Depremzede Kontenjanı İle İlgili Sorum Var Da Biliyor Musunuz?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Milli Eğitim Bakanlığı kayıtlarına göre Kılavuz hükümlerine uygun ikamet ve lise eğitim bilginiz bulunmaktadır ancak tercih işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş günü itibarıyla ÖSYM sisteminde veya YÖKSİS’te herhangi bir ön lisans/lisans programına kayıt durumu, ön lisans/lisans programından mezuniyet durumu ve ön lisans/lisans programından ilişik kesilme durumu tercih işlemlerinin son günü esas alınarak (tercih işlemlerinin son günü dâhil) kontrol edilecektir. Ön lisans/lisans eğitim bilginizin Kılavuz hükümlerine uygun olması halinde yerleştirme işlemlerinde tercih edeceğiniz programların varsa Depremzede Aday Kontenjanı da dikkate alınacaktır. Ön lisans/lisans eğitim bilginizin Kılavuz hükümlerine uygun olmaması halinde Depremzede Aday Kontenjanına yerleştirmeniz yapılmayacaktır. Depremzede Aday Kontenjanından faydalanarak herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmeniz halinde 2025-YKS kayıt işlemlerinde ilgili yükseköğretim kurumu tarafından yükseköğretim eğitim durumunuz yeniden kontrol edilecektir.

Demiş de ben geçmişte bir bölüme kaydoldum hatta şu anda kayıtlıyım yani ilişiğimi de kessem boş şu an herhalde? Bir de kayıtlı olduğum için hala herhangi bir bölüme tercih yapsam sorun olmaz dimi

Depremzede Kontenjanı İle İlgili Sorum Var Da Biliyor Musunuz?