1 tercih edenler fark ödeyecek
Ev sahibi olanlara ev verilir. Kirada olanlar için de kamu bankaları uygun faiz oranlarıyla kredi imkanı sunar.
Bizim ülkede evi krediyle verir faiziyle geri ödetir
Ya eğer kişinin kendi eviyse direk verilmeli ama kirada oturan birisine verilmesi sacma
kendi evleri yıkılanlardan para almazlar heralde ne parası yok artık a. k
Bunu söylemek için çok erken ilerleyen zamanlarda açıklanır ama şu an değil.
Evi olanlara evleri verilip maddi zararları kapatılsın. Kiracılara da 2 yıl kira desteği verilsin.
Bu daha iyi olur ve solcu kadınlara benziyosun🤣🤣
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?