%90'ından fazlası Müslüman olan bir ülke için Müslüman bir ülke demek doğrudur. Eğer ki buna Müslüman ülke demek doğru değilse, Türkiye'de yaşayan 25 milyon civarı Kürt, 5-6 milyon (veya daha fazla) civarı yaşayan Suriyeli, sayısını bilmediğim kadar yaşayan farklı millet mensubu insanların bulunduğu ülkeye neden Türkiye Cumhuriyeti deniyor? Madem ki azınlık hakları sizin için bu kadar önemliyse neden ülkenin adını Anadolu Cumhuriyeti yapmıyorsunuz? Anayasada Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçe'dir yazıyor. Anayasanın 2. maddesinde Fransızca bir kelime olan "laik" ibaresi yer alıyor. Madem ki resmi dil Türkçe, anayasada neden Fransızca bir kelime yer alıyor? Bu kelimeyi Türkçe'leştirin veya tedahülden kaldırın öyleyse. Herkes dinini yaşayabilir tabiki. Ancak evime misafir geldi ya da evimde başkası yaşıyor diye orası benim evim olmaktan çıkmaz.
Siz ne düşünüyorsunuz?
T. C. Laik bir devlet deniyor. Bunu doğru buluyor musunuz?
5 yıl önce ben de bu kelimeyi kullanmıştım, Cunhuriyet kurulduğu zaman Anadolu Cumhuriyeti denseydi bence 60yıldır bu kadar sorun yaşanmazdı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
%90'ından fazlası Müslüman bir ülke değiliz o eskidendi
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
O zaman Anadolu Cumhuriyeti diyelim bu ülkeye. Bu sefer de "Eee Avrupa'da toprağımız var" mı diyeceksiniz? O halde Türkiye ismi neden kullanılıyor? Farklı milletten insanlar da yaşıyor üstelik %30-35 civarı varlar.
Anayasa'nın kendisi değişebilen bir şeyken anayasayla sabit demeniz uygun değil. Şayet bir gecede değiştirebilirler. Zaten değiştirilmesi de yakındır. şu an oy kazanma çabası yüzünden dile getirmiyor kimse.
Neden teklif dahi edilemiyor ki buna da karşıyım. Devleti kuran kişi veya kişiler ölmüş ve üzerinden yüz yıl geçmiş. Yeni bir nesil gelmiş, neden eskilerin kanunlarına göre yaşamak zorundayız ki? Ben şu an bu ülkeyi savunuyor, ülkenin geleceği için çabalıyor ve bu ülkede yaşıyorsam neden bizim hayatımıza başkaları karar veriyor ki, üstelik yeryüzünde şu an yoklar bile.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
5 yıl önce ben de bu kelimeyi kullanmıştım, Cunhuriyet kurulduğu zaman Anadolu Cumhuriyeti denseydi bence 60yıldır bu kadar sorun yaşanmazdı
%90'ından fazlası Müslüman bir ülke değiliz o eskidendi
O zaman Anadolu Cumhuriyeti diyelim bu ülkeye. Bu sefer de "Eee Avrupa'da toprağımız var" mı diyeceksiniz? O halde Türkiye ismi neden kullanılıyor? Farklı milletten insanlar da yaşıyor üstelik %30-35 civarı varlar.
Amerika'da etnik köken var hintlisi var ispanyolu var o zaman onun neden adı değişmiyor?
Çünkü Amerikalı diye bir ırk yok.
Ama ülkenin adı Amerika
İsmi milletinden bağımsız bir ülke işte. Zaten milleti de çeşit çeşit ırktan.
Anayasayla sabit
Anayasa kendiyle çelişiyor ama. Bahsettim ya. Resmi dil Türkçe denmiş ama aynı anayasada "laik" kelimesi yer alıyor.
Her dile başka dillerden giren kelimeler vardır, hiçbir dil yüzde yüz kökeni kendine ait kelimeler kullanamaz
Anayasa'nın kendisi değişebilen bir şeyken anayasayla sabit demeniz uygun değil. Şayet bir gecede değiştirebilirler. Zaten değiştirilmesi de yakındır. şu an oy kazanma çabası yüzünden dile getirmiyor kimse.
Değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek yasalardan, zor ama imkansız değil
Neden teklif dahi edilemiyor ki buna da karşıyım. Devleti kuran kişi veya kişiler ölmüş ve üzerinden yüz yıl geçmiş. Yeni bir nesil gelmiş, neden eskilerin kanunlarına göre yaşamak zorundayız ki? Ben şu an bu ülkeyi savunuyor, ülkenin geleceği için çabalıyor ve bu ülkede yaşıyorsam neden bizim hayatımıza başkaları karar veriyor ki, üstelik yeryüzünde şu an yoklar bile.
Evet
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!