Kendimce bir hipotez oluşturdum. 31 Ocak Yılbaşı gecesi biz o kadar kutlamak İslam'a aykırı. Kâfir gibi yaşamayın dedik, başta ünlüler olmak üzere dalga geçtiler. “Yılbaşı kutlamak bizim dinimizde yoktur, günahtır, diyenlere şey diyin; dünyanın güneş etrafında attığı turu kutlayacağız” vb. Peki sonra ne oldu? 31 -01-02-03-04-05-06= 6 Şubat yani tam 7 gün içinde ve Recep ayında yani mübarek 3 aylarda Maraş Merkez olmak üzere 7 gün içinde 7 şiddetinde deprem oldu. Peki bu deprem bekleniyor muydu? Bakalım yabancı jeoloji Profesörü ne demiş?
Fransız Deprem Bilimci Le Pichon, yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlere ilişkin olarak, "İkinci deprem tamamen öngörülemez bir depremdi. Burada deprem gerçekleşeceği söylenemezdi. Bu imkansız" dedi.
Bilime göre imkânsız olan şey biz Müslümanlara göre Allah Teâlâ'nın hikmeti ve uyarısıdır İslam'da. Çünkü imkânsızlar sadece onun elindedir. Peki bugün ne oldu? Bugün mübarek 3 aylar Şaban ayının ilk gecesi ve 6 üzeri deprem oldu. Üç ayların ikisinde salladı. Kaldı şimdi Ramazan. Umarım Marmara depremi olmaz Ramazan'da. O zaman bu sözümü hatırlarsınız. Bana göre Allah Teâlâ resmen bize haddinizi bilin diyor bana göre. Tâbi doğrusunu Allah Celle Celaluhu bilir.

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Allah uyariyor
Abi benim dini bir konuda merak ettiğim bir şey var sana sorabilir miyim biraz sacma olabilir ama merak ettim 2 soru var kafamda sabahtan beri
Sorabilirsin. Bildiğim bir şey ise yardımcı olmaya çalışırım
Şimdi abi kalpler Allahın elindedir istediği gibi döndürür diye bir ayet var değil mi? Şimdi ben çok edepli dindar bir kızdım kalbimi Allah döndürdü kaydırdı ben inandığım şeyleri inkar ettim inkar ettiğim şeylere inandım kısaca haram gözümde güzelleşti doğru geldi Allahım dedikleri yanlış geldi ben birde bu kötü yola kandırılarak düştüm ama burası önemli değil benim merak ettiğim şey Allah kalbimi neden döndürdü kaydırdı birde ben adıyaman cemaatine bağlıyım mürşidim de var çok düzgün bir inandım bir anda günahlar içinde buldum kendimi beynimi kaybettim en büyük günahlardan zaten aklını kullanmamak. bir anda sanki basiretim bağlandı kontrol edemedim her şey imkansixfsn oldu Bir de diğer sorunda gördüm abi korkutunuz için birine itaat etmek günah miş ben bunu da bilmiyordum çok cahilim dini konularda da çok az şey biliyorum neyse uzatmayim benim merak ettiğim 1. Soru Allah neden benim kalbimi kaydırdı 2. Soru müride bağlıyım beni koruması gerekmez mi ben nasıl bu günaha düştüm ben nefsime uydum ama düşünmeden ve bilmeden istiğfar ettim tekrarlamıyorum ama itikadımda sıkıntılar var
Şimdi Mürşit doktordur. Sen ise hastasın. Senin bedeninin de virüs (günahlar) var. Doktor (mürşit) sana ilaç (zikir) verir. Sen zikir çektikçe vücudundaki virüsler (günahlar/kalbindeki karartılar) yavaş yavaş temizlenmeye yani nurlanmaya başlar. Sen zikir çektikçe rüya görürsün. Rüyanı Mürşite anlatırsın o da senin nefesinin kaçıncı mertebesinde olduğunu anlar ona göre ilacın (zikrin) dozunu artırır. Fakat sen verilen zikirleri yerine getirmezsen yani ödevlerini yapmazsan kalbin karartılardan kurtulmaz. Günah işlemeye devam edersin. Mürşitin elinde öğrencilerinin günah işleme özgürlüğünü kurtarma diye bir şey yoktur. Öyle olsaydı peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem kendi öz amcasını imansız ölmekten kurtarırdı. Yani sorun Mürşitte değil tembellik yaparak ödevini yapmayıp yanlış yola kendine özgü iradenle sapan sende
Mantıklı haklısın abi
Çok teşekkür ederim
Allah Teâlâ senin kalbini döndürmedi sen kendin Cuzzi iraden ile yanlışı seçtin. Sonra yine kendi Cuzzi iraden ile doğru yolu tercih etmişsin. Allah tercihlere müdahale etmez. Müdahale etseydi eğer dünya sınavının anlamı olmazdı. KPSS sınavına girince gözetmen sen yanlış şıkkı işaretlerken dur yapma doğrusu bu diye müdahale ediyor mu? Allah neden etsin?
önce itikadını düzelt ve ehli sünnet itikadını öğren muhtasar ilmihal pdf var googledan bakabilirsin.
@Cvbnhdufjfgf75 bi git kardeşim seninle uğraşmayalım şimdi de
@UDixon2 çok zor benim düzelmem ama uğraşcam
her zorlukta bir kolaylık vardır (:
tamam ama çok bilgili değilim yine de dinlerim
Tesadüf değil kırılmayan fay hatları vardı