Bu deprem olayindan sonra herkes İstanbulu derhal hatta mümkünse bu gece terk edin köyünüze dönün diyorlar ama herkesin işi gücü ve evi burada. Bizimde bir Bulgaristanda oturduğumuz yer var ama gitmekte istemiyorum gitmeli miyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKardeşim İstanbul deprem bölgesi eninde sonunda o deprem olacak. O bölgedeki faylar arasında bazıları kırılması gerekirken kırılmadı ki bu da o hatta takılmanın olduğunu gösteriyor. Kaldığın bina sağlam değilse o binadan çık. Artık memleketine mi dönersin sağlam bir binaya mı çıkarsın o senin kararın. Gerçi hangi bina sağlam nasıl bileceksin bu ülkede kontrolü yapanda kötü binalara izin verende aynı mercii.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılResmi rakamlara göre İstanbul'da şu an 20 milyon insan var. Gayri resmi en aşağı 25 milyon. Bu insanlar nereye gidecek işinin gücünü bırakıp. Hatta çoğu insanın gidecek yeri bile yok eminim ki. Herkes hayatını İstanbul'da yaşayacakmış gibi idam ettirmiş muhtemelen. Bunun yeni gereken önlemler alınmalı. Kentsel dönüşüm yapılmalı eski komutlar yıkılıp yenilenmeli.
00 Yorumla
+1 yılBilemem tercih sizi şimdi ölüm nerede gelir Bilemezsin ki Bulgaristan'da da gelebilir Yani öleceksen ölürsün yani neresi ne olduğunu bilemiyorum kardeşim de orada ama Olur mu olmaz mı gider mi gitmez mi gelirim gelmez mi bilemem ya imkanı varsa çek git Bulgaristan daha rahat diye biliyorum⁸
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılValla Allah bilir ama ben İstanbul'da yasiyor olsaydım kesinlikle orayı terk ederdim. Fay hattı olmayan iç Anadolu gibi yerlere göç ederdim. Yani bu depremde bile neler oldu İstanbul depremini düşünemiyorum 2 milyon ölü bekliyorlar. Herhalde 5 10 sene İstanbul kendine gelemez. Allah esirgesin
07 Yorumla- +1 yıl
Ülkeyi birakip giderssm vatan haini olur muyum?
Cevap sahibi+1 yılAgsgsgwggdgdd yani vatan haini olmazsın da yakışı kalmaz bence. Hem ülkeyi bırakıp nereye gideceksin ki yine düşmanımıza siginacaksin. Yani afedersiniz ama ben biraz ırkçıyım. Amerikan İngiliz fransiz fslan yani Avrupalı ve Amerikan sevmiyorum onlara siginacagima vatanımda memleketimde namusumla serefimle acı çeke çeke ölürüm daha iyi
- +1 yıl
Düşman dediğin ülkeler yardim yapti
Cevap sahibi+1 yılSen onların gerçekten yaptığını mı sanıyorsun cidden. Eğer yardım yapmasalardı göze batacakladı tek dertleri göz boyamak. Adamlar sadece teklif yaptı. Ama Azerbaycan sormadan anında yardımı gönderdi. Türkün Türkten başka dostu yoktur tek kardeşimiz Azerbaycan Allah onlardan razı olsun. Bu söylediklerim Avrupa ülkeleri İsrail ve Amerika için ama diğer ülkeler hakkında bir şey diyemiycem
- +1 yıl
Elon Musk Starlink bile göndermek için yardim yapacakti ne düşmani
- +1 yıl
Simdi ne alaka anlamadım vatan haini falan . Yani onlarca insan var başka ülkede yaşayan. Onlar namussuz mu oluyor
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
68Cevap
- Gündem konusunda 26,5b cevap paylaştı.
u +1 yılBence gidebilirsiniz
00 Yorumla Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı. Panik halinde karar almamak lazım. Ancak deprem senaryosu en büyük olağanüstü durum için söylenir. Yani beklenen en yüksek 7.5 ama iki seferde kırılırsa en fazla 5-6 şiddetinde olur ve atlatırız. Tabi bir güvencesi yok. Eğer son 2018 yılındaki deprem yönetmeliğine göre yapılan evde yaşıyorsan daha şanslısın. Ancak olla deprem gece evde olacak da değil, misafirlikte olabilir, bir cafe veya restoranda olabilir, dayanıksız binada da yakalabilir her insan. Mümkün ise, daha güvenli yere gidebiliyorsan, İstanbul'da seni bağlayan bir şey yoksa, gitmek doğrusu olur.
