Baş dönmesi surekli oluyor. Sanki gerçekten sallanıyoruz gibi hissediyorum. Hepimizi enkaza çevirdi. Gördüğümüz manzaralar kolay değil. Allah bir daha yaşatmasın.

Baş dönmesi surekli oluyor. Sanki gerçekten sallanıyoruz gibi hissediyorum. Hepimizi enkaza çevirdi. Gördüğümüz manzaralar kolay değil. Allah bir daha yaşatmasın.
Genel olarak deprem çoğu insan da özellikle de deprem bölgesinde ki insanların psikolojisini oldukça etkiledi. bunlar genel olarak stres sinir ve kaygı gibi durumlardır. bunlar ile başa çıkmak tabi ki zaman alacak. ben depremden etkilenmedim bu yüzden de bende bir değişiklik yok. ama çoğu insan bundan kötü etkilendi. Deprem korkusu, diğer pek çok fobinin aksine kişinin kendisinin tehlikeyle karşı karşıya olduğu bir meseleyle değil; ailesi, yakın çevresi, hatta dünyayı içerisine alan felaket senaryolarıyla tetikleniyor. Aslında bir çeşit ölüm ve kaybetme fobisi. Yani gerçekte depremin kendisinden değil potansiyel sonuçlarından, ölmekten ve sevdiklerimizi kaybetme ihtimalinden dehşete kapılıyoruz. Seismophobia en çok da belirsizlikle tetikleniyor.
Cevap
5Cevap
Kısa zamanda geçecek bir durum değil bu. Bence çok düşünmemek lazım. Elimizden geleni yapacağız, sonrası allaha kalmış. Keyifli geceler.
artik oyle yapmaya çalışıyoruz umarim tekrar yaşamayız
Öncelikle herkese çok geçmiş olsun.
Evet atlatmak zor psikolojik olarak iyi de değiliz umarım bir daha yaşanmaz 🥲
Bence bu ülkeye bu depremler az gelmiş.
Hele de gördüğüm her türlü manzara için...
Daha beterine layık bu ülke!
Nefret ile söylemiyorum. Bebeklere üzülmüyorum, çünkü cennetlik. Bu dünya çok iyi gibi görmüşsünüz. Hâlbuki onlar bu dünyada bembeyaz uçup gittiler. Gelelim geri kalana. Duam odur ki, ya bu ülke feraset ile temizlenir ya da depremle bedbaht olur gider. Toplum bu kadar yozlaşmışken daha beterine layık olduğunu düşünüyorum.
Bana da sık sık olmaya başladı şu sıralar, en ufak titremede, nabzım yükseliyor
Yürürken bile başm dönüyor
Bazen aldigm nefesten yattıgm yataktan utanıyorm
Bende yatınca yatağa oluyor o iş ilk işim lambaya bakmak kötü bir şey
Bende 9 gibiydi sanırım ya da 10
Kaygı ve korku
paranoyak olduk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?