Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı, Twitter hesabından depremde hayat kurtaran evlerin ve büyük yapıların yıkılmasını önleyen sismik izolatörlerin paylaşımını yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı, Twitter hesabından depremde hayat kurtaran evlerin ve büyük yapıların yıkılmasını önleyen sismik izolatörlerin paylaşımını yaptı.
Sismik izolatör pahalı şu an, eğer yerli üretimi yapılırsa maliyet düşürülebilir. Ama iş sadece sismik izolasyon ile bitmiyor. Güncel fay hatları en ince ayrıntısına göre çıkarılmalı ve yeni binalar ona göre yapılmalı, tam fay üzerinde seni sismik izalator de kurtarmaz. Zaten tüm ülkeyi sismik izalator yapamayacağına göre gerekli şehirlere ve yapılara yapılmalı. Yinede aklın yolu bir, umarım bu paylaşımları sadece paylaşım olarak kalmazda, bir sonraki 7 üzeri depremde 30-40 bin ölü konuşmayız.
Doktor hatalı teşhis ve operasyonla BİR KİŞİYİ öldürebilir veya yaşamasının önünü açar...
ANCAK...
Bir inşaat mühendisi hatalı bir proje ile onlarca insanı öldürebilir veya yaşamasının önünü açar. Şehirleri yıkar ve koca bir enkaz kalır veya şehirler sağ salim hayatına devam eder.
Bu ülkede tıp eğitimi 6 yıl + görev başı eğitimi (uzmanlık) süresi ile 10 yılı bulur.
İnşaat mühendisi 4 yıl ve inşaat teknikerine işi yaptırıp imza atar...
Düzen buradan bozuluyor. İnşaat mühendislerinin acilen okul ve görev başı eğitimleri tıp doktorundan daha fazla olacak şekilde zihniyet değişikliğine gidilmeli...
Sismik izolasyon yönteminde amaç zemin ile yapının tabanı arasına esnek enerji sönümleyici elemanlar yerleştirerek zeminden yapıya aktarılan deprem kuvvetlerinin azaltılmasıdır. Bu çalışmada, yapıların sismik taban izolasyonu tekniği ile tasarlanarak, depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi incelenmektedir. Keşke biz de Japonya gibi depreme karşı önlem alsak
Espri yapılacak bir durumda değiliz ayıptır hele de depremle ilgili
Cevap
19Cevap
Biz bu büyük faciadan da ders almayacağız tek bildiğim bu
İnsanlar umarım ders alırlar bu büyük yaşanan yıkımlardan.
Türkiye'de inşaat sektörü tamamen kontrolsüz ve bundan da ders almayacağız. Afad gibi kritik bir kuruluşun başında bile liyakata dayalı bir yönetim yok. Kaldı ki yurt dışından gelen ekiplerin ekipman ve iş bilirlik konusunda bizden ne kadar ileride oldukları bir kez daha anlaşıldı. İzolater gayet kullanılabilir ve şu anki ev fiyatlarıyla izolatör maliyeti bile çıkar bence. İnşaat sektörü evin ederine bakmıyor ama ne yazık ki. Bir sonraki projem için de bana sermaye yaratsın sattığım ev kafasındalar. Yani atıyorum 100 bin maliyetle yaptığı evi 600 bine satmakta bir sakınca görmüyor. Devlet vergileri cukkalamak için yurt dışı telefon harçlarına zam yapıp duracağına, bu tür gerçek işlerle ilgilense her şey bambaşka olurdu tabi, ama kim uğraşacak. Halk cahil ve ne derlerse alkış tutuyor. Kime niye hizmet versinler?
Saygısızca buldum. Fikir ile dalga geçiyorlarsa fikirleri ile beraber atsınlar veya neden olamayacağını yazsınlar. Vatandaş olarakda ona yönelelim yoksa böyle boş mesajlar atıp geri çekip insanların zamanını almaya hakları yok bana göre. Fikir yoksa veya anti tezleri yoksa konuşmasınlar. Fikirleri varsada saygılı bir şekilde yapsınlar. Biz artık ciddiyet istiyoruz.
Ya madem izolator yaylı sistem midir nedir ne gerekiyorsa yapılsın. Evler yapılırken adet olsun artık bu. Cok mu zor bir şey. Çünkü binaları ne kadar sağlam yaparsan yap onun da yıkılma veya zarar gorme ihtimali var. Yazik değil mi ya koca binaya.
Kolonlara izolatör kullanılması, bir bina yaparken beton kullanılması kadar şart ve olmazsa olmaz hale getirilmeli yasalarla. Bunu binalarında kullanmayan mütahitlere bina ruhsatı verilmemeli. Madem böyle etkili bir teknoloji var, öyleyse kullanılması da tercihen değil mecburen olmalı artık.
Aynı özgür özelin seçim kampanyasında traktör dağıtacağız demesi gibi. Moderatör soruyor hani traktörler adamın verdiği cevap "biz öyle reklam olsun diye yazdık, kim kime ne traktörü verir canım" oldu. Gerçi bu sismik izolatörden daha ağır ama olsundu.
Başlatsın öyle bir proje öyleyse devlet yapsın. Denetim yapsınlar. Vergi vermeyince faiz bindirmesini biliyorlar madem kurallara uymayanlarda ceza kesilsin.
120 yataklı hastanelerde bu sistem ZORUNLU. konutlar için de ZORUNLU olmalı başka yolu yok bunun ya da ABD'deki gibi müstakil geniş bahçeli evler yapacaklar
Gerekli sartlar sağlanırsa eski binlara takıla bilir
20 dağre üzerine diyorum bunu insat maliyetlerine ardına kaynatıla bilir bu binanın değerini yükseltir aslında
Her zaman kullanılabilirdi tâbi millet bunla mi uğraşayim kalacağım dönem beş yıl diyor ufak işlerle geçireyim diyor kafam rahat olsun diyor bunlar da Bizim paraları cukka ediyor işte..
Çok maliyetli normal evlerde ve binalarda yapılması bu ülke şartlarında pek mümkün değil.
Biraz araştırdım 8 dairelik bir apartman için 4.5 milyon maliyeti varmış. Binalarda yapılırsa direk 2 katına çıkar fiyatlar.
Bence tek bir şekilde mümkün devlet eliyle kâr gütmeden yapılırsa o zaman belki.
Bu kafayla sismik izolatör diye araba tekerleği yaparlar vatandaşa zaten vatandaşımız herşeye inanıyor
Adını söyleyemezken biraz zor şeyini kullandığına şükür edenler var o nasıl olacaksa eğer staj verilirse belki
Hayat normale döndü gibi baksanıza hayatınıza ne farkındalık oldu?
Aynısını kendi oturduğu evine de yaptırsın madem güvenliymiş.
Dayısı olmasa markete reyon elemani olarak alinmayacak varoslar bu ulkeyi yonetiyor.
Secen kim, kabul eden, uygun gorup de 20 yildir bu teror orgutunden beter capulculari adam diye meclise sokanlar kim?
Malıyetlıymıs vatandasa yansıması ne olacak bakalım.. daha herseyden caldıkları ucuz malzemeden yaptıkları evler bıle ates pahası alamıyor kımse... su olay oldumu nasıl alabilecek merak edıyorum?
Tanesi 5 6 bin dolar çok para değil aslında kur çok yüksek maalesef. Bunun yerli üretimini yapmak gerekiyor
Çok güzel yapmış yapan yayınlayan da güzel dalga geçmiş insanlar ile. İkisininde eline koluna sağlık.
Bunları şişeye ters oturtacağımız günler yakın sabredin.
Fakat seçimle olmayacak. Seçim halka oyalanması için verilmiş oyuncaktır.
Ucuz malzemeden bile yaptıklarını kac paraya satıyorlar. Devlet el atarsa belki olur. Özel kişilere bırakılırsa zaten yapılmaz
Kekse tüm binalarda zorunluluk getirilse
Görüntüdeki araba lastiği mi?
Kamyon tekeri degilmi bu dassakmi gecmis acepp
Japonları getirtin onlar yapsın siz yapmayın sakın
Tabikide evet kullanmayan göz ününe almalı depremi
Araç lastiği sandım
Paylaşım güzelde kullanan var mı yazık bu millete
Yok artık
Canını seven ve parası olan kullansın
o lastikli ev senin mi!!!
Kullanabilir
Hayır sanmıyorum