22 YorumlaGündem konusunda 379 cevap paylaştı. Uzmanlar yıllardır söylüyor bunları yeni değil yani bu bilgiler, ama malum hükümet mahalle bakkalını bile yönetemeyecek durumda oldukları için umurlarında olmadı. Türkiye'deki en büyük tehdit marmara fayı. Çünkü ekonomi çöker İstanbul giderse, iç güvenlik bile ciddi tehdit altına girer. Peki kimin umurunda? Hiç kimsenin. Yandaşları zengin et, halkı din afyonuyla uyut. Şu durumda bile hala destekleyenler var üstelik. Biz bitmişiz ağlayanımız yok. Afad daha çadır kurmayı bilmiyor, tsunami tehlikesi var diye uyarılar olmasına rağmen denizin dibine çadır konumlandırmışlar. Bizde ne bilim, ne akıl ne de özen var. Yaptığımız işe saygımız yok. İş yapasımız da yok.
20 YorumlaValla ben Sakarya da doğa da bir arsa aldım. Oraya konteyner koyup yerleşmeyi düşünüyorum. 5 6 tane de inek alır sütü nü de veririm süt fabrikasına miss. Tavuk la, arı sandığı alıp yumurta ve balı da kendime göre üretsem. Birde küçük bir bahçe. Sebze falan. Ruhumu dinleyerek yaşamayı düşünüyorum.
34 Yorumla- +1 yıl
Ne guzel huzurlu bir yaşam garantiledin kendine
- +1 yıl
Aldirma sen onlara
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla bi baska prof. Da İstanbul icin deprem riski %2 diyor hatta bir başka jeologda en güvenli yer İstanbul diyor. Acikcasi bende yillardir İstanbul'da buyul deprem olacak olacak diyerek hedef şaşirtildiğni dusunuyorum. Şu an naci görür celal sengor gibi hocalar adana kıbrıs ve bingöl için ciddi tehlike vsr diyor. İstanbul'da olsa bile siddeti az olacak ve fay hatti İstanbul'da yok adalarin arkasindan geciyor ayrica aktif bir fay değil diyorlar. Bende boyle dusunuyorum. Yine yakin zamanda vefat eden çok değerli bir alime "deprem olacak diyorlar istanbulu terkedelim mi diye soruyorlar istanbulu değil günahlarinizi terk edin" diyor. Bence yabancilarda bilerek İstanbul diyerek istanbulun nüfus ve kıymetini azaltmaya calisiyorlar. Istanbuldayim ve deprem olucagjni dusunmuyorum. Guneydoğu tarafindakiler hala cok dikkat etmeli Şu an
13 Yorumla- +1 yıl
Allah'ın dediği olur
Cevap sahibi+1 yıl@ozkanaga33 ben olmaz mi dedim?
- +1 yıl
Gölcük ve Düzce depreminden sonra 24 yıl geçti. Yani yavaş yavaş ilerleme varsa sorun yok ama takılmışsa 24 yıldan beri stres birikiyor ve kırılırsa 7.5 kadar deprem olma ihtimali var. İşin en kötü yanı zamanı bilinmiyor maalesef. Bingöl'deki hattın ucu adalardan geçiyor yani İstanbul'dan. Hangi uç önce kırılır biliyor kimse. Türkiye'nin fay hatları aktif olmasa böyle bir deprem olur muydu? Onu diyen kim acaba merak ettim. Celal Şengör veya Naci Görür değildir ama eminim.
Maddi durumunuz iyiyse hiç durmayın bence. Yani şehir değiştirmek, yeni ev yeni şehir falan maddiyat lazım. Dediğim gibi iyi denilecek durumdaysanız bence hiç durmayın. Allah korusun, Allah göstermesin inşallah. Uzmanlar uyarıp duruyor, ben de Eskişehir’de oturuyorum beni bile düşündürüyor. Büyük bir deprem olursa buralar da biter üstelik evimiz 30 yıllık falan dayanıksız belli. Tuz buz olur.
10 Yorumla
+1 yılİmkanı olan kesinlikle gitmeli, deprem olmasa bile leş gibi bir şehire dönüştü artik. Eski İstanbul yok.. 25 mn oldu nerdeyse nüfus..
Ha ölümden kaçıyorum dersen saçmalık olur çünkü ölüm her yerde.. keza bir akrabamız korona çok ist da diye köyüne kaçtı, adam bir hafta sonra kalp krizi geçirip aniden öldü. Vaden geldiyse orada da yakalar..
