Yaşanan büyük deprem sonrasında anılar, hatıralar evlerle birlikte yıkılıp gitti. Hatay'daki 7 katlı bir binadan geriye sadece yangın merdiveni kalmış. Siz ne söylemek istersiniz?

Yaşanan büyük deprem sonrasında anılar, hatıralar evlerle birlikte yıkılıp gitti. Hatay'daki 7 katlı bir binadan geriye sadece yangın merdiveni kalmış. Siz ne söylemek istersiniz?

ne desek boş..
anlamsız kelimelerin kifayetsiz dibimdeki islahiye nurdağı yok oldu maraş adıyaman hatay diyemiyorum bile.. ben her artçıyı hissediyorum yüreğimde
eskisi gibi olmak normal olmak çok isterdim ama bir daha eskisi gibi de olmak imkansız.
Cevap
34Cevap
Acı olan o kadar çok şey var ki gadası
Evet kötü bir durum
Çünkü yangın merdiveni binalar gibi plastikten yapılmıyor saf demir.
Merdiveni yapan usta derhal İnşaat Mühendisi olmalı 🙂
Çok korkunç ve düşündürücü. Keşke o kolonlara konsaydi o demirler
Binaya da kullanmalilar ama turkiyede celik pahalı olduğundan kullanilmiyor
Depremde yangın merdivenlerni kullanmayın derler bi de
Ağlıcak Halimize Gülüyoruz Ya 🥺
İnşallah biran önce Biter bu depremler.
yangın merdiveni ayaktaysa, çelikten yapalım binaları undan böyle betona hiç girmeyelim
fsdafsadg Kanka güleceğim yoktu acı durum ama bu nasıl mantık çelikten ev mi yapılır kanka. Yazın da güneşe döner bine içerde hepimiz ızgara oluruz güzel olur
@Karamsarxuzm bizim burada biri yaptırdı. Amerikadaki tüm gökdelenler çelikten imalat. Sadece biz betonda inat ediyoruzucuz diye
kanka yapanları göstersene çelikten imalat ne allah aşkına. Yapanların fotosunu at çelikten evmi olur allah aşkına cam göktelen desen abd de neyse
dediğinin ayrı bir adı var ama çok katlı yerleşmelere aşırı uygun değil. Ben tamamını çelik yapalım dedin anlamında anladım
100 yıllık bir teknooji bu , inşaat işine uzaksın sanırım
ayrı adı yok ama sen yanlış anladın bence:)))
cam çelik karkasa giydiriliyor
bir capsten aklımda kalmıştı demirden ocak felan demirden ev diyince duvarına kadar demir der gibi geldi yoksa haklısın evet bu sistemi biliyorum
Sağlam bir işçilik asla yok bizim ülkede varsa da az var
En çok bunlar yıkılacak diye korkardım. Hala bunlara çıkmaya korkarım. Olaya bak
Sanırım yangın merdiveni tek deprem yöneltmeliğine göre yapılmış
Yüzbine yaklaşan belki daha fazla insan öldü bitek show haberi sunan kadın istifa etti. İlginç
boğazı düğümlenerek konuşan haber spikeri mi istifa etti gerçekten? yein mi oldu bu olay?
Bikaç gün oldu. Dilara gönder
Hani merdivenler sağlam değildi? (İronidir) gerci artik neyin saglam neyin olmadigi belli degil gercektwn
Anormal değil bina yan tarafa çökmüş sabaha karşı olunca millet onu akil edemez ki uykuda yakalandı. En kötüsü bir suru insanın ölüm tarihi ayni oldu
yangın merdiveni evet çelikten ama nasıl yan yatmamış o bea
saçma sapan işler atıyorum o an birisi o korkuyla merdivene çıksa o ayaktamı kalıcaktı vay ki vay
O merdiveni kim yaptıysa işini iyi yapmış. binayı yapan adam gibi yapsaydı oda ayakta kalırdı
Mütayitin savunmasï yangın merdiveni sağlam yaptık en azından olur artık şerefsizler
Depremden kalan tek acı o mu? Bir aileden 17 kişi gitmiş mesela acıyı böyle tanımlayabiliriz
Binayı değil de yangın merdivenini mi daha sağlam yapmışlar
Umarım en kısa zamanda normal hayatlarına dönerler depremzedeler Allah yardımcısı olsun herkesin...
Yangın çıksa kurtulacaklar. Ama deprem olmuş. Kader işte kader başka ne denir mukedaerat
demekki merdivene kaçan olsaymış kurtulurmuş.
Merdiveni binaya iyi bağlayamamışlar
öyle olsa bile bu daha iyi bişey gerçekten.
6.4 büyüklüğünde binaların yıkılması normal değil
deperem cok aci bir olay aci anilar birakiyor
Merdiven çelikmiş demek
Bizimde varr ama demir degill beton
Cok aci evet😌
acı verici. sadece bunu diyebiliyorum
maalesef acı durum
Bu da sadece yangına hazırlanmış sanırım
Yangın merdivenini yapan firma inşaat işine girsin
Merdiven daha sağlammış
gerçekten üzücü
Allah yardımcıları olsun