"Deprem sonrası gelen yok, tek yönlü dönüş var.” diyen Savunma Bakanı Akar'a gidenlerin kesin dönmediği, izin belgesi ile geri dönüşlerine izin verildiği söyleniyor.

"Deprem sonrası gelen yok, tek yönlü dönüş var.” diyen Savunma Bakanı Akar'a gidenlerin kesin dönmediği, izin belgesi ile geri dönüşlerine izin verildiği söyleniyor.

Suriye zaten 10 yıldan fazla bir süredir devam eden savaşta tahrip olmustu. Şimdi biz ulkemiz ile alakadar olduğumuz için farkında değiliz medya gündeme getirmiyor ancak halep şam idlip lazkiye gibi kentler önemli derecede depremde yıkım gördü. Akıl mantık olarak baktığımız zaman taş üstünde doğru düzgün taş kalmamış bir ülkeye neden dönsünler üstelik dönmek gibi bir mecburiyetleri yokken. Buna inanan var mı cidden ya da bu açıklama kimlere mantıklı geliyor?
polyannacılığa gerek yok. Savaş fakirlik olan suriyeden türkiye gibi bir ülkeye mülteciyim diyip girme imkanı varken suriyede evi olan da olmayan da gelir. bugün aynısı kanadaya ingiltereye olsa ben evimi bırakır giderim kanadaya sonra belki dönerim geri
Cevap
39Cevap
Umarım hepsi giderler. zaten gitseler ne değişecek ki geri gelirler daha fazla bir şekilde maalesef
Beklediler değil malum kişiler tarafından bekletildiler ama sorun yok Suriyeli gider Afganı gelir nasıl olsa ülke yol geçen hanına döndü bize farketmez
Hulusi akar 10 bin 633 Suriyeli geri dönüyorlar diye açıklama yapsa neki 4 milyon Suriyeli var ülkede geri kalanlara yarısından çoğuna türk vatandaşlığı verildi onlar ne olacak peki
Yorum olarak şunu demek istiyorum, Avrupanın tampon bölgesi haline gelenmişiz , çil yavrusu gibi tırlardan daģılan düzensiz göçmenler ile bu rakamların benim için bir anlamı yok.
Onlar insanı durum akraba es dost orada hala yeri yurdu olanlarin yanlarına gittiler gidenlerin yeri yurdu yok yani deprem dolasiyla geri dönecekler
3 ay boyunca geri dönmemek şartı ile gitmişler diye okudum biryerde… 6 aya kadar döneceğiz diyorlarmış gidenler. Kadınların hepsi hamile olarak döner zaten 2 ye katlanmış şekilde geri dönecekler demektir bu
Milyonların arasından bu rakam hiçbir şey değil. Yapmadıkları şey kalmadı, adamlar hala elini kolunu sallayarak ülkeye girip çıkıyorlar
Yagmaladiklarini bırakmışlar mi?
Yoksa onları da yanlarında mı goturmusler.
Bunu da öğrenmek lazım.
Muhtemelen tersi yönde gelişen bir hareketliliğe örseleyen olarak öne sürülmüştür.
Ördeleyen, ifirizme üfürmektedir.
2-3 milyon suriyeli geri dönecek veya döndü dense anlamlı olabilir belki de bu kadar küçük bir rakamın haber yapılması bile saçma.
Devede kulak bile değil. Özgür Suriye Ordusu Komutanı iade edilmelerini istedi.
Ülkeyi 5 yaşındaki çocuk yönetiyor gibi hissediyorum bazen
Bu suriye mevzusu amma uzadı artık. Kaç yıl geçti yeter artık herkes kendi ülkesine.
Cidden oraya gidince kalacak yerleri olmadığına inanan var mıydı?
Türkiye gelişmişlik olarak suriyeden 30 40 sene ileride
10 bin Suriyeli gitmiş sadece. Devede kulak bile değil yani :D
Şu adamların, şu suriyeli seviciliğinden tüm ülke tiksindi artık. Bi kendileri tiksinmedi.
En az 10 milyon tanesi içerde hâlâ, 10 bin nedir ki?
Canlari isteyince gidiyorlar canlari isteyince geliyorlar bu nasil multecilik
Gidecekleri yer oldugu icin degil. kalakcaklari yer kalmadigi icin
Gittiler kiralar düştü mü her şey normale döndü mü keyfiniz yerine geldi mi?
Milyonlarca gelip 10bin gittiğine sevinmeli miyiz? İnsanların akılları ile oynuyorlar
5-6 mılyon kısının yanında hıcbırsey o rakam.. enayı degılız kandırmasınlar
Bahane olmuş diyelim. Ama yetmez 3.5 milyon mülteci var
Onlar geçici olarak gidenler 6 ay izin verilmiş, zaten bilerek onları burada tutuyorlar.
Ya on bin gider yüz bin gelir
Siz bu soruyu okurken 10.633 Suriyeli daha Türkiye'de dünyaya geldi.
Burada mama bitti anında satış geldi. Araplar böyledir
Defolsunlar kendimize bakamıyoruz bir de bunlar çıktı başımıza bu topraklar bizim dedemizin kanıyla sulandı onlar da defolsun ülkesini savunsun
Tatlım sana yasin okuyayım istersen konuyla bunun ne alakası var
Seçim olursa dönecekler o halde
Geri almayin bu kadar basit
Zoru gorunce kacar onlar
Milyonların yanında hiç bir şey.
Şimdi bizde oraya gidelim
Hiç mantıklı düşünmezmisin sen?
yemin ederim ya savas bitinxe neden yollamadilar
Mayınsız sınırlardan geri gelirler çok zor degil
10 mn Suriyeli var , gide gide 10 bini mi gitmiş?
Mümkünse hepsi gitsin
Inanmıyorum kesinlikle yalan
Yav he he denip geçilecek bir açıklama.
Gittiklerini hiç sanmıyorum
Ben hiç bir şeye inanmıyorum artık
20 bin Suriyeli kadın hamile kaldı bile
Nerden tutarsa elinde kalır
Depremden kaçmışlardır
yahu 10 bin nedir 20 milyon geldi
Milyonlarca varken 10 bin ne ki
Darısı geride kalanlara
Sanırsın ki dingonun ahırı..
Uuf ne baydınız. Ülke zaten elden gidiyor.
gelen sayısı ve doğan sayısı kaç milyon peki?
Ay hepsi gitsin aradi filan ay yeter aykiri hepsi
Hepsi s ktrsn gitsin mk
Gitsinler yaaa
Saçma sapan sorular
Zoru gördüler ya kaçarlar
Daha da gitsin
oy için hepsi akp ye verecek de ondan
Az kaldı onlara
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?