Bunu yapmak sizi tek başına kurtarmaz ki üst katların taşıyıcı kirisleri sağlam olmadiktan sonra temelden göçmez bu sefer ortadan kırılır bina iş gene kaliteli malzeme düzgün işçilik ahlaklı mutahite gelir
Ama bir gerçek var ki bu sistem binanın aldığı deprem şiddetini yarı yarıya azaltıyor. Yani 7.5 şiddetinde bir depreme maruz kalan binada eğer bu sistem varsa bina %98 hasar bile almayacaktır.
Üçüncü Dünya ülkeleri, dünyanın geri kalanına kıyasla yüksek yoksulluk oranları, ekonomik istikrarsızlık ve temel insan kaynaklarının eksikliği gibi ekonomik, sosyal, politik ve çevresel sorunlar sergileyen ülkelerdir. Türkiye de bir 3. DÜNYA ülkesidir, MAALESEF!
Sismik izolasyon yönteminde amaç zemin ile yapının tabanı arasına esnek enerji sönümleyici elemanlar yerleştirerek zeminden yapıya aktarılan deprem kuvvetlerinin azaltılmasıdır. Bu çalışmada, yapıların sismik taban izolasyonu tekniği ile tasarlanarak, depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi incelenmektedir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Evet işe yarayan bir şey.
Japonya uzun zamandır kullanıyor bu sistemi
Yarar mı? Yarıyor tabi sönümleme etkisi sayesinde titreşimi söndürüyor imkan olsada her yüksek yapıya yapılabilse
İmkan yok mu?
İmkan var ama buna para harcayacak adam yok. Eski binalara bile yapılabiliyor
İmkan yok gibi konuşuluyorda yeri geldiğinde dünyanın en güçlüsüyüz🤷
Bunu yapmak sizi tek başına kurtarmaz ki üst katların taşıyıcı kirisleri sağlam olmadiktan sonra temelden göçmez bu sefer ortadan kırılır bina iş gene kaliteli malzeme düzgün işçilik ahlaklı mutahite gelir
Dünyanın en güçlüsü falan değiliz her koşulda 3. sınıf dünya ülkesiyiz.
Ama bir gerçek var ki bu sistem binanın aldığı deprem şiddetini yarı yarıya azaltıyor. Yani 7.5 şiddetinde bir depreme maruz kalan binada eğer bu sistem varsa bina %98 hasar bile almayacaktır.
3. sınıf mı
evet
Hangi konuda?
Her konuda. 1. sınıf olduğumuz bir alan mı var
Mesela ne konuda 3 sıradayız bir örnek ver
Deprem, sanayi, sosyal devlet, hukuk adalet, saygı, eğitim vs vs uzar bir sürü
Bu arkadaş 3. Dünya ülkesi söylemini yanlış anladı knk
@birisiolurkendisi1 öyle görünüyor
Evet yanlış anlamışım pardon 😶
Üçüncü Dünya ülkeleri, dünyanın geri kalanına kıyasla yüksek yoksulluk oranları, ekonomik istikrarsızlık ve temel insan kaynaklarının eksikliği gibi ekonomik, sosyal, politik ve çevresel sorunlar sergileyen ülkelerdir. Türkiye de bir 3. DÜNYA ülkesidir, MAALESEF!
Anladım. Ben güçlü dedi zannettim pardon
Evet işe yarayan bir şey. Elazığ depreminde hastanede vardı bu sistem depremi 3.1 olarak hissetmişti bina. Japonyadaki binalar da bu şekidle.
Japonların evi bundan yıkılmıyor
Bu nasıl bir şey
Sismik izolasyon yönteminde amaç zemin ile yapının tabanı arasına esnek enerji sönümleyici elemanlar yerleştirerek zeminden yapıya aktarılan deprem kuvvetlerinin azaltılmasıdır. Bu çalışmada, yapıların sismik taban izolasyonu tekniği ile tasarlanarak, depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi incelenmektedir.
Bence güzel
Umarım bundan sonra böyle şeyler yapılırda felaket yaşamayız😔
Aminn
İşe yaramıyor olsaydı yaparlar mıydı?
Evet hemde çokk
Işe yarar