en üst kat
giriş katı
orta katlar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Giriş katı. Deprem olduğu andan ibarettir kendini dışarı atabilmek en önemli şeydir orta ve üst katlardan bunu yapabilmek o esnada bir hayli zor. Bina çöktüğü zaman en dezavantajlı katta giriş katı oluyor oda var ama mesele dışarı çıkabilmek.
Gece...
Yine bana kalırsa giriş katı uyku hafif olmalı yoksa her kat sıkıntı.
Deprem anlarında en üst katta oturuyorsanız binayı terk etmeye çalışmayın. Çünkü deprem sırasında hem merdivenler hem de asansör sizin için çok daha büyük tehlikedir. Üst katlar alt katlara oranla daha çok sallanır. Paniklemeyin ve sakin olun. Kendinizi asla pencere ve balkonlardan atmayın.
en üst kat güvenli öyle biliyorum ama en üst katta oturmanın kötü yanları da var mesela deprem olduktan sonra hemen dışarıya çıkamıyorsun. tabi bu kaçıncı katta oturduğuna göre değişir ama çok katlı binada oturuyorsan bu biraz sıkıntı olabilir
Kendini dışarı atmak depremde yapılacak en tehlikeli iş o yüzden giriş katları eledim yukarıya çıktıkça risk azaliyor ama çöken binalarda devrilen binalarda ise zemin kat ve zemin altı daha şanslı.
Cevap
15Cevap
en üst kat güvenli öyle biliyorum ben
Vallahi benim için kat önemi yok sağlam bina olmadıktan sonra ama eşim olursa en sağlam yer onun koyunu olur gerisi başladı oradan evli bir sabah ölürsün beni tek olsun da bembeyaz otelinde bu uyusam Allah buysa başka bir şey istiyorum Olursa da ortaya girmiyorsun ya başka bir şey istemem
Valla bence kader mi artık şans mı onun etkisi büyük bu olaylarda, ben 5. Katta oturuyorum üstümüzde 2 kat daha var mesela, düşününce pek de şanslı sayılmam. Kimse şanslı sayılmaz. Giriş kattakinin üstüne 5-6 kat çöküyor. Üstteki alta düşüyor vs. Dediğim gibi şansa kafana beton düşüp ölmezsen enkazda kalabilirsen, kurtarırlarsa falan anca. Çok zor Allah yaşatmasın inşallah 🙏
Benim ev hemen giriş katı. Depremde genelde 30 ve 40 saniyeden sonra yıkımlar gerçekleşiyor. Benim evden dışarı çıkmam.15-20 saniye. Daha önce yaşadım. Yani tecrübe ile sabittir.
bina aşağıya doğru tost misali çökerse en üst kat ama yana sağa solaarkaya düşerse geçmiş olsun
O harabeye dönmüş yapıları gördükçe hiçbir katı güvenli bilamıyorum... Giriş katını işaretledim ki en kolay kaçmak için. Tabi bu fırsatı bulabilirsek.
Bina sağlam değilse hangi katta olduğunun bir önemi olmuyor zaten gördük Hatay'da kocaman binanın her katı toz duman oldu
deprem başlangıcında dışarı çıkabilmek için giriş kat iyi ama direkt yüksek şiddetle gelirse üst kat daha iyi
En üst ya da deprem anında kacabilmek acisindan giriş.
Bulunduğun katta güvenli bir bölge seç yat kapan oraya
Bina olduğu yerde çökerse en üst kat ama yana doğru devrilir veya çökerse hiç bir kat güvenli değil
açıkçası hiç belli olmuyor. bakıyorsun kimi binalarda alttan çökmüş kimi binalarda üstten
Üst kat çünkü yıkılırsa bile üstüne bina çökmez en azından
depremde güvenli diye bir şey olduğunu düşünmüyorum kader sonuçta
Giriş değil o kesin de bilmiyorum
ev yıkılmadan çıkabilinirse giriş kat iyi
Girişte oturuyorum ağzını hayra aç :')
Zemin değil 2. kat yani
Sarsıntı geçene kadar hayat üçgeninde durup geçincede dışarı cıkacaksın inşallah birdaha deprem olmaz
İnşallah :( İstanbul'dayız bir de...
evet ama enkaz altında kalırsan çıkamaz sç kalır ölürsün çıkış çok yakınsa çıplak ayakla koşarak çıkardım
Ben de İstanbul'da 1. kattayım 5 katlı bir bina deprem durunca camdan atlıcam merdivenler kesin yıkılır
Allah razı olsun ne kadar hayra açıyorsunuz ağzınızı öyle bu işlerin garantisi yok Allah bilir.
@Yardımedin_ Önlem almak gerekiyor sonrasını Allah bilir.
Napayım dedemden kalma evden taşınayım mı anasını satayım önlem alacaz da ailecek yaşıyoruz tek başıma alabileceğim bir karar değil neyse iyi gecelerrr
@Yardımedin_ Ev önemli değil ki zemin önemli florya tarafındaki villalar yıkılabilir mesela sen ne taraftasın
Fatih sen ya babam şey demişti bizim binanın altında bir kaya varmış 99 depreminde gidip gelmiş ama yıkılmamış fakat bina içinde biraz hasar var zeminde var mı bilmiyorum inşallah sağlamdır
@Yardımedin_ Evet bazı yerlerin altı kayalıkmış o yüzdem daha iyiymiş beyoğluda aynı şekilde siz yine de önlem alın hatta belediye ile konuşun belki denetime gelirler kentsel dönüşüme girse aslında size ev yapılana kadar para mı ne ödeniyor
Bunu bildiğim iyi oldu teşekkür ederim ❤️🙂
@Yardımedin_ Evet bize ödemişlerdi Ankara'da korkmayın öleceksek her türlü denk gelir. Bu depremde gezmeye iş için gidip vefat eden çok insan da oldu kendi evi yıkılmayıp arkadaşınsayken yıkılan filan. Kader demiyorum ama olacaksa oluyor. İnşallah hızlıca devlet önlem alır İstanbul'da
İşte o noktada kader oluyor aslında dedin ya iş için ya da seyahat için gidenler vefat etti diye binanın çürük olmasından bahsetmiyorum fakat bu tarz olaylar kader. Önlem elbette almalıyız, binaların çürük olmasını kader diyw geçiştiremeyiz.
@Yardımedin_ Aynen işte bu işi kader deyip sıyrılmasınlar diye demiyorum. Ben mesela İstanbul'a iş için geldim gelirken deprem olcak korkum vardı. İş için o illerden birine gitme ihtimalim daha yüksekti burada olacak diye beklerken orada oldu üstelik hiç beklemiyordum yani artık kader mi şans mı ne bilmiyorum
İnsanı eceli öldürür, takma kafanı
Kaçmak açısından en alt kat.
hiçbiri
hiç biri
Hiç belli olmaz
Allah katı.
En üst kat
Ama yana yatma ihtimalide var tabi😨
Hic biri
En üst diyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?