Tüm depremlerde;
Osmanlı yapıları dimdik ayakta dururken,
Cumhuriyet dönemi yapılarının patır patır dökülmesinden çıkardığınız sonuç nedir?
Son 100 yılda, insanlığımızı yitirmiş olabilir miyiz?
Tüm depremlerde;
Osmanlı yapıları dimdik ayakta dururken,
Cumhuriyet dönemi yapılarının patır patır dökülmesinden çıkardığınız sonuç nedir?
Son 100 yılda, insanlığımızı yitirmiş olabilir miyiz?
Önemli olan değer o ki Cumhuriyet yönetimi ve ya rejimi bir insan yetiştiremedi diyebiliriz. Evet bir çok mimar, mühendis, öğretmen, müteahhit, doktor, hemşire v. s. v. s. liste uzar gider yetiştirdi doğrudur ancak "insan" yetiştiremedi
insan olmak ile bir meslek edinmek arasında büyük bir fark vardır.
Eskiler hep derdi çırağın ustayı geçmesi lazım, kendisini geçebilecek çırak yetiştirmeyen usta usta değildir.
Ustalar bencilleşti hep bana hep bana sen yana dedikçe azaldılar ve yok oldular diyebiliriz.
Demek ki cumhuriyet, bize anlatıldığı kadar önemli bir değer değilmiş..
Aslında durum sadece yönetim sistemi ile ilgili değil, insanların bireysel olarak kural tanımazlığı ve cahilliği ile ilgili.
Anayasamız ve ya yönetim sistemi ya da hukuk sistemi sadece bu aymazlığın gün yüzüne çıkmasını hızlandırdı diyebiliriz.
Tabii olarak Cumhuriyet etkisi de büyüktür ancak hukuk sistemi ve anayasa ve bireysel ölçüde insan haklarına ve ya hukuka riayet diyebiliriz.
Hristiyanlar ermeniler yahudiler ve diğer milletten olan osmanlı vatandaşları iyi iş çıkarmış. Cumhuriyet dönemi bu insanlar azınlık kaldı ve gelişim sağlanamadı ticari denge alt üst oldu.
Hepimiz ermeni olalım. O zaman düzeliriz..

Mimar Sinan’ın yaptığı su kemerleri gibi nasıl güzel tarihi miras gerçekten mimar sinan mı yaptı bilmiyorum ama yunanların yaptığıda söylenir. Sonuçta bizanstı İstanbul bu arada fotoğrafı yeni çektim🙂
Cevap
5Cevap
Maalesef kötü yönetildiği için
Cumhuriyetin kötü bir yönetim olduğunu düşünebilir miyiz?
Buradan çıkardığım sonuç senin bir provokatör olmandır. Cumhuriyet'i ağzına alırken dikkat edeceksin.
Cumhuriyet kötü bir yönetim şekli. En iyisi krallık... Cumhuriyette herkes hırsızlık yapıyor... Krallıkta kimse yapamıyor..
Bak dünyaya... Krallıkla yönetilen ülkelerin tümü çok zengin... Cumhuriyetle yönetilenlerin hepsi fakir ve sefalet içinde..
İngiltere, İsveç, Norveç, Hollanda, Danimarka, Belçika, Japonya.. Ben krallık istiyorum.. Erdoğan kral olmalı..
Efsane bi kafa
Öyle komikti ki Gülemedim
"Ne diyeceğimi bilemedim" demen gerekiyordu.
osmanlı yapıtları zaten az oldugu için çok özenilerek yapılıyordu. padişah için sadrazam için yapılıyordu
Hımm evet senin donla çekilmiş fotona bakınca halkın ağaç kovuğunda yaşadığı anlaşılıyor.. Tek anlaşılmayan, arkandaki 110 Volt priz...
Ne diyosun ya
Gtnde don, arkanda 110 voltluk priz var diyorum. Fotoyu Miami de mi çektirdin?
Hiç Halim yoktu ama yine de yorumlara güldüm 😄
Bu can sıkıntısı beni çok düşündürüyor :D Bu millete ekmek verme, gaz ver.. İstediğin gibi kullanırsın :D
😄😄
Osmanlı yapısı dediğin cami vs osmnlida depremlerde kaç ev yikiliyordu haberin var mı ama olmaz
Hayır haberim yok... Senin de haberin olmadığını biliyorum.. Boş atıp dolu tutma peşindesin.
Belli oluyor
Osmanlida yapilar azdi ve padisah tarafindab yaptiriliyordu. Depremlerde yikilan evler yine vardi. burada cumhuriyeti kötüleyemezsin. Bu kadar da asagilik olma
Halk çadırda mı yaşıyordu?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?