21 Yorumla- +1 yıl
İnsanların çoğu ölümden değil enkaz altında kalmaktan korkuyor aslında
+1 yılKöylerinden sonradan gelenler yüzünden bu kadar bina dikilmedimi zaten! Otursaydi herkes köyünde köyünü şehir yapmaya cabalasaydi her yer İstanbul gibi olurdu. Guzelim memleketlerini terkeden ihanet eden insanlar.. deprem olmasına rağmen terketmeyenleri alinlarindan öpüyorum.
00 YorumlaGündem konusunda 791 cevap paylaştı. Türkiyede depreme karşı en güvenli il Yozgat imiş. Biz Ankaradayız. Ankara 2. derece tehlikeli. Bulgaristen da tehlikeli yer. İstanbuldaki evinizi inşaat muhendisleri odasına kontrol ettirin. Güvenli değilse gidin.
00 YorumlaYillardir bekleniyor diyorlar. Kaldiki cogu yer zaten deprem bôlgesi. Yarim yamalak binalar. Nereye kacsan ne olcak
ben ne yapardim sahsen bilmiyorum acikcasi10 Yorumla
+1 yılherkes uzman olmuş az bucuk matematik fizik vs bilen adamın İstanbul depreminin en fazla maksimum 7.5 olacağını oda iki fay aynı anda kırılırsa düşük ihtimal
yani yok bugün deprem olucak o bu hep korku pompalama İstanbul ve çevresi ortalama 20 senede bir kırılıyor zaten evet deprem yine olucak eve ev sallanacak vs yıkımlar gene olucak çünkü binalar çürük ama 6.5 civarıda olabilir
00 Yorumla
+1 yılgitmelisin, evi saplam olmayan herkes köyüne ya da başka şehre yerleşmeli çünkü İstanbul belediyesi istanbulu boşaltamıyosa kendimiz yapmalıyız daha çok can gitmemesi için
00 Yorumla
+1 yılİstanbul'un neresinde oturuyorsun? Fay hattına yakın bölgelerde misin yoksa uzak mi? İstanbul'un depremden etkilenmeyecdk çok güvenli bölgeleri de varmış.
00 Yorumla
+1 yılUla istanbulu terk etsen oleceksen yine olursun deprem icin kacan aile kactigi yerde yangından ölmüş yani demem o ki nereye gidiyon sen. d
10 Yorumla
+1 yılGöçük altından kalınca ciddiyetin farkında varilcak
20 YorumlaLütfen git herkes gitsin biraz nefes alalım şu şehirde
02 Yorumla- +1 yıl
Brn burada doğdum senin değil sadece?
+1 yılSaçmalamayın derim. Tehdit afet her yerde vardır. Ölümden kaçış yoktur. Kıyametten kaçış yoktur. Yaşadığımız yeri cennet yapabiliriz fakat!
00 Yorumla
+1 yılBulgaristan mı😂 orada daha çabuk ölürsün bence..
02 Yorumla- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
Yaşam standartları yüzünden.
Herkes köyüne sîktirsin gitsin, İstanbul'umu boşaltın köylüler
01 Yorumla- +1 yıl
Heh oldu canim herkes senin istediğinimi yapsin
valla twitterda gordum marmara depremi yakin demisler
04 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar yakin?
- +1 yıl
Evet duydum 🥺🥺
Ben olsam giderdim knk depremi yasayan biri olarak söylüyorum böyle bir imkanın varsw degerlendir. Cok agır bir sey
00 Yorumlaİstanbul gelecek olan depreme hazır değil maalesef ama sürekli depremden kaçarak da yaşanır mı bilemiyorum. Çözüm bu olmamalı
00 Yorumla
+1 yılBüyük bi deprem olacak diyolar ama. gitmen iyi olabilir.
02 Yorumla- +1 yıl
Gidersemde vatan haini derler şimdi
- +1 yıl
Yav ne alaka şöyle saçma insanları dikkate almayın. vatan hainiysen hain olursun, biri dedi diye değil.
- Gündem konusunda 583 cevap paylaştı.
+1 yılDepremden değil Allah'tan, ölmekten değil, imansız ölmekten korkuyorum
10 Yorumla
+1 yılGidin demesi kolay insan ekmek teknesin pat diye nasıl bıraksın
10 Yorumla
+1 yılBence beraber gidelim Bulgaristan'a sığınalım oraya
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa bu kactigimiz şey ölüm mu zaten bir gün öleceğiz bu kaçış neyden neryee gitsende bulacak seni bir gün bir yerde gitme kal ne olacaksa olucak işte
00 Yorumlaimkanı olan gitmeli diye düşünüyorum. ben olsam giderdim. bu işin şakası yok.
00 Yorumla
+1 yılKalırsan ölme ihtimalin yüksek ona göre düşün
Kimse seni kurtarmaya gelmiyecek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVatanımı bırakıp bi yere gitmem diyen bi aile yapısı olan yoksa ve bu riskler net ise, bence az riskli yere yerleşsin, hele oturduğu binanın yapısı çapraz olanlar düşünmesin.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVeya ailesinin maddi durumu iyi olanlar konteyner alıp veya kiralayıp , düz boşluk alanda yerleşim kursun
Cevap sahibi+1 yılŞahsen ben İstanbul'da yaşayan biri olsam güvenmem hiç binaya, nedenini herkes herkes', den daha iyi biliyor 😉
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBulgaristan güvenli diye biliyorum. Benimde kaçasım var oraya
02 Yorumla- +1 yıl
Makedonya güvenli mi?
- +1 yıl
@halisaresin Balkanlar da ciddi bir deprem tehlikesi yok diye biliyorum. Bir kaç ufak yer var ama genelde sakin
+1 yılBetonlar arasında sıkışmatı göze alıcak kadar seviyorsanız bir şey diyemem
00 Yorumla
+1 yılİstabulda yaşasam biran önce terketmeye bakardım. Sakaryadan köye geri dönmeyi düşünüyorum bnde
00 Yorumlavalla köylere göç başlamalı artık İstanbul özellikle 20 milyon çok fazla
00 Yorumla
+1 yılKaç milyon insan var. İşleri güçleri var tabi kolay çıkın demesi...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAfetin nereden geleceği hiç belli olmaz takdiri ilahi böyle düşünmeyin lütfen Allah ne derse o olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılFay haritasında 2. derece de ayrıca İstanbul değil Marmara depremi neden gidesin daha güvenlir eve taşın.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYaw deprem olmasa bile o çöplüge dönmüş şehirden derhal cikmak lazim. orada yasadiginizi hayat mi saniyorsunuz siz?
00 Yorumla
+1 yılYahu durun durduğunuz yerde. Saçmalıklara inanmayın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYüksek binalardan uzak durmalısınız. çok katlı binalar ölüme daha hızlı yaklaştırıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDeprem olayları bitene kadar kalabileceğin bir yet varsa ords kal
00 Yorumla
+1 yılBen de İstanbul da oturuyorum avrupadan anadoluya taşınamayı düşünüyorum daha sağlam ve 2-3 katlı bir bina gibi senin de dediğin gibi işimiz gücümüz burada ben bırakamam mecburen
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılRiskli olduğu söylenen ilçelerde apartmanda yaşıyorsam hiç durmazdım.
00 Yorumlabulgarıstanın neresı benım annem varnalı babam aydos
15 Yorumla- +1 yıl
Varna
- +1 yıl
Olur ekleyeyim
- +1 yıl
Bulgarca biliyor musun
+1 yılYerinde olsam Konya Kayseri Karaman gibi şehirlerde dururum durabileceğim deprem bölgesi az olan yerlerde dur
00 Yorumla
+1 yılÇok saçma.. deprem anında yıkılmayan binalar.. hatta en ufak hasar almayan binalar var.. tedbir almak kadar bazı şeylerinde bilincinde olmak lazım..
00 YorumlaBence olduğun yerde kal çünkü hepimiz eninde sonunda ölücez. Ve sakın korkma.
01 Yorumla- +1 yıl
Eninde sonunda ölücez diye tedbir almayayim mi?
+1 yılSwk. tir git işte daha ne istiyorsun. Durumu olmayanlar ne yapacak?
00 YorumlaAklı olan İstanbul'u terl eder
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılecel gelmisse basa yapacak bir sey yok. Allah hayirli omur hayirli olum nasip etsin.
11 Yorumla- +1 yıl
Bana mi?
+1 yılHer an olabilir diyorlar bende korkuyorum açıkcası
01 Yorumla- +1 yıl
Kim diyor
Gündem konusunda 334 cevap paylaştı. İnsanı eceli öldürür, nereye kaçarsan kaç.
00 Yorumla
+1 yılGit tabi nufus azalsın yeriniz varsa
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılniye kaçacaksınki
00 Yorumla İstanbul boşalır ise ülkenin bir şansı var bence
00 Yorumla- Gündem konusunda 674 cevap paylaştı.
+1 yılGemiyi en son kaptan terk eder
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle varsa firsstin kac
00 Yorumla
+1 yılİmkanı olan gitsin
00 YorumlaGündem konusunda 317 cevap paylaştı. İmkanının var sa hiç durma
00 YorumlaDepremden önce sanki çok muhteşemdi
00 Yorumla- Devamını Gör (37)
Devamını Gör(82)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı