Tek katlı ev fay hattının tam sınırında kalmış, bazıları yıkılırken o sağlam kalmış.

Tek katlı ev fay hattının tam sınırında kalmış, bazıları yıkılırken o sağlam kalmış.

Muhtemelen fay hattı değil toprak kayması olmuş. Fay hattının geçtiği bir yerde binanın ayakta kalması pek mantıklı değil. Üstelik bir çok tek veya iki katlı köy evleri. Öyle yüksek mühendislik hesapları da yapılmaz bu evlerde. Kalfa gelir kafasına göre temel kazar, demir atar gider
Yanlış biliyosun tek katlı evler her zaman daha sağlam olur ve burdan da fay hattı geçiyor
Cevap
20Cevap
Kötü bir görüntü geçmiş olsun
tek katin yuku ile 10 katin yuku bir degil mantiken onuda konusalim yer bile yarilmisken evin cokmesi normal tabi turkiyede mazemeden calan cok kisi var ama saglam yapilar yapan sirketlerde var bu deprem den sonratum evler yikilip rayli siteme gecirilmeli daha beteri olacak kesin
Müstakil tek ya da 2 katlı evler her açıdan iyidir. Binalarda nefes alamıyorum.
Bir tane bilet alıyorsun da büyük ikramiye çıkıyor ya... Onun gibi bir şey olmuş... Geçmiş olsun diyelim o evde yaşayanlara...
Yapan yapmış eline emeğine sağlık çok sağlam olmuş ev çukur bence doldurulur
orada ikamet edenlere Allah acil şifa diliyorum çokta dini kullanmadan
Her şer'de bir hayır vardır. Olumlu tarafından bakmak lazım
Evin altından fay hattı geçmis hala ayakta onu yapan mühendis bile değildir normal ilk okul diplomalı bı ustadır iş okul okumakla diploma sahibi olmakla bitmiyo iste
Burası nolacak şimdi o boşluk doldurulabilir mi merak ediyorum
Allahın işi işte malzeme iyi olunca bir şey olmuyor
dimi o yönden bakinca neredeyse acilan yere su ver hayata devam et dere niyetine
Hatay alüvyon yani sulak bölge üzerine döşelidir zaten. Tarım yapılacak yere ev dikersek böyle olur.
Foto neden açılmıyor ki
Demekki neymiş yüksek kat binalar risk içeriyormuş
İnşallah İstanbul
Dada deprem olmaz
Korku filmi gibi ama gerçek
Bu nasıl bir güçtür felakettir
burada olsam kalpten giderdim bu ne mk
Zıplayarak geçilirmi acaba
Feci bir görüntü bu. İçim acıyor ya 😔
Bu görsel gerçek mi? Çok korkunc
İyi ki içine düşen olmamış ya buna şükür
Allahtan çok katlı deilmis evler